Kodama 3D
Videó beküldése

Kodama 3D

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Kodama 3D egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a moduláris tábla mechanizmusokra.

A Kodama 3D egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a moduláris tábla mechanizmusokra.

Angol leírás

In Kodama 3D, players will grow trees in three-dimensional space. Players move their kodama pieces around a 4x4 grid of branch tiles in order to pick the branches they want to add to their tree. When a player adds a branch to their tree that doesn’t match what it is touching, they choose a goal card from the ones available. After all players have placed 12 branches on their tree, players score all of their goal cards. The player with the most points wins.

—description from the publisher

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Moduláris tábla

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kodama 3D társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • pkmic

  2019-11-25 09:25:06

  A kétszemélyes verzióját próbáltuk ki (a kártyás alapverziót nem játszottuk korábban, bár sokat szemeztem már vele). Gyönyörű, békés térbeli építgetős játék. A játékosok közti interakció minimális (közös "piacról" dolgoznak).

  1-4 főig játszható. Minden játékos kap egy fatörzset, aminek a tetején ott csücsül egy kodama (a lehetséges négy színből). A fának három főága van. A feladatunk, hogy a 9x9es hálóban elhelyezett falomb kártyákból épített kupacokon felváltva lépkedve a játékosonként két kodamával, a megszerzett falombot beépítsük a fánkba. Minden lombot két további elágazással bővíthetünk.

  A lombokon a négy kodama egyike mellett szerepel még kukac, szentjánosbogár, virág vagy gomba.

  A játékhoz tartozik egy pakli küldetéskártya, melyek teljesítésekor a játék végén pontot kapunk. A feladatok között van egyszeri (7 pontos) és többször értékelhetők (1 pont/ ). Egyszeri például, hogy adott színű kodamából legyen a fádon 4, ami sorban egymást követő lombokon ül. Többszöri például, hogy 1 pont minden virággal rendelkező ágvégződésért. A feladatkártyákból kettőt alapból kézbe kapunk, de négy mindig felfordítva várakozik az asztalon. Amennyiben az egyik játékos olyan ágat telepít a fájára, ahol se a kodama színe, se a négy fent említett kiegészítőben nem egyezik azzal, amihez az ágat csatlakoztatja, felvehet a kihelyezett küldetéslapokból egyet, és félre teszi magának.

  Pontozás a játék végén, kétszemélyes játék esetén 10 kör után. A 10-10 lomb felvétele után még megkapjuk azt a két lombot,amin a kodamáink épp állnak. Ezután értékelés következik, majd lehet gyönyörködni a fácskánkban.

  Óvatos használat mellett szerintem sokáig használható lesz a játék, de kisebb gyerek kezébe nem adnám, mert a préselt papír elemek rongyolódhatnak a csatlakozásnál.

  Építés közben többen kérdezgették, nem fog-e feldőlni. Mivel a játékot egy hibás szabályértelmezés miatt túljátszottuk, és fácskánként 16 ágat telepítettünk rá (ráadásul túlzottan asszimetrikusan) a végére valóban ingataggá vált. De ha minden szabályt betartunk és kihasználjuk a három főág adta lehetőséget, akkor nem kell borulástól tartani, sokat kibír a törzse.

  Szép és élvezhető játéknak találtam! Számomra megnyugtató volt a kis fával bíbelődni.

A Kodama 3D társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 40 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Daryl Andrews, Erica Bouyouris
 • Illusztrátor:  Kwanchai Moriya
 • Kiadók:  Indie Boards & Cards
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kodama 3D társasjátékhoz