Tiny Epic Pirates
Videó beküldése

Tiny Epic Pirates

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Tiny Epic Pirates egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a kockadobás, a rondel, a solitaire és a változó setup mechanizmusokra. Irányítsd a kalózkapitányod egy letűnt...

A Tiny Epic Pirates egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a kockadobás, a rondel, a solitaire és a változó setup mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Irányítsd a kalózkapitányod egy letűnt korszak hajnalán. Kormányozd a hajód és legénységed a könyörületet nem ismerő nyílt vízen, és legyen tiéd a dicsőség, no és persze a sokak által áhított kincs!
A Tiny Epic Pirates egy 45 perces, 1-4 játékos részére készült játék, mely egy igazi tengeri kalandot kínál! Egy kalózhajó fedélzetére pattansz, azzal a nemes céllal, hogy felfoghatatlan mennyiségű kincset rejts el a titkos sziget mélyén.

Minden körödben mozgasd a Kapitányod a kormánykeréken, ami kijelöli a következő parancsát, vagyis az akció lehetőségedet: fosztogatás, kereskedés, legénység toborzása, támadás vagy keresés. Ezeknek a sorrendje a játék elején, véletlenszerűen dől el, de kalózhajód minden egyes akciódnál tovább vitorlázhat. A fosztogatás lehetővé teszi, hogy a településekről zsákmányt szerezz. A kereskedés lehetővé teszi, hogy haszontalan áruidat eladd a feketepiacon. Minden piac csak egy bizonyos áru iránt érdeklődik, ezért ügyelj arra, hogy jó irányba hajózz. Az időzítés sokat számít, a piaci árak folyamatosan változnak! A legénység új szárazföldi patkánnyal, mármint lelkes taggal bővíti hajód létszámát. Minél nagyobb a legénységed, hajód annál nagyobb harci előnyökre tehet szert, és új képességeket nyit meg, hogy parancsaid még hatásosabbak lehessenek! Hírneved pedig szárny kel, ha megtámadsz kereskedelmi hajókat vagy más kalózokat. Ez egyben nagyszerű módja annak is, hogy aranyat és zsákmányt szerezz eladási céllal. Neved gaztetteid árán válik majd igazán legendássá!

Kutassatok a nyílt tengeren azon kincsek után, amelyeket az előttetek hajózó szerencsétlen lelkek hagytak hátra. Nekik már úgy sincs szükségük rá. Szerezz régi hajó alkatrészeket, hogy átmeneti segítséget nyújtsanak, vagy ha szerencsés flótás vagy, bukkanj valami igazán értékesre.

A játék akkor ér véget, amikor egy játékosnak sikerült három kincset elásnia. Ahhoz, hogy ezt megtegye, előbb elegendő pénzt kell összegyűjtenie, hogy azt el tudja rejteni a térkép megjelölt pontjain. Döntetlen esetén annak a játékosnak a szava lesz a döntő, akinek a legmagasabb a nívója, majd ezt követően, amelyik játékos a legtöbb arannyal rendelkezik.

Indulj útnak a veszélyes tengerekre a hírnév és a gazdagság nevében!

Angol nyelvű játékszabály

Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 9 490 Ft-tól
 • -10%-1 059 Ft

Kategória: Tenger, Kockajáték, Felfedező, Kalóz
Mechanizmus: Fogd és vidd, Kockadobás, Rondel, Solitaire, Változó setup, Market, Movement Points

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Tiny Epic Pirates társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • kemonszt

  2020-09-06 11:55:04

  Hát, őszintén szólva sajnos nem nagyon van információm arról, hogy a Tiny Epic Pirates-t, vagy a kiegészítőjét, a Tiny Epic Pirates: Curse of Amdiak-ot fogják-e forgalmazni normál üzletek a kickstarteren kívül. Szerintem elég nagy esély van erre, mert a Tiny Epic sorozat társasai azért tipikusan nem korlátozódnak le a kickstarteres értékesítésre. Így az eddigi tapasztalataim alapján azt mondanám, hogy szerintem meg fog jelenni az üzletekben is, de erre azért ne vegyél mérget, mert nem biztos. :D

  Hogyha biztosan szeretnéd, hogy meglegyen, akkor érdemes kickstarteren beruházni rá. Szerintem amúgy annyira nem vészesen drága, viszont cserébe tényleg nagyon klassz új Tiny Epic játékot kapsz. Szerintem egyébként még a kiegészítőbe is nagyon-nagyon megéri beruházni. Azzal együtt mondjuk egy kicsit húzós már az ára, főleg a kiszállítással együtt. De szerintem ez még mindig megéri, mert nagyon klassz kiegészítő, nagyon érdekes vetületeket hoz a játékba. Nem csupán pár új funkciót hoz bele, hanem képi világában, játék végi célokban és a játékmenetben is mondhatni teljesen más játékká teszi a játékot.

  SPOILER ALERT! A kiegészítőben nagyon jópofa szellem kalózok vannak, elátkozott aranyakkal az alap Pirates normál aranyaival ellenben. Egy kicsit engem a Spongya Bobra emlékeztet ez a sztori, de nagyon jó játszani, nagyon fun. :D

  Hát, amúgy megértelek, tényleg nem könnyű következtetést levonni, hogy korlátozódik-e majd kickstarterre az eladása a játéknak, vagy sem. Ez nekem is sokszor kétséges dolog, viszont azért pár dolog alapján lehet következtetni.

  Ha például megnézed, hogy egy társasjáték sorozatnak a tagja-e a játék, akkor ha a sorozatot kiadják boltoknak, akkor valószínűleg ezt is ki fogják (pl. frosthaven).

  Ha a játéknak a szerzőjét megnézed, akkor az ő korábbi játékainak elérhetőségéből is tudsz következtetni pár dologra a játék elérhetőségével kapcsolatban.

  A társas világban tájékozottnak kell lenni ehhez, mert van pár játék, amiről hírhedt, hogy csak KS-es (7th continent).

 • kisskrisztian

  2020-09-05 12:16:23

  Hmm, nagyon gondolkoztam rajta, hogy vegyem-e meg kickstarteren, de végül nem ruháztam be rá eddig.

  Nekem nagyon bejött a Tiny Epic végtelen galaxisok, azon felbuzdulva kezdtem el nézelődni a témában, de a többi Tiny Epic játék nekem nem tetszik igazán.

  Érdemes megrendelni kickstarterről, vagy inkább érdemes arra várni, hogy valakinek esetleg nem tetszik és eladja? Van rá esély, hogy ez bolti forgalomban is elérhető játék lesz, vagy ez csak kickstarteres kiadás?

  Az őrületbe kerget, hogy egy csomó dolgot nem is lehet kapni, amit kickstarteren hirdetnek meg és nem igazán tudok kiigazodni ezen sosem. :/

 • kemonszt

  2020-09-05 11:19:32

  A Tiny Epic széria ismét magasra tette a lécet az új játékukkal, a Pirates-el.

  Ugyan a játékokat még nem küldték ki a kickstarteres rendelőknek, de a prin&play verziók már birtokukba kerültek az embereknek, így jutottunk hozzá a képekhez, a kártya és token formákhoz, miniatűr formákhoz és a pontos játékszabályhoz. Ebből gyártott egy barátom saját virtuális verziót és így ki tudtuk próbálni a játékot élesben, viszont sajnos még csak virtuális környezetben.

  Az első benyomásom a játékról, hogy atyaég, dejó lett! :D

  A játékban egy kirakott térképen hajóznak a játékosok, ahol különböző akciólehetőségek közül választva haladnak a céljuk felé: hogy elássanak 3 ládika kincset.

  Ahhoz, hogy elásson valaki, 3 láda kincset, össze kell gyűjtenie 3 ládára való aranyat, majd elásni a térkép egyik pontján. Ehhez szükséges a legénységet jól menedzselni, harcokban részt venni, fosztogatni és tengeri csatákat megvívni a nagyobb hírnévért. Egy szóval tényleg mindent, de mindent beleépítettek a játékba, amit egy jó kalózos játéknak tartalmaznia kell.

  A játék viszonylag sokat épít a szerencsére. Nekem kifejezetten nem tetszik, hogy a játék elején véletlenszerűen kerül meghatározásra az összes akciótípus sorrendje, amelyet a játék során bizonyos sorrendben tudunk majd végrehajtani csak ... Ez sok hátrányt tud jelenteni a játékosoknak. Habár ezt is lehet némi költséggel ellensúlyozni, úgyhogy végül is nem vészes ha úgy vesszük.

  Viszont az összes többi mechanizmus annyira, de annyira zseniális! A legénységválasztás nagyon klassz és jó, hogy lehet frissíteni a legénység opciókat is. Nagyon tetszik a csaták mechanizmusa, ami ugyan szerencse alapú, de nagyon jól lehet a szerencsét taktikával balanszolni. Szintén nagyon tetszik az, hogy meghatározhatjuk, hogy hova osztjuk be a legénységünket és így milyen erősségei lesznek a hajónknak egy-egy körben. A térképen mozognak hajók, amiket ki lehet fosztani, vagy megtámadnak minket, elég izgi.

  Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a játékot, kötelező darab! :D

A Tiny Epic Pirates társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Scott Almes
 • Illusztrátor:  Ian Rosenthaler, Chip Cole, Nikoletta Vaszi, Felix Wermke
 • Kiadók:  Gamelyn Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.8 cm x 17.8 cm x 4.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tiny Epic Pirates társasjátékhoz