Savannah Park
Savannah Park
Savannah Park
Savannah Park
Videó beküldése

Savannah Park társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Savannah Park egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a...

A Savannah Park egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a minták, a solitaire és a score-and-reset game mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Afrika szívének közepén versenyeztek a saját természeti parkjaitok optimalizálásáért. A játék menete egyszerű: a kört kezdő játékos megnevez egy állatlapkát, amit mindenkinek át kell helyeznie a parkjában. Az állatok legjobb helyét nem olyan egyszerű kiválasztani! Kapcsoljátok össze egymással az azonos állatfajokat, gyűjtsetek össze minél nagyobb állatállományt. Tereljétek az állatokat a vízlelőhelyekhez, és ügyeljetek arra, hogy a bozóttüzek ne jelentsenek veszélyt az állatokra. Az árnyas fák és a buja fű nemcsak hasznosak, hanem élelmet is biztosítanak számukra. Igazán szép családi társasjáték, aminek színtere a páratlanul gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező Afrika, mindez egy könnyed és egyszerű játékmenettel. Játékosok száma: 1 - 4 fő Játékidő: 20 - 40 perc Ajánlott korosztály: 8 éves kortól

Forrás: Játéksziget
Az üzletekben most 36% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 7 500 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Stratégia, Rejtvény / Kirakós, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Minták, Solitaire, Score-and-Reset Game, Follow

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Savannah Park társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Savannah Parkajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem került elő, így eladó. Bontatlan.

0 érdeklődő


Savannah ParkPitor, Kecskemét, esetleg Tiszakécske vagy Szeged

Csak személyesen itt: Kecskemét, esetleg Tiszakécske vagy Szeged!

Kettőt vettem postaktg csökkentés miatt, a kívánságlistából vmi érdekelhet értékegyeztetéssel, de inkább eladnám most

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Savannah Park társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Light Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • szrigoevi

  2023-12-04 12:33:07

  Kicsit féltem tőle, főleg azért, mert többször láttam már eladóként. Valószínűleg nem vettem volna meg, viszont nyereményként kipróbáltuk és szerintem teljesen rendben van. Tényleg lehetne egy picit szebb, de nem azért nem mondanám csúnyának sem. Nekem az kifejezetten tetszik, hogy több variáns van benne, kivehetjük a bonyolító részeket, vagy mi magunk helyezhetjük fel, így lehet másképp is elkezdeni kicsit, vagy kisebbekkel is játszani, másképp pontozva. Egyedül is játszható és többen is, bár tény hogy kevésbé tudsz kalkulálni, minél többen vagytok, de ez ugyanolyan, mint amikor mondjuk elhúznak előled egy kártyát, ami épp nagyon kellene.
  A játékmenet pofon egyszerű. Kezdőknek épp ezért szerintem kiváló. Aki nem szereti nagyon, ha a másik belekavar a játékába, akkor is szuper, mert tényleg csak annyi az interakció, hogy a másik a saját körében milyen állatot választ. A játék lényege, hogy megpróbáljuk az állatkáinkat minél nagyobb csordákba szervezni. Kezdetben random lehelyezzük őket a szavannára, majd mindig az aktuális játékos választ egy lapkát és mindenkinek azt kell elvenni a helyéről és egy másik helyre visszatenni színével immár felfelé. Nehezítő tényezők az erdőtüzek, amikből van egyes, kettes és hármas és nem tehetünk olyan lapkát melléjük amelyiken ugyanennyi állat van, mert akkor az a végén kiesik a játékból és boríthatja az összefüggő csordát. A lapkákon hol egy-egy, hol több egyforma, vagy különböző állat van, van amikor itató is. A pontozásnál az adott állat legnagyobb darabszámú csordája ad pontot szorova a hozzá kapcsolódó itatókkal.
  Nem egy bonyolult és nem is egy csúcsdesignú játék, de szerintem a maga egyszerűségében egy aranyos kis gyors darab. Külön piros pont a rendezőért, mivel kis dobozokat hajtogathatunk mind a négy színnek és ebbe pakoljuk őket, amik aztán puzzleként adják ki az állatos képet a dobozban. Nálunk tuti előkerül még. :)

 • jesoeszter1

  2022-11-20 19:41:31

  Én kétszer játszottam vele, mind a kétszer tetszett. Főként az ára az ami miatt nem vettem meg.

  Természetesen nem a gémereknek való játék, inkább ilyen játékokkal ismerkedőknek kategóriába sorolnám.

  Játszottuk ketten, illetve hárman is. Szerintem egy picit az előre gondolkodás az ami fontos ennél a játéknál, ugyanis akkor tudod a lehető legtöbb pontot szerezni.

  Én kezdőknek tudom ajánlani, amennyiben szeretik a gondolkodtatóbb játékokat. A pontozása is rendkívül egyszerű, a design viszont tényleg nem valami szép.

 • DeimosDown

  2022-08-27 09:55:38

  Megint én leszek a savanyújóska... :(

  A társalgós cikk után úgy voltam, teszek vele egy próbát - korábban is nagy hype-ja volt, de az alapján amit olvastam BGG-n, nem igazán értettem a hype-ot se, és éreztem hogy nem az én játékom - és hát sajnos igazam lett. Ráadásul ez az első Kramer/Kiesling játék amiben (nagyot) csalódtam...

  Faékegyszerű, gyorsan kiismerhető / pici az újrajátszhatósága, egy (szerintem) eléggé unalmas családi lapkatologatós/pakolós játék, nulla interakcióval, és ahhoz képest hogy milyen tematikája/milyen piacra lőnek vele, szerintem viszonylag csúnya design-nal is, ráadásul.
  (Annyi kitétel, hogy mi 2 fővel játszottuk, lehet 3-4-gyel kicsit "kaotikusabb", mert több idő telik el, míg visszaér hozzád a választás joga, de komplexebb nem lesz tőle - gyakorlatilag multiplayer solitaire.)

  Igazából még fillernek/családi játéknak sem tudom jó szívvel javasolni, és nem tudok mellette semmilyen erős pozitívumot felhozni, minden téren átlagos vagy átlag alatti értékelést adnék neki - eléggé meh játékélmény volt.
  Gyorsan le lehet pörgetni egy partit, 20-30 perc, ennyi... de még ebben az idősávban is bőven vannak jobb játékok.

  Mivel a tematikája se túl eredeti (rengeteg cuki/aranyos állatos játék van, nagyobb lapkákkal/kártyákkal... ), és nem tartozik az olcsó játékok köszi, jó szívvel nem tudnám ajánlani.

  Nem tudom ki lehet a célközönség, talán 6-8-10 éves gyerekek? Viszont nekik ezek a hexagonlapkák szerintem kicsik.... És akkor már inkább nekik is egy Zooloretto/Coloretto, Barenpark, Kuhhandel... stb-stb-stb

 • ronaiheni

  2022-02-27 18:26:56

  Most volt szerencsénk kipróbálni. 4-5 party után több vátozatot kipróbálva a játék remekül újrajátszható . Nem szép de nem rémesen csúnya. Ellneben gyerekekkel és idősebbekkel is remekül játszható szoliter jellegű játék. nincs nagy interakció de épp elég kigondolni mit hova tegyünk , hogy a végén a lehető legtöbb pontot kapjuk. Eltérő pontok érhetőek el a különböző játékvariánsokban. Akik szeretik a nyugis családi játékokat amik azért kellően megmozgatját az agyunkat is , hát azoknek bátran ajánlható.Nekünk tetszett .

 • kucsatax

  2022-02-04 00:06:00

  Az afriaki szavannán versenyeztek kvázi a saját állat-rezervátumaitokkal. Adott körben a kezdő játékos megnevez egy állatot, amit mindenkinek át kell helyeznie a parkjában. Az állatok helyét figyelmesen kell kiválasztani, az azonos állatfajokat célszerű egymásmellé gyűjtögetni és minél több állatot összecsődíteni. Figyelni kell a vízlelőhelyekre, az árnyékot adó fákra, és a legelhető fűre, mint élelemforrásra. A bozóttűzeket érdemes elkerülni. Hangulatos családi társas szavannás köntösben könnyed, egyszerű játékmenettel.

A Savannah Park társasjáték és kiegészítői (1)

 • Caldera Park társasjáték

  Welcome to the wilderness of North America! Breathtaking mountain views and spectacular geysers await you. Vast forests and prairie provide habitats for native animals. Your task is to group animals of the same species together in families as large as possible. But large families are only half the battle: to score a lot of points, they also need access to...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Caldera Park társasjáték 14990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Wolfgang Kramer, Michael Kiesling
 • Illusztrátor:  Andreas Resch, Fabrice Weiss, Annika Heller
 • Kiadók:  Piatnik, Pegasus Spiele, 999 Games, Hobby Japan, Portal Games, Broadway Toys LTD, uplay.it edizioni, Super Meeple, Mandoo Games, Maldito Games, Capstone Games, Deep Print Games, Bright Eye Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Bright Eye English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Capstone English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Savannah Park társasjátékhoz