Outlive
Outlive
Videó beküldése

Outlive

Társasjáték, 2017
Értékelem!

Az Outlive egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 40 - 110 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a munkás-elhelyezés, a vedd el és az események mechanizmusokra. Leírás Éld túl az...

Az Outlive egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 40 - 110 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a munkás-elhelyezés, a vedd el és az események mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás
Éld túl az apokalipszist!

2079-ben járunk, egy globális mértékű konfliktusban a Föld népessége 30.000 főre csökkent. A túlélők klánokba verődve próbálják elnyerni a jogot, hogy csatlakozhassanak a Konvojhoz, mely a felszínen kutat, a szerencsés kiválasztottak pedig velük tarthatnak a víz alatti kolóniába, ahol remélhetőleg jobb élet vár rájuk.

Csak rajtad múlik, hogy a te klánod tudja-e megragadni ezt a vissza nem térő lehetőséget!

A Konvoj érkezéséig már csak hat nap maradt, ennyi idő áll rendelkezésedre a gyűjtögetéshez - hiszen minél több dolgot tudsz felajánlani a Konvojnak, annál valószínűbb, hogy magukkal visznek. Küldj felderítőket a felszínre, gyűjts élelmet a túlélőidnek, és vigyázz rá, hogy a rivális klánok el ne lopják a nehezen megszerzett felszereléseket. Búvóhelyed folyamatos javítása is elengedhetetlen a küldetéshez, hiszen csak így tudod megvédeni klánodat a radioaktív sugárzástól!

2-4 játékos számára

A játék tartalma:
 • közös tábla
 • konvoj tábla
 • 4 menedék tábla
 • 16 bábu, 4 színben
 • 12+ 28 szoba lapka
 • 4 radioaktivitás jelző kártyák (8 esemény, 8 vezető)
 • 20 kutatás lapka
 • 100 túlélő jelölő
 • 30 préda lapka, 28 felszerelés lapka
 • 210 készlet jelölő szabályfüzet
Forrás: Reflexshop
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 490 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Sci-Fi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Terület mozgatás, Munkás-elhelyezés, Vedd el, Események, Változó setup, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Outlive társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • kelemen.ati

  2021-02-07 15:48:58

  Tegnap újból előkerült a játék és ismét nem keltett csalódást. Jó pár hasonló témájú játékkal játszottam, de a témáját tekintve kiemelkedően adja vissza a posztapolaliptikus hangulatot. Euró játékhoz képest a tematika és a hangulat tökéletesen illeszkedik. A játék 6 körből áll, minden körben 4 főakciót tudsz végrehajtani, amit a 4 munkásod segítségével tehetsz meg. Ezek különböző erősségűek (3,3,4,5,) és ezek egyben a mellékakciók számát is mutatják, ergo hány fát, fémet, lőszert, vizet tudsz begyűjteni, vagy a városban hány tárgyat tudsz keresni. Ezek nagyon jól kapcsolódnak a további tevékenységedhez, hogy szobákat építesz vagy a vásodban talált törött tárgyakat javítod meg belőlük. Ezek a tárgyak aztán sokat segíthetnek az akcióid során. A szobák megépítése és benépesítése után még több lehetőségek nyílnak meg, az is igaz viszont, hogy ezzel együtt egyre több éhes száj kér enni a kör végén. A célirányos vadászat (egyfajta állat elejtése) azonban növekvő húsmennyiséget biztosít, ha csak a többiek keresztbe nem tesznek. Az is zseniális, hogy a 6 akcióhely közül öt helyen meghatározott számú nyersanyag kerül fel a táblára , így mindenkinek nem juthat mindenből. Főleg akkor nem, ha a körök elején felhúzott eseménykártyák még ezt is csökkentik, már pedig fogják, mindaddig, amíg valaki nem teljesíti ezek megszünésének feltételeit. Bár ez némiképp fájó lesz, (nyersanyag vesztés), az érte kapott győzelmi pont viszont kárpótolhatja érte. Van némi interakció is, ha gyorsan elfoglalunk egy helyszínt egy kisebb munkásunkkal (3-as), az általa begyűjtött 3 nyersanyagból sarcot kell fizetni egy később érkező nagyobb munkásnak; 5-ös esetében 2 nyersanyagot. Ha csak nincs fölösleges 2 lőszerünk amivel megoldhatjuk a tulajdon vitákat. Összegezve a 6 körös játék, 4 fővel cirka 2 óra latt lemegy viszont ez a 2 óra végig intenzív, az ellenfeleid lépései során változik a te lehetőséged is. A hangulat pedig egyértelműen berántja az embert és visszadja az apokaliptikus világot.

 • Robby

  2020-11-20 13:58:34

  Szerettem volna megrendelni a játékot, mert elég jó akcióban van, de sajnos itt is és a R...shop oldalán is azt jelzi, hogy készleten van, de mégsincs. Telefonon is megerősítették, hogy nincs. :( Akkor ezzel most Karácsonykor nem fogunk játszani. Talán majd jövőre....

 • marteen007

  2020-11-19 21:21:44

  Mint írtam is nem sokat játszottam még vele. Éppen megtanultuk a szabályokat így még sok tapasztalatom nincs vele. Valóban minden kör első felében egy térképről szerezzük az alapanyagokat és 1-1 anyag simán ki is fogy mire odaérsz, de elég sokféle dolgot lehet keresni és kell is. Sima begyűjtésen felül lehet vadászni,városokban keresni, teher hajón konzervet és túlélőket keresni. Egymást kirabolni nem lehet hanem az erősebb munkás megtudja sarcolni a gyengébbet,de mindenkinek pont ugyanannyi és ugyan olyan munkása van tehát te is vissza tudsz vágni. A húst és vizet valóban (ha marad) el kell dobni,de a többi dolgot (fa, fém, mikrochip, töltény) és konzervet nem így azért nem kezdesz nulláról mindig. Ráadásul bármikor felfogadhatsz új túlélőt ha meghalt előzőleg 1-2. Hagyományos karakterfejlődés itt nincs, tárgyakat tudsz beszerezni és fejleszteni a menedéket. Szerintem nem nagyon tud annyira lemaradni valaki, hogy később csak unatkozzon. Ami hátránya lehet a játéknak, hogy nem nagyon tudsz előre tervezni mert elvihetik előled többiek amit szerettél volna így folyamatosan kell újra tervezni (ezt sokan nem szeretik) és ha van a csapatban valaki aki nagyon sokat szokott variálni, gondolkozni az eléggé meg akaszthatja a játékot. A másik dolog ami lehet hátránya, hogy véletlenszerűen húzunk szobákat a menedékhez és nem tudom, hogy minden kombinációban jó-e az egyensúly (eddig ezzel nem volt gondom). Ha többet játszottam vele majd írok megint ide

 • Robby

  2020-11-19 14:20:36

  Én már régebben is néztem a játékot, bagyon szép, a téma sem rossz, de kicsit féltem attól, hogy folyamatos erőforrásgyűjtögetés a játék (persze, ez kell) és ezért nehéz a fejlődés. Mivel kör végén el kell dobni a "romlott húst" meg a víz egy részét (csak 2 maradhat) ezért szinte minden kört tiszta lappal kell kezdeni a túlélők meg egyre csak gyűlnek, egyre többet esznek, isznak... Véges a található erőforrás is, tehát valakinek nem jut, plusz rabolni is lehet a másiktól. Mennyire van jól kezelve ez a játékban? Sajnos már több hasonló munkáslehelyezős erőforrás menedzselős játéknál belefutottam ebbe a problémába, ami elvette a kedvünket a játéktól. Másik problémám az ilyen játékokkal, hogy ha valaki a játék közepe felé már kicsit vesztes helyzetbe került, akkor az mennyire fog tudni talpra állni? Vagy csak kénytelen végigszenvedni áldozatként a játékot? Sok játék ezt is nagyon rosszul kezeli. Ha elkövetsz egy hibát vagy a többiek kicsit rádszálltak, akkor mennyire tudsz talpra állni?

 • laczkodavid

  2020-11-19 13:27:19

  Köszönöm! :)

 • marteen007

  2020-11-19 13:18:03

  Nincs mit. Jó vadászatot.🙂

 • laczkodavid

  2020-11-19 12:52:45

  Nem ismertem eddig a játékot, de most olvastam, amiket írtál és tökre megtetszett! Én szeretem ha sok kis apró alkatrészből áll a játék, engem ez sosem zavart :) Keresek is róla videókat. Köszi!

 • marteen007

  2020-11-18 19:47:57

  Még nem sokat játszottam vele,így az első tapasztalataimat írom. Ez egy speciálisan munkás elhelyezős, áthelyezős játék ahol 6 kört kell túlélnünk. Minden kör 2 fő részből áll, először különböző erősségű munkásainkat mozgatjuk a táblán és erőforrásokat, élelmet és vizet gyűjtenek be. Ez után a begyűjtött anyagokkal gazdálkodunk, építünk, javítunk és a legfontosabb életben tartjuk a túlélőket. Játékban alapvetően a cél, hogy minél több pontot gyűjtsünk (mint általában) de nagyon izgalmas, hogy ehhez sok mást is el kell végezni. Ahhoz hogy bármit csináljunk túlélőket kell felfogadni és alapanyagokat begyűjteni. De a túlélőket életben is kell tartanunk így minden nap vizet és ennivalót kell adnunk neki illetve meg kell küzdenünk a minden nap növekvő mértékű sugárzással. Ez nem egy történet vezérelt játék, sőt az nincs is benne, még is nagyon jól visszajön a hangulat ahogy napról napra küzdünk a túlélésért. Elsőre kicsit soknak tűnhet a szabályrendszere,de szerintem nem túl bonyolult és van hozzá szuper letölthető magyar szabály füzet (amit inen is le lehet tölteni). A játék táblán van némi angol szöveg de kevés és a szabályfüzet kitér rá. Van néhány kártya amin van némi angol szöveg,de a szabály füzet végén minden kártya és token magyarázat meg van magyarul. Szóval angolul egyáltalán nem beszélők is nyugodtan megvehetik nem lesz gond.Egy hátránya a játéknak (amiért nekem éppen tetszik), hogy sokféle alapanyag, jelző, token van benne így sok kis alkatrészt kell kipakolni és vissza, de ezek miatt olyan színes a játék. Nincs játék rendező a dobozban csak rengeteg tasak ez még nehezebbé teszi a pakolást. Szerintem a BGG-n csak azért nincs előrébb mert kevesen ismerik.

Az Outlive társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 110 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Grégory Oliver
 • Illusztrátor:  Miguel Coimbra, Michael Jenkins
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Raven Distribution, Arclight, Albi, REBEL.pl, La Boite de Jeu, Last Level, Surfin' Meeple China, Fabrika Igr
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • English Collector's edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 32 cm x 42 cm x 8 cm
 • English standard edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 32 cm x 32 cm x 8 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • French Collector's edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 32 cm x 42 cm x 8 cm
  • Súly: 4 kg
 • French standard edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 32 cm x 32 cm x 8 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 7 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 32 cm x 32 cm x 8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Outlive társasjátékhoz