Urban Panic
Videó beküldése

Urban Panic társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

Az Urban Panic egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés mechanizmusra. Vár Rád a befektetések világa, de ne hidd, hogy könnyű dolgod lesz! Ebben a játékban egy...

Az Urban Panic egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés mechanizmusra.

A Szellemlovas leírása:

Vár Rád a befektetések világa, de ne hidd, hogy könnyű dolgod lesz! Ebben a játékban egy egész várost kell felvirágoztatnod egy maréknyi segítő közreműködésével. Az Urban Panic 2-4 fő részére nyújt szórakozást körülbelül 40 perces játékidővel. Ha szereted a városépítős játékokat, olvass tovább!

Gondolkodj nagyban

A játékban egy metropolisz létrehozása lesz a célod, aminek elérésben néhány segítőd fog közreműködni. Ezek a segítők a polgármester, tervező, építész, mérnök és az ipari kém. A játék nagyban hasonlít a PC-s SimCity-hez, itt is ugyan úgy magasra kell tornászni a népességet, figyelve arra, hogy elég lakás, munkahely és megfelelő életkörülmények álljanak a lakók rendelkezésére. Városodat a különböző segítőkkel bővítheted. Az építész akciójával elvehetsz egy városrészt jelző lapkát, a tervezővel pedig elhelyezheted azt a saját játéktábládon. Minden városrész saját jellemzőkkel módosítja a városodat. Egy nagy gyár például elláthat munkával nagy mennyiségű lakót, ugyan akkor ökológiailag nem éppen kedvező hatást fejt ki a városra.
Építkezéskor nem csak arra érdemes figyelni, hogy városod minden értéke a lehető legpozitívabb maradjon, hanem arra is, hogy minden letett lapkát valamilyen útvonallal össze tudj kötni a városközponttal. vannak ugyanis lapkák, melyeknek csak két vagy három oldala átjárható, így a város területeinek megtervezése is odafigyelést igényel. Ebben segít a mérnök, aki két lapkát tud felcserélni egymással, hogy szabadabb átjárás legyen a városközpont felé.
A játék nem csak egyfajta pasziánsz ahol mindenki építgeti a saját városát, ugyanis a kém segítségével el tudsz lopni más játékosoktól olyan lapkákat, amiket már megvettek ugyan, de még nem építették be városukba.

Ne hagyd cserben a lakókat

A játék során több forrásból is szerezhetsz győzelmi pontot. Természetesen az egyik fő forrás a városod lesz, de különböző célok teljesítéséért is jár győzelmi pont. Ha azonban több lakossal rendelkezel a játék végén, mint amennyi munkahelyet vagy lakóhelyet tudsz biztosítani, akkor győzelmi pontot veszítesz.

Összegzés, ajánlás

Az Urban Panic egy jól eltalált gazdálkodós társas, ami teljesen jól hozza a hasonló témájú számítógépes játékok hangulatát. Egy ördögi körben kell helyt állni, ahol pénz kell a növekedéshez, de pénzt gyárakkal tudsz csinálni. A gyárak a jókedv és az ökológia rovására mennek, amit szórakoztató épületekkel növelhetsz, de ezek elég drágák, így ismét pénzszűkében találhatod magad, ha nem stratégiáztál elég jól. A társasnak van egy egészen furcsa parti játékmódja is, ahol egyik kezedet hátra téve kell lapkákat elvenni és időre kijátszani, majd ha letelik az idő az nyer, akinek több lapkája van lerakva úgy, hogy összeköthető a városközponttal.

Mi van a dobozban?

1 pontozótábla
4 játékos tábla
1 homokóra
18 cél kártya
120 lapka
fakockák és korongok
szabálykönyv

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Közgazdaság, Városépítő, Idő alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Urban Panic társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Krzysztof Matusik
 • Illusztrátor:  Sylwia Smerdel
 • Kiadók:  G3, ST Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, lengyel

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Urban Panic társasjátékhoz