Múzsa: Sugallatok
Múzsa: Sugallatok
Múzsa: Sugallatok
Múzsa: Sugallatok
Videó beküldése

Múzsa: Sugallatok

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Múzsa: Sugallatok egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a szavazás és a szövetségek mechanizmusokra. A játék, ahol a kreativitáshoz csak egy jó ihlet kell...

A Múzsa: Sugallatok egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a szavazás és a szövetségek mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A játék, ahol a kreativitáshoz csak egy jó ihlet kell

El tudsz-e táncolni egy buszt, ami egy pitypang mezőn hajt végig? Vagy esetleg meg tudsz nevezni egy tantárgyat pár beszélő zöldség alapján? Ha ezek a kérdések még nem merültek fel benned, akkor ne aggódj, a Múzsa: Sugallatok társasjáték előhozza belőled azt a kreativitást, amivel nem csak felteszed ezt a kérdést, de meg is válaszolod.

Egyedi sugallatok

A Múzsa: Sugallatok egy olyan társasjáték, amit a könnyen tanulható partijátékok csoportjába sorolnánk, azonban elmondható róla, hogy a mélysége kellő kihívást rejt a csapatok számára. Egyik különlegessége a játéknak, hogy nem kell, hogy csupán két csapat játsszon. Ha sokan játszotok, rendeződhettek több csapatba is, akár párosával is, hogy kiderüljön, melyik páros a legkreatívabb. A Múzsa: Sugallatok kétféle játékelemből áll, amelyek a Remekmű kártyák és az Ihlet kártyák. Előbbiek érdekessége, hogy sokszínűek: vegyes, absztrakt és elsőre akár értelmet nem nyerő kártyák vannak köztük. A lapok fantáziavilága felidézheti bennünk a Dixit élményeket, azonban itt változatosabb és kreatívabb megoldásokat kell eszközölnötök. Itt lépnek képbe az Ihlet kártyák, amelyek a játék másik elemét képzik. Ezen az ötven kártyán különböző feladatok vannak, amik megszabják, hogy hogyan is kell majd egy-egy Remekműre utalni. Lehet, hogy egy márka névvel, egy vállalkozással, egy hangutánzással vagy egy zenekarral kell sugallatot adnod a társaidnak.

A játék menete

Mégis mit is tud ez a társasjáték és hogy kerülhetsz szembe ilyen kérdésekkel? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis ez a játék a kreativitást próbálja meg előhozni mindenkiből és ehhez a teljes játékmenet hozzásegít. A Múzsa: Sugallatok egy két főtől tizenkét főig játszható partijáték, ahol két csapatba rendeződve kell felülkerekednetek az ellenfeletek pontszámán. A cél pedig a tizenkettedik győzelmi pont megszerzése, amivel a csapatod megnyerheti a játékot. És amellett, hogy megnyertétek, még az is kiderül, hogy melyik csapat tud kreatívabban alkalmazkodni a feladatokhoz és megoldani azt. Az, hogy melyik cél motiválóbb számotokra, a ti döntésetek!

A cél tudatában azonban nem árt ismerni a fordulók menetét is, ugyanis csak ennek tudatában győzhettek. Minden fordulóban van egy aktív csapat, amelynek az egyik játékosa lesz a múzsa. A tőlük balra lévő csapat játékosai felhúznak hat Remekműkártyát, majd közösen kiválasztanak egyet. Ezután felhúznak még kettő Ihlet kártyát, amiből szintén megtartanak egyet és az így maradt két kiválasztott lapot odaadják a múzsának. Most az ő feladata lesz a csapatának a kellő sugallatot megadni, követve az Ihlet kártya utasításait és ezzel utalni a Remekmű kártyára. Ezután a kiválasztott Remekmű visszakerül a másik 5 lap mellé, majd ezt megkeverve kirakjátok az asztalra. Az aktív csapatnak a múzsájuk korábbi sugallatából ki kell találniuk, hogy melyik kártya az, amit az ellenfél kiválasztott nekik. A múzsa másképp nem segíthet, csupán a korábban megadott utalást ismételheti meg. Amennyiben sikerül kitalálni, a csapat megkapja az Ihlet kártyát és a rajta lévő pontot. Innentől már csak annyi dolgotok van, hogy a tizenkét pontot elérjétek, gyorsabban, mint ellenfeleitek.

A múzsák születése

Múzsának lenni nem könnyű, ahhoz, hogy igazi Múzsa születhessen belőlünk nem elég csak nagyvonalúan beülnünk a játék elé, eggyé kell válnunk a világával. És emiatt is csodás ez a társasjáték, hiszen a Remekmű kártyák gyönyörű illusztrációja könnyedén magával ragadja a tekintetet és olyan apróságok is elbújnak rajta, amit elsőre lehet, hogy észre se vennétek rajta. Ezen felül az Ihlet kártyák is sokban segítenek ezen, ugyanis a Múzsának közönsége van, akik remekül fognak tudni szórakozni a sugallatain, miközben minden agytekervényüket megmozgatják, hogy az üzenetet megértsék, és megtalálják azt a Remekművet, amit a Múzsa sugallt nekik. És amikor az ellenfeleitek rájönnek, hogy bizony nincs menekvés: nekik is el kell végezni ugyanezeket a feladatokat, lehet, hogy egy-két pillanatra elakad a lélegzetük. Remekmű- és Ihlet kártya kombinációink kiosztásánál azonban igazán meg tudjuk fűszerezni a játékot, és ezzel még nagyobb kihívást adunk a szemben álló múzsának és csapatának. Azonban egy-egy ilyen (elsőre lehetetlennek tűnő) kombináció tudja a legkreatívabb – és persze legviccesebb – ötleteket generálni, ezzel csak még közelebb hozva a legjobb múzsák megszületését.

Hallod a sugallatot?

Összességében a Múzsa: Sugallatok egy egyszerűen tanulható, könnyed partijáték, aminek a mélysége fejleszti és előhívja a kreatív éneteket, közben az Ihlet kártyák által előadott utalások kimondottan szórakoztató és vicces lehetőségekkel fűszerezik meg a játék menetét. Ha a társaságotokkal fél órára egy tartalmas és szórakoztató társasjátékot kerestek, aminek az újrajátszhatósága már a lehetőségek kombinációja miatt hatalmas, akkor ez a játék csak rátok vár!

Addig is, egy utolsó sugallattal búcsúzom tőletek:

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 5 290 Ft-tól
 • -22%-1 538 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/muzsa-sugallatok-2018" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Múzsa: Sugallatok társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kártyajáték, Partijáték, Humor
Mechanizmus: Szavazás, Szövetségek, Kooperatív

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Múzsa: Sugallatok társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • crazyoh

  2020-03-26 18:24:58

  Nagyon jó partijáték. Csak néhány játék után már érződik, hogy kicsit kevés a kártya. Simán lehetne hozzá annyi kiegészítő, mint a Dixithez. A stílusa nagyon hasonlít ugye a Dixitéhez viszont csavar egyet az egészen azzal, hogy az Activity elemeit is hozzáadja. ÉS szerintem tökéletes a recept. Néha azért lehet olyan kombinációkat adni a másik csapat múzsájának, hogy még én is meglepődök a nehézségén, mert semmi sem jut eszembe. De előfordult olyan is, hogy a mi csapatunk az egész játékban megszívta a kártyákat, a másik csapatnak meg egyszerűen nem tudtunk nehezet adni, mert olyan lapokat húztunk. Ugye a játék lényege, hogy választani kell egy főt a másik csapatból, aki az adott körben a Múzsa lesz. Azután felhúzni egy Remekmű kártyát (ami a Dixithez hasonlóan egy nagyméretű festményszerű lap) és két darab Ihlet kártyát. Ez utóbbiból választani kell egyet, mert ezek mondják meg, hogy mi alapján kell a Múzsának segítenie a csapatát a játék során. Ha megvan az Ihletkártya, akkor azt és a Remekmű kártyát oda kell adni a Múzsának, aki kap egy kis időt, hog kigondolja, hogyan is fogja megoldani a feladatot. A Múzsa felhúz még 5 darab Remekmű kártyát és összekeveri az előbb megkapott kártyával. Végül kiteríti a 6 darab nagyméretű kártyát képpel felfelé fordítva, hogy a csapattársai jól megnézzék. Ezután az Ihletkártyán lévő utasítást követve (ez lehet mutogatás, kézzel rajzolás, dúdolás, valamilyen film, könyv, tevékenység megnevezése) próbálja rávezetni csapatát, hogy a megfelelő kártyára mutassanak rá. Ha sikerül, akkor a kártyán lévő pontszámot megkapja a csapat. Abban az esetben, ha nem, akkor az ellenfél csapatához kerül a pont. A kártyák 2-4 pontúak lehetnek, ha jól tudom. De van köztük tényleg olyan, amikor például táncolással kell rávezetni a csapatot egy olyan képre, amin ogre bokrok vannak. Vagy dúdolni kell egy pingvines képet. Eddig még csak 2v2-ben játszottam, illetve úgy, hogy csak ketten voltunk és a játék ellen, mert azt is lehet. De lassan ki kéne próbálni több fővel is ezt a játékot. Van egy sima Muse nevű játék is, ami nem tudom pontosan milyen lehet, de kíváncsi vagyok rá. Meg promo lapok is, de az azért semmi egy Dixit kiegészítőhöz képest. Közepes méretű társasjáték, és nagyon szép doboza van. A legjobb, hogy semmi előkészülete nincs, és ha új emberekkel szeretnénk játszani, akkor 5 perc alatt el lehet mondani a szabályokat (egy darab jó minőségű lapon van a szabály) és mehet is a játék. Árát tekintve egyáltalán nem drága, szóval megéri beszerezni, mert remek hangulatot teremt. Bátran merem állítani, hogy megállja a helyét a többi klasszikus parti társas között. Ja és családdal, barátokkal, ismerősökkel, tulajdonképpen bárkivel nagyon jó játszani és megalapozza a hangulatot.

 • email4emi

  2020-01-01 14:38:07

  Tegnap este kipróbáltuk. Nagyon vicces játék, jókat lehet nevetni közben. Szerintem akinek tetszik a Dixit, annak ez is fog. Sokan mondták, hogy hasonló a Dixithez, valóban. Ennek ellenere más is egyben. Véleményem szerint megfér a két játék egymás mellett. Mi biztos beruházunk majd egyre.

 • kchpank1.kv

  2019-04-11 12:15:27

  Nagyon izgalmas partyjátéknak igérkezik és a Gémklubnál hamarosan magyarul is megjelenik a Múzsa: Sugallatok. Várjuk. :)

A Múzsa: Sugallatok társasjáték és kiegészítői (1)

 • Muse társasjáték

  Where will your muse guide you? Lead your teammates to inspiration using cryptic clues and surreal imagery in Muse, a beautiful party game with over one hundred fully-illustrated...

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 12
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Jordan Sorenson
 • Illusztrátor:  Mike Dashow, Vincent Joubert, Andre Garcia, Sean Thurlow, Marius Janusonis, Emily Hancock, Apolline Etienne
 • Kiadók:  Gém Klub Kft., Quick Simple Fun Games, Fractal Juegos (Fractal Games), funbot
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 4.5 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 4.5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Múzsa: Sugallatok társasjátékhoz