Kép forrása: https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--dIG-XOSq--/7VHaIbpgUA2eqedUs.jpeg

Úgy próbálom a játékokat kitalálni, hogy ne a győzelem legyen a legfontosabb, hanem az élmény!

Társasjátékos rovatunkban szeretnénk olvasóinkat közelebbről is megismertetni nemzetközileg is sikeres hazai játékfejlesztőinkkel, és bepillantást nyújtani a játékfejlesztés kulisszái mögé. Elsőként egy magányos farkassal beszélgetek, aki egymaga alapította a Vagabund kiadót és szinte az összes munkát maga végzi, de karakteres játékaival a világ számos tájára eljutott már. Ha valami jellemzi Szöllősi Pétert, akkor az mindenképpen az, amit a névválasztásával is nagyon találóan kifejezett: a vagabund ugyanis magányos lovag, aki a saját erkölcsi kódexe alapján éli az életét.

Szöllősi sose félt újítani, sikereihez buktatókon keresztül vezetett az út, de ahogy a középkori vagabundus diákok vándoroltak, tanultak, tapasztaltak és továbbálltak, úgy halad ő is előre egyre több tapasztalattal és türelmesen, mostanra megtalálva saját szerzői hangját, miközben a társasjátékok, kiváltképp a kártyajátékok világában számos területen letette már a kézjegyét, a fejlesztő gyerekjátékoktól a családi játékokon keresztül a taktikus vagy épp blöffölős partijátékokig.

[ Cikk folytatása ]

Úgy próbálom a játékokat kitalálni, hogy ne a győzelem legyen a legfontosabb, hanem az élmény - Qubit

Szöllősi Péter, a legendás Gyümi alkotója gyerekkorában évekig sakkozott magával, kiszámítható eredménnyel: mindig nyert és mindig veszített. Az egyik legizgalmasabb független magyar kiadó, a Vagabund alapító tulajdonosa szerint az a társasjáték tud sikeres lenni, ami elkanyarodik a fősodortól, és speciális, exkluzív élményt nyújt a játékosoknak.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Dec

Így születnek a magyar szabályok - Interjú Heim Hunorral

Érdekes | 2022.12.29. 18:00:00

Interjú Heim Hunorral, a Lángművesek születéséről, illetve a magyar társasjáték lokalizáció helyzetéről.

29Szep

Végre készült egy igazán jó Stranger Things játék... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2023.09.29. 16:58:00

Egy gyakorlott tervezőnek köszönhetjük a Stranger Things: Upside Down-t, ami magyarul a Stranger Things: Hellyel Lefelé nevet kapta - de ez senkit ne ijesszen el.


Kommentek

  • Barnil

    2020-09-25 07:16:39

    Eddig is nagyon szimpatikus volt Szöllősi Péter és munkássága, most pedig még több érdekességet tudtam meg. A cikk érdekes volt, remekül féltett kérdésekkel, minden tiszteletem Gáspár Merse Elődé. Sajnos a Chachapoyán kívül még nem volt alkalmam más játékával is játszani, de remélem még sok játéka fog megjelenni a szerzőnek és a kiadónak egyaránt.

  • zsiray.barbara

    2020-09-24 18:22:45

    Nagyon jól sikerült interjú! Eddig csak a Gyümit próbáltam ki Szőllősi Péter játékai közül, de az viszont teljesen megnyert magának. Teljesen belezuhanok játék közben a gyümölcsökhöz tartozó számok mantrázásába, tényleg kiszakít a valóságból, egyszerűen képtelenség másra figyelni, mint a kártyákra. Most, hogy betekinthettem a kulisszák mögé még nagyobb kedvvel és szimpátiával fogok kezembe venni a szerző játékait.

Népszerű

Friss

Címkék