Szörnyparádé
Szörnyparádé
Szörnyparádé
Szörnyparádé
Videó beküldése

Szörnyparádé társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Szörnyparádé egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a loans és a draftolás mechanizmusokra. A Carnival of Monsters egy izgalmas családi...

A Szörnyparádé egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a loans és a draftolás mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A Carnival of Monsters egy izgalmas családi szörnyparádét tartogat! A Királyi Szörnytani Egyesület szörnytan szakértői közé szeretnétek bekerülni. Ez az egyesület évente csak egy új tagot enged be a köreibe. Ahhoz, hogy felvételt nyerjetek, el kell fognotok a legkülönlegesebb szörnyeket, és ezekből egy lenyűgöző gyűjteményt kell összeállítanotok. Hat régió területkártyáit játsszátok ki azért, hogy befogjátok a Föld legtávolabbi sarkain élő egzotikus szörnyeket. A győzelemhez tehetséges segítőkre és a titkos célok elérésére is szükségetek lesz. Pontokat és aranykoronát azzal tudtok szerezni, ha ezeket a célokat eléritek és kiállítjátok a legnagyobb szörnyeket. Játékosok száma: 2-5 játékos Játékidő: kb. 45 perc Ajánlott korosztály: 12 éves kortól Letölthető játékszabály !

Forrás: Játéksziget
2 felhasználó és 14 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 16 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Loans, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szörnyparádé társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Szörnyparádéborosek11, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó egy párszor játszott Szörnyparádé társasjáték. Budapesten előre megbeszélt helyen átvehető vagy foxpost a vevő terhére.

0 érdeklődő


Szörnyparádé kártyavédőkkelschmidtpeter90, Siófok

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Siófok! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, minden kártya védőben, azt adom hozzá. Magyar

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Szörnyparádé társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • laszlo.borbely81

  2023-05-16 16:00:20

  Bő fél évvel ezelőtt találkoztam a játékkal, és annyira megtetszett,h meg is vettem. Alapvetően jó a játék, gyorsan lemegy egy parti, ha már van egy-két játékotok benne, akkor pedig főleg. A szerencse faktor elég nagy a pakli méretének hála, de ez növeli az újrajátszhatóságot is. Nekünk a két játékos mód nem jött be, a jó lapokat nem adod át szívesen. Nekünk egy kicsit rövidnek tűnt a játék, ezért házi szabályként kettővel több lapot osztunk ki.

  Az alkatrész minősége szerintem megfelelő, insert viszont nincs. Könnyed családi/baráti játéknak megfelelő.

 • banczadavid

  2022-03-17 21:30:10

  Piatnikos szerdakció keretén belül jutottam ezen játékhoz. A tematika miatt már a megjelenése előtt tudtam, hogy ez bizony gyarapítani fogja a gyűjteményünket. Ki ne szeretne szörnyvadász lenni és befogni a legértékesebb lényeket? Nagyon sok kártyát tartalmaz a doboz és minden egyes lap gyönyörű grafikával rendelkezik. Az is látszik, hogy a kreatúrák több művész keze munkáját dicsérik és ez is jót tesz a műnek. A játék egyszerű és viszonylag gyors. Draftolni kell és drukkolni, hogy amit kinéztél még magadnak azt le ne csapják a kezedről. A központi tábla is jól néz ki, de feleslegesnek hat, bár az is igaz, hogy engem nem zavar. Három és négy fővel játszottuk és mind a két játékosszámmal kiváló élményt nyújtott. Első partinkat rögtön követte még kettő. A jövőben feleségemmel ki akarjuk próbálni a kétfős varriánst is, amelynél beiktatnak egy kis szabálymódosítást, de nem lesz bonyolultabb a játék. A kis családom és a baráti társaságom is meg van elégedve a játékkal és biztos, hogy sokszor elő fog kerülni a sötétbarna, tömör fa asztalra, mert ehhez jól illik. 😊

 • hylsuy

  2021-12-29 08:39:16

  Ha akciósan jutsz hozzá, akkor megéri. A kártyák minőségre elég gyengék, de gyönyörűek a kártyaképek. Minden szörny eltérő. Játékmenetre egy draftolós gyűjtögetős. A kölcsön elem tetszett.

 • viharlampa

  2021-11-21 22:04:56

  Néhány hete egy csere során sikerült hozzájutnunk. Egyértelműen a külseje fogott meg. A szabály kimondottan egyszerű, a döntéseinkre hagyatkozik a játék, mit vegyünk el és mit hagyunk meg másoknak.
  Írtózat mennyiségű gyönyörű kártya biztosítja, hogy esély ne legyen 2 egyforma partira. Hárman játszuk (feleség, férj, 11 éves leányzó), kb. 30 perc egy játszma. Gyorsan körbe is kellett mutogatni az összes szörnyet a papának/mamának is. 😃 Sokszor csak nézegetjük (dettó Res Arcana). Gyorsan be is védőztem őket.

  Igen, a 200 kártya elég sok, de 3 paklira osztjuk és úgy keverjük és osztjuk is, így már teljesen kezelhető. Mivel nagyon random, elég széles skálán mozog a pontszám a játék végén, 60-100 között szór általában.
  Alig van olyan parti, amikor valaki megússza adósság nélkül, sőt, 20-25 minusz pont is volt már többször. Elég szűken méri a játék a pénzt, de ez is egy adottság, semmi gond nincs vele. Szinte már röhögünk, ha fel kell venni a -15-ös kártyát. 😃
  Viszont nem jöttünk rá, hogy a 10-20as érmék mihez vannak, mert 10 pénz fölé is alig lehet jutni. Hogy mit lehet azokkal kezdeni? Vagy valamit rosszul játszunk?

  Elég sokszor előfordul, hogy 4-5 kedvező lap is jut a kézbe, és mindig csak 1et szabad "elfogni", aztán lehet izgulni, hogy visszakerül-e még újból hozzánk. De szerencsére nem egymással kitolós a játék, nem szoktunk egymásnak esni, inkább egy újabb partit kezdünk, hogy revansot vegyünk. 😃

  Most akciós, szóval tessék szaladni és venni! 😃

 • gellerlivia

  2021-03-05 10:20:39

  Tegnap sikerült szinte fél áron hozzájutnom a játékhoz és nagyon kellemes meglepetésként ért a dolog. A leírások és videók alapján nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Már a bontogatáskor leesett az állam, a kártyákon található "festmények"-től. Egyszerűen gyönyörűek. Mindegyik. . A játéktábla és a játékostáblák is szépek,bár utóbbiak elég vékonykák.

  A játék 1 órába bőven belefér ketten, még a folyamatos "ezt nézd, milyen szép"-ekkel együtt is. Egyszerűek a szabályok, ennek ellenére nem éreztem úgy, mitha egy gyerekjátékkal játszanék. Még csak próbát tettünk vele, ami picit meglepő volt, hogy a kölcsönkártyákra egyáltalán nem volt szükség, ez persze a leosztásnak is köszönhető lehet, talán máskor másképp alakul.

  Nem nyújtott ugyan felülmúlhatatlan élményt, de szerintem gyakran előkerül majd,mert tényleg élvezetes játék.

  Egyetlen hátránya a hatalmas pakli és a sok token elpakolása, a dobozban csak egy karton elválasztó található. Sok zacsit adtak hozzá, de azért mégsem a legjobb megoldás.

 • reni.sule

  2020-10-31 09:36:06

  Mikor megláttam ezt a játékot bggn azzonal megragadott, szerencsére a Carnival of Monster is hamarosan magyarul is fellelhető lesz a boltokban. A Piatnik ezévi újdonságai között szerepel.

  A játék családi kategóriába sorolt, de a steampunk küllső és igényes graffika szerintem sok felnőtet az asztal köré csábít. A játékban amatőr szörvadászokat alakítunk, akik arra törekszenek, hogy megbecsülésre és hírnévre tegyennek szert. A legvégső cél pedig, hogy elnyerjük a Királyi Szörnytani Egyesület tagságát. A Királyi Szörnytani Egyesület a legbátrabb és legtiszteltebb szörnytan szakértőket tudja tagjai közt. Ez az Egyesület évente csak egyetlen új tagot enged be köreikbe. Akik be akarnak jutni azoknak egy lenyűgöző szörnygyűjteményt kell bitokolnik, ami a legritkább és a legkülönlegesebb szörnyekből áll. Ezeket fenevadakat és bestiákat természetesen be is kell cserkészni és el is kell fogni. A versenyzők megkapják a Szörnytani Egyesület pénzbeli támogatását, amiből felbérelhetnek olyan szakértőket, kutatókat és kalandorokat, akik elkísérik őket útjukon, hogy felkutassák a legegzotikusabb szörnyeket. A negyedik vadászszezon után a versenyzők bemutatják a gyűjteményüket a az Egyesület előkelő banketjén, az évente megrendezésre kerülő úgynevezett Szörnyparádén.

  A játék 4 szevonon keresztül játszuk. Minden szezon elején fejnként 8 parábékártyát kapunk kézhez. Innenstől egy draftollás kezdődik, minenki kiválaszt egy kártyát, ez lehet terület vagy szörny. A többit tovább adjuk a szomszéddunknak, ezt egész addig folytatjuk,míg az összes kártyát elosszuk. Az így elfogott(kíválasztott) lapokat kijátszhatjuk az adott szezonban, vagy elraktározzuk ésőbbi időpontra.

  A szezon végén a kijátszottszörnyek bekerülnek a gyűjteményünkbe. A negyedik szezon végén pontokat szerzünk, minden a gyűjteményünk lévő szörnyért, az elért titkos célokért és az összes megmaradt aranykoronáért. Aki a legtöbb több pontot gyűjti, azzal megnyeri a játékot és felvételt nyer a Királyi Szörnytani Egyesületbe.

A Szörnyparádé társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Richard Garfield
 • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Michael Menzel, Franz Vohwinkel, Claus Stephan, Martin Hoffmann, Dennis Lohausen, Oliver Schlemmer
 • Kiadók:  AMIGO Spiel + Freizeit GmbH, Piatnik, Gigamic, Giochi Uniti, Mercurio, MINDOK, G3, Broadway Toys LTD, VR Distribution
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • VR Distribution English edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szörnyparádé társasjátékhoz