Rokokó
Rokokó
Rokokó
Rokokó
Videó beküldése

Rokokó társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Rokokó egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya...

A Rokokó egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a terület befolyásolás/irányítás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A francia fényűző elegancia legendás hírű. A rokokó kora a nagyszerű bálok és öltözékek ideje. Minden mesterember a legszebb ruha elkészítésére törekszik, amelyet be tud mutatni valamelyik királyi mulatságon. Elő a varrótűket, nemsoká leszáll az est!

Nyíljon a bolt!

A Rokokóban mind egy-egy üzletet vezettek, ahol megpróbáltok minél több díszes ruhát készíteni a közelgő bálra, így minél nagyobb hírnévre téve szert. A feladat elég sokrétű. Kellenek munkások, ruhaanyagok, valamint a bálterem díszítését is el kell vállalnod, miközben a rivális mesteremberekkel is versenyezned kell.

Az alkalmazottak

Üzletedben különféle emberek dolgoznak. Inasok, segédek és mesterek. Minél tapasztaltabb az embered, annál több akció közül választhat és annál jobb különleges pluszt ad számodra.
Minden körben több emberedet is munkára fogod. Megszerezheted a királynő kegyét, új munkaerőt bérelhetsz fel, a régieket előléptetheted, díszítheted a báltermeket, alapanyagot vásárolhatsz és természetesen varrhatsz ruhát is.

Készül a báli ruha

Talán a két legérdekesebb és legjelentősebb tevékenység az anyagok beszerzése és a ruhák elkészítése.
Az anyagokat a közös raktárból tudjátok megvásárolni. Vehettek ruhaanyagot négy különböző színben, valamint csipkét és fonalat. Hogy miből mennyire lesz szükséged, az a megvarrandó ruhától függ. Az első áruk drágák, de minél inkább fogy a készlet, annál olcsóbban hozzájutsz az anyagokhoz. Általában a legjobb darabok fogynak el először, így meg kell fontolnod, hogy érdemes-e spórolni.

Ha megvan a kiszemelt terv és a megfelelő anyagok, megvarrhatod az öltözéket. A legtöbb munkához segéd vagy mesterember kell, de előfordulnak olyan kiváló tervek is, amiket csakis mesterek tudnak megvarrni.

A kész ruha két módon válhat javadra. Rögtön eladhatod, így sok pénzhez jutva, vagy bérbe adhatod a bál egyik meghívottjának, aki viselni fogja, ezzel híredet keltve az előkelőségek körében.

Az esti mulatság

A játék végével elérkezik a bál éjszakája. Ilyenkor kiderül, hogy melyik üzlet jut a legnagyobb presztízshez Franciaországban. Minden kis támogatás vagy ruhadarab jelentős az arisztokrácia szemében.
Pontot kapsz akkor, ha egy bálteremben a te ruháid vannak többségben. A tűzijáték támogatásáért is jár jutalom, valamint a nézők öltözékéért is. A bál után az öltözékek a szobrokra kerülnek, amik kiállítási darabként még több hírnevet hoznak. Összességében elmondható, hogy minél több támogatást nyújtasz és minél több ruhát sikerül felvonultatnod, annál biztosabb a győzelem.

A doboz tartalma

Egy kétoldalas játékostábla, 5 játékostábla, 48 öltözéklapka, 48 alapanyaglapka, 53 dolgozó kártya, 1 pártfogó lap, valamint rengeteg jelző a pénzhez, pontokhoz, jelzésekhez.

A bálkirálynő

A Rokokó egy kellemes taktikai játék, mely nagyon hangulatos, látványos darabja lehet társasjáték gyűjteményünknek. A szabályok egyszerűek, könnyen megtanulhatóak, de a sok kártya és ruhadarab miatt sokszor gondolkodóba fogtok esni. A jó pakli építése is szerves részét képezi a sikernek, ami nagyobb odafigyelést igényel. Változatos lesz minden játék.
Bátran ajánljuk azoknak, akik szeretik a rokokó korszakát, szívesen részt vennének egy királyi bálon, vagy csak egy egyszerűbb stratégiai játékot keresnek, ahol egy ruhákkal foglalkozó üzletet irányíthatnak.

Magyar nyelvű szabály

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 990 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Felvilágosodás kora
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület befolyásolás/irányítás, Pakli építés, Turn Order: Claim Action, Akció visszakeresése, Delayed Purchase

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rokokó társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Rokokósteeeven88, Gyermely, dél-Buda, Tatabánya

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gyermely, dél-Buda, Tatabánya! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nagyon szép állapotban eladó.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Rokokó társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2014

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2024-05-24 13:34:55

  A legjobb erőforrásgyűjtés->szerződés teljesítés mechanikájú játék a piacon. Vagyis hát már nincs a piacon. Éppen nem családi nehézségű már, de nem szabálynehéz darab, főleg hogy szinte minden mechanika ismerős lehet már a közepesen gyakorlott játékosoknak is. De a Rokokó eltalálta a tökéletes mixet.

  Pakliépítés, de szerencse nélkül, hisz sosem keverünk, hanem választhatunk. Viszont végig kell pörgetni az összes lapunkat mielőtt újra visszakerülnének a régiek. Ezzel ki is küszöbölték a pakliépítés mechanika legnagyobb problémáját: a szerencsefaktort. Az interakció több annál, hogy elvesszük egymás elől az erőforrásokat, hisz minél kevesebb van, annál olcsóbb lesz. Tehát a döntésben még egy réteg bejön: várjak még hogy olcsóbb legyen, vagy biztosítsam be magam drágábban? Meglep hogy ezt a mechanikát nem látom viszont minden játékban, mert remekül működik, kellemes interakció a többi játékossal, de nem vérre menő. A terület többség része talán a legkevésbé érdekes, de ez is hozzáad az interakcióhoz.

  Összességében egy zseniális középnehéz interaktív euró. A témája engem nem annyira fog meg, de szép az asztalkép. Nem is értem azt a kommentet, amelyik az újrajátszhatóságát kritizálja, 3 fővel már biztosan nincs ilyen gond vele, az interakció és a lapok/lapkák sorrendje biztosítja azt, hogy ne legyen két egyforma játék.

 • steeeven88

  2023-09-15 21:04:05

  Eddig csak két fővel próbáltuk, erről van tapasztalatom. Nagyon szépek a komponensek, elegánsak a rajzok, szép a tábla. Ami számomra sokszor szintén nagyon fontos, hogy a piktogramok/bónusz jelölések a kártyákon szinte teljesen egyértelműek, nem kell a szabályt lapozgatni a jelentésük miatt.

  Vitatkoznék kicsit azokkal a kommentekkel, hogy nincs elég mélysége, sablonos lehet, vagy nincs benne megfelelő újrajátszhatóság.

  Tud kellően mély lenni, végig lehet gondolni, milyen sorrendben játsszam majd ki a munkásokat annak függvényében, hogy a műhelyben a ruhák mennyit csúsznak majd oldalra, mennyivel olcsóbban lehetne egy körrel később majd megvarrni őket. Várjak az alapanyag beszerzéssel vagy csapjak le rá? Ha várok, olcsóbb lehet. Vagy elviszik előlem…

  Az, hogy sablonos lépések követik egymást, messze nem igaz, van olyan játékunk, ahol a mechanizmus tisztán megadja, melyik fordulóban melyik akciót a leglogikusabb cselekedni. És mindenki azt cselekszi. Itt nem. Teljesen vegyesen cselekedtünk, annak fényében, éppen mit szeretnénk elérni. Továbbá a játék nagyon jól kitesztelt lehet, több úton, több stratégiával is lehet nyerni. A feleségem végig plusz dolgozókat vett fel, sok pénzért és egy ideig alig készült ruhája. Én gyártottam a ruhákat, mint egy tisztességes iparos. Gyűltek is közben a presztízspontok látványosan. A vége döntetlen lett. Mert az a sok felbérelt munkás a végén adott extra pontokat, így szépen felzárkózott.

  Tehát kiderült, több stratégia is kifizetődő lehet.

  Véleményem szerint, mivel minden játékban más alapanyag és elkészítendő ruha kártya jön fel, megfelelő lehet az újrajátszhatóság.

  A Deluxe verzióval nem játszottam, de a szabálykönyvet olvastam. Az egy más játék, más a játéktábla, továbbá kiegészítőket (Festivity dresses, jewelery box, fancy dresses + szóló mód) tartalmaz. Azt gondolom, akiknek az alap játék tetszik, azok egy kocsit bonyolultabb, variálhatóbb játékot kapnak, persze az ára miatt már valóban véleményes, ér-e ennyit…

 • ba.rock

  2023-09-08 21:56:21

  Meglazult gyöngyszem

  A játékban a főbb akcióinkat kártyáink kijátszásával hajthatjuk végre, melyek legfeljebb 6 különböző opciót kínálnak fel, amik kártyától függően 3-ra korlátozódhatnak. Míg a mesterrel mind a 6 lehetőség közül választhatunk egyet, addig a segédnek eggyel kevesebb, a tanoncnak pedig már csak 3 féle akciólehetősége marad, ugyanakkor a kézben lévő kártyáinkat mind felhasználhatjuk a körünkben, tehát önmagában a körönkénti lehetséges akcióink darabszámán ez nem változtat.
  Az akciók biztosításán túl, a "felbérelhető"/megvehető kártyák kisebb-nagyobb extrákat is adnak, melyek egyre fontosabbak lesznek a játék előrehaladtával, és ide kapcsolódik az is, amit én személy szerint nem annyira szerettem a Rokokóban.

  A megszerezhető kártyákból lényegében előre meghatározott módon kell húzópaklit készíteni, ezzel szabályozva, hogy az értékesebb kártyák csak a játék végén kerülhessenek elő. Viszont az utolsó két körben megszerezhető kártyák extrái annyira erősek lettek, hogy az addigra kialakult állást akár totálisan át is írhatja a végjáték.
  Az ekkor elérhető 6. szintű kártyák feltételes és - adott esetben - jelentős bónuszokat ad(hat)nak példul a felhalmozott készleteink, vagy éppen az elkészített ruháink után, amivel érdemes már az első játék kezdetén is tisztában lenni, tekintve, hogy komoly stratégiát lehet, mi több érdemes is felépíteni rájuk. Ez esetben viszont kulcsfontosságú, hogy meg is tudjuk majd szerezni a nekünk fontos lapokat. A többféle akciólehetőség dacára is ritkán éreztem, hogy komoly, vagy nehéz döntések elé lettem volna állítva. Emiatt viszont néhány alkalom után sajnos repetitívvé vált számomra a játék.

  Mindenesetre a Rokokót témája, valamint impozáns megjelenése a mai napig különlegessé teszi, azonban véleményem szerint a külföldről ma is rendelhető "Lacerda áras" Deluxe kiadását kizárólag a játék iránt elkötelezett rajongóknak érdemes beszerezniük.

 • BHI

  2021-05-21 21:36:00

  Nagyon szeretem. Szép, jó hangulata van. Lehet jó stratégiát kitalálni. Figyrlni kell, hohy jó időben legyél jó helyen. 3-an még élvezhető, ha nem godolkodnak túl sokat.

 • harnas1207

  2021-05-12 16:54:40

  A Rokokó sokáig bakancslistás játék volt, mert csupa pozitív dolgot olvastam róla. Viszont annyira nehezen szerezhető be, hogy a végén már a Deluxe verzió megvásárlása mellett döntöttem, de az utolsó pillanatban beugrott egy régi magyar kiadás. Az már elsőre látszott, hogy egy gyönyörű játékról van szó, főként a táblája figyelemreméltó. A második megállapítás, hogy rájössz honnan jött a Grand Austria Hotel ötlete.... Mivel mi az utóbbival játszottunk először, ezért ez nagyon rányomta bélyegét a filingre. Vendégek kiszolgálása helyett ruhákat kell varni. Aztán mehet fel a hotelbe, pardon a kastélyba valamelyik emeletre a lapunk, hogy később még több pontot hozzon a konyhára. Cél lapok hiányába marad az egysíkú helyezkedős pontszerzés. Kié lesz a bálterem többsége, ki tud hamarabb jelölőt tenni a zenészekre stb. Az akcióink elvégzéséhez személykártyákra van szükségünk, akik a Concordiával ellentétben nem maguk az akciók, hanem az akció után adnak pluszokat. Mivel a játékban minden az egymás elől elhappolásra épít, így a kártyák megszerzéséből sem szabad kimaradni. Az már az első játék után feltűnt, hogy nincs túl nagy mélysége a játéknak, hamar borítékolhatóvá válik hova teszünk ruhát az első körökben, és mire akarunk ráállni a végsőpontszerzés érdekében. A Rokokó tökéletesen működik 2 fővel, de a hangulatosabb és színesebb játékélmény miatt én mindenképp több fővel játszanám. Összeségében a 10 000 forintos bolti árát megéri, de ennyiért már biztosan sehol nem ju hozzá az ember. Viszont a Deluxe verzió összegét semmiképp nem adnám ki érte. Örülök, hogy megmentettek tőle. Bár minket ugyan nem nyűgözött le, de ennek ellenére nyugodt szívvel tudom ajánlani főként családi játékként.

 • fpeterzeg

  2021-02-24 07:13:22

  Szia! Játék meg van még? Köszönöm

 • hierroo

  2021-01-19 14:49:25

  Érdekes. Ez is egy nagyon szép játék. Kipróbálandó. Valóban ez egy gémer játék? Kár, hogy nincs szóló verziója.

 • renii96renii96

  2020-04-14 09:46:48

  Készítsük el a legszebb, legdíszesebb báli ruhát és szerezzünk hírnevet. Az üzletünkben dolgoznak inasok, segédek, mesteremberek.

  Megvásárolhatod a ruhaanyagokat a varráshoz, továbbá báltermet díszíthetsz, de akár a királynő kegyét is elnyerheted.

  Az elkészült ruhát bérbeadhatod egy meghívottnak, aki a bálon részt vesz, vagy busás pénzért eladhatod. Az esti bál során, pedig kiderül, kinek az üzlete éri a legtöbb pontot.

  Pontot kaphatsz , ha támogatod a tűzijátékot, ha a bálteremben neked van a legtöbb ruhád. A bál után, amennyiben kiállításra is kerülnek a ruhaköltemények, további pontokhoz juthatsz. A Rokokó egy jó kis taktikus játék, egyszerű, tanítható szabályokkal.

A Rokokó társasjáték és kiegészítői (6)

 • Rokoko: Fancy Dresses Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Rococo: Jewelry Box társasjáték Kiegészítő

  Íme a Rokoko kiegészítője, ami az alapjátékot nem változtatja meg, csupán pár újítást ad hozzá. Ilyen újítás a 28 új alkalmazott, 3 új bónusz, ami növeli a játék újrajátszhatóságát, új stratégiai lehetőségek, illetve ettől a kiegészítőtől kezdve a gyakornokok záró- és mestervizsgát tehetnek, ezzel növelve a képességeiket.

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Brettspiel Adventskalender 2015 társasjáték Kiegészítő

  Brettspiel Adventskalender 2015 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2015. It contains 24 small expansions for 24 different games, from 21 different publishers. The game rules are not included, but are posted separately on the publisher's web site, on each day from December 1st to 24th. Catan Scenarios: Santa Claus -...

  • Komplexitás: 2/5
 • Stadt Land Spielt Limitierter Sonderdruck Tag des Gesellschaftsspiels társasjáték Kiegészítő

  A single punch board containing expansions for 4 different games - Castles of Burgundy, Rokoko, Helios, and Limes. Expansions are: The Castles of Burgundy: 5th Expansion – Der Lustgarten (Pleasure Garden) Rokoko Erweiterung - Edle Kleider (Fancy Dresses Promo) Helios: Riese und Ballonfahrerin Erweiterung Limes: Der Leuchtturm (The Lighthouse) It was...

  • Rokoko: The Festivity Dresses társasjáték Kiegészítő

   Contained in Brettspiel Adventskalender 2015 for Day 8. Four new dress tiles: Yellow Dress below a star Red Dress in front of a Christmas tree Green Coat with gentleman bearing a gift Blue Coat with gentleman bearing a gift The Festivity Dresses are manufactured like the normal Dresses. However, they cannot be sold. After a player has spent the resources...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
   • Komplexitás: 3/5
  • Rococo Deluxe társasjáték

   Welcome to the Rococo era. Louis XV reigns in France, and it's the height of fashion to attend his lavish balls where important luminaries dress up in extravagant gowns and fancy frock coats, all eager to surpass one another in elegance and grace. In just a few weeks, Louis XV is hosting the final Grand Ball of the season, and everyone is clamoring for you...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott játékosszám: 3
   • Max. ajánlott játékosszám: 3
   • Min. ajánlott játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 3/5

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Matthias Cramer, Louis Malz, Stefan Malz
  • Illusztrátor:  Michael Menzel
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Eagle-Gryphon Games, eggertspiele, Zvezda, Arclight, White Goblin Games, Filosofia Éditions, Delta Vision Publishing, hobbity.eu
  • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, japán, lengyel, orosz

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English/German first edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
   • Súly: 1.4 kg
  • English-only first edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 6.8 cm
  • French edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Dutch edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • English/German second edition with "Kennerspiel des Jahres 2014"-nominee mark
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 2 kg
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: japán
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
   • Súly: 1.3 kg
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.4 kg
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.4 cm
   • Súly: 1.3 kg

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rokokó társasjátékhoz