Tinners' Trail
Videó beküldése

Tinners' Trail

Társasjáték, 2021
Értékelem!

A Tinners' Trail egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, az aukció/licit, a kockadobás és az idő követés mechanizmusokra.

Angol:
In Tinners' Trail, set in 19th century Cornwall, you represent a mining conglomerate at the height of the tin and copper mining industry. You must buy plots of land across...

A Tinners' Trail egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, az aukció/licit, a kockadobás és az idő követés mechanizmusokra.

Angol leírás

In Tinners' Trail, set in 19th century Cornwall, you represent a mining conglomerate at the height of the tin and copper mining industry. You must buy plots of land across Cornwall in auctions and survey them for tin and copper, always managing your "work points" and money effectively.

Once you have a mine in place, it's time to extract the ore and (ideally) make a profit, but the deeper your mine goes, the more expensive the process gets. To reduce the cost of mining, you can place developments, such as ports, train stations, and adits (drainage tunnels), but there's only so many improvements to go around. Once you have made your money — trying to time the market to sell when prices are high — you can invest it in industries outside of Cornwall, which gains you victory points. The earlier you invest, the better the return. Can you outplay the competition and make the most money, or will you be left without two shillings to rub together?

This edition of Tinners' Trail differs from the original 2008 version in several ways. The player count, for example, is now 1-5 instead of 3-4, and the resources on the board are now set up via tiles instead of die rolls to maintain variability while reducing the randomness. Dual-use cards are now an important part of the game, giving you information before an auction or an extra boost after an auction. The game includes two expansions, with the arsenic expansion introducing a new resource and the emigration expansion seeing miners travel overseas.

With lead development and expansion designs by David Digby

Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 16 990 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Akció pontok, Aukció/Licit, Kockadobás, Idő követés

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Tinners' Trail társasjáték videók (3)

Kommentek

Kommentek

 • szalasz87

  2021-02-03 21:42:16

  Újabb remekül tematizál Wallace játék. Igazi bányász homokozó (Sandbox), annak minden előnyével és hátrányával. A randomizált térkép nagy újrajátszhatóságot biztosít és igazi aranyásó hangulat, nem mindig biztosan tudni hogy mit ér a bánya mélye egy föld darabkán. Ez és a változékony árképzés a randomitásra érzékenyeket rosszul érintheti. Megjegyezném hogy egyáltalán nem kötelező licitálni az ismeretlenre, úgy is lehet hogy csak arra fogsz amit megnéztél. A gazdasági, ügyesen fejlesztgető, licitálós, kufárkodós élmény remekül átjön. Okos a játékossorrend módszere is.
  A játék nem az aranyközépszer útján helyezkedik el. Aki a fenti negatívumoktól rosszul van kerülje, aki valami érdekesre vágyik fűszeres élményre találhat.
  x
  Az én véleményem egy játék alapján:
  Mint fentebb olvasható, akik érzékenyek arra hogy hogy van a véletlenek szerepe azoknak fájó lehet. A hasonló sandbox játékoknak van egy olyan hatásmechanizmusa hogy csak azt az érzetet kelti a játékosban hogy hatással van a játék kimenetelére - aztán lehet ez kevésbé lesz így.
  A hasonló szimuláció igényű játékok könnyen kapnak olyan ízt hogy a játékos nem tud mindent befolyásolni, előrelátni. A tervező jegyzet alapján az áringadozásnak az alapja pl. lehetett ha egy hegyet találnak Angleseyben teli érccel, ez nem előre látható. Könnyen lehet hogy több játék után engem is frusztrálna, elsőre inkább megfogott a tematizáltság világteremtő képessége. Nem csak rakosgattunk ide oda bábukat, mesterkéltnek tűnő szabály alapján.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Martin Wallace
 • Illusztrátor:  Ossi Hiekkala, Javier González Cava
 • Kiadók:  Alley Cat Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22 cm x 30 cm x 6 cm
  • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tinners' Trail társasjátékhoz