Sárkánytojás
Sárkánytojás
Sárkánytojás
Sárkánytojás
Videó beküldése

Sárkánytojás

Társasjáték, 2013
Értékelem!

A Sárkánytojás egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a terület mozgatás, a memória és a vedd el mechanizmusokra. Nincs is értékesebb...

A Sárkánytojás egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a terület mozgatás, a memória és a vedd el mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Nincs is értékesebb dolog a sárkánytojásnál. A történetek szerint arra, aki megkaparint egyet, örök gazdagság vár. Bátor ifjak keresik, kutatják őket, de a sárkányok ravaszak és a fészkük jól védett. Csak a legtalpraesettebbek térhetnek haza egy igazi sárkánytojással!

Sárkánytojás Ez egy absztrakt, logikai puzzle játék, melynek célja minél több pontértékben sárkánytojásokat gyűjteni és elkerülni magát a sárkányt. Egyszerű játék egyszerű történettel. Vágjunk is bele!

A sárkány fészke A játék lapkáit össze kell kevernetek, majd egy 7x7-es négyzetben el kell rendeznetek őket. Ez lesz a játéktér. A lapkák egyik fele pontot ad, míg a másik levon az eredményedből. Egy lapka a startlapka. Erre kell ráhelyezni a fából készült tojást és már kezdődhet is a játék.

Az első játékosnak fel kell vennie egy lapkát abból a sorból vagy oszlopból, ahol a tojás áll. A megüresedett helyre átkerül a tojás és a következő játékoson a sor. Ha az előző játékos sorból vett el lapkát, akkor neki oszlopból kell, ha pedig oszlopból, akkor sorból kötelező választani. Így a sorok és oszlopok egymást váltják, a tojás pedig bejárja az asztal minden szegletét.

A játék akkor ér véget, ha elfogyott minden lapka, vagy ha a soron következő játékos nem tud lapkát húzni, mert az adott sorban vagy oszlopban már nincs több. Ilyenkor össze kell számolni, hogy ki mennyi pontot gyűjtött össze, valamint az, aki az utolsó lapkát felhúzta, még kap öt pontot. Az a győztes, aki több ponttal fejezte be a játékot.

Sárkányok felsőfokon A Sárkánytojás szerencsére itt nem áll meg. A játékot tovább színesíti a remek újrajátszhatóság. Mivel a lapkák mindig más helyet foglalnak el, így minden játék kicsit másabb lesz. A taktikának és a lépéseknek mindig alkalmazkodniuk kell az új játéktérhez.

A pajzs- és veremlapkák használatával még összetettebb taktikázásra lesz szükség. Ha pajzslapkát veszel magadhoz, akkor eldobhatsz egy negatív lapkát, ám ha verembe esel, pontot vesztesz.

Több játékmód közül is választhatsz. Lehetőség van csapatjátékra, egyszemélyes puzzle játékra, de akár tizenketten is körbeülhetitek az asztalt valamilyen feladványon töprengve. Bármennyien is legyetek, mindig elő lehet venni ezt a játékot.

Talányos sárkánykaland A Sárkánytojás egy jó logikai játék kortól és játékosok számától függetlenül. Mindenkinek tartogat kihívásokat ez az egyszerű kis játék. Bátran ajánljuk mindazoknak, akik szívesen töprengenek egyedül egy nehéz feladványon, vagy egy ellenféllel szemben állva a következő lépéseken.

A doboz tartalma 55 lapka a következő felosztás szerint: 24 pozitív és 24 negatív értékű sárkánytojás, 3 verem-, 3 pajzs- és 1 startlapka. Ezen felül egy fából készült tojás is található a dobozban.

Magyar szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 490 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Kategória: Stratégia, Kaland, Memória, Matek
Mechanizmus: Moduláris tábla, Kooperatív, Terület mozgatás, Memória, Vedd el

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Sárkánytojás társasjáték videók (2)

Kommentek

Kommentek

 • saxomusic

  2019-07-26 14:07:27

  Ez egy magyar fejlesztésű, egyszerű logikai játék. A játék során az a célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk a különböző lapkák begyűjtésével. A sárkányokat szerető gyerekeknek élvezetes élményt nyújthat. Egyszerűsége miatt bevezető játéknak tökéletes a taktikázós játékok világába. Játszva megtanít mérlegelni, döntéseket hozni, és előre gondolkozni. A siker érdekében néha be kell vállalni a mínusz pontokat is a játékban. Előnye, hogy gyorsan lemegy egy-egy menet, így a kisebb gyerkőcök figyelmi idejéhez is lehet igazodni. Egyedül is játszható, legideálisabb két játékossal játszani. Pontszámításnál játékosan gyakorolható vele az összeadás és kivonás. Egyszerű szabályai miatt könnyen tanítható. A kártyalapok jó minőségűek, és bírják a strapát. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  1 - 12
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Hegedűs Csaba
 • Illusztrátor:  Hegedűs Csaba, Gracza Balázs
 • Kiadók:  Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22 cm x 22 cm x 5 cm
  • Súly: 0.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sárkánytojás társasjátékhoz