Kép forrása: pcguru.hu

A dolog – Beléd fagy a… az idegen [Társalgó]

Idén negyven éves John Carpenter klasszikusa, amiből egy újabb társasjáték készült, sőt immáron magyarul, számos kiegészítővel is elérhető.

Sokak szerint John Carpenter legjobbja, mások szerint pedig a valaha készült legfelejthetetlenebb és legkiemelkedőbb horrorfilm, ami bár lehet, hogy elfogultság, de az biztos, hogy a ma is élő horrorfilmesek talán legkiemelkedőbb alakja egy hátborzongató, látványos megoldásokban bővelkedő, klausztrofób és paranoid rémálmot szabadított a világra, mikor 1982-ben a film mozikba került. A The Thing (A dolog) zseniális darab, számos meglepő elemmel, fantasztikus, praktikus effektekkel, és egy olyan földönkívüli fenyegetéssel, amilyenre talán csak a testrablók voltak még képesek. Nem csoda, hogy már sokadik verzióját készítik el a társasjátékos iparban, hiszen ott volt korábban a The Thing: Infection at Outpost 31 a Project Rayguntól, vagy éppen az eredeti történetet feldolgozó Who Goes There? a Certifiable stúdiótól. Ezúttal azonban a Pendragon Game Studio alakította át a titkos szerepes horrorjátékot, amit a Delta Vision magyarul is megjelentetett, így a teljesség kedvéért mindkét partnerrel együttműködve, nemcsak a hazai alapjátékot, de a Kickstarterről jött kiegészítőt, miniket, akril tokeneket, playmatot is bemutatjuk. Már ha addig nem olvaszt magába az idegen tudat.

Az alapdoboz teljesen átlagos méretű, bár tartalma azért tartogat kellemes meglepetéseket. A nagy játéktábla mellé járnak a játékoskártyák, a jól kinéző, könnyen a talpba csúsztatható sztendik a karaktereknek és szörnyeknek, van még egy halom kártyalap és token is, ami viszont javítja az asztalképet, az a számos speckó elem. A kockák is egyediek (három a szóló módhoz, egy a normál játékhoz), de emellé kapunk egy kis helikoptert, négy kutyust, és mindenféle nyersanyagot, avagy hordókat, ételtárolókat, illetve utántöltőt a fegyverként és vértesztekhez is használt lángszóróhoz. Mert ugye soha nem tudhatjuk, ki az ellenség és ki a barát, ahogy ugyanis közeledünk a játék végéhez, egyre inkább eluralkodik a paranoia, és maximum magáról tudhatja valaki, hogy ember maradt, vagy esetleg már bekebelezte a földönkívüli tudat és létforma.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] A dolog - A társasjáték a Delta Visiontől - Beléd fagy a... az idegen

Idén negyven éves John Carpenter klasszikusa, amiből egy újabb társasjáték készült, sőt immáron magyarul, számos kiegészítővel is elérhető. Sokak szerint John Carpenter legjobbja, mások szerint pedig a valaha készült legfelejthetetlenebb és legkiemelkedőbb horrorfilm, ami bár lehet, hogy elfogultság, de az biztos, hogy a ma is élő horrorfilmesek talán legkiemelkedőbb alakja egy hátborzongató, látványos megoldásokban bővelkedő, klausztrofób és paranoid rémálmot szabadított a világra, mikor 1982-ben a film mozikba került.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A dolog: A társasjáték