Outlive
Outlive
Videó beküldése

Outlive társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

Az Outlive egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 40 - 110 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a munkás-elhelyezés, a vedd el és az események mechanizmusokra. Ebben a...

Az Outlive egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 40 - 110 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a munkás-elhelyezés, a vedd el és az események mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Ebben a poszt-apokaliptikus játékban az emberiség elől visszavette már a Föld a természetet és a maroknyi túlélők klánokba formálódtak, hogy növeljék esélyeiket. Minden játékos egy ilyen klán vezetője és meg kell tennie mindent, hogy emberei túléljék a napokat és legyőzzék a rivális klánokat.

Mindenkinek van 6 napja (köre), hogy a nappali órákban felfedezzen és a veszélyes éjszaka leple alatt a táborát fejlessze. (étkeztetés, védelem, morál)

Nyersanyagot és egyéb ellátmányokat kell gyűjteni, míg a rivális táborokat vissza kell verni, kiknek céljuk a készleteink megcsapolása, ezzel csökkentve túlélési esélyeinket.

Vajon ki fogja legjobban meglovagolni az apokalipszis hullámait és az utolsó klánként talpon maradni?

Forrás: Szellemlovas
2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 490 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Sci-Fi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Terület mozgatás, Munkás-elhelyezés, Vedd el, Események, Változó setup, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Outlive társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Outlive társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • Robby

  2022-03-11 18:28:05

  Csak angolul jelent meg, úgyhogy nem gond, hanem inkább az, hogy most kicsit nagyon elszállt az euró. Várok valami ütősebb ajánlatra, ha nem jön össze, akkor megint lesz helyette valami jó kis új megjelenés.

 • MaRo

  2022-03-11 06:45:33

  Ha nem gond, hogy angol itt még hoz pár lehetőséget beszerzésre:

  https://boardgamegeek.com/boardgame/191051/outlive

 • Robby

  2022-03-10 23:36:11

  Valahogy nekem nem sikerült azóta sem beszerezni.....Talán majd egyszer, ha lesz valahol valami utánnyomás, akció....

 • kelemen.ati

  2021-02-07 15:48:58

  Tegnap újból előkerült a játék és ismét nem keltett csalódást. Jó pár hasonló témájú játékkal játszottam, de a témáját tekintve kiemelkedően adja vissza a posztapolaliptikus hangulatot. Euró játékhoz képest a tematika és a hangulat tökéletesen illeszkedik. A játék 6 körből áll, minden körben 4 főakciót tudsz végrehajtani, amit a 4 munkásod segítségével tehetsz meg. Ezek különböző erősségűek (3,3,4,5,) és ezek egyben a mellékakciók számát is mutatják, ergo hány fát, fémet, lőszert, vizet tudsz begyűjteni, vagy a városban hány tárgyat tudsz keresni. Ezek nagyon jól kapcsolódnak a további tevékenységedhez, hogy szobákat építesz vagy a vásodban talált törött tárgyakat javítod meg belőlük. Ezek a tárgyak aztán sokat segíthetnek az akcióid során. A szobák megépítése és benépesítése után még több lehetőségek nyílnak meg, az is igaz viszont, hogy ezzel együtt egyre több éhes száj kér enni a kör végén. A célirányos vadászat (egyfajta állat elejtése) azonban növekvő húsmennyiséget biztosít, ha csak a többiek keresztbe nem tesznek. Az is zseniális, hogy a 6 akcióhely közül öt helyen meghatározott számú nyersanyag kerül fel a táblára , így mindenkinek nem juthat mindenből. Főleg akkor nem, ha a körök elején felhúzott eseménykártyák még ezt is csökkentik, már pedig fogják, mindaddig, amíg valaki nem teljesíti ezek megszünésének feltételeit. Bár ez némiképp fájó lesz, (nyersanyag vesztés), az érte kapott győzelmi pont viszont kárpótolhatja érte. Van némi interakció is, ha gyorsan elfoglalunk egy helyszínt egy kisebb munkásunkkal (3-as), az általa begyűjtött 3 nyersanyagból sarcot kell fizetni egy később érkező nagyobb munkásnak; 5-ös esetében 2 nyersanyagot. Ha csak nincs fölösleges 2 lőszerünk amivel megoldhatjuk a tulajdon vitákat. Összegezve a 6 körös játék, 4 fővel cirka 2 óra latt lemegy viszont ez a 2 óra végig intenzív, az ellenfeleid lépései során változik a te lehetőséged is. A hangulat pedig egyértelműen berántja az embert és visszadja az apokaliptikus világot.

 • Robby

  2020-11-20 13:58:34

  Szerettem volna megrendelni a játékot, mert elég jó akcióban van, de sajnos itt is és a R...shop oldalán is azt jelzi, hogy készleten van, de mégsincs. Telefonon is megerősítették, hogy nincs. :( Akkor ezzel most Karácsonykor nem fogunk játszani. Talán majd jövőre....

 • marteen007

  2020-11-19 21:21:44

  Mint írtam is nem sokat játszottam még vele. Éppen megtanultuk a szabályokat így még sok tapasztalatom nincs vele. Valóban minden kör első felében egy térképről szerezzük az alapanyagokat és 1-1 anyag simán ki is fogy mire odaérsz, de elég sokféle dolgot lehet keresni és kell is. Sima begyűjtésen felül lehet vadászni,városokban keresni, teher hajón konzervet és túlélőket keresni. Egymást kirabolni nem lehet hanem az erősebb munkás megtudja sarcolni a gyengébbet,de mindenkinek pont ugyanannyi és ugyan olyan munkása van tehát te is vissza tudsz vágni. A húst és vizet valóban (ha marad) el kell dobni,de a többi dolgot (fa, fém, mikrochip, töltény) és konzervet nem így azért nem kezdesz nulláról mindig. Ráadásul bármikor felfogadhatsz új túlélőt ha meghalt előzőleg 1-2. Hagyományos karakterfejlődés itt nincs, tárgyakat tudsz beszerezni és fejleszteni a menedéket. Szerintem nem nagyon tud annyira lemaradni valaki, hogy később csak unatkozzon. Ami hátránya lehet a játéknak, hogy nem nagyon tudsz előre tervezni mert elvihetik előled többiek amit szerettél volna így folyamatosan kell újra tervezni (ezt sokan nem szeretik) és ha van a csapatban valaki aki nagyon sokat szokott variálni, gondolkozni az eléggé meg akaszthatja a játékot. A másik dolog ami lehet hátránya, hogy véletlenszerűen húzunk szobákat a menedékhez és nem tudom, hogy minden kombinációban jó-e az egyensúly (eddig ezzel nem volt gondom). Ha többet játszottam vele majd írok megint ide

 • Robby

  2020-11-19 14:20:36

  Én már régebben is néztem a játékot, bagyon szép, a téma sem rossz, de kicsit féltem attól, hogy folyamatos erőforrásgyűjtögetés a játék (persze, ez kell) és ezért nehéz a fejlődés. Mivel kör végén el kell dobni a "romlott húst" meg a víz egy részét (csak 2 maradhat) ezért szinte minden kört tiszta lappal kell kezdeni a túlélők meg egyre csak gyűlnek, egyre többet esznek, isznak... Véges a található erőforrás is, tehát valakinek nem jut, plusz rabolni is lehet a másiktól. Mennyire van jól kezelve ez a játékban? Sajnos már több hasonló munkáslehelyezős erőforrás menedzselős játéknál belefutottam ebbe a problémába, ami elvette a kedvünket a játéktól. Másik problémám az ilyen játékokkal, hogy ha valaki a játék közepe felé már kicsit vesztes helyzetbe került, akkor az mennyire fog tudni talpra állni? Vagy csak kénytelen végigszenvedni áldozatként a játékot? Sok játék ezt is nagyon rosszul kezeli. Ha elkövetsz egy hibát vagy a többiek kicsit rádszálltak, akkor mennyire tudsz talpra állni?

 • laczkodavid

  2020-11-19 13:27:19

  Köszönöm! :)

 • marteen007

  2020-11-19 13:18:03

  Nincs mit. Jó vadászatot.🙂

 • laczkodavid

  2020-11-19 12:52:45

  Nem ismertem eddig a játékot, de most olvastam, amiket írtál és tökre megtetszett! Én szeretem ha sok kis apró alkatrészből áll a játék, engem ez sosem zavart :) Keresek is róla videókat. Köszi!

 • marteen007

  2020-11-18 19:47:57

  Még nem sokat játszottam vele,így az első tapasztalataimat írom. Ez egy speciálisan munkás elhelyezős, áthelyezős játék ahol 6 kört kell túlélnünk. Minden kör 2 fő részből áll, először különböző erősségű munkásainkat mozgatjuk a táblán és erőforrásokat, élelmet és vizet gyűjtenek be. Ez után a begyűjtött anyagokkal gazdálkodunk, építünk, javítunk és a legfontosabb életben tartjuk a túlélőket. Játékban alapvetően a cél, hogy minél több pontot gyűjtsünk (mint általában) de nagyon izgalmas, hogy ehhez sok mást is el kell végezni. Ahhoz hogy bármit csináljunk túlélőket kell felfogadni és alapanyagokat begyűjteni. De a túlélőket életben is kell tartanunk így minden nap vizet és ennivalót kell adnunk neki illetve meg kell küzdenünk a minden nap növekvő mértékű sugárzással. Ez nem egy történet vezérelt játék, sőt az nincs is benne, még is nagyon jól visszajön a hangulat ahogy napról napra küzdünk a túlélésért. Elsőre kicsit soknak tűnhet a szabályrendszere,de szerintem nem túl bonyolult és van hozzá szuper letölthető magyar szabály füzet (amit inen is le lehet tölteni). A játék táblán van némi angol szöveg de kevés és a szabályfüzet kitér rá. Van néhány kártya amin van némi angol szöveg,de a szabály füzet végén minden kártya és token magyarázat meg van magyarul. Szóval angolul egyáltalán nem beszélők is nyugodtan megvehetik nem lesz gond.Egy hátránya a játéknak (amiért nekem éppen tetszik), hogy sokféle alapanyag, jelző, token van benne így sok kis alkatrészt kell kipakolni és vissza, de ezek miatt olyan színes a játék. Nincs játék rendező a dobozban csak rengeteg tasak ez még nehezebbé teszi a pakolást. Szerintem a BGG-n csak azért nincs előrébb mert kevesen ismerik.

Az Outlive társasjáték és kiegészítői (5)

 • Outlive: Kickstarter Exclusives társasjáték Kiegészítő

  This is a bundle containing several Kickstarter-exclusive stretch goals for Outlive. It contains: Four dual-layer shelter boards. One new event (Atomic Blast). Four special leaders (Gaïa Hope, Jeanne Eserge, Bob Craft, Charles Gravier). Unlike the leaders from the core game, these do no start with a piece of equipment, but have some other ability. Three...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 25 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Outlive: Leader – Greg & Emmy társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 110 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 110 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Brettspiel Adventskalender 2018 társasjáték Kiegészítő

  Brettspiel Adventskalender 2018 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2018 that contains 25 small expansions or accessories for 25 different games from different publishers. The game rules for each item are included, but they will also be posted separately on the publisher's website on each day from December 1st to 24th....

  • Outlive: Underwater társasjáték Kiegészítő

   2084: It has been five years now that the clans struggle to survive in their underground shelters. Lately, strange robots have been spotted near the river. The brave Conrad Bordage started an investigation to discover their provenance. What a surprise! They are controlled by a group of scientists living in a submarine base, and no one knew this all the...

   • Játékidő: 110 perc
   • Min. játékidő: 40 perc
   • Max. játékidő: 110 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 3/5
  • Super Power társasjáték Kiegészítő

   Részletes adatok

   Részletek

   • Játékidő:  40 - 110 perc
   • Játékosok:  2 - 4
   • Ajánlott életkor:  14+
   • Komplexitás:  Közepesen összetett
   • Tervező:  Grégory Oliver
   • Illusztrátor:  Miguel Coimbra, Michael Jenkins
   • Kiadók:  Pegasus Spiele, Raven Distribution, Arclight, Albi, REBEL.pl, Fantasmagoria, La Boite de Jeu, Last Level, Surfin' Meeple China, Fabrika Igr, Surfin' Meeple
   • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol, bolgár

   Alternatív nevei


   Kiadások

   • Czech edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
   • English Collector's edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 32 cm x 42 cm x 8 cm
   • English standard edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 32 cm x 32 cm x 8 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • French Collector's edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 32 cm x 42 cm x 8 cm
    • Súly: 4 kg
   • French standard edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 32 cm x 32 cm x 8 cm
   • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1 kg
   • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
   • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: spanyol
   • German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 31 cm x 31 cm x 7 cm
   • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 32 cm x 32 cm x 8 cm
   • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • Chinese edition
    • Nyelv: kínai

   Hasonló játékok

   Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Outlive társasjátékhoz