Versailles 1919
Videó beküldése

Versailles 1919 társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Versailles 1919 egy kiváló társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb harci játék kategóriában. A társast, 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a szimuláció, a terület befolyásolás/irányítás, a...

A Versailles 1919 egy kiváló társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb harci játék kategóriában. A társast, 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a szimuláció, a terület befolyásolás/irányítás, a solitaire és az események mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

1918. november 11-én fegyverszünet leállította azt a mészárlást, ami a Minden háború befejezésére irányuló háború volt. A béke megteremtése érdekében Woodrow Wilsont (Egyesült Államok), David Lloyd George-ot (Egyesült Királyság) és Vittorio Orlandot (Olaszország) George Clemenceau (Franciaország) elnök látta vendégül Párizsban, hogy megszövegezzék a majdani Versailles-i szerződést. A szerződést 1919. június 28-án írták alá, a nagyhatalmak közötti hat hónapig húzódó viták és alkudozások után.

A Versailles 1919, amelyet Mark Herman és Geoff Engelstein tervezők készítettek, lehetővé teszi, hogy megtapasztaljátok a történelemnek ezt a szakaszát a négy olyan vezető egyikeként, akiknek országaik követeléseit ki kell elégíteniük. A Nagy Négyek egyikeként egy konferenciateremben ülsz, és igyekszel befolyást szerezni a teremben felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. A váróban más kérdések és személyek is várakoznak arra, hogy sorra kerüljenek, hogy elérjenek például az olyan regionális törekvéseket, mint az önrendelkezés. Támogatod Ho Si Minh kísérletét arra, hogy Vietnamot felszabadítsa a francia gyarmatosítás alól? Segítsesz Feisal hercegnek egy új nemzet megalapításában Mezopotámiában vagy Chaim Weitzmannak egy cionista állam létrehozásában? Együttműködsz TE Lawrence-szel a Közel-Keleten tapasztalható nyugtalanságok csökkentése érdekében, vagy az Atatürkkel Anatóliában?

Franciaországként a jövőbeli lehetséges német agresszió megfékezésével foglalkozol, miközben a britekkel egyezkedsz, hogy megállapítsátok a háború alatti pusztításokért fizetendő jóvátételek mértékét. A britek azonban azt szeretnék, ha Németország kereskedelmi partnerként állna talpra.

Olaszország területi engedményeket akar a volt Osztrák-Magyar birodalomtól. A háttérben a bolsevizmus fenyegetése leselkedik. Mindezek fölé magasodik Woodrow Wilson elnök a tizennégy pontjával, amelyek a globális elvárásokat firtatják, és végül csalódáshoz vezetnek, amikor az Egyesült Államok nem csatlakozik a Nemzetek Ligájához.

A Versailles 1919 egy új kártya-licitálási mechanizmust vezet be, amelyben befolyásod felhasználod, hogy a számodra fontos napirendi pontokat kedvezően rendezhesd, miközben igyekszel a hazai választók igényeit támogatni a cselekedeteid során. Ki kell egyensúlyoznod a katonai erők leszerelésének szükségességét, miközben egyidejűleg kordában kell tartani a regionális nyugtalanságokat. Természetesen mindezek a döntések visszahatnak a regionális válságokra és felkelésekre. Az a játékos, aki többet ír a szerződésből, jobban tud érvényesülni a rendeletek és nemzeti tervezetek versenyében. Meg tudod-e menteni a világot a nacionalizmus térnyerésétől? Tudsz-e jobb világot teremteni, miközben megpróbálod kielégíteni a hazai választókat? Játssz Versailles 1919-ben, és éld át a törékeny és csiszolatlan béke időszakát, amelyet a Versailles-i Szerződés teremtett meg.

Forrás: Szellemlovas
2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 38 626 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Politika, Alkudozás, I. világháború
Mechanizmus: Aukció/Licit, Szimuláció, Terület befolyásolás/irányítás, Solitaire, Események, Játék végi bónuszok, VIC-15 Circuit Breaker / Sudden Death, Negotiation, Track Movement

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Versailles 1919 társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Versailles 1919 társasjáték videók (2)

Díjak és jelölések

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Tervező:  Mark Herman, Geoff Engelstein
 • Illusztrátor:  Rodger B. MacGowan, Donal Hegarty
 • Kiadók:  GMT Games LLC
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.7 cm x 30.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Versailles 1919 társasjátékhoz