Wayfinders
Wayfinders
Videó beküldése

Wayfinders társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Wayfinders egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 25 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a pontról pontra mozgás, az útépítés, a munkás-elhelyezés és a merj és nyerj mechanizmusokra.

A Wayfinders egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 25 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a pontról pontra mozgás, az útépítés, a munkás-elhelyezés és a merj és nyerj mechanizmusokra.
Egy felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 12 000 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Szállítás, Felfedező, Utazás, Repülés
Mechanizmus: Moduláris tábla, Pontról pontra mozgás, Útépítés, Munkás-elhelyezés, Merj és nyerj, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Wayfinders társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

WayfindersEstella80, Budapest, Dunakeszi

Csak személyesen itt: Budapest, Dunakeszi!

Kihasználatlanság miatt eladó, csere nem érdekel, csak személyes átvétellel Bp. Nyugati pu., Dunakeszi.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Wayfinders társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • harnas1207

  2021-10-31 14:37:16

  Ennek örülök! A vita jó, csak abból könnyen lehet harag. A Wayfinders alkotói meg dörzsölik a tenyerüket milyen aktív lett a játék fóruma. 😃

 • maricusi

  2021-10-31 12:37:19

  Szerencsére ezen a felületen nem tapasztaltam semmiféle durva hozzászólást, vagy akár fölényeskedő kioktatást. Szerencsére mindenki, aki itt "szót emel" szeret társasjátékozni, és vagy azért ír, hogy segítséget kérjen, vagy azért hogy segítsen. Persze a vélemények nem mindig egyezőek, de az olvasónak kell eldöntenie, hogy mennyire veszi figyelembe az egyes hozzászólásokat.

 • porcine

  2021-10-30 13:54:38

  Részemről semmi sértődés nincs, teljesen jó dolgokat írtál, csak nem mindennel értettem egyet. A vitát pedig kifejezetten kedvelem, mert sokat lehet tanulni az ellentétes vélemenyek megismerésével. (A veszekedés gyűlölöm.) Ráadásul nincsenek is olyan messze a véleményeink egymástól.;)

  "Egyedül az szomorít el, hogy sok látványos játék elég gyenge." - például ezzel a mondatoddal is teljesen egyetértek.

 • harnas1207

  2021-10-30 13:34:31

  Még mielőtt valaki megsértődik: nem egymás becsmérléséről van itt szó, hanem arról, hogy érdemes e minden ismeret nélkül megvenni egy játékot aminek szép a külalakja? Az igényeket illetően sem személyeskedni akartam! Bárki bármi alapján választ, ha élvezi a játékot, akkor teljesen rendben van. Egyedül az szomorít el, hogy sok látványos játék elég gyenge. Így a kezdők, akik még "igények nélkül" vannak, először ilyeneket vásárolnak és hamar elmehet a kedvük a hobbytól. (vagy megrekednek ezen a szinten)

  A pénzeket illetően nem szoktam kicserélni semmit. Van egy univerzális pénzérme csomagom, amit egy kiadótól kaptam ajándékba, de sosem használtam még. Valóban csúnya a papír pénz, de jelenleg csak egy játekom van idehaza ami ilyet használ.

 • porcine

  2021-10-30 07:38:27

  "Gyönyörű ez a kocsi, csak épp be sem indul"

  Miért vennék ilyen kocsit? Én olyat veszek, ami gyönyörű és mechanikailag is szuper. Nem gondolom, hogy amiért nekem fontos egy játék szépsége, azért kisebb igényű játékos lennék. Mint ahogy azt sem gondolom, hogy amiért neked nem fontos a kinézet, azért igénytelen lennél.

  "Abban az esetben, ha egy játék mechanikailag kiemelkedő, úgy a kinézet sokadlagos szempont."- számodra, és ez így rendben is van.

  robsteady mondása szerintem tökéletes iránymutató: virágozzék minden virág!

 • porcine

  2021-10-30 07:29:55

  Igazad van, de írtam, hogy a Staufer-nek nagyon tetszett az asztalképe és a mechanikája is, és összességében szuper játékélményt adott. A "beadtad a derekad" kifejezés igaz, de engedd meg, hogy árnyaljam: bárkivel örömmel leülök majdnem bármit játszani (kivéve extrovertált parti játékok), mert nekem a játékélmény fontos. De a játék vásárlásaimnál fontos a játék szépsége, ami persze szubjektív dolog. Nem érdekel, hogy nyerek-e, csak hogy játszhassak és valószínűleg emiatt 2 dolog fontos nekem igazán: a szépség és a mechanika. Nekem ez a kettő adja a játékélményt (meg persze a legeslegfotosabb: a szuper játékostársak, az olyanok, mint ti;).

  Nagyon jó, ha te magát a játékot nézed és csak másodlagos-harmadlagos a szépség. Tényleg virágozzék minden virág és játszunk rengeteget.

  (A papír pénzeket utálom!:))))))

 • robsteady

  2021-10-30 01:20:03

  Te mit használsz? Játékhoz adott pénzt vagy helyettesíted? (Lásd lent 👇🏻)

 • robsteady

  2021-10-30 01:18:16

  Szívemből szólsz... 👬

 • harnas1207

  2021-10-30 01:13:55

  Abban az esetben, ha egy játék mechanikailag kiemelkedő, úgy a kinézet sokadlagos szempont. Azaz egy szuper játék csúnyácska grafikával is lehet kedvenc. Ha a mechanika rossz, akkor kérdés, hogy ezen mennyit segít a látvány? Szerintem semmit. "Gyönyörű ez a kocsi, csak épp be sem indul"

  Azon játékok tudnak a grafikával hódítani, melyeknek a kisebb igényekkel rendelkező játékosok a célközönségük.
  robsteady intése szerintem helyénvaló, de amiért téma lett, az egy félreértés.

 • robsteady

  2021-10-30 01:07:35

  Khm... Ki is írt engem megelőzve a bézs euró Staufer Dynasty -ról? 😀 Pont te? Látod, beadtad a derekad.

  Én a játékot magát nézem. Szörnyen néz ki például az El Grande, de ettől még jó játék, ha nem is nagy kedvenc. De állhat itt a Samurai, Tigris és Eufrátesz, Hansa Teutonica, Faiyum, régi Brass Lancashire, Nagyfeszültség, és még sok német euró... Mi a párommal gémerek vagyunk, másodlagos a kinézet. Épp múltkor kérdeztem, hogy melyiket vegyem meg?: a China-t 10 euróért, vagy a grafikailag átdolgozott, és tényleg szép változatát, az Iwarit 45-ért. Nőként is azt mondta, nem fontos a kinézet, ha jó a játék. És ez így van nálunk! (China, illetve hát, a Han lett belőle) Ezért van nálunk otthon mondjuk épp a régi Vinhos, és nem az új. Nem kell a csicsa nekünk. (Meg aztán a banki rendszer butítva lett az újban, igaz, a KS verzióban ott a régi tábla is asszem). Nem ér meg nekünk háromszor annyit O`Toole grafikája Ianellivel szemben. A játékban abszolút nem számít. Épp ezért áll tőlünk távol a kisfigurás és ameri játékok javarésze. Nem látom értelmét kifesteni és azzal játszani a Hannibál és Hamilcar -ommal ha korongok is vannak a vagy 30 mini helyett.

  Virágozzék ezer virág! A lényeg, hogy játsszunk, és tudjuk, hogy mit keressünk egy játékban. Egyébként ti itt épp ellenpéldái vagytok a vizuális csábításoknak, ha épp itt kommenteket olvasgattok... 😉

  Ja, egy valamitől ráz a hideg szépség fronton: a játékokhoz adott papírpénzektől. Na, ha valami dob a játékélményen, akkor azok a póker zsetonok. Mi régebben Laser Chips -et használtunk, de időközben szert tettünk Iron Clays 100 -asra. Na, az ad a játékélményhez. Súlya és kiterjedése van. Még a legegyszerűbb Machi Koro -hoz is azt használjuk. (Ugyanitt, aki megdobna Ascona póker zsetonnal ajándékba, az ne habozzon! 🤗)

  Csatolmány: https://photos.app.goo.gl/weHQGVY7zYK3tWVC6

 • porcine

  2021-10-29 20:53:48

  Nagyon jók az ismertető hozzászólásaid, de ebben az esetben hierroo-val értek egyet. Nekem is fontos, hogy szép legyen a játék. Nagyon fontos. Szerencsére akkora a kínálat, hogy bőven tudunk szép játékból olyanokat kiválasztani, amiknek szuper a mechanikája is. (Például az általad említett Piepmatz és Hanamikoji gyönyörű és okos is.) Én egy idő után besokallok a szuper német euroktól, amiknek a grafikai megjelenítése sokszor erősen közepes. Ott van a sokak által körberajongott Mars terraformálása. A mechanikáját elismerem (bár engem elveszített az is), de képtelen vagyok egy olyan bűn ronda játékhoz leülni.

  Azt szeretem, ha egy játék gyönyörű és okos is egyben (pl.: Abyss, Escape Plane, Scythe, Raiders of the North Sea, Imperium Legends, stb.). Persze a szépség szubjektív dolog, de talán ezért is olyan jó, hogy ennyi félék vagyunk, ennyi féle érdeklődési körrel.

 • robsteady

  2021-10-29 18:34:59

  Ha nem gond az angol nyelv (Bár van hozzá magyarítás), akkor próbáld ki az Air, Land & Sea-t, és akkor látod, hogy a kinézet nem minden. Az egy jó kártyajáték. Ahogy a Mandala, Piepmatz, Arborétum is kezdésnek. Ezekkel már megtapasztalhatod, mit értenek sokan mélyebb felépítésen. Nem egyik kártyát a másikra rakod, hanem megtanulod mit és miért kell rárakni. Ezek mind fejlesztik a taktikai képességed. Kártyáknál maradva ott van még a Bruxelles 1897, az már képes táblás játékélményt nyújtani. Ennek ugyan nincs magyar szabálya, de nem bonyolult játék a kereteket tekintve. Mikor azonban alkalmazod azt a párat, és a játék több lehetőséget, megoldást és helyszínt is felkínál, akkor majd meglátod, mit értünk mélységen. De ez az általam javasoltakra mind igaz. A Hanamikojira is, ha tudatosan játszod. Megindultál egy úton, folytasd csak.

 • maricusi

  2021-10-29 15:10:04

  Én viszont hierrooval értek egyet, igenis fontos a látvány is. Persze egy csúnya játék is lehet nagyon jó, meg egy nagyon szép is dög unalom. De bár jót játszottunk a Hanamikojival, ha nem lenne ilyen szép és minőségi a kártya, nem biztos, hogy fent maradna a palettán. Vagy ott van a CatLady, még nem játszottam vele, de ennél a játéknál mondtam, hogyha megveszem biztos rögtön be is ruházok minikre(vagyminekmondják?) és nem fehér meg kék ... kockákkal játszom, hanem tejesüveg, halacska stb. figurákkal. Természetesen az ember - ha komolyan érdeklődik - utána néz itt véleményeknek, youtube videóknak is. Pl. nagyon tetszik a Honey Buzz, talán ez az a játék, ami külsőleg a legjobban tetszik, azonban több véleményt is meghallgattam, olvastam és úgy döntöttem nem veszem meg. De nekem az sem segít, illetve nem mond semmit, hogy ennek a játéknak mélysége van. Ahol nincs társasjátékklub, vagy bolt az bizony az érzékszervére hagyatkozik elsőre, a szemére a vásárló. Ezért örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, és köszönöm nektek tapasztaltabbaknak, hogy elmondjátok a véleményeteket. Különösen a negatív kritikákat, mert sokan hajlamosak csak akkor "tollat ragadni", ha tetszik egy játék vagy nagyon rossz. Most, hogy elküldtem olvasom harnas1207 válaszát - akinek szintén nagyon tanulságosak az írásai. Én is, amelyik játékot véleményezem nagy hangsúly fektetek a külalak leírására, mert számomra az is fontos, de nem vagyok olyan tapasztalt és csak az első impulzusokat tudom leírni (de úgy vagyok vele, hogy a youtubon vannak doboznyitások, amiket elsőre nem értettem mire jók, akkor ez is segít valakinek, hogy felkeltsem az érdeklődését.)

 • harnas1207

  2021-10-29 15:07:29

  Nem mindenki úgy ír kritikát, hogy előtte ki is próbálja a játékot. Ezért kerül kiemelésre a külalak, azt minden játéknál lehet véleményezni, úgy is , hogy semmit nem tudunk a játékról...

 • robsteady

  2021-10-29 13:15:11

  Én azért írok ide, mert egyfajta társadalmi felelősségvállalás van bennem. Bemész - teszem azt, ami nekem rendelkezésre áll - egy vidéki kisváros játékboltjába, és csak közepes és rossz játékokat látsz. Beszéltem ilyen árusító céggel, még csak nem is társasoznak. Egy kiadóval leszerződnek, és tőlük hoznak játékokat. Hát, pár példától eltekintve rosszakat. Innen jön az, hogy mi alapján választ az ember? Jön a választék után a második átlagos szempont, a kinézet. Ezzel viszont jól mellé lehet nyúlni. Áraszt valamit a borító, amit úgy terveztek, hogy eladja a terméket. Kiad érte átlag 15 ezer forintot. Hazaviszi, kipróbálja, nem fogja meg, megy a polc aljára csalódása okán. Aztán ez csak táplálja a sztereotípiát, hogy társasozni unalmas és gyerekes. Épp ezért nem erősítem sose a külső alapján történő vásárlást.

  Szerintem vagyunk itt páran, akiknek megadatik, hogy több játékot is kipróbálhasson. Aztán leírjuk a véleményünket. Szerintem már a hozzászólásokból is sokat lehet tanulni, ha elolvassa az ember azokat. Nyilván, ez az impulzusvásárlókat nem fogja érinteni, de ők költsék a pénzüket, ahogy akarják. Viszont aki utánanéz egy játéknak, talán eljut ide, és akkor már a hozzászólások alapján is kicsit fejlődhet és felelősebben dönthet. Ezért írok sokszor negatív kritikákat. Lássák, hogy a sokat ajnározott játék is lehet középszerű, vagy épp rossz is. Nem félek leszólni nagy neveket sem. Hiába szép játék, de nekem a Fesztáv és az Everdell pont az, amit fent írtam. Szépségükkel eladják a középszerű, épp ezért elég drága élményüket.

  A mechanika nincs ráírva a dobozra. Valóban. Ezért kell azt szövegesen kifejteni. Látom, van vagy 60 játékod az itteni adatlapod alapján. Szerintem ennek okán már te is vagy úgy, hogy elolvasol egy szabálykönyvet, nézel egy videót, akkor látod - jó játék vagy nem? Hoz-e újat, vagy ha nem, akkor a jól beváltakat kapcsolja, fűzi jól össze? Ez a fontos nekünk tapasztaltabbnak, és az, hogy ezt adott esetben itt átadjuk. Szerintem.

 • hierroo

  2021-10-29 01:37:54

  Én azért szoktam a kinézettel kezdeni, mert azt látom először. Arra nincs pénzem, hogy minden játékot kipróbáljak. Nem dolgozom a társasjáték iparban, sem valamelyik társasjáték webshopban. A videókat szoktam nézni én is, és szabálykönyveket is, már amennyire van rá időm. Szerintem nagyon fontos a kinézet. Nem csak azért hogy szép legyen, hanem azért is hogy eladható legyen. Az emberek egy része nem tudja, hogy milyen játékot vásárol, és nem is tudja, hogy milyen jellegű társasjétékok vannak. A fórumban olyan emerek vannak, akik tudják általában, hogy mely játék mire jó, mert már sokat játszottak. És bizony a kisvárosok nagy részében a játékboltos sem tud mindenben segíteni. Pláne, hogy a Monopolyn, meg egy pár klasszikus játékon kívül nem is lehet látni mást.
  Egy ismeretlen embert is először leginkább a kinézete alapján látunk meg, és a belsőt csak utána következik egy idő után. És mit tudunk még meg a doboz alapján? Játékidő, korosztály, játékosok száma. Azt, hogy mi a mechanika, azt nem. Ha ez az elsődleges, akkor az miért nincs kiírva a dobozon? Jó esetben van egy kis szöveg a hátulján, ami talán adhat támpontot.
  Én nagyon szívesen meg szoktam nézni a boltban a borokat, de nem iszom bort, csak a dizájna érdekel. Lehet nagyon szép a csomagolás, gyönyörűen csillog a bor az üvegben, de lehet, hogy ha megkóstoljuk, akkor nem biztos hogy ízlik. Én egyik játékról sem mondtam soha hogy rossz. Amit írok az az én szubjektív véleményem.
  Én úgy gondolom, hogy elsődleges a kinézet, mondjuk a másodlagos a mechanika. Ha az elsődleges (kinézet) nem tetszik a vásárlónak, és nem veszi meg emiatt, akkor el se jut a második szintre, és meg se tudja, hogy esetleg az a mechanika lehet, hogy az valóban az elsődleges (vagyis az a legjobb benne)! Ha érted mire gondolok! Szóval a kinézet az egy szűrő, vagy beszív, vagy eltaszít. Ez olyan marketing dolog. Nem baj, hogyha nem értünk egyet. Ezért van a piros kéz. Ezt el kell fogadnom.

 • robsteady

  2021-10-28 21:24:08

  Hierroo barátom!

  Sok hozzászólásod a külalakkal kapcsolatos. Ez azért másodlagos az esetek döntő többségében. A mechanika a fontos, ha már euró játékokról beszélünk. Nekem legalábbis. Sok ronda, de jó játékom van (bézs eurók többnyire). Javaslom, olvasd el a szabálykönyveket, nézz meg róluk pár videót (elég esetünkben ez az egy is), és akkor értékesebb hozzászólások születnek. Ez csak jótanács, nem bántás.

  A játék jellegéből fakadóan vakon nem jó felfedezni lapokat, legalábbis akkor az egész stratégiázós részt ki lehet kukázni. Onnantól meg egy rém unalmas játék lesz. A fenti belinkelt videót megnézve látod, hogy ennek semmi értelme. Jók az erőforrás-tokenek, mert vastagabbak, mint a papír elemek általában. Jobban örültem volna fának a műanyag helyett, de hát ez van. A bábuk öntési sorjásak, de késsel pillanatok alatt le lehet kapni őket. Ez hibája a játéknak.

 • hierroo

  2021-10-27 19:59:01

  Jól kinéző játék, a doboza kifejezetten tetszetős. Csak az volna a kérdésem, hogy az alkatrészek nem túl kicsik? A propeller, meg üzemanyag stb. jelölőket könnyen fel lehet venni? Olyan laposnak tűnnek. Az jó, hogy lehet úgy is játszani, hogy a lapkákat megfordítva vannak elhelyezve a játék elején. Így van egy kis felfedezős érzése a játékosoknak. Nem is nagy dolog ez, de talán érdekesebbé teszi a játékot. El tudok képzelni rá egy kiegészítőt is.

 • robsteady

  2021-10-27 16:43:47

  Meglepően jó kis szűkös erőforrás-menedzsment játék két fővel. Több játékossal könnyebb lehet, ha ez cél. Szerencsefaktor van bőven az erőforrások táblára kerülésében, de ez még belefér a játékmenetbe, megfelelő tervezéssel kordában tartható. Szettgyűjtés és munkáslehelyezés a fő két mechanizmus. Ami kellemes ízt ad hozzá, az, hogy döntened kell: játék közbeni kedvezményekre hajtasz, többleterőforrást gyűjtesz, vagy épp a játék végi pontokra gyúrsz; esetleg mindezekre együtt. Mindezt az erőforrások begyűjtésének sajátossága csak fűszerezi. Munkásokat veszel le a hangárlapról, és hogy mikor, azt te döntöd el. Lehet egyet, lehet ötöt szánsz az akcióra, te döntöd el. Itt érvényesül egy kis push your luck hatás, de ez jól kapcsolódik a játékmenethez. Mi több, ez adja az egyik stratégiai elemét az egésznek.

  Könnyű beugró, talán már családi játék stratégiai lehetőségeinél fogva, amit tanítójátéknak vettünk, de leköt minket tapasztaltabb játékosokat is.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  25 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Thomas Dagenais-Lespérance
 • Illusztrátor:  Gica Tam
 • Kiadók:  Pandasaurus Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.5 cm x 23.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Wayfinders társasjátékhoz