Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 42. hét

Ma színes napot tartunk. Ezen a héten mindhárom bemutatott darab a fantasy világából merít, nagyon harsány, és nagyon színes látványvilággal. …és természetesen vannak sárkányok is!

Húsvágó bárdok

Mindig is mondtam, hogy a társasjátékok folyamatosan vesznek át elemeket a videójátékoktól. A Bardwood Grove jelen esetben az achievement rendszert emelete át. A meccsek közben szépen jegyzetelnünk kell az eredményeinket, és ha sikerült elérnünk valamilyen célt, kinyithatunk egy dobozt vagy egy borítékot, aminek a tartalma tovább bővíti a játékot. Ez nem legacy (mert nem pusztítunk el semmit), és nem is egészen kampány, mert nem a sztori mentén kapjuk az új dolgokat, egyszerűen csak a teljesítményünk után.

A játékban négy (vagy kevesebb) kóborló bárdot alakítunk, akik a népszerűséget hajszolva és inspirációt gyűjtve járják a vidéket. A táblán egyszerre mozgatjuk a művészünket, aki a legjobb helyet keresi az előadáshoz, valamint a segítőjét, aki folyamatosan gyűjti neki az ihletet a környékbeli legendák összeírásával. Az előadás minőségére hatással van a saját képességünk, a helyszín, valamint az összegyűjtött lapjainkon található szimbólumok. Persze a bárdok élete nem csak móka és kacagás. Az erdőben bóklászva néha összeakadhatunk undok lényekkel, akiket a zenénkkel tudunk majd megnyugtatni.

Az alapkiadást 20 dolláért fejleszthetjük a deluxe verzióra. Ebben szinte mindegyik karton jelölőt fára cserélhetjük, a kristályokat pedig műanyagra. A collectors editionért még harminc dollárt kell kifizetni, viszont az tartalmaz egy ötödik játékost is behozó kiegészítőt, valamint harminc fém érmét.

Bardwood Grove

Final Frontier Games is raising funds for Bardwood Grove on Kickstarter! An evolving card-based euro game for 1-4 fantastical Bards

Húsimádó sárkányok

Azt már a Flamecraft óta tudjuk, hogy a sárkányok kiváló pékek és cukrászok. Most itt az idő, hogy a fogadókban is hasznossá tegyék magukat – ha máshogy nem, hát alapanyagként. A Taverns & Dragons világában a király úgy dönt, hogy meglátogatja a város fogadóit, és a legszimpatikusabb helyen Pazar lakomát rendez. A fogadósok persze nagyon örülnének egy ilyen lehetőségnek, ezért mindenki megpróbálja összedobni a legjobb menüt, amit csak el tud képzelni. Igen ám, de a király elé mégsem rakhatunk holmi homár-mangó crème fraîche-t, úgyhogy a kukták nekiindulnak az erdőnek bűvös gombát és sárkánytojást gyűjteni.

A Taverns & Dragons érdekes kombinációja a munkáslehelyezős és a kockalehelyezős játékoknak. Az utóbbiak a szakácsainkat jelképezik, akik a várost járják, recepteket gyűjtenek be és pénzt szereznek a menü elkészítéséhez. A meeple-k a kuktáink lesznek, akik az erdőben mindenféle varázslatos alapanyagot szedhetnek – vagy ha épp peches napjuk van, le is küldhetjük őket a sárkány barlangjába. A harc nem egyszerű (de hát nem személyesen mi harcolunk, ugye…), de ha a kocka nekünk kedvez és sikerül kivágnunk a tüzes hüllőből egy darabot, az nagyban növeli az esélyeinket a királynál. Segítségünkre lehetnek a klasszikus fantasy hősök, akik lophatnak nekünk, gyógyíthatnak minket, vagy éppen beszállhatnak a bunyóba.

A támogatók mind megkapják a Sneaky Goblin kiegészítőt. Ez egy kisebb boltot jelent a térképen, ahol pénzért mindig valamilyen véletlenszerű tárgyat vásárolhatunk. Ezen kívül bővítési lehetőség nincsen, csak egy ötöt-fizet-hatot-kap csoportos kedvezményre tudunk befizetni.

Taverns & Dragons by Lord Raccoon Games

Shipping will be collected after the campaign ends, directly on Gamefound. We guarantee friendly shipping to US, Canada, Europe, UK, Australia and some countries in Asia - that mean you won't be hit with customs or import tax. For our European backers, VAT is included and you will not have to pay anything other than the shipping costs.

Húsimádó bárdok

Az Evolúció, a Klímás Evolúció és az Óceános Evolúció, valamint az alapjáték számítógépes változata után a North Star Games új projektbe fogott, ami – nem, nem egy újabb Evolúció – egyenesen Csodaországba visz minket. Most viszont nem Alízt és barátait kell a Szívkirálynő ellen vezényelnünk, hanem egy egyszerű kertészt alakítunk, aki a fejét féltve próbál minél jobban megfelelni az uralkodó igényeinek.

A Paint the Roses kertjét közösen építjük majd egy-egy kártya alapján, melyekre a királynő leírta nekünk a kívánságait. A kertet folyamatosan építjük fel, hatszög alakú lapkákból, miközben az uralkodó egyre gyorsabban közelít felénk a pontozósávon – mi pedig ezzel egyenesarányban egyre közelebb jutunk a lefejezéshez. A csavar az, hogy a saját célkártyáját senki nem fedheti fel, csak közvetetten tudja a többiek tudomására hozni, hogy mit is kellene csinálni.

A deluxe kiadás az alapjátékot akril lapkákkal bővíti, amiket egy kétrétegű, kivágott táblára helyezhetünk fel. Ezen kívül egy menő Gametrayz inzert is kerül a dobozba, ami segít rendszerezni a komponenseket. Ez a változat tartalmazza az Escape the Castle kiegészítőt is, ahol a többi híres karaktert (mint a Kalapos, a Gruffacsór, és persze maga Alíz) is segítségül hívhatjuk.

Paint the Roses: A cooperative puzzle game in Wonderland

North Star Games is raising funds for Paint the Roses: A cooperative puzzle game in Wonderland on Kickstarter! Try to outsmart the Queen of Hearts in this cooperative game of logic, deduction and discussion.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

 • hierroo

  2021-10-23 18:38:30

  Nekem a fenti három játék közül (Bardwood Grove ,Taverns & Dragons ,Paint the Roses) az első tetszett a leginkább. Egy kicsit Gyűrűk ura feelingje van, a kinézet szempontjából biztos. A grafikust meg már meg se kellett néznem, hogy tudjam ki az. Kicsit azért meg óvatosnak kell lenni a kinézet miatt, mert a Nyugati királyság trilógiát nagyom szeretem, viszont hiába azonos a grafikus, a készítő azért más, és előfordulhat, hogy nem azt kapjuk amit szeretnénk! Azért ez a zöld alapszín bejön.

  A húsimádó sárkányoknál azt érzem első látásra, hogy nagyon szépek az illusztációk és a tábla is (tényleg szuper), de túl szines. Nem azt mondom, hogy nem találnám meg a díszek között az ikonokat az egyéb tárgyak között, és azt sem mondom, hogy giccses lenne (bár ez határeset), de kicsit sok a jóból kinézet szempontjából.

  A harmadik játék (Paint the Roses) teljesen rendben van, legalábbis elsőre, csak az Alíz csodaországban érzést annyira nem szeretem. Teljesen szubjektív dolog, és a játékmenet teljesen jó is lehet, csak ez a "cukormáz" nem jön be. Bár minél tovább nézem a képeket és az alkatrészeket , annál inkább érzem, hogy azért egy próbát megérne!

 • porcine

  2021-10-20 07:34:00

  Ludens ismertetői mindig szuperek, akár naponta olvasnék tőle újakat, de a mostani játékok közül egy sem fogott meg. Lehet, hogy bennem van a hiba, de már a Flamecraft őrületet sem értettem, pedig én nagyon el tudok merülni egy játék világába, csak most azt hiszem kiégett a sárkányimádó biztosítékom. Majd legközelebb.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Etherfields, a sötét mestermű

  2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

  Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

 • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

  2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

  Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

 • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

  2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

  A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

 • Ez lenne a kiállítások jövője?

  2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

  A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • A rózsa varázsa
 • Taverns & Dragons
 • Bardwood Grove