Szabadulópakli: A velencei meló
Szabadulópakli: A velencei meló
Videó beküldése

Szabadulópakli: A velencei meló társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Szabadulópakli: A velencei meló egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és a memória mechanizmusokra. Küldetés indul! Úgy néz ki, tőrbe csaltak!...

A Szabadulópakli: A velencei meló egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és a memória mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Küldetés indul! Úgy néz ki, tőrbe csaltak! Azonnal Velencébe kell repülnötök a csapatoddal együtt, és a zsaroló szabályai szerint kell teljesítenetek a küldetést. A feladat szerint a világ első kaszinóját kell kirabolnotok. Nem lesz egyszerű, mert megannyi akadályba fogtok ütközni, de profi betörőként nem megoldhatatlan. Az ügyeskezű krupié feladványa, a kusza szellőző rendszer vagy a mozgásérzékelő padló sem lehet probléma! Vajon sikerül teljesíteni a küldetést? A hordozható szabadulószoba sok izgalmat rejt. Játékosok száma: 1 - 6 fő Játékidő: 45- 90 perc A Szabadulópakli: A velencei meló játékot 12 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Játéksziget
3 felhasználó és 49 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 2 000 Ft-tól
 • 52 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Rejtvény / Kirakós, Idő alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Memória

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Szabadulópakli: A velencei meló társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Szabadulópakli: A velencei melónpetiii, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Visszarendezett, tökéletes állapotban.

3 érdeklődő


Szabadulópakli: A velencei melógyorgyszidonia, Budapest, VIII.-IX. Kerület vagy Csömör

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest, VIII.-IX. Kerület vagy Csömör!

Egyszer végigjátszott, hibátlan állapotban, visszarendezve az eredeti kártyasorrendbe.

1 érdeklődő


Szabadulópakli: A velencei melódoszi94

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó a velencei meló szabadulópakli. 2000 Ft/ db. Újszerű nincs megírva. Csere hasonló szabadulópaklira. Posta ok vevő terhére.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabadulópakli: A velencei meló társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • batik.balazs

  2022-05-19 15:33:05

  Olvasgattam, hogy akár 6 fő is tudja játszani, de ahogy te is és Attila is írtátok, azok alapján a 4 főt tartom optimálisnak.

  Köszönöm még egyszer mindenki segítségét!

 • nyomivirag

  2022-05-19 11:03:29

  Mi a Szabadulópakilkat, Exiteket, egyéb hasonló játékokat ketten szoktuk játszani. Én 2-3, max 4 főt mondanék az ilyen társasokra.

 • nyomivirag

  2022-05-19 11:00:00

  Én annyit vitatkoznék, hogy ebben a játékban az lehet alfa, aki kb. minden megoldásra kapásból tudja a választ, és nem ad esélyt gondolkodni a többieknek. Ami rém frusztráló lehet, de játék célja az, hogy a minél gyorsabban old meg jól a feladványokat. Ha valaki mindent kisujjból kiráz, akkor szerintem játssza le egyedül. Esetleg a túl nagy játékos szám lehet még probléma, mint egy valós szabadulószobánál, hogy kevés feladatra sok ember van, és emiatt lemaradhat valaki egy-egy részmegoldásról.

 • godzsakattila

  2022-05-19 08:56:27

  Az egész megoldásának van limitje. Részfeladatoknak nincs. Vannak szerepkártyak amik képességeket adnak. Ez alapból csökkenthetné az alfaságot, de egy igazi alfa ilyenkor elveszi a masiktól, "had nézzem csak". Szóval minden kétélű 🤣

 • batik.balazs

  2022-05-19 08:02:04

  A játékban esetleg van valamilyen időlimit, ami arra kényszeríti az alfát, hogy ossza a feladatot másra és ne ő próbáljon mindent megoldani?

 • nyomivirag

  2022-05-19 00:42:09

  Mi még ezzel nem játszottunk, de ami eddig tetszettek nekünk az Eldorádó, Alcatraz és a bűvészes. Szóval szerintem is adjatok még esélyt nekik.

 • godzsakattila

  2022-05-18 21:44:13

  Ezt mi hárman játszottuk épp, de ahogy Tom is írta szerintem élvezhetőek többféle létszámmal is, ha jól emlékszem, nincsennek benne szimultán feladatok, hogy részeket leossz és mindenki a saját feladványával foglalkozzon, ha egyedül is megy, mint mondjuk más típus esetében, emiatt az alfa veszélyes lehet.

 • sitatom

  2022-05-18 21:32:17

  Szerintem ezeknek a játékoknak nincs ideális játékosszáma.

  Egy döntést hoztok egy dolgot tudtok benne csinálni.

  Ezekben a játékokban nagyon könnyű alfajátékost összehozni.

  Minél többen vagytok annál maceránsabb egy döntést hozni és ezzel elhúzodik a játékidőt.

  Mi négyen játszottunk. A tíz éves élvezte szerintem a legjobban és tök sok mindent tudott magától.

 • batik.balazs

  2022-05-18 21:13:21

  Esetleg meg tudod mondani, mennyien játszottátok vagy hány főtől élvezhető? Köszi!

  (Ha végigtoljuk, itt is családban marad, szerintem célzottan az öcsémhez kerül.)

 • sitatom

  2022-05-18 21:06:33

  Ha jól értem akkor neked sem jött be annyira az Szabadulopakli Időpróba és ez sokkal jobb.

  Nálunk van négy- öt ami még a polcokon pihen bontatlanul...

  Gondoltuk az elsővel kezdünk, de annak mérsékelt volt a sikere a társaságban.

  Ezek szerint adnunk kell még esélyt a többieknekis és még jobb élménylesz.

 • godzsakattila

  2022-05-18 20:40:27

  Én használtan vettem, végigtoltuk, kölcsönadtam hugoméknak, majd ha visszakapom és még mindig patika állapotba lesz, akkor eladom picit olcsóbban, mint én vettem.

 • batik.balazs

  2022-05-18 20:30:11

  Köszi, ez megnyugtató. Valószínűsítem, hogy ettől még nem lesz újrajátszható... De legalább elajándékozható.

 • Alias

  2022-05-18 19:32:17

  A legfőbb különbség az, hogy az EXIT-tel ellentétben, itt nem kell tönkretenni a kártyákat.

 • batik.balazs

  2022-05-18 09:39:49

  A Gémklub valamelyik - talán Valentin-nap - akcióján bevásároltam ezekből a Szabadulópaklikból, de még nem próbáltuk ki egyiket sem, aminek az okát nem tudom. Három EXIT-et már kivégeztünk (szó szerint 😅).

  Ti hányan játszottátok ezt? Ha esetleg ismered az EXIT-et, ahhoz képest mik a főbb különbségek? Köszönöm a segítséget.

 • doszi94

  2022-05-18 09:26:35

  Az időpróba után próbáltuk ki, sokkal jobban tetszett, érthetőbb volt a felépítése, a karakter kártyák jól működtek. Nem volt annyi ugrálás a feladatok közt. Ajánlom mindenkinek.

 • godzsakattila

  2022-02-21 21:10:53

  Ez a pakli volt életem második ilyen típusú játéka és bár maga a történetvezéreltség nagyon tetszett szemben a másikkal, ahol ez hiányzott, valamiért a feladványok sokkal jobban bejöttek (és nem csak nekem) a másikban, valamiért, lehet a hangulat is közre játszott sokkal jobban élveztük az elhagyatott könyvtárat. Mégegyszer mondom annak ellenére, hogy itt a történet elméletben izgalmasabbá tette az egészet, de mégis kevésbé talált be nálunk. Attól jó szórakozás volt, használtan megér mindenképp egy játékot, de legközelebb inkább másik sorozat darabját fogjuk kipróbálni.

 • godzsakattila

  2021-09-07 20:53:14

  Van pesten egy csapat akik toboroznak kalózos játékokhoz félig-meddig beöltözve új játékosokat mindig akiknek szintén adnak kellékeket a játékélmény maximálásáért. 😊 De visszatérve ide, az én zenei izlésem, nem biztos, hogy passzolna ezekhez a tematikákhoz 😄 viszont nem viszolygok többnyire a nem stílusombeli zenéktől, szóval a paletta ebből a szempontból széles lehet, köszönöm a tippeid.

 • maricusi

  2021-09-05 21:49:01

  Elsőre egy kicsit nevetségesnek tünt az ötlet, de belegondolva nem is rossz. Akik tényleg nagyon bele akarják élni magukat a történetbe, akár még korhű, vagy szerepnek megfelelő jelmezt is vehetnek fel (és most nem pont csak a szabadulópaklis játékokra gondolok). Kérdés mit szeretsz? Valami olasz opera? Vagy pl. az Olasz meló film zenéje?

 • godzsakattila

  2021-09-04 20:33:39

  Több helyen is olvastam, hogy vannak akik lejátszási listákat, bizonyos zenéket esetleg albumokat hallgatnak egyes paklik játszása közben. Ehhez a Szabadulópaklihoz tudnátok ajánlani valamit zenét?

 • ghtyshd

  2021-01-10 19:59:19

  Életem második szabadulópaklija, így nem hinném, hogy a véleményem túl releváns lenne. Ettől függetlenül le tudom írni a tapasztalataimat.

  Ezelőtt az Időpróbát játszottam, és bár az is nagyon tetszett, ez szerintem még jobb. Amikor bementem az egyik üzletbe, hogy én márpedig szabadulópaklit akarok, akkor az egyik srác ajánlotta ezt, és még azt is megmondta őszintén, hogy melyiket ne vegyem meg :D szerintem ha egy játékboltos eladó tud ilyen reálisan ajánlást adni, akkor érdemes a szavaira hallgatni.

  Szóval a játékot én egyébként a párommal játszottam, és maga az élmény jó volt.

  Ugyanakkor vannak hibái a játéknak. Van olyan feladvány ami nagyon egyszerű, van olyan ahol a megfogalmazás sántít, és van olyan ahol dühösen nézzük a megoldást, és együtt mondjuk, hogy „ez most komoly? mi a …”.

  Amit viszont én is kifogásolok az az idő. Szerintem ezt nem lehet 30-59 perc alatt megcsinálni, ahogy a játék vége írja. Pláne ha hibázol is, ami +5 percet számít. Még a 45 perc is kicsit irreális nekem, szóval azt mondom, hogy azért az egy óra már jónak kéne számítson.

  Másrészről egyébként ajánlom. Az az igazság, hogy az egyik legjobb szabadulópakli a piacon, más ilyen játékokhoz képest az ára nagyon jónak számít. Ha pedig nem firkáljuk össze (én nem is tudnám, érzékeny vagyok a társasrongálásra), akkor még el is lehet adni az egyszer lejátszott menet után.

 • zsazsa9

  2020-05-31 11:12:04

  Több helyen is olvastam, hogy a sorozat elsőként megjelent 3 tagja közül ez a legjobb választás, így én is ezt szereztem meg elsőként. Tetszett, tetszett, de annyira nem voltunk elájulva tőle.

  Sok feladatnál kellett használnunk a segítségkártyát, és sok feladatról még utólag is azt gondolom, hogy nincs benne semmi logika, lehetetlen rájönni segítség nélkül, de van egy bizonyos, ahol még segítséggel se... :D Hogyha a büntetések miatti plusz időket is beleszámoljuk, akkor mi 2 órán túli játékidővel végeztünk, eközben a végső értékelés legrosszabb minősítése is 90+ percért jár... Hát sebaj, elbuktunk na. :D A szabadulószoba feeling kedvéért én kerestem közben misztikus háttérzenét, sztem megadta a hangulatot, ezt tudom javasolni másoknak is.

  1-2 helyen kéri a játék, hogy írjunk rá a lapokra, de abszolút megoldható mindegyik feladat firkálás nélkül is, így könnyen továbbajándékozható/elcserélhető. Én is így teszek, megpróbálom az Időpróbára elcserélni, hátha az jobban fekszik majd a társaságunknak. : )

 • mvotir

  2020-02-02 15:20:04

  Az eddig megjelent három magyar nyelvű Szabadulópakli (ezen kívül az Időpróba és a London végórái van még jelenleg) közül ez tetszett a legjobban, a másik kettőt nem éreztem ilyen erősnek. Itt már a történet szál is erősebb volt (bár még itt van hova fejlődnie a sorozatnak), nem éreztem annyira a valóságtól elrugaszkodottnak.

  Alig volt benne, amit az első részben nem szerettem, ami "random válasznak" tűnt, amihez nem kellett logika, csak pontosan ugyanarra gondolni, mint a szerző - ez az Időpróbában rendkívül idegesített. Ez most minimálisra lett szorítva ebben a részben, ami nagyon jót tett a játéknak.

  A legjobb része, amit nem tartok spoileresnek, mert rögtön a játék előkészületéhez tartozik (ha viszont teljesen spoilermentes élményre vágysz a doboz kicsomagolásától kezdve, akkor ne olvasd tovább):

  végre különböző szerepeket is kapunk. Mondjuk ha ezt tudom, akkor eleve többen állunk neki a feladatnak, nem csak ketten, de így is üdítő élmény volt, hogy szerepeink szerint más-más előismerettel rendelkezünk, amiről beszélhetünk, de meg nem mutathatjuk a csapattársainknak. Ezzel is a játékosok közti kommunikációra és egymásra hangolódásra helyeződik a hangsúly, nagyon jó volt így együtt dolgozni.

  A feladatok emellett tudtak ismét újat mutatni, nagyon szeretem, ahogy egy pakli kártyából ilyen szuper élményt tudnak kihozni remek feladványokkal, tényleg nagyon kreatívak és változatosak.

  A grafikája nekem mondjuk még mindig nem tetszik (a doboza mindegyiknek gyönyörű, aztán kezünkbe vesszük a lapokat..szerintem az emberábrázoláson még lenne mit csiszolni). Nyilván nem a grafika az elsődleges szempont egy ilyen játéknál, de szerintem a hangulathoz azért hozzátenne még, ha nem ilyen elnagyolt figurák lennének rajta. A helyszínábrázolása viszont minőségi munka, és a tárgyak lapjai is teljesen jók.

  Nem kellett semmilyen előismeret a játék során, úgyhogy a dobozon javasolt 12+ éves kortól szerintem reális. A játékidőnél viszont nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt fél óra alatt meg tudja csinálni, ha mégis, emelem a kalapom :) A feladványok nem nehezek, de szerintem van elég időigényes köztük, illetve most nehezítés, hogy néhány segítséget csak egyvalaki tud, aki nem mutathatja meg az ábráját, hanem szavakkal kell leírnia. Szerintem a 60 perc sokkal reálisabb.

  Összességében alig várom, hogy egy újabb Szabadulópaklival tudjunk játszani, remélem hamarosan érkeznek magyarul is a részek, az angoloktól még kicsit félek, hogy a szójátékokat nem ismerném fel. Ha viszont még sokat kell várni a magyar megjelenésre, nekiállok az Eldorádós résznek, mert az vonz legjobban tematika szempontjából.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 90 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Silvano Sorrentino, Martino Chiacchiera
 • Illusztrátor:  Alberto Bontempi
 • Kiadók:  ABACUSSPIELE, 999 Games, dV Giochi, Albi, Mercurio, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Foxgames (Poland), Ludicus, MEEPLE
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, román, orosz, spanyol, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.7 cm x 12.3 cm x 2 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 9.6 cm x 12.6 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: román
  • Méretek: 26.7 cm x 39.4 cm x 11.4 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Slovak edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: szlovák
 • MEEPLE English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szabadulópakli: A velencei meló társasjátékhoz