Kodama 3D
Videó beküldése

Kodama 3D társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Kodama 3D egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 40 perc. A játék 2021-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a moduláris tábla...

A Kodama 3D egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 40 perc. A játék 2021-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a moduláris tábla mechanizmusokra.
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 390 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Moduláris tábla

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Kodama 3D társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kodama 3D társasjáték videók (6)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • szederkenyi.anita

  2021-03-17 20:25:35

  szia, kérlek, vedd fel a kapcsolatot a JEM magazinnal, nyertél egy játékot, de a 2 napja írt emailünkre nem reagáltál, és közben nézd meg a SPAM folderedet is lécci, kösz, JEM

 • pkmic

  2019-11-25 09:25:06

  A kétszemélyes verzióját próbáltuk ki (a kártyás alapverziót nem játszottuk korábban, bár sokat szemeztem már vele). Gyönyörű, békés térbeli építgetős játék. A játékosok közti interakció minimális (közös "piacról" dolgoznak).

  1-4 főig játszható. Minden játékos kap egy fatörzset, aminek a tetején ott csücsül egy kodama (a lehetséges négy színből). A fának három főága van. A feladatunk, hogy a 9x9es hálóban elhelyezett falomb kártyákból épített kupacokon felváltva lépkedve a játékosonként két kodamával, a megszerzett falombot beépítsük a fánkba. Minden lombot két további elágazással bővíthetünk.

  A lombokon a négy kodama egyike mellett szerepel még kukac, szentjánosbogár, virág vagy gomba.

  A játékhoz tartozik egy pakli küldetéskártya, melyek teljesítésekor a játék végén pontot kapunk. A feladatok között van egyszeri (7 pontos) és többször értékelhetők (1 pont/ ). Egyszeri például, hogy adott színű kodamából legyen a fádon 4, ami sorban egymást követő lombokon ül. Többszöri például, hogy 1 pont minden virággal rendelkező ágvégződésért. A feladatkártyákból kettőt alapból kézbe kapunk, de négy mindig felfordítva várakozik az asztalon. Amennyiben az egyik játékos olyan ágat telepít a fájára, ahol se a kodama színe, se a négy fent említett kiegészítőben nem egyezik azzal, amihez az ágat csatlakoztatja, felvehet a kihelyezett küldetéslapokból egyet, és félre teszi magának.

  Pontozás a játék végén, kétszemélyes játék esetén 10 kör után. A 10-10 lomb felvétele után még megkapjuk azt a két lombot,amin a kodamáink épp állnak. Ezután értékelés következik, majd lehet gyönyörködni a fácskánkban.

  Óvatos használat mellett szerintem sokáig használható lesz a játék, de kisebb gyerek kezébe nem adnám, mert a préselt papír elemek rongyolódhatnak a csatlakozásnál.

  Építés közben többen kérdezgették, nem fog-e feldőlni. Mivel a játékot egy hibás szabályértelmezés miatt túljátszottuk, és fácskánként 16 ágat telepítettünk rá (ráadásul túlzottan asszimetrikusan) a végére valóban ingataggá vált. De ha minden szabályt betartunk és kihasználjuk a három főág adta lehetőséget, akkor nem kell borulástól tartani, sokat kibír a törzse.

  Szép és élvezhető játéknak találtam! Számomra megnyugtató volt a kis fával bíbelődni.

A Kodama 3D társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 40 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Daryl Andrews, Erica Bouyouris
 • Illusztrátor:  Kwanchai Moriya
 • Kiadók:  Indie Boards & Cards
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kodama 3D társasjátékhoz