A dolog: A társasjáték
A dolog: A társasjáték
A dolog: A társasjáték
Videó beküldése

A dolog: A társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A dolog: A társasjáték egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás, az áruló, a str-05 semi-cooperative game és a rejtett szerepek mechanizmusokra. NE FELEJTSD, A DOLOG – A TÁRSASJÁTÉKBAN......

A dolog: A társasjáték egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás, az áruló, a str-05 semi-cooperative game és a rejtett szerepek mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

NE FELEJTSD, A DOLOG – A TÁRSASJÁTÉKBAN... SENKIBEN SE BÍZZ!
Évezredes hibernáció után egy veszélyes idegen szabadul el. Az elszigetelt Antarktiszon, az Outpost 31 amerikai bázis embereinek kell harcolnia az emberi alakot ölteni képes idegen ellen. Az emberi faj jövője az ő kezükben van...

A dolog – A társasjáték intenzív élmény 1-8 játékos számára. A játékasztal körül újra átélhetitek az 1982-ben forgatott kultfilm híres főszereplőinek hősi cselekedeteit.

Merüljetek el egy rendkívül moziszerű, indulattal teli atmoszférában. A lehető legjobb módon menedzseljétek a bázist, keressétek meg az optimális menekülési útvonalat, és próbáljátok megtalálni, hogy ki az asztalnál szereplő játékosok közül a Dolog. Használjátok ki az Outpost 31 akcióit, hajtsatok végre teszteket társaitokon, hogy felfedezzétek valódi természetüket, és ha a Dolog lelepleződik... készüljetek a harcra!

A doboz tartalma:

 • 1 szabályfüzet
 • bázistábla
 • 8 karakterlap, 2 vezetőlap
 • 4 kocka, 2 zsák
 • 1 mentőhelikopter
 • 8 karakterfigura, 8 idegenfigura, 4 kutya figura
 • 34 üzemanyagtartály
 • 12 lángszóró újratöltő
 • 40 laborjelző, 20 sérülésjelző, 1 áramszünetjelző, 6 tűzjelző, 8 idegenerő-jelző
 • 8 gyanúkorong
 • 16 étel, 24 fertőzésjelző, 9 kutyafertőzés-jelző
 • 1 fagyásjelző, 1 fagyáslapka
 • 106 kártya

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető (Kickstarter)

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 16 000 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Horror, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Szavazás, Áruló, STR-05 Semi-Cooperative Game, Rejtett szerepek

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

A dolog: A társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A dolog: A társasjátékbelalako, Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kétszer játszottunk vele. Sajnos nekünk nem jött be.

0 érdeklődő


A dolog: A társasjátékelado, Budapest, IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljesen új, bontatlan

2 érdeklődő


A dolog: A társasjátékbattle.m4, Budapest XIII. kerület, Debrecen, Balmazújváros

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XIII. kerület, Debrecen, Balmazújváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egy játék van benne, a nagyméretű karakterkártyákon kívül az összes többi védőben van megvétel óta. Budapest és Debrecen között a 33, 31 és 4-es főutak mentén kb bárhol át tudom adni, vagy szívesen postázom :) Csere Szunnyadó Istenek társasra.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A dolog: A társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • laptopzsol

  2024-04-23 07:46:48

  Több mint 60 játékomnak van szóló módja, de csak pár hónapja fedeztem fel, hogy ez mekkora buli. És igen, a Dolog polcon van egy ideje. Ezért mindenképp kifogom próbálni. Majd zaklatlak, ha el akadok valahol, mert a szabálykönyv tényleg egy vicc.

 • Tozsi

  2024-04-22 22:28:00

  Szia! 👋
  Olvass vissza, egy régebbi hozzászólásomban írtam pár gondolatot a szólóról. 😉
  Feltétlen javaslom kipróbálásra, ha már ott van a polcon! ✌

 • laptopzsol

  2024-04-22 07:02:43

  Nagyon szeretem ezt a játékot. De sajnos nálunk is ritka, hogy 6-7 fő össze jöjjön. Így mindenképp ki szeretném próbálni 2-3, vagy akár szólóban is. Kár lenne ha csak porosodna a polcon. Annál sokkal többet ér.

 • hamu80

  2024-04-22 06:19:37

  Egymás után toltunk két 7 fős partit.

 • feketegabi

  2024-04-21 20:40:32

  Hány fővel való játékparti(k) után ezek a tapasztalataid?

 • hamu80

  2024-04-21 15:45:29

  folytatás...

  Hadilábon vagyok a játék randomitáscunamijával is. Random akciókártyahúzás, random tárgykártyahúzás, random fertőzés, random vérteszthúzás, random kockadobás az időjárásra. A vezető random mód csap fel lapokat a megkevert akciókártyákból, amibe ráadásul random módon egy elterelő kártya is kerül (hasonlóan a Kifürkészhetetlen káoszpaklijához). Kicsit sok ez a jóból.

  Ami még gáz, hogy iszonyat nehéz maga a játék is az emberek számára, és a Dolog is baromira erősnek tűnik. Az volt az érzésünk, hogy ha az időjárás kocka hatását a legenyhébb, alacsonyabb létszámra kitalált szinten tartjuk, talán növelhetjük az emberek esélyeit. De még akkor is ott az az eszeveszett győzelmi feltétel, hogy egy embert sem hagyhatsz a bázison az evakuáció során, és fertőzöttet sem vihetsz magaddal.

  Szóval iszonyat jó ötletek vannak ebben a játékban, ráadásul lényegesen rövidebb idő alatt lejátszható, mint pl. a Kifürkészhetetlen, de picit félkésznek tűnik.

 • hamu80

  2024-04-21 15:39:25

  Atyaég, de hozza ez a játék a 82-es Carpenter film minden kis momentumát! A jófiúk egy antarktiszi bázis kutatói, akik 3 különböző módon tudnak elmenekülni. Mindezt úgy kell tenniük, hogy az űrből érkezett idegen ne kerüljön velük együtt a fedélzetre. A játék folyamát főként ezeket az akciókat csinálod:

  1. Munkáslehelyezésszerűen lépsz az egyik helyiségbe. Ebben van egy érdekes csavar. Ha többen léptek egy mezőre, hatékonyabb lesz az akciótok azon a mezőn (pl. több lapot húztok, többet javítotok stb.), illetve elkergetitek a lényt. Viszont (!) a para az, hogy ha nem tudjátok, hogy ki van a Dologgal, akkor akár meg is fertőzhet titeket az inkognitóban lévő idegen. (Erre bizony 50% esély van.) A megfertőzött karakter aztán titokban át kell, hogy álljon a rosszak oldalára, és maga is szabotál, fertőz.
  2. Általában 3 akciólap közül egyet átadsz a vezetőnek
  3. A későbbiek folyamánt szavazol, hogy ki a gyanús neked. Ebben az a zseniális, hogy minden fordulóban van szavazás, és akikre a többiek vádaskodóan mutattak, előrelépnek a gyanúsított sávon.
  4. Ha van vérteszted, tesztelheted a leggyanúsabb embert.

  Ami egyszerre fura, egyedi és roppant ambivalens számomra az az, hogy az akciólapodat az aktuális vezetőnek adod, aki push your luck mechanizmussal csap fel lapokat egyenként, amíg meg nem áll. Az aktuális lapot pedig ő rendeli a karakterekhez. Tehát te hiába adtál be mondjuk felhasználás lapot, hogy majd aktiválod a raktárt tárgyakat keresve, ha a vezető szabotázst rendel ki hozzád. Szóval a karakteredet csak részben kontrollálod.

  A Dologgal addig mókás játszani szerintem, amígy inkognitóban vagy. Addig te kontrollálod a karakteredet. Ha valamilyen módon felfeded magad, lehetőséged van a többieket kinyírni, asszimilálni. Ha egy meglehetősen determinisztikus harc után kiiktatod a másik karaktert, ő is Dolog lesz, és immáron ketten irányítjátok a szörnyet, ami egy picit unalmas koop játékká silányul.

 • laptopzsol

  2024-01-14 09:38:31

  Előre le kell szögeznem, a játék nagyon jó, és nem egyszerű. Nálunk nagyon király a csapat, az idegen simán fel jutott a helikoptere, ezért buktuk a dolgot. Minden részével meg vagyok elégedve, mint komponens, asztalkép, újra játszhatóság stb. Hatan toltuk, meg voltak a feladatok, teszteltünk is, de nem eleget. A kazánt hamar elbuktuk, ezért gyújtogatni kellet már a végén. A kutyákat össze szedegetni is jó buli, sok mindenre kell figyelni és ez jó. Nem mondom, hogy nincs nála jobb koop játék, de ár értékben isten király. Elég komplex, interaktív, és a gyanúsítgatás végig ment a parti alatt. Egy percig sem bántam meg a vételt.

  De most jöjjön a fekete leves. Ami nem a játék hibája, az a szabálykönyv. Tele hibákkal, elírásokkal, teljes mondatott írtak egybe, szó ismétlések stb. A Deltánál senki nem olvasta át a végén. Lehet a Google fordító jobban meg oldotta volna.
  Nálam simán 9/10

 • qgtanton

  2023-06-14 22:36:30

  Több játékom van már benne, és általában 5, de egyszer 7 játékossal próbáltuk ki. A koncepciója hibátlan. Van egymás ellen hangolás, egy alapvetően kooperatív élményből kiindulva megy az ármánykodás. A hét játékos esetén már elég szűkös a helyszínek leosztása, olyankor már könnyen és magyarázhatóan előfordul a fertőzés esélye/ veszélye. A mai napon húztam ki kezdetként a dolog tokent, ma játszottam először a többi játékos ellen. Sajnos elég ügyesen ráéreztek, hogy az orvossal nem tehetek mást, mint hogy teszt után kutatok, de a négy húzott tokenből nem lehet mindegyik sikertelen. Eleve én indultam a leggyanúsabb helyzetből, így nem tesztelhettem magam, mert akkor kiderül, hogy én vagyok a dolog. Ezért sajnos így csak 2 erővel kezdtem meg a többi játékos elleni játékot. Ráadásul kint volt az egyik játékosnál a lángszóró is, illetve mindhárom kutyát bezárták. A nyílt szakaszban sikeresen rejtőztem és egy kutyát el is kaptam. Azonban nagyon vigyáztak a játékosok, hiába rongáltam meg, amit biztonságban elérhettem. A raktárba egyszer utánam jött a lángszórós, és már csak két erőm maradt. Meg tudták javítani a rádiós kapcsolatot és innen már biztos volt a bukás... A stratégiám azért volt hibás, mert az orvossal mindenképpen gyanús valaki, ha nem kutat. Volt egy elspoilerezett játék, az egyik játékos bemutatta a karakter ember kártyáját, akkor, amikor ő tesztelt, abból sokat tanultak a többiek.

  Ha nem tud valakit gyorsan megfertőzni a dolog, akkor mindenképpen veszíteni fog. Ebből sokat tanultam én is. A játék a dolog számára három bezárt kutyával borzasztóan nehéz, ha a te erőd is három, tehát nem tudod felfalni a kutyákat. Jó játék, de jó társaság kell hozzá.

 • Tozsi

  2023-06-02 00:41:44

  Többen is írtátok, hogy a játék 1-3 fővel játszható verziója "nem jó". Jöttem ellenpólusnak! :) Azt mindenképp szögezzük le elöljáróban, hogy én egyelőre csak szólóban próbáltam, de meglepődnék, ha másod-, vagy harmadmagammal kevésbé lenne szórakoztató, így merek véleményt nyilvánítani erről a teljesen kooperatív változatról. Természetesen igaz, hogy az eredeti koncepció meghatározó alapkövei, a bizonytalanság, az árulás, a titkos szerepek, az ármánykodások, stb. itt nem lesznek jelen, de annak aki ezt el tudja engedni szerintem egy igazán kellemes-izgalmas játékélményt nyújthat! Számomra legalábbis nagyon pozitív meglepetést okozott, hogy mennyire élveztem szólóban is. A kockadobálás persze elég random, ami ugye ízlés kérdése, de azért van némi ráhatása is az embernek. A taktikázással vegyes stratégiázást a menekülést tekintve, a Dologtól való rettegést és a bázis kétségbeesett egyben tartását viszont hibátlanul hozza így is! Egy próbát mindenképp megér.
  Feltéve, ha valaki eljut odáig, hogy képes legyen (nagyjából) szabályosan játszani vele...ugyanis -és őszintén csodálkozom, hogy erről itt még senki sem írt- a szabálykönyv égetni való...😒 Komolyan, ennyire pocsék, hiányos, hibás, érthetetlen leírást én még nem láttam, pedig a lassan 150 darabos gyűjteményembe anno azért becsúszott pár nehezen vállalható játék is! 🙄😅 Úgyhogy ezt szerintem érdemes tudnia mindenkinek, aki esetleg a beszerzésén gondolkodik. Befektetést kér. Fórum böngészések, errata-k, GYIK, nem hivatalos rajongói szabályok és bemutató videók erdején keresztül viszont egy remek játékhoz vezet az út! Szerintem megéri! ;)

 • marteen007

  2023-05-14 21:41:17

  Mi 6-an játszottuk és nagyon bejött. Lehet nálunk a csapat nagyon jó színész, de az első 5 party-t zsinórban az idegenek nyerték mert nem nagyon teszteltünk és bíztunk az ítélő képességünkben. Aztán elkezdtünk tudatosan használni a tesztelést, valamint a fegyvereket, és nyertek az emberek. Innentől új mélységet kapott a játék mert igen is ki lehet szűrni ki ember és érdemes a fegyvereket beszerezni. Szóval valóban jó játék és osztom az előttem szóló véleményét nem érdemes 5-nél kevesebben nekiállni mert pont a lényeg veszik el.

 • szabi9711

  2022-09-30 10:03:12

  Magát a játékot a nyár közepén vettem meg, megjelenés után nem sokkal. Megmondom őszintén picit féltem, mert ritkán tud összeülni a baráti társaságom játszani, de mindenképp ki szerettem volna próbálni, így hát maradt a családom akik még nagyon gyerekcipőben járnak társasozás terén, szóval féltem egy ilyen közepesen összetett játéktól. Szerencsére pozitív csalódás volt a számomra mind a játék mind a família, ugyanis ahogy elkezdtünk vele játszani, egyből ráérzett mindenki az ármánykodás ízére. Ugye a játék alapmechanizmusa az, hogy minél jobban megvédd magad, hogy nem te vagy a Dolog, illetve ha te vagy akkor sározd be a többieket vagy fertőzd meg ;).

  Maga a játék az érvelésre és a szerencsére is egyaránt épít, mivel ha találkozol egy fertőzöttel, korántsem biztos, hogy téged is megfertőz, illetve nem csak a játékosok tudnak megfertőzni, hanem a kutyák is akiket a játék irányít. Ezért van az, hogy hiába sejted, hogy ki a szörny és találkozott mással, nem tudod sosem, hogy valóban megferőződött-e. Egy kör, több fázisból áll, kifejezetten tetszett az a rész, amikor a szörny lebukik és beépül egy plusz fázis a rendszerbe és ő már felfedettként fog tevékenykedni a játékban (ha vannak még fel nem fedett fertőzőttek ők ugyanúgy titokban szabotálnak). Mi kezdetben 5-en játszottuk, de úgy egész nehéznek bizonyult a játék, illetve nem tudott annyira előjönni az a játékmenet amit maguk a készítők szántak a játéknak, túl sok task (szivatás) kevés ember. Viszont 6 játékostól szerintem a legjobb a, így ha vagytok legalább 5-en, de inkább 6-an akkor meleg szívvel tudom ajánlani a társast. Van benne 1-2-3 játékos mód, ami teljesen más mint az alapkoncepció, nekem az annyira nem jött be, hiszen a játék a saját varázsából veszített.

  Összegezve mióta meg van a játék, minden hétvégén mikor hazamegyek legalább egyszer biztos, hogy játszunk vele a családdal, az egyik kednevcünk lett. Plusz, bebizonyosodott számomra, hogy már a család készen áll az összetettebb játékok kipróbálására is!

 • kat.gab88

  2022-09-06 10:42:54

  Október elsején tervezzük 8 fővel kipróbálni szigetszentmiklósi társasjáték eseményen, illetve van magyar facebook csoportja is a játéknak, ott vannak már élménybeszámolók.

 • Robby

  2022-08-31 23:18:59

  Sajnos ebben a nyaralós, vírusos, szabadságolós időszakban még nem sikerült összehozni egy játékot sem. Majd, ha jön a rosszabb idő, akkor biztosan sikerülni fog (remélem), mert nagyon várom már.

 • Hyuse

  2022-08-30 08:01:17

  Engem inkább az érdekelne, hogy akkor így 2 hónappal a posztod után neked mi a véleményed a játékról. :D Már ha sikerült végre kipróbálni. :)

 • Robby

  2022-06-28 18:55:05

  Erről jól jönne egy vélemény, nem hiszem el, hogy csak én vásároltam meg :) Sajnos a múlt hétvégi játék elmaradt, de remélem most összejön. Bár lehet játszani 1-3 fővel is, de úgy nem az igazi, ezért csak hétvége az esélyes a kipróbálásra nálunk.

Az A dolog: A társasjáték társasjáték és kiegészítői (3)

 • The Thing: Norwegian Outpost társasjáték Kiegészítő

  This expansion for The Thing - The Boardgame allows you to experience the events that happened at Thule Station, the Norwegian station where it all began! As for the 1982 version, the expansion lets you relive the tensest moments from the story, transporting you into the cinematic film! The core element of the game is based on the emulation properties of...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  The Thing: Norwegian Outpost társasjáték Kiegészítő 17290 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Thing: Human Miniatures Set 2 társasjáték Kiegészítő

  The Thing – The Boardgame is an intense game experience for 1-8 players based on the 1982 cult movie directed by John Carpenter. It is a game that mixes different mechanics to create an experience that is as faithful as possible to that of the original movie. The Thing: Human miniatures expansion contains a set of four highly detailed character miniatures...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 8
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Andrea Crespi, Giuseppe Cicero
 • Illusztrátor:  Riccardo Crosa, Davide Corsi
 • Kiadók:  Galakta, Matagot, Delta Vision Publishing, Gen-X Games, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Pendragon Game Studio, Geekach Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Russian edition 2023
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A dolog: A társasjáték társasjátékhoz