Snapszer
Snapszer
Snapszer
Videó beküldése

Snapszer társasjáték

társasjáték, 1715
Értékelem!

A Snapszer egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós és a memória mechanizmusokra.

Angol:
Schnapsen is a point trick-taking game for 2 players using a 20 card deck consisting of ace, ten, king, queen, jack of the four suits. (Value and rank are the same as in Skat and...

A Snapszer egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós és a memória mechanizmusokra.

Angol leírás

Schnapsen is a point trick-taking game for 2 players using a 20 card deck consisting of ace, ten, king, queen, jack of the four suits. (Value and rank are the same as in Skat and Schafkopf.) Each round players are dealt five cards, replenishing from stock after each trick, with one turned up to indicate trump. The goal in each deal is to accumulate sixty-six trick points, where the card values are A=11, T=10, K=4, Q=3, J=2. The suit led does not need to be followed until the stock is closed or exhausted, at which point suit must be followed, the trick must be won if possible, and you must trump if you cannot follow suit.

Depending on the margin by which a player wins the deal, that player scores 1-3 game points. A player who reaches 7 points wins the whole game. If the other player failed to gain any points in the meantime, the game is a Bummerl of double value. This only matters if playing a match of multiple games, which ends once a player reaches a previously agreed upon number of points. Detailed rules can be found at http://psellos.com/schnapsen/rules.html.

There also exists a - more complex - variant for three to four players: Bauernschnapsen.
A non-commercial variant is WOO

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Ütés-váltós, Memória

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Snapszer társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Snapszer társasjáték videók (4)

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2022-08-17 13:38:20

  A kártyajátékok ősatyja a szememben, mely minden nagyszülőknél töltött nyári napot és családi karácsonyt bearanyozott. Két fővel mi is inkább a "66" elnevezést, míg a három és négy fős variációra a snapszer kifejezést használtuk. A karácsonyi ebéd után két szobában ment a játék, egy felnőtt és egy gyerek asztalnál vittük az ütéseket. Gimnazista koromban szünetekben, de néha még unalmasabb óráinkon is előkerült a pakli (meg konkrétan a ballagás előtt is), melyből 3-4 db még most is a volt középiskolámban csücsül valamelyik pedagógus fiókjában. :D Rém egyszerű szabályok jellemzik a játékot, de komoly odafigyelést és számolást igényel, ha jól akarsz játszani. Én mindig is az ulti kistestvéreként tekintettem rá, jól trenírozza az embert stratégiailag, viszont azért sokkal sokkal könnyedebbek a szabályok és a partik is (sajnos azóta sem tanultam meg tisztességesen ultizni). Manapság egyre kevesebbszer kerül elő, és az évek alatt összecsapódott különböző baráti társaságok tagjai közül sem mindenki ismeri. Nagyapám halála óta mi sem játszottunk snapszert, de előtte szívesen leültünk az öreggel játszani, akin látszott, hogy még 90 éves korában is nagy élményt jelent neki ha az unokáival megnézheti "hogy mit ad a kártya". Sajnos eléggé eltűnőben van manapság, pedig egész estéket lehet vele eltölteni, szerintem az egyik legjobb játék amit egy pakli magyar kártyával játszani lehet/lehetett bármikor!

 • batik.balazs

  2022-02-16 14:59:32

  Ja hogy... Áhá! 😮😮😮

  Köszi!

 • kvarclovag

  2022-02-16 14:46:29

  A Nagy kártyakönyv a te barátod 😃

 • batik.balazs

  2022-02-16 12:41:24

  Ez az a játék, amit minden évben nyáron meg akar tanítani az unokatestvérem (hozzám+12 év), játszunk is 2-3 tanuló kört, aztán mindig jön valaki, aki ehhez jobban ért, majd még egy... én pedig kiszorulok a játékból. 😅

  Bár annyira nem bánom, szívesen elnézem őket, mert addig is mennek a sztorizgatások, történet mesélések, így nekem ez a játék, amin mindig nyerek. Jó hangulatot, vidámságot. Talán nem is olyan nagy baj, hogy sosem tanultam meg.

 • maricusi

  2022-02-16 12:27:28

  Két fősen nálunk 66, három és négy fősen snapszli. Ha Apukáméknál vagyunk hármasba naponta több órát játszunk, néha-néha negyediknek is beszáll valaki. A háromfős az igazi.

 • godzsakattila

  2022-02-16 09:26:12

  Nah igen, majd' el is felejtettem, többen is lehet. Hát számomra ez párbaj játék, szóval egyetértünk 😊

 • kvarclovag

  2022-02-16 08:57:31

  Én szigorúan csak kettesben szeretem. Többen már nagyon nem ugyanaz a játék. Akkor már inkább ulti. Amit szintén sokat játszottam, de sokkal kevésbé szerettem.

 • godzsakattila

  2022-02-16 08:02:30

  Mennyit játszottunk nagypapámmal. Nagyon élveztem mindig a jó öreg "66"-ot. De barátokkal is szerettük.

 • kvarclovag

  2022-02-15 23:15:37

  Remek játék, és gyerekorom fő játéka. 100 éve komoly snapszliversenyek voltak, de úgy hallottam ma is vannak még. Elég okos, figyelős játék. Ha nem tudod, mi van az ellenfél kezében, mikor elfogy a talon, esélyed sem lesz nyerni. Nem egy partit kell ugyanis nyerni, hanem egy rádlit, az jelent egy meccset.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  (Uncredited)
 • Kiadók:  Piatnik, (Public Domain)
 • Elérhető nyelvek:  német

Alternatív nevei


Kiadások

 • Piatnik edition
  • Nyelv: német
  • Méretek: 6.5 cm x 10 cm x 1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Snapszer társasjátékhoz