Kép forrása: thegiftforge.hu

Hogyan védjük meg játékaink tartozékait? [TheGiftForge.hu]

Ahogy a társasjátékok esztétikai értéke egyre növekszik, úgy nő bennünk a vágy, hogy valamilyen módon megvédjük szeretett játékunk egyes elemeit. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk nektek, hogy milyen lehetőségek vannak a játékkomponensek élettartamának megnövelésére.

Kártyavédő

Azt hiszem bizton mondhatjuk, hogy a legelterjedtebb komponensvédő eszköz a kártyavédő. Rengeteg játékban vannak kártyák, amiket különböző formában használunk. Ezen felhasználások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöjjenek különféle kártyavédők, mint pl. a színes hátoldalú vagy a matt kártyavédő. 

[Cikk folytatása]

Hogyan védjük meg játékaink tartozékait?

Ahogy a társasjátékok esztétikai értéke egyre növekszik, úgy nő bennünk a vágy, hogy valamilyen módon megvédjük szeretett játékunk egyes elemeit. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk nektek, hogy milyen lehetőségek vannak a játékkomponensek élettartamának megnövelésére. Kártyavédő Azt hiszem bizton mondhatjuk, hogy a l

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Szep

Korkép vélemény / Ezzel társasozunk mi! [theGiftForge.hu]

Kedvcsináló | 2023.09.22. 12:55:00

... Úgy gondoltuk, hogy jó Vezetők leszünk, de tévedtünk. Még éppen csak elhagytuk a tábortüzünket, és megismertük a naptárat, máris úgy éreztük, elérkezett az ideje a Holdra szállásnak...

21Szep

Szunnyadó istenek vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

Kedvcsináló | 2023.09.21. 13:00:00

... A nap első sugarai éppen csak utat törtek maguknak a környező helyek csúcsai fölött, miközben ébredezik a hegyi kis falu...


Kommentek

  • Alleira

    2021-08-06 14:51:25

    A társasnavigàtornál többek között pont ezt szerettem, hogy a legtöbb esetben feltüntették a kártya darabszámokat és paramétereket. A Szellemlovas csinál még hasonlót, ott is az adott jàtékhoz màr konkrét kártyavédőket is javasol a nàluk kaphatóból.

  • hierroo

    2021-08-05 12:08:24

    Én olyan kártyálat szoktam kártyavédőzni, amelyek sokszor vannak használva, vagy gyakran fogdossuk őket. Olyankor előfordulhat, hogy a festés lekophat (pl. Newton). Én a Nyugati királyság építőmestreinek a segédkártyáit és az épületkártyáit is kártyavédőztem, mert sűrűn keverjük őket és mivel gyakran is játszom velük, ezért prémium kártyavédüt tettem rájuk. Viszont az olyan kártyákat, amelyeket nem keverünk és sok van kelőlük, azokat nem védem annyira. (Esetleg csak ha egy van belőle és fontos kártyák.) Szóval jó lenne, ha a dobozban van hely legalább azoknak a kátyáknak, amelyeket kevergetni kell, vagy sokszor fogdossuk.

    A nyugati királyság várgrófjaiban az volt a gondom, hogy a játékos táblák elég könnyen elmozdulhatnak, mert a rajtul található kártyák folyamatosan cserélődnek a játék során. A táblán egy csomó alkatrészt is el kell helyezni, és ha csúszkál a táblam akkor az eléggé elmozíthatja az alkatrészeket. Jó lenne valami csúszásmentesebb játéktábla ilyen eseteknél. Mágneses, vagy öntapadós lehetne esetleg. Én leszorítós csipeszt szoktam használni, he az csak akkor jó, ha a tábla az asztal szélére lehet felhelyezni. Igaz, ez a probléma nem rontja az alkatrészek állapotát, de eléggé bosszantó tud lenni, ha minden elmozdulhat.

  • hylsuy

    2021-07-27 14:20:31

    És ha az insertek mindig úgy lennének kialakitva, hogy kártyavédővel is beleférnek a kártyák a helyükre.

  • Csiracsirke

    2021-07-26 15:05:08

    Mennyivel könnyebb lenne a dolgunk ha a játék dobozán zárójelben az alkatrészeknél fel lenne tüntetve a kártya mérete is akkor helyben a játék vásárlásnál egyből meg lehetne venni a védőt is hozzá.

Népszerű

Friss

Címkék