Kép forrása: https://metabro.hu/wp-content/uploads/2020/07/tarsasjatek-fejlesztok_klubja2-videokep-1260x708.jpg

“A heavy euro társasjátékok fejlesztéséhez 4-500 tesztjáték kellene ”

Múlt csütörtökön folytatódott a Társasjáték-fejlesztők Klubja a Demola innovációs laborban a Forest ED társszervezésével.

A második alkalom előadását Pásztor Balázs aka Nosvi, a Kicktester játéktesztelő cég alapítója-vezetője tartotta a tesztelésről, melyet a Metabro teljes egészében felvett és közzétett.

"A heavy euro társasjátékok fejlesztéséhez 4-500 tesztjáték kell" - metabro.hu

Legalábbis Pásztor Balázs aka Nosvi szerint, aki a Kicktester játéktesztelő cég alapítója és vezetője. Múlt csütörtökön folytatódott a Társasjáték-fejlesztők Klubja a Demola innovációs laborban a Forest ED társszervezésével. A második alkalom előadását Pásztor Balázs aka Nosvi, a Kicktester játéktesztelő cég alapítója-vezetője tartotta a tesztelésről, ezeket a témákat kifejtve: Ki a jó teszter?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Dec

Így születnek a magyar szabályok - Interjú Heim Hunorral

Érdekes | 2022.12.29. 18:00:00

Interjú Heim Hunorral, a Lángművesek születéséről, illetve a magyar társasjáték lokalizáció helyzetéről.

29Júl

Ébredés – Az év játéka! Már megint? [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.07.29. 14:00:00

Újabb társasjáték, amiről már a megjelenése előtt állították, hogy az év legjobbja. És még csak július van. De legalább tuti érdemes leülni elé.


Kommentek

  • armad0r

    2020-07-06 15:26:52

    Mivel még nem tudtam magam játszani ezekkel a játékokkal, egyes dolgok csak a játék általános hírnevére alapoznak. A Heavy Euro kifejezés a magas bonyolultságot jelzi. A mechanizmusok nem mindig bonyolultak. Egyes játéknevek csak arra utalnak, hogy gondolkodsz te magad, bár a mechanika viszonylag jól kezelhető. Más játéknevek viszont lehetőségeket vagy összetett mechanizmusokat sugallnak neked.

    A Heavy Euro kifejezés csak az utóbbi 5-10 évben vált ismertté. Ezt megelőzően azt általában egyszerűen Euro-Games-nek hívták, mivel Európában olyan stratégiai játékokat játszanak, amelyeknek nincsenek különösen mély témája. Ezzel szemben Amerikában sok miniatűr vagy háborús játék van, amelyek általában kicsit tematikusabbak. Nem mondhatni, hogy egyik jobb lenne a másiknál, mivel ez ízlés kérdése. Ha a Dungeon Petz, vagy az Agricola mintáját nézzük, nem sok csalódásban lesz részünk.

Népszerű

Friss

Címkék