Túlvilági történetek
Túlvilági történetek
Túlvilági történetek
Túlvilági történetek
Videó beküldése

Túlvilági történetek társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Túlvilági történetek egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 50 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a...

A Túlvilági történetek egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 50 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a vonal húzás, a pakli tervezés, a minta felismerés és a színészkedés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kinyitod a szemedet és borzalmas igazságra ébredsz: te többé már nem élsz, hanem szellemmé váltál és lebegsz a padló felett! Lenézve a holttestedet látod, amit furcsa emberek állnak körül és figyelnek. Meg szeretnék tudni tőled, hogy hogyan is haltál meg. Megpróbálod elmagyarázni és megmutatni nekik, ahogyan csak képes vagy rá, de ez nem lesz könnyű! A Paranormal Detectives egy könnyed, tematikus party játék. Az egyikőtök vállaja a szellem szerepét és próbálja rávezetni a többieket a gyilkos nyomára. A többiek pedig megpróbálják értelmezni a jeleidet, ahogyan tudják. Kérdéseket tesznek fel a gyilkosság körülményeiről és természetfeletti képességeikkel értelmezik a válaszait a szellemnek: ezek lehetnek elrendezett betűk egy szellemtáblán, felmutatott tarot kártyák, a detektívek kezével rajzolás a levegőben és hasonló kommunikációs lehetőségek.

A Túlvilági történetek egy kompetitív dedukciós partijáték, amelyben a játékosoknak különböző bűntények körülményeit kell feltárniuk. Miközben az egyik játékos a szellem szerepébe bújik, a többiek nyomozókat alakítanak. Paranormális képességeiket felhasználva a nyomozók kérdéseket tehetnek fel a szellemnek a bűntényről – minden feltett kérdésre szellemhez illő módon válaszol. Kötelek elrendezésével, tarotkártyák kijátszásával, szellemidéző tábla segítségével, egy nyomozó kezét fogva rajzolással és még sok más módon! Melyik nyomozónak sikerül a leghamarabb megoldania a rejtélyt?

Családbarát pszichohorror!
Nem, ez nem egy újabb sablonszerű „szellemes-nyomozós” társasjáték, hasonlóhoz még biztos nem volt szerencséd! A detektívjátékok és az okkult tudományok páratlan szerelemgyereke a Túlvilági történetek! Paranormális jelenségek egész tárházát kell itt reprodukálnia kicsinek és nagynak furfangos kooperáció keretén belül. Ha meg akarod oldani a bűntény rejtélyét, akkor mindent be kell ám vetned: Tarot kártyák, szellemírás, akasztófacsomó, túlvilági hangok segítenek majd neked, és lehet, hogy a saját testedet is a szellem szolgálatába kell majd állítanod! Party hangulatú nyomozás veszi kezdetét!

Azt mondják, a szellemidézés, a szeánsz, nagyban hasonlít egy videókonferencia-híváshoz: „Várjunk, amíg mindenki csatlakozik! Kati itt vagy? Nem hallunk téged. Hallasz minket?”. A Túlvilági történetek egy olyan utazásra invitál, ahol kipróbálhatjátok milyen valódi, funkcionális médiumként dolgozni, és milyen lehet a szakirodalomnak megfelelő szellemként közreműködni saját halálotok felderítésében.

 • A játékban egy valaki vállalja a szellem szerepét, a többiek mind nyomozók, akik egymással versengve próbálják kideríteni, hogy ki, hogyan, mikor, mivel, és miért ölte meg a kedves áldozatot.
 • A szellemmel való kommunikáció interakciókártyákon keresztül történik, minden nyomozó rendelkezik egy adag ilyen kártyával. Ezen kártyák segítségével kérhetünk a szellemtől túlvilági hangokat, titkosan írt szavakat, Tarot kártyákat, akasztófakötélből mintarajzolást és számos speciális paranormális jelenséget. Akár azt is, hogy a szellem az egyik nyomozó kezét fogva rajzoljon, így vezetve őt a papíron, akár egy bábut.
 • De vigyázat, ha túl bonyolult kérdést teszünk fel, akkor nem biztos, hogy sikeres lesz a kapcsolatfelvétel!
 • A társasjátékok történelmében a Túlvilág történetek egy nagyon egyedülálló darab, soha még senki nem fűzte össze a hagyományos szellemidézéses témát a bűnügyi nyomozással ennyire interaktívan, és ilyen bájjal.
 • Gyerekek számára is tökéletes választás, ugyanis a játék megszelídíti és humorossá teszi az egyébként elég ijesztő paranormális témát, így az egész szellemesdi többé nem lesz félelmetes élmény, akár egy filmben vagy könyvben jön szembe.
 • A játékelemek minősége első osztályú, a szabályok jól illusztráltak és könnyen áttekinthetők.

Összességében a maga műfajában a legprovokatívabb, és a legtöbb interakciót kívánó társasjáték a Túlvilági történetek, aki nem fél kicsit kibújni a komfort zónájából, annak páratlan élményben lesz része!

A doboz tartalma:

 • Játékszabály
 • 1 db paranormális tábla
 • 28 db történetkártya
 • 35 db interakciókártya
 • 3 db szellem interakciókártya
 • 5 db detektívtábla
 • 5 db detektívjegyzetlap
 • 1 db szellemjegyzetlap
 • 5 db üzenet táblajelző
 • 6 db írófilc
 • 3 db szellemcsúszka
 • 17 db Tarot kártya
 • 1 db szellem rajzlap
 • 10 db sebesülésjelző
 • 2 db akasztófakötél-hurok

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
26 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 410 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Horror, Partijáték, Következtető, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Vonal húzás, Pakli tervezés, Minta felismerés, Színészkedés, Questions and Answers

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Túlvilági történetek társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Túlvilági történetek társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • nibirueni

  2022-04-05 14:35:46

  Mysterium vs. Túlvilági történetek

  Első nyomozós játékként (sőt, első társasjátékként) nekem a Mysterium volt a szívem vágya, mégis a Túlvilági történetekkel nyitottunk, és nem bántam meg. Ez a játék ugyanúgy gyönyörű, a hangulata teljesen beszippant, de sokkal könnyebben kezelhető, tanulható, mint a Mysterium.

  Míg a Mysteriumban csupán a kártyákon kapott látomásokra támaszkodhatunk, a Túlvilági történetek számos különböző és rendkívül ötletes, szép eszközökkel dolgozó lehetőséget kínál a kommunikációra. Imádnivaló a tarot kártya, a szellemidéző tábla, a szellemérzékelő és a kis drótok: nagyon hozzák a szellemidézős hangulatot, de kérnek befektetést, kreativitást mind a Szellemtől, mind a nyomozóktól. Ez a gazdagsága több sikerélményt, kapaszkodót és részvételi nyújt a nem összeszokott, vagy nagyon különböző gondolkodású csapattagok számára is. Nem csak arra ad lehetőséget, hogy mindenki használhassa a saját erősségeit a gondolkodásban, de jó feladat ügyesen kiválasztani a feltett kérdésre leginformatívabban válaszoló eszközt/módot is. Nekem nagyon tetszett az is, hogy itt van egy történet, aminek az alkotóelemeit kell kitalálnunk (a Mysteriumból ezt hiányolom pl.), és a játék során kiderülő információk, találgatások, gondolatok ezért segítik egymást, egy irányba tartanak.

  A nehézsége a kommunikációs megkötésektől függ, amit a játékosok szabhatnak meg. Mi úgy játsszuk, hogy a Szellem kopogással (egy-igen, kettő-nem) segítheti a nyomozókat, és volt olyan, hogy a játék előtt saját magunk által írt történetekkel játszottunk, végtelenítve így az újrajátszhatóságot.

  Összességében: nagyon szórakoztató, jó hangulatú nyomozós partyjáték, amit bátran le lehet tenni az asztalra teljesen kezdő, vagy egymást nem túl jól ismerő játékosok elé, mindenki be fog tudni kapcsolódni és hasznosnak tudja érezni magát. Egy közepes asztalon is kényelmesen elfér, így vihető kávézóba, kocsmába is (az apró alkatrészekre azért érdemes odafigyelni).

 • Wullo

  2021-06-04 11:42:46

  Asszociációs nyomozós partijáték.
  Egyik játékos a szellem, többiek a nyomozók.

  Néhány alap információnk van az áldozatról (általában a kinézetével kapcsolatban, hogy volt öltözve, mennyi idős, nő v férfi, ilyesmik) és ebből kiindulva kell a nyomozóknak rájönniük ki(vagy éppen mi...) által, hol, miért, mivel, hogyan érte a halál az áldozatot.
  Ezt úgy érik el, hogy kérdéseket tesznek fel a szellemnek. (nem lehet igen vagy nem-mel megválaszolható kérdés)
  Okosan kell feltenni kérdéseket, és utána a szellemnek adunk egyet a kártyáinkból (minden nyomozónak van egy a többiekétől némileg eltérő kártyapaklija), ez fogja meghatározni hogyan válaszolhat nekünk a szellem.

  Mysterium-hoz képest sokkal változatosabb módokon tudunk segítséget nyújtani szellemként.
  Drótokból formálhatunk egy képet, megfoghatjuk a nyomozó kezét és úgy rajzolhatunk, rajzolhatunk az ujjunkkal a másik hátára, maximum 3 tarot kártyát rakhatunk egymásra/egymás mellé, egy ouija táblán írhatunk ki egy szót (egy jelölő 3 betűre mutat, így nehezebb kitalálni mi lehet a szó), kiadhatunk egy hangot (maximum 3mp-ig), eltátoghatunk egy szót.

  Mi ketten játszottunk még csak vele a párommal, nagyon élveztük mindegyik alkalommal.
  A másik kezével rajzolás/másik hátára rajzolás van akinek kellemetlen lehet, erre a szabály is kitér, hogy kivehetőek ezek a kártyák, ugyanakkor randijátékként csak jobbá teszi :)

A Túlvilági történetek társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 50 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Marcin Łączyński, Adrian Orzechowski, Szymon Maliński
 • Illusztrátor:  Mateusz Komada, JocArt, Katarzyna Kosobucka
 • Kiadók:  Asmodee, 999 Games, Kaissa Chess & Games, Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Cranio Creations, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Mandoo Games, Maldito Games, Lucky Duck Games, Gameology
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lengyel, román, orosz, spanyol, szlovák, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.5 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: görög
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 5.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Túlvilági történetek társasjátékhoz