Óceán
Óceán
Óceán
Óceán
Videó beküldése

Óceán társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

Az Óceán egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2020-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kártya húzás, a vedd el, a vic-04 victory points as a resource és a hidden victory...

Az Óceán egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2020-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kártya húzás, a vedd el, a vic-04 victory points as a resource és a hidden victory points mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Képes vagy kitenyészteni a vizek leghatalmasabb uralkodó faját?
A prehisztorikus világban bolygónk nagy részét terjedelmes óceánok fedték: az első élet bölcsői. Fedezd fel a Föld ismeretlen mélységeit a többszörös díjnyertes Evolúció társasjáték önálló folytatásában, az Óceánban. Alkalmazkodj a víz körülményeihez ebben a lenyűgözően szép, interaktív mechanika-építős (engine-builder) társasjátékban, ami a családi kategória kedvelői mellett a gémer játékosoknak is kiváló stratégiai élményt nyújt.

A játék koncepciója, hogy a játékosok igyekeznek minél hatékonyabb tengeri teremtményeket létrehozni, azokat a tengeri élőlények legelőnyösebb képességeivel felruházni, és mindezt azért teszik, hogy a játék végére ezzel tudják a legtöbb pontot kihalászni.

Noha a játék főbb lépései egyszerűek, körökre osztott fordulók követik egymást, minden játékos köre 3 fázisból áll (lapkijátszás, etetés, öregedés), nagyon hamar akár gémerek kedvencévé is válhat. A játékban ugyanis erősen jelen van a mechanika-építés (engine-building), amivel változatos képességekkel mindenki a saját, diverz játékstílusát építgeti.

A győzelemhez számtalan út és stratégia vezethet, mondhatni tengernyi mélysége van az Óceánnak. Lapkijátszás fázis: a játékos a köre elején 1 kártyát játszhat ki a kezéből. A kártyáknak 3 felhasználása lehet. Az első, hogy a kijátszott kártyájából egy új élőlény fajtát teremt, ekkor lerakja maga elé az "állatot", ami áll a kártyából és a megevett halakat jelző populáció sávból. A másik lehetőség, hogy már meglévő fajt ruház fel új képességgel, ekkor csak az új kártyát az állat mellé helyezi (alapvetően minden fajnak csak 3 képessége lehet, de bizonyos kártyák ezt módosíthatják). A harmadik lehetőség a megevésre váró halak vándoroltatása egyik élőhelyről a másikra (ezek bizonyos bónuszokat jelentenek a játék során, ha valamelyik élőhely üres lenne). Etetés fázis: ekkor a játékos az állatfajait próbálja meg ellátni. Két fajta táplálkozás található a játékban, az egyik a ragadozó, a másik az egyszerű táplálékszerző.

A ragadozó halak más állatfajok (lehet saját vagy más játékosé is) populációs jelölőit rabolják el, míg a táplálékszerző fajok csupán a korallzátony élőhelyről csemegéznek. Öregedés fázis: a kört záró fázis során a játékos a saját fajairól gyűjt be populáció jelölőket, amik a játék végén győzelmi pontokat érnek. Ebben a fázisban, ha valamelyik fajon nincs annyi jelölő, amennyi az öregedéssel lekerülne róla, akkor az állat kipusztul, kikerül a játékból, a játékos kénytelen eldobni azt a kártyacsoportot.

Az elöregedés során levett populáció jelölők lesznek a játék végén a győzelmi pontok, ezért ezeket mindenki külön gyűjti maga előtt. Ez így elsőre talán nem tűnik bonyolultnak, és valóban, a főbb lépések megértése nem is összetett. Viszont a rengeteg kártyaképesség, a saját alakítás lehetősége, hogy olyan állatokat "építünk", amilyeneket csak szeretnénk, teszik az Óceánt egy komplexebb stratégiai játékká, amit gémerek is előszeretettel le fognak venni a polcról újra és újra. Bizonyíts az Óceánban!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
8 felhasználó és 16 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Prehisztórikus, Környezet, Állat, Oktatás
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kártya húzás, Vedd el, VIC-04 Victory Points as a Resource, Hidden Victory Points

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Óceán társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletoptimalizálás miatt eladó sorba került játék, néhányszor játszottuk. Csomagküldés Foxposttal a vevő terhére.

0 érdeklődő


Óceánmad.da.nikla, Személyes átvétel: Budapest Müpa vagy Tököl

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyes átvétel: Budapest Müpa vagy Tököl! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, de soha nem játszott Csomagküldést az ár nem tartalmazza és csak előre utalással küldöm.

1 érdeklődő


Óceánparadipetra, Érd

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Érd! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kerül elő.

0 érdeklődő


Óceáneromu5, 11. kerület

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: 11. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott játékom, családi érdektelenség miatt eladó a 11. kerületben. 06205395661

0 érdeklődő


Óceánmatekozzma, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

- Játék neve: Óceán - Játék ára: 11000 Ft - Játék/szabálykönyv nyelve: magyar - Átvétel helye és módja: személyesen 6. vagy 8. kerület A játék 3-4 alkalommal volt játszva, hibátlan. Postázni nem szeretném.

1 érdeklődő


ÓceánMarti, Székesfehérvár

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó 1-2 alkalommal kipróbált Óceán társasjáték. Hibátlan, hiánytalan. Csere érdekel értékegyeztetéssel X bolygó nyomában társasjátékra.

0 érdeklődő


ÓceánPitor, Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged

Csak személyesen itt: Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged!

Új, mire nekiálltunk volna elérkezett az ideje , családi okok ès tarsas egyesület alapítàsròl lemondva társasjáték gyűjteményem nagy részét eladom

0 érdeklődő


ÓceánTomiTomi, Pásztó, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pásztó, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ritkán kerül elő.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Óceán társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • ronaiheni

  2022-10-24 14:51:45

  Nagyon jó a grafika , de nekem nem vitte el az élényt . Nem igazán volt izgamas . nem éreztem az alkotást valahogy ugyan azok a képességek jönnek fel amivel vagy tudunk élni vagy a sokadik ugyan olyan kártyánál nem érdekes már , nem jutunk jobb képességekhez. Mire használhatjuk a különleges képesség kártyákat a robbanás utan , addigra már konkrétan untam .

 • clodo

  2021-11-26 09:00:39

  Úgy tudom az Óceán az Evolúció önállóan játszható folytatása.

 • maricusi

  2021-11-26 07:29:39

  Tegnap érkezett meg hozzánk az Evolúció. Tudom, hogy az egyik szerző azonos, de látványvilágra nekem nagyon hasonlít rá., pedig tudtommal a művészek mások. Van esetleg valami más kapcsolódási pont is?

 • clodo

  2021-11-25 23:30:30

  A mai nappal magyarul is kapható a Reflexshop gondozásában! 😉

Az Óceán társasjáték és kiegészítői (8)

 • Oceans: The Deep – Promo Pack 2 társasjáték Kiegészítő

  This pack contains 6 new foiled promo Deep traits for Oceans and was available as an add-on in the Oceans Kickstarter pledge manager. Later available as part of the 2020 Dice Tower Kickstarter Explorers Pack. PROMO cards are foiled to let people know they are different from other cards in the Deep. PROMO cards are well-balanced cards, but they are either...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Oceans: The Deep – Promo Pack 1 társasjáték Kiegészítő

  This pack contains 6 new expansion Deep traits for Oceans and was available as an add-on in the Oceans Kickstarter pledge manager. PROMO cards are foiled to let people know they are different from other cards in the Deep. PROMO cards are well-balanced cards, but they are either A) more aggressive, B) more chaotic, or C) more complicated. These cards were...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Oceans: Exclusive Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  A pack of promo cards for Oceans that consists of 10 new Deep cards and 15 new Scenario cards. Ocean promo cards are foiled to distinguish them from the normal cards in the game. Foiled promo cards are either more complex, more aggressive, or more chaotic than the normal non-foiled cards (or sometimes just humorous). New Deep cards: Bioluminescent Lure...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Oceans: Legends of the Deep társasjáték Kiegészítő

  Legends of the Deep brings cultural legends, high fantasy, and mythologies from around the globe into the Oceans ecosystem. Oceans is a journey from the known world into the unknown, where you discover powerful traits that hardly seem possible in the realm of biology. With Legends of the Deep, you will discover things beyond the world of science! Game Play...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Oceans: Frosthaven Piranha Pig Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Oceans: 5-6 Player Expansion társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Oceans: Solo társasjáték Kiegészítő

  In the Oceans: Solo expansion, you face an automated opponent named Nautilus. Explore the depths alone and discover if your species can survive and thrive against the challenges of unknown waters. The expansion features no changes to the core rules of Oceans and an automated opponent that is simple to learn. Oceans: Solo can be used both to learn how to...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 1
  • Min. játékosszám: 1
 • Oceans: Legendary Edition társasjáték

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Dominic Crapuchettes, Nick Bentley, Ben Goldman, Brian O'Neill
 • Illusztrátor:  Catherine Hamilton, Guillaume Ducos
 • Kiadók:  North Star Games, LLC, Funforge, TwoPlus Games, Rightgames LLC, Schwerkraft-Verlag, Ediciones MasQueOca, Pendragon Game Studio, Reflexshop Kft, Gameland, Popcorn Games, Grok Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese deluxe edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English deluxe edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 9.9 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • French deluxe edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • French limited edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German collector's edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • German deluxe edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • German retail edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Italian deluxe edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Italian limited edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Oceans
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 9.7 cm
 • Spanish deluxe edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish limited edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
 • Chinese edition
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Óceán társasjátékhoz