Legendary: Dark City
Legendary: Dark City
Legendary: Dark City
Legendary: Dark City
Videó beküldése

Legendary: Dark City társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2013
Értékelem!

Ez a játék a Legendary: A Marvel Deck Building Game kiegészítője.

A Legendary: Dark City egy közepesen összetett kiegészítő a Legendary: A Marvel Deck Building Game társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. Az alapjátékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni....

A Legendary: Dark City egy közepesen összetett kiegészítő a Legendary: A Marvel Deck Building Game társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. Az alapjátékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a pakli építés mechanizmusra.

A Szellemlovas leírása:

A sötétség gonosztevői ismét megzavarják a város rendjét. Kedvenc szuperhőseinknek megint fel kell venniük velük a harcot, hogy megakadályozzák őket gonosz tervük végrehajtásában. Vajon az utca hősei elég erősek lesznek? A Legendary első kiegészítője a Marvel világának egy új szeletét adja a játékosok kezébe. Ebben a kiegészítőben a város sötét utcáin fogtok megküzdeni a gonosztevőkkel.

Rengeteg új hős, új csapat és új hódító mind az ismertebbek, mind a kisebb karakterek közül. A dobozban összesen tizenhét új hős található, ami elég nagy szám, ha tekintetbe vesszük, hogy az alapjáték „csak” tizenhatot tartalmaz. Korábban már megkaptuk a nagyágyúkat, például Iron Mant vagy Captain Americat, itt a címből adódóan is más a felhozatal.

Az utcák egyik nagyobb igazságosztója Daredevil, akinek párja, Elektra is felbukkan. Itt van Blade, a vámpírvadász; a Punisher, aki morálisan megkérdőjelezhető, de mindenképp hatékony figura; valamint a pokoli Ghost Rider is az utakat rója motorján. Az X-Men is hangsúlyosabb szerepet kap a Dark Cityben: Angel, Colossus, Nightcrawler és még Professor. Érdekesség, hogy Wolverine ebben a dobozban is helyet kap, ám nem az X-men színeiben teszi ezt, hanem az X-Force harcosaként.

Az új gonosztevők is ezt a vonalat követik: kevésbé ismertebbek, ám kétségtelenül az utcák királyai. Az öt új főgonosz is több mint az alapjátéké, így nincs ok a panaszra. Kingpin irányít minden alvilági eseményt a városban. Drogkereskedelem, fegyverek, más gonosztevők segítése. Ő már küzdött Daredevillel, Spider Mannel és az Avengers csapatával Egy másik remek példa az igazi zsarnokokra Apocalypse, aki hozza a négy lovasát is. Ők akár egy egész hadsereggel szemben is felveszik a harcot és ritkán maradnak alul. Egyedül még a szuperképességekkel rendelkező gonoszok sem képesek irányítani egy teljes világot, így szükségük van a magánseregükre. Ezekből a seregekből sincs hiány. Ilyen például a Marauders is. Ez a csapat Mister Sinister irányítása alatt áll és az X-Men egyik alapvető ellenfele. A Phalanx is helyt kapott a dobozban. Ők kibernetikus ellenségek, akik képesek elszívni az életenergiát másokból.

Meg kell még említenünk a nyolc új sémát, ami szerint játszhattok. Ezekkel nő az újrajátszhatósági faktor, valamint érdekesebb lesz minden egyes küzdelem. Az új megmentendő figurák is változtak. Most már jelentősebb személyeket is megszerezhettek, például tudósokat. Néhány új képességgel is számolnotok kell. Ilyen képesség a teleport, amivel szerezhetsz egy extra lapot akár minden körben.

Kezdődhet a harc az utcákért

A Dark City egy remek kiegészítő lett, amely nagyjából megduplázza mind a jó, mind a gonosz oldal elérhető szereplőit. Ez a 350 új lap több mint elég egy kiegészítőhöz. A kihívás nagyobb, a játék nehezebb. Az új játékmódok és az egyszemélyes kaland is izgalmas lesz.
Csak ajánlani tudom minden Marvel rajongónak!

Forrás: Szellemlovas
2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 490 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Kiegészítő, Képregény / Grafikus novella
Mechanizmus: Kooperatív, Pakli építés

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Legendary: Dark City társasjáték videók (3)

Kommentek

A Legendary: A Marvel Deck Building Game társasjáték és kiegészítői (56)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Devin Low
 • Kiadók:  Upper Deck Entertainment
 • Elérhető nyelvek:  angol

Alternatív nevei


Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.1 cm x 30 cm x 8.4 cm
  • Súly: 1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Legendary: Dark City társasjátékhoz