Planet – Egy éledő világ
Planet – Egy éledő világ
Planet – Egy éledő világ
Planet – Egy éledő világ
Videó beküldése

Planet – Egy éledő világ társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Planet – Egy éledő világ egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2019-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a...

A Planet – Egy éledő világ egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2019-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Egy bolygó születik a kezeid között. Emelj hegyláncokat, növeld a sivatagok, erdők és óceánok területét, és ne feledkezz meg a jégmezőkről sem! Válassz okosan a mágneses területlapokból, és tervezd meg, hova illeszted a saját bolygódon! Rajtad múlik, hogy a beköltözésre váró állatok közül hányan lelnek otthonra a te planétádon!

Egyedülálló élményben lehet részük a játékosoknak: egy tenyérnyi bolygót építhetnek építhetnek meg a felszínére mágnesesen tapadó lapok segítségével. Okosan kell dönteniük, hogy a fordulóban választható lapok közül melyiket veszik el, és hogyan illesztik a már meglévő területekhez, mert csak így előzhetik meg vetélytársaikat és adhatnak otthont a befogadásra váró állatfajoknak.

Ki tudja a legtöbb állatfajt magához csábítani, és melyik bolygót mennyire sikerül még értékesebbé tenni a titkos feladat teljesítésével?

Forrás: Kockamanó
4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 990 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Rejtvény / Kirakós, Környezet
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kártya húzás, TRN-04 Progressive Turn Order

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Planet – Egy éledő világ társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • beeezoli

  2023-04-30 20:02:04

  Ha a Kingdomino előtt jelenik meg, klasszikussá vált volna. Így viszont inkább idejétmúlt maga a játék mechanikája. A technikai újítás viszont zseni és szép.

 • maszlagadam27

  2022-08-09 08:33:05

  Gyűjteményem kiépítésének kezdeti fázisában futottam bele a Planetbe, használtan jó áron sikerült is megszereznem. Nagyon tetszett, hogy elszakad a táblás megoldástól és 3D elemekkel dolgozik, igazán jó érzés a kezünkbe venni, és úgy építeni a saját bolygónkat (dodekaéder formában). A lapkák grafikája se kutya, de az állatkártyák lehengerlően szépek. Célszerű már az elején eldönteni milyen állatokat szeretnénk begyűjteni az asztalról, kalkulálva a természetes élőhely kártyákkal, amiket a játék elején véletlenszerűen kapunk (fontos észben tartani milyen típusú területekért kapunk extra pontokat a játék végén). A lapkák és az állatok egymás elől való elhappolásán kívül nem sok interakció van a játékosok között. Ugyan soknak tűnhet a 12 forduló, de a játék szépen halad előre, nincs sok holtidő vagy hosszas adminisztráció sehol. Pontozási rendszere nagyon egyszerű, tetszik, hogy nem válik pontsalátáva a végén (így a nem túl nagy komplexitás ellenére is van mélység a döntések mögött). Nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet öt fővel játszani a játékot. Mivel családi kategória szerintem igényelné, hogy minimum öt, de akár hat embert is asztalhoz tudjon ültetni. Különlegessége a megjelenésében rejlik, mechanikailag nem igazán mutat nekünk újdonságot, rengeteg más játék kínálhatat hasonló élményt (pl. Kingdomino). Mivel mi leginkább öten szoktunk hasonló nehézségű játékokat játszani, emiatt limitálva kerül elő csupán. Reménykedek egy kiegészítőben, ami akár megoldhatná ezt a problémát, mert a többi absztrakt lapkapakolgatós játékhoz képest egyedisége miatt még mindig szívesebben nyúlnék vissza ehhez. Gyerekekkel, nem túl tapasztalt játékosokkal jó élményt nyújthat, haladóbb gémereket viszont nem biztos, hogy leköt (azért hosszabb mint egy egyszerű filler, de mégiscsak 1.58-as komplexitásról beszélünk). Meglátjuk sikerül-e többször felpakolnunk!

 • vacogi

  2021-08-11 20:19:27

  A lányom 7 éves. Nem nagyon lehet rábeszélni a játékra, de ezt nagyon élvezte. Ketten játszottuk, de így is kellemes volt.

 • viharlampa

  2021-01-20 15:41:15

  Nagyon szép a játék, a rajzokkal felnőttként sincs semmi bajom, sőt, gyermek fejjel kifejezetten aranyosak. Lányom azzal kezdte anno, hogy végignyálazta, ez milyen cuki, meg az milyen aranyos. :-)

  Nagyon egyszerű, könnyen tanulható, "csak" jó megfigyelés kell hozzá.
  Kb. 20 perc egy menet, bármikor elővehető, ha szűkösebb idő áll rendelkezésre (akár egy Kingdomino). A lapkák könnyen keverhetők, könnyen kezelhető minden.
  Remélhetőleg a mágneses lapkák sokáig fogják bírni.

  Úgy gondolom, ezt a játékot a gyerekek nagyon könnyen és gyorsan meg tudják szeretni, mert nekik a képalkotásuk, memóriájuk nagyon jó, fejben össze tudják rakni akár előre is a lapkákat. Legalábbis nálunk a gyerek nyer legtöbbször. :-)
  Felnőttként észrevettem, hogy kevésbé áll rá az agyam (feleségemnek sem), ezért úgy próbáljuk felvenni a versenyt, hogy a B verzióval játszunk, ahol a fél kapli le van fordítva. Így jobb esélyünk van megfigyelni a kevesebb számú kártyát.

  Egyáltalán nem jellemző a másik bolygójának nézegetése, soha nem kértük még el egymástól, hogy számolgassuk. Eszünkbe sem jutott. Annyiban kimerül a dolog, ha valaki nagyon ugyanolyan lapkákat gyűjt, akkor tudjuk, hogy a titkos feladata milyen "élőhely" lesz. És kész.

  Viszont amit fontosnak tartok a játék során:
  arra ügyeljünk, soha NE essen ki a bolygó a kezünkből! Még 5cm-ről se!
  Azonnal leesik róla 3-5 lapka és soha nem tudjuk meg, hogy volt eredetileg, a pontszámítás sem lesz már valós, az egész parti mehet a kukába!

 • adi79r

  2020-07-10 23:55:44

  PLANET

  Én ettől a társasjátéktól nagyon sokat vártam a megvásárlása előtt. Nálam nagy befolyással bír egy társas kinézete, hangulatvilága, ebben kifejezetten jeleskedik is. Külsőleg annyira meggyőzött, hogy egyszerűen meg akartam vásárolni (bár ehhez az is hozzá tett, hogy kifejezetten kedvelem a csillagászatot, és bolygókat akartam építgetni, amikre ráadásul állatokat is „telepíthetek” ). Amikor megkaptam a hatalmas dobozt, csak ámultam, hogy milyen szép, a polcon jól is mutat. Az első játékoknál kifejezetten élmény volt pakolgatni a kis mágneseket, megteremteni a saját kis világunkat, jó volt egymás bolygóit nézegetni

  Pozitívuma:

  • Nagyon szép és hangulatos.
  • Speciális élményt ad a 3d-s bolygók építgetése, az első játszmáknál mindenkit elkápráztat.
  • Könnyen tanulható, kicsik és nagyok együtt tudják játszani.

  Negatívum:

  • Ezt a játékot csak úgy lehet élvezni, hogy ha nem vesszük túl komolyan, mert különben átmehet matematikába. Mivel 3d-s az építendő bolygó, nem lehet azt megoldani, hogy ne lássuk egymáséit. Ez viszont azt eredményezi, hogy játék közben mindenki nézegeti a másikét, sőt olykor el is kérik egymástól, hogy megszámolják a területeket, ez pedig borzasztóan dühítő tud lenni. Én ezt a társast inkább ajánlanám gyereknek (vagy gyerekekkel), mert nem túl komplikált játék, és nekik lehetséges, hogy tovább fog élményt adni a bolygók építgetése.
  • A bolygók miatt nagy a játék doboza, ezért nehezebb szállítani.
  • Pár ismerősömnek kifejezetten nem tetszettek az állatos kártyák, mert olyanok, mintha „fotók lennének átrajzolva”. Lehetséges, hogy ha egy művész saját kezűleg rajzolta volna meg őket, sokkal jobban néznének ki.
  • Eleinte érdekes a 3d-s bolygó forgatása, nézegetése, azonban idővel inkább zavaró, sőt idegesítő. Játék közben nehéz átlátni.

  PLANET vs KINGDOMINO

  Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ez a játék olyan, mint a Kingdomino, csak sokkal rosszabb. Ez elgondolkodtatott, és azt kell mondanom, hogy igaza van. A mechanikájuk igen hasonló, tulajdonképpen színhez színt kell illeszteni, csak a Kingdomino sokkal változatosabb élményt ad, sokkal átgondoltabb. Ráadásul a Kingdomino átláthatóbb, nincsenek játék közben „technikai problémák”, a doboza is sokkal kisebb, így könnyebb szállítani.

  Mivel én szeretem tesztelni a társasaimat, ezért sokszor próbálom ismét elővenni ezt a játékot, de amikor felvetem a különböző társaságoknál, mindenki húzza a száját, és inkább a Kingdominot akarják.

  Az én megállapításom az, hogy aki nem társasozik sokat, annak jó lehet a Planet, mert ritkán használva nem lesznek ezek a problémák annyira feltűnőek. Viszont ha sok meccset akartok játszani, és komolyan mentek a győzelemre, akkor ez a játék lehet fel fogja bosszantani a társaságot.

 • renii96renii96

  2020-04-14 18:44:47

  A játék nagy előnye, hogy bárhogyan is építed a bolygódat, jó érzés, és a végeredmény szép. A mágneses lapkák jól illeszkednek a bolygóra. Még tartalék mágnes is van a dobozban, ha valamelyikről véletlenül leesne - bár ez még egyszer sem fordult elő. Jó, hogy előre lehet tervezni a felfedett állatkártyákat látva, a titkos célkártyák pedig csak dobnak a játékon.

  A végén megkönnyíti a titkos céloknak megfelelő tereptípus összeszámolását, ha azokat úgy számoljuk meg, hogy lebontjuk a bolygóról az elemeket, így egyiket sem számoljuk kétszer véletlenül, na meg úgyis le kell "tisztítani" a bolygót a következő partihoz.

  A Planet szabálya egyszerű, a játék élvezetes, és nem túl hosszú, így mindig van idő egy visszavágóra. Szívesen ajánlom azoknak is, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával. Remek kezdés lehet nekik, de vigyázat, könnyen rá lehet szokni!

 • janyikh

  2020-02-04 15:16:55

  Számomra, illetve az egész család és a barátok számára is nagyon tetszik a játék, mondhatni szerelem első játékra.

  Egy nagyon egyedi módszer számomra, hogy a tenyeredben játszol és a mágnesesség is különleges benne. Nehéznek tűnt számomra, mikor először hallottam róla, nehezen tudtam elképzelni, talán emiatt sokan ódzkodnak a megvásárlásától, de ha mégis megveszik, garantált a siker.

  Akár a felnőtteket, akar a gyerekeket lenyűgözi, hogy ahogy a kezükben épül fel a világ, és bár nem ajánlanám kisgyerekeknek, mivel azért bonyolult taktikázás tud zajlani a játékban, ugyanakkor oktató jellege is lehet. Megtanulhatják, mi kell egy bolygo felépüléséhez, milyen erőforrásokra vannak szükségek, mik kellenek az állatoknak, mindezt szó szerint karnyujtásnyira, és érdekes módon.

  De nem csak egyedi, hanem bámulatosan szép a grafikája is. Lenyűgő részletességgel vannak kidolgozva az elemek, és a használt színvilág is hívogatólag hat.

  Mivel elég aprólékos játék, így sok időbe telik, és mivel a tenyereden játszol, így nehézkesebb félbehagyni, mint egy hagyományosabb társasjátékot, ugyanakkor amúgy is magába szippant a játék, olyannyira, hogy mi sosem hagytuk félbe.

  Összességébeb érhető, miért lett az év játéka, hiszen diverz életkorral játszható, akár családi, akár baráti körben, és rendkívül különleges a játékmechanikája, így csak ajánlani tudom bárkinek. Nálunk rendszeresen elkerül, az biztos.

 • osztheimertamas1

  2019-09-04 06:58:42

  Szuper egyedi dizájn és remek szórakozáz az egész családnak kortól függetlenül!

 • Wiwiiikkeeh

  2019-09-01 22:23:06

  Ritka jó játék minden korosztálynak, könnyen el lehet tévedni az éledő világ kialakításában és egyaránt szükség van taktikai érzékre meg szerencsére is a győzelemhez!

 • sebiarp

  2019-07-11 22:48:56

  Nagyon tetszetős a mágneses 3D föld és a szintén mágnesből készült lapkás ötlet.

 • benczikakos

  2019-04-09 14:53:14

  Innovatív ez a 3d-s tile lying ötlet, szívesen kipróbálnám egyszer

 • ARduel

  2019-04-09 13:45:57

  Gyönyörű, érdekes játék, nagy élmény kézbe fogni a saját bolygónkat. Sajnos nem olyan sokszor újrajátszható mint szeretnénk!

 • sz-tomy

  2019-04-07 07:50:26

  Ami miatt tetszik az a 3D-s pálya. Egyszerű, könnyed, inkább gyerekekkel ajánlom játszani.

 • kchpank1.kv

  2019-03-18 16:51:47

  Abszolult családi játék kategória. Könnyed, szórakoztató és egészen egyedi. Nagyon aranyos játék.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Urtis Šulinkas
 • Illusztrátor:  Sabrina Miramon
 • Kiadók:  Blue Orange Games, Lautapelit.fi, Arclight, Blue Orange (EU), Brain Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., FoxMind Israel, Coiledspring Games, PaperGames (III), Fractal Juegos (Fractal Games), Happy Color, Rozum
 • Elérhető nyelvek:  kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • German-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Multilingual second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • English/French/Spanish-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Estonian/Latvian/Lithuanian/Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: észt
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Spanish-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
 • Coiledspring English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Planet – Egy éledő világ társasjátékhoz