Shards of the Jaguar
Shards of the Jaguar
Shards of the Jaguar
Shards of the Jaguar
Videó beküldése

Shards of the Jaguar társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Shards of the Jaguar egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a pontról pontra mozgás és a rács mozgás mechanizmusokra. Légy részese egy titokzatos beavatási...

A Shards of the Jaguar egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a pontról pontra mozgás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy részese egy titokzatos beavatási szertartásnak! Állíts fel titkos csapdákat, és legyél Te a legjobb vadász!
A Shards of the Jaguar egy kompetitív, taktikai és startégiai elemeket is tartalmazó dedukciós játék. Egy törzsi beavatási szertartásról szól, melyben a játékosok egy-egy beavatásra váró törzstagot irányítanak azzal a céllal, hogy elnyerjék a törzs legendás állatának, a Jaguárnak az erejét. A legenda szerint ugyanis réges-régen a Jaguár volt a törzs őrzője, ami aztán egy szerencsétlen napon egy sötét átok hatására kristályszilánkokra szakadt.

A beavatási szertartás a törzs Szent Templomában folyik, ami még most is töltve van a Jaguár szilánkjaival, csak úgy, mint mágikus amulettekkel és térképrészletekkel, amik egyenesen a legértékesebb kristályhoz, a Jaguár szívéhez vezetnek.

Ám a templom a kincseken túl csapdákat is rejt, amiket maguk a játékosok aktiválnak! Ezért ahhoz, hogy megnyerd a játékot, nem elég csak a gyűjtögetned, de a többi játékos terveit is minél pontosabban ki kell talánod, hogy a csapdáiddal a megfelelő helyen és megfelelő időben kaphasd el őket.

Járj túl a többiek eszén, állíts trükkös csapdákat és légy te a Jaguár örököse, a törzs új őrzője!

Angol nyelvű ismertető

Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű jákmenet (a fejlesztőkkel)

Forrás: Szellemlovas
12 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 960 Ft-tól
 • 12 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland, Következtető
Mechanizmus: Akció pontok, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Pontról pontra mozgás, Rács mozgás, Akció draftolás, Verseny, Deduction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Shards of the Jaguar társasjáték videók (10)

Kommentek

Kommentek

 • armin.d.ivan

  2021-12-02 09:34:02

  Micsoda ötlet :D "Jelentkezz minden nap a játékra, és nyerj 3 óra játékidőt már meglévő társasaidhoz!"

 • kvarclovag

  2021-12-02 09:26:52

  Ezért lenne jó egy olyan akció, ahol _időt_ lehet nyerni. Új játékot nem akarok nyerni, mert a meglevőkkel sincs idő játszani. (Gyűjteni meg nem gyűjtöm őket.)

 • armin.d.ivan

  2021-12-02 09:08:34

  Na majd mindenképpen mesélj, milyen 😄 Nekem felkerült a listámra egyértleműen, szerintem még egy decemberi körben simán benne lesz, csak ugye itt is vannak mág dolgok, amik kibontásra kerültek - viszont az első játék még mindig nem történt meg velük 😅 Lehet először a meglévőekkel kéne végre ismét foglalkozni.

 • porcine

  2021-12-01 20:40:04

  November 10. körül jött meg nekem. Még csak kipakoltam párszor és a szabályokat vettem át. Az anyagminőség szerintem szuper. Az asztalkép izgalmas, szép és változatos. Az ikonográfia érdekes, de egyáltalán nem nehéz és könnyen tanulható, akárcsak a szabályok. Eddig egyedül a felpakolás volt kimerítő a rengeteg alkatrész miatt, de én ezt is élvezetem. A hétvégen már nagyon szeretném kipróbálni!

 • armin.d.ivan

  2021-12-01 16:34:05

  Holnap lesz bemutatója a Játsz/Ma-ban, ahova a Clevergreen Board Games-es arcok visznek pár Shards of the Jaguart is pluszba, amit a helyszínen karácsonyi akció keretében olcsóbban meg is lehet majd vásárolni. Kíváncsi vagyok mennyi lehet az az olcsóbban, mert a videók alapján nagyon felkeltette az érdeklődésem :D

 • armin.d.ivan

  2021-11-27 11:06:20

  Akkor ez a név eldőlt szerintem :D

 • porcine

  2021-11-27 00:50:39

  A BGG-re felkerült a magyar szabálykönyv.

  https://boardgamegeek.com/filepage/231533/shards-jaguar-magyar-szabalykonyv

  A játék Shards of the Jaguar néven jelent meg a boltokban.

 • armin.d.ivan

  2021-11-26 14:33:17

  Egy kis megerősítést adott a Shards of the Jaguar név használatában az, hogy december 2-án lesz a Játsz/Ma-ban a bemutatója, és ezen a néven hivatkoznak ott is rá 😀 Itt az esemény is hozzá, egyszer elmennék már egy hasonlóra

 • armin.d.ivan

  2021-11-26 14:17:27

  Igen, nekem is ez tűnik most a jó válasznak ahogy utánanéztem. De akor több kiadás is van? :D Nagyon elkezdett érdekelni ez a játék, csak most picit belezavarodtam a dolgokba. A kiegészítőnél már a Jaguar van írva.

 • godzsakattila

  2021-11-26 14:07:06

  Ha jól tudom a Black Pyramid: Traps of the Abyss egy kvázi munkaverzió cime volt fejlesztés és előbemutató alatt, anno 2019ben ezzel a névvel futtatták, majd idén jelent meg rendesen a Jaguaros címmel. De aki jobban tudja korrigáljon kérem.

 • hierroo

  2021-11-26 13:00:51

  Szerintem a 'Shards of the Jaguar' a játék neve. A BGG-n is ezen a néven van említve. Azt én sem tudom, hogy pontosan miért van 'Black Pyramid: Traps of the Abyss' néven felírva. A tervezők biztos tudják. Nem valami előnyös ennyi néven nevezni. Nem lehetséges, hogy egy cikknek a neve ez, és emiatt használták ezt a nevet? Egyébként tényleg érdekes, mert a dátum szerint itt 2019-es ez a játék, viszont a BGG-n vadi új, 2021-es. 😕

 • armin.d.ivan

  2021-11-26 12:05:42

  Most akkor ennek pontosan mi a címe? :D Shards of the Jaguar vagy BLACK PYRAMID: TRAPS OF THE ABYSS?

 • hierroo

  2021-11-25 08:40:36

  Huh, amennyire érdeklődöm ezzel a játékkal kapcsolatban, annyira félek is tőle. Nagyon izgalmas, kalandos a története és a kidolgozásról sem mondhatok semmi rosszat. A hangulata szerintem illeszkedik a témához. Elég összetett játékról van szó, ami nem is lenne baj (főleg azoknak jó, akik azt szeretik), meg kell ismerni a szabályokat, ez mindig is kikerülhetetlen. Annyi kis "mütyűr van a játékban, hogy csak néztem. Szóval sok apróságra kell figyelni majd. Az előkészület viszont szerintem elég hosszadalmas és át kell rágni a szabálykönyvet. Dehát az izgalmakért és a élvezetért szenvedni kell! :D

A Shards of the Jaguar társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Nagy Balázs
 • Illusztrátor:  Herendi-Hárshegyi Judit
 • Kiadók:  Clevergreen Board Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/German/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Shards of the Jaguar társasjátékhoz