A rózsa varázsa
A rózsa varázsa
A rózsa varázsa
Videó beküldése

A rózsa varázsa társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A rózsa varázsa egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 50 - 70 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a...

A rózsa varázsa egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 50 - 70 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a hatszög-rács, a minta felismerés, a limitált kommunikáció és a deduction mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy igazán pörgős, gondolkodtató dedukciós társasjáték az egész családnak!
A Szív Királynőnek nem egyszerű a kedvére tenni, ezt senki sem tudja jobban a királyi kertészeknél. Nem elég, hogy egyik percről a másikra változtatgatja, milyen rózsabokrokat szeretne, de nemtetszésének a fejszéje suhogtatásával ad csak hangot. Csak az éle nehogy a nyakadat érje! Te vajon ki tudod szolgálni a királynő óhajait?

Ültessétek be közösen a királyi kertet rózsákkal, találjátok ki a királynő szeszélyeit, és tartsátok a fejeteket a nyakatokon!

Itt az idő, hogy a királyi kert újra teljes pompájában tetszelegjen. Ez könnyűnek hangzik, igaz? Pedig a Szív Királynőnek nehéz kedvére tenni. Főleg mikor a fejszéje suhintásával hangsúlyozza nem tetszését. Egy suhintás és nem csak a rózsa fog hullani, hanem a ti fejetek is.

Alice Csodaországban talányos világába csöppentek és titeket jelöltek ki az új királyi kertészeknek. A feladatotok, hogy rendbe rakjátok, virágba borítsátok a palota kertjét, legyen tökéletes, a királynő ízlésének megfelelően. Találjátok ki saját stratégiátokat és mellé a csapatmunkával fejezzétek be a kertet, miközben egy lépéssel mindig a királynő előtt jártok, különben fejetek vesztitek. A királynővel a sarkatokban ez lesz az utolsó mondat, amit hallani fogtok: – Üssétek le a fejüket!

Senki sem tudja pontosan a királynő ízlését - mindenki más-más szeszélyes utasítást kapott. A játékosok nyíltan beszélhetnek más játékos szeszélykártyájáról, de nem mondhatnak semmit a sajátjukról. Így már nem is olyan könnyű, nem igaz? Próbáljátok meg pontosan megtippelni egymás szeszélykártyáját, a négy szín egyikét (rózsaszín, piros, lila és sárga) és formáját (pikk, káró, treff és kőr), csak így juthattok plusz pontokhoz. Tippeljetek helytelenül és a királynő egyre sebesebben közelít felétek, hogy a fejetek vegye.

A rózsa varázsa egy különleges, gyönyörű kooperatív társasjáték 2-5 fő számára. Egy családi játék, amely próbára teszi - és fejleszti - a logikádat és dedukciós készségeidet. Vajon a ti kertészeti tudásotok tökéletes?

Doboz tartalma:
1 kertészek figura, 1 szív királynő, 4 virágjelölő, 1 fehér nyuszi, szeszélykártyák, 30 nyomjelölő (játékosonként 6), 3 jegyzettömb, 1 királyi napló

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 56% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 990 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Fantasy, Rejtvény / Kirakós, Következtető, Könyv alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kooperatív, Hatszög-rács, Minta felismerés, Limitált kommunikáció, Deduction

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

A rózsa varázsa társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A rózsa varázsa festett minikkelKeira

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kipróbált teljesen újszerű állapotú. EXTRA: A minik ki lettek festve hozzá.

0 érdeklődő


A rózsa varázsasmoke17, Budapest 8. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 8. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Duplikáció miatt eladó

0 érdeklődő


A rózsa varázsacold32, Miskolc

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hiánytalan, hibátlan.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A rózsa varázsa társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

 • Kickstarter körkép - 42. hét

  2021.10.18. 19:35:00 / Megjelenés, Kickstarter

  Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • Kooczka

  2023-04-17 17:57:08

  Hát, közben egyszerűbben megoldódott nálunk a kérdés, mint amire készültem: bementünk az egyik Reflexshop üzletbe, és ott szó nélkül cserélték a fölös sárga lapkát a hiányzó lilára. ( Még nem volt gondunk egyik játékkal sem eddig, ezért nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen egyszerűen mehet...)

 • Kooczka

  2023-04-15 21:47:44

  Nahát, eddig nem is néztük át a lapokat, csak bedobtuk őket a zsákba, aztán játszottunk úgy, ahogy volt, de most megnéztem, és nálunk is az a helyzet, amit te tapasztaltál.

  Rákerestem a bgg-n, és ott találtam egy fórumkérdést erre vonatkozóan: annak alapján, elméletileg a kezdőlapkákkal együtt mindegyikből két-két darabnak kellene lennie. (Érdekes módon mintha nem ugyanazok lennének a kezdőlapkák minden dobozban...) A "beszélgetés" végén megadnak egy e-mail címet, amire lehet jelezni a problémát.

  https://boardgamegeek.com/thread/2882202/tile-distribution

 • Clio

  2023-04-15 18:09:56

  Most, hogy volt időnk az asztali verzióval jàtszani, észrevettük, hogy a lapkák eloszlása nem egyenlő. Ez másnál is így van? Sárga pikből 3 db van, míg lila körből ( lila szív) 1 db. Minden másból 2-2. Ez így normális? :/

 • Clio

  2023-04-08 11:29:19

  Már egy ideje szemeztem ezzel a játékkal, végül aztán felfedeztem, hogy online is elérhető, és rögtön kipróbáltam. Alapvetően nem szoktunk kooperatív játékokkal játszani. Online játszva rögtön megtetszett a mechanika, az hogy a lehelyezett lapkák alapján kell kitalálnom, vajon mi a társam feladatkártyája. Pár játék után éreztem, hogy nagyon ritka az, amikor egyértelmű utalást tudok tenni arra, mi lehet a feladatkártyám. A legtöbb esetben is 50%-50%-ra tudtam csak kihozni, és általában az online partnerem jól mellé is trafált, így rövid idő alatt elért minket a királynő. Jó pár partyt lejátszottam már online és arra jöttem rá, hogy online nem a legjobb, mivel nehéz átbeszélni a társakkal, ki mire gondolna, tippelne, így végük beadtam a derekam és beszereztem a dobozos változatot. Még nem volt időnk kipróbálni, de nagyon bízom benne, hogy jobb élményt nyújt a közös kommunikáción keresztül, mint a gép előtt ülve.

 • ryuk669

  2023-02-18 17:59:19

  Eddig online játszottuk. Egymás feladatkártyáit kell kitalálnia a játekosoknak a kártya tulajdonos rózsakertbe (játékostáblára) lehelyezett lapkáinak segitségével. Igazából helyenként elég komoly kihívást jelent, hova is tegyük a lapkákat, mivel az easy kártyánál csak szín kombinációt, a médiumban már szín vagy forma kombókat, míg a high kártyáknál már szín, forma és ezek keverékét is húzhatja az ember, amiről minél előbb a lehető legtöbb információtt kell megadnia a játékosnak. Minden esetben csak egy játékosnál lehet easy kártya, de sajnos az ember hamar rájön, hogy az ezekért kapott pontokkal nem lehet a végtelenségig kihúzni és a királynő egyre csak közeleg....raadásul időközben gyorsul is a drága, bizonyos mérföldkövek lehagyásával, nehogy már a nyakán maradjon az ember feje....mindenesetre nekem nagyon bejött és nem kizárt hogy beszerzem asztali verzióban is, mivel a minik szépsége a netes verzióban nem jön át, viszont maga a játék egy elég gondolkozós (bár a kártyák nehezedése után már egyre szerencsefaktorúbb) kooperativ game, amit szivesen játszanék többször is.

 • tamas.forgach

  2022-06-06 16:48:40

  Kickstarteres vásárlás. Mostanában igyekszem úgy választani a Kickstarteres játékok közül, hogy mechanikában alapjaiban különbözzenek egymástól. Könnyen elszalad a ló az emberrel és inkább bekapcsol a gyűjtőszenvedély a vásárlásoknál, a valódi igényekkel szemben. Ezért választottam a Paint the Roses játékot, mert egy olyan motor hajtja, ami az eddigi játékainkban nincs. Dedukciós, kooperatív játék. Könnyen tanulható, adott esetben lehet hosszú, de mindig élvezetes agyalásokkal tele. A játékban szereplő csempék környezetéből és a kártyatulajdonos kis kockákkal megadott jelzéseiből kell kitalálni, hogy milyen kártya lehet a kezében. Ha kitaláljuk előre léphetünk, ha nem a királynő lép, és ha utolér lecsapja a fejünket :)

Az A rózsa varázsa társasjáték és kiegészítői (4)

 • Escape the Castle: A Paint the Roses Expansion társasjáték Kiegészítő

  Escape the Castle is a collection of 6 modules. Each module features a unique challenge, along with a lovable Wonderland character to help you. You and your fellow gardeners are no longer satisfied staying one step ahead of the Queen's axe. You dream of a life without fear. A life just beyond those castle walls... To escape the castle you'll need to get...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 11+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Paint the Roses: The Caterpillar Module társasjáték Kiegészítő

  This module is best played with the Escape the Castle expansion rules and components. In order to win, you need to achieve the module objective without being caught by the Queen. Playing with the expansion? Setup the game as per the Escape the Castle rules using the Caterpillar Helper cards. Playing without the expansion? Setup the game as per the Paint...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 50 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 11+ éves
 • Paint the Roses: The Cheshire Kitten társasjáték Kiegészítő

  "Hello gardeners, I am a kitten - The Cheshire Kitten! I love to frolic in a variety of shrubs. Can you plant my dream garden?" In Paint the Roses: The Cheshire Kitten the Cheshire Kitten joins the magical world of Paint the Roses looking to play in shrubs with diverse colors and shapes. In this promo, you will get be able to advance the gardeners up to...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
 • Paint the Roses: Deluxe Edition társasjáték

  Paint the Roses is a 2-5 player cooperative puzzle game set in the whimsical world of Alice in Wonderland. You and your teammates have been appointed the new Royal Gardeners for the Queen of Hearts but fail to arrange the garden according to the Queen's changing whims and the last thing you hear will be, "Off With Their Heads!". The Deluxe Edition includes...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 50 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 11+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  50 - 70 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  11+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Ben Goldman
 • Illusztrátor:  Jacqui Davis, Naomi Stanton-Gullak
 • Kiadók:  North Star Games, LLC, Jelly Jelly Games, Reflexshop Kft
 • Elérhető nyelvek:  angol, magyar, japán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 33 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 33 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 17.8 cm x 24.5 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A rózsa varázsa társasjátékhoz