Kanagawa
Kanagawa
Kanagawa
Kanagawa
Videó beküldése

Kanagawa társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Kanagawa egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli...

A Kanagawa egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a minták és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy Te Hokusai mester szeme fénye!
A japán vízfestészet csillaga, az őrült öreg festő, Hokusai mester iskolát alapított a Kanagawa prefektúrában. Bár tanítványokból nincs hiány, mégis csak egy lehet közöttük méltó arra, hogy Hokusai örökösének nevezze magát!

Legyen tiéd a legfelszereltebb műterem, és alkosd meg minden idők leggyönyörűbb festményét Bruno Cathala egyik 2016-os játékában. Ebbe a sorozat-gyűjtő társasjátékba számos olyan ötletet csempésztek, amitől egy abszolút egyedi játékélményben lesz része minden játékosnak!

Ha a játékmenet mellett a vizuális megjelenítés is fontos számodra, akkor ez a gyönyörű játék különösen ajánlott neked! A tradicionális japán hangulatról nemcsak a stílusában hű festmény kártyák, de a bambusz központi tábla és a tündéri ecset figurák is gondoskodnak.

Figyelj a mester tanító szavára, és válassz bölcsen tanításai közül. Találd meg a legizgalmasabb témát az alkotásodhoz, és szerezd meg a festőiskola diplomáját a Kanagawában!

A doboz tartalma:

 • 1 Iskolatábla
 • 4 Kezdőkártya
 • 72 Tanulókártya
 • 19 Oklevélkártya
 • 2 Kezdőjátékos-jelölő (Nagymester- és Segéd figura)
 • 15 Ecset figura
 • 3 Viharzseton
 • 1 játékszabály

Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet (+Yokai)

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 10 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 000 Ft-tól
 • 12 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Minták, Munkás-elhelyezés, Merj és nyerj, Turn Order: Claim Action

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kanagawa társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Kanagawaistvan.dobsa, Budapest XIV.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XIV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új állapotban. Csak doboz bontott, de nem volt játszva, a játék elemek bontatlanok. Budapesten átvehető

0 érdeklődő


Kanagawagergonagy, Szigetszentmiklós

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szigetszentmiklós! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Újszerű állapotban lévő, csak kipróbált.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Kanagawa társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

 • ryuk669

  2022-04-13 10:55:56

  A japán stílusú játékok mindíg felkeltik az érdeklődésemet, de ez még az egyik legkedvesebb hobbimat, a festészetet is magában foglalja, így nem volt kérdés, megvegyem e. Nagyon szépek a kártyák és a többi lapka, az ecsetbábuk nagyon helyesek a játék "tábla" pedig zseniálisan ötletes. Tetszik, hogy menet közben rengetegszer változhat a kezdőjátékos, ami igencsak sorsfordÍtó tud lenni egy-egy körben a kártyabegyűjtő fázisnál, mint ahogy a képpel lefele lévő kártyák is eléggé megbonyolíthatják, vagy épp megkönnyíthetik a dolgunkat hiszen a lap hátulja csak a kártyán látható főelem típusára utal, annak mennyiségére vagy milyenségére nem. Így lehet egyforma képekből föbbet is összeszedhetünk, ami a fa elem kivételével nem igazán ad nekünk pontot. Kellemes gondolkodós játék. Japánszeretőknek kihagyhatatlan, mindenki másnak ajánlott. :)

 • ronaiheni

  2021-11-13 18:49:08

  Ma próbáltuk először. Nagyon szép , a kellékek cukik és nagyon jól esik kézbe venni mindet . a kártyák is szépek . A lerakással már akadt némi gondunk . Folyton elcsúszkáltak nehézkes egymás alá becsúsztatni. Sokadik játéknál esetleg már meg is fog látszani rajtuk , a csúsztatáskor a sarkoknál a kopás . Elsőre nehézkes a játékszabály de menet közben rendeződik . Két fővel nagyon zen hangulatú, de a végén a pontozásnál már igen csak jön a megelpődés. Vagy rosszúl játszottuk vagy félreértettünk valamit , mert aki épp nem vesz fel alpokat , mert nem tudja vagy nincs értelme és csak feltölt az bizony két három ilyen cselekedet után sajnos nagyon nagy hátrányba kerül. Mindenképp tovább próbálgatjuk , mert nagyon tetszett minden baki ellenére.

 • veerzoltan80

  2021-08-16 20:39:53

  Ma első alkalommal 4,5 éves kislányom is csatlakozott a japán festménykészítéshez. szükséges kicsit irányítani, de hamar átlátta, hogy mit hová érdemes pakolni, milyen képdarabokat tud megfesteni, igazán ügyes volt. először játszottuk négyen a játékot (41, 38, 8, 4) és mondhatom sokkal pikánsabb mint kettő de akár három fővel. a passzolás értéke is megnőtt, illetve nagyon bele tudott kavarni a játék menetébe a nagymester mozgása, vagy ha valaki nem töltötte az iskolát lapokkal hanem behúzta az előtte kirakottat. komoly fejtörést okoztak a gyerekek a maguk szabad stílusával, nem mindig nézték mi a tuti kombináció, megérzésre, és eztetszikeztakarom alapon válogattak. na ennek az lett a vége, hogy 8 éves kislányom alázós módban elkalapált mindenkit és a 4,5 éves is megelőzte anyukáját, aki eddig egyeduralkodó volt Kanagawában. de ahogy mondani szokták, hát most beütött a tré :)

  partyra nem ajánlanám továbbra sem, de Cathala számos remekműve közül továbbra is ezt tartom az egyik leghangulatosabbnak.

 • veerzoltan80

  2021-04-13 14:24:59

  Ha a Tokaido-ra azt mondjuk hogy igazi zen játék, akkor ez hatványozottan igaz a Kanagawa-ra. Aki szeret és szokott a játékok mögé nézni annak Bruno Cathala-t nem hiszem hogy be kell mutatni (7Wonders Duel, five Tribes, Kingdomino, stb.). A Kanagawa méltán kér helyet ebben a sorban mint alkotójának nagyszerű munkája.

  Japán festészet. Kicsit misztikus, elvont téma, de remekül meg lett fogva ebben a játékban. A feladatunk az, hogy egy 12 képdarabos festményt készítsünk el a közös készletbe - egy szép, festett bambuszlapra - érkező képdarabokból. Azonban indulásnak csak egy féle képtípust tudunk festeni a négyből. Ráadásul ecseteink száma is csak kettő, így egy körben elég szűkek a mozgáslehetőségeink. Azonban ha egy képdarabot nem tudunk a festményünkhöz illeszteni, akkor elforgatjuk és bekerülhet a "műhelybe", újabb festési opciókat adva nekünk.

  A játék alatt számos esetben gyűjthetünk plusz pontokat, pl ha van 7 db fa a képünkön akkor kapunk egy plakettet, vagy három különböző épületért, állatokért, emberfigurákért, stb. A játék addig tart amíg valaki el nem éri a 12. képdarabot. Ezután pontozás jön ahol további extra pontokhoz jutunk ha minél hosszabb egybefüggő, egy évszakhoz tartozó képeink vannak.

  Furcsának tűnik? Elsőre az is volt. De ahogy egyre többször előkerült úgy vált könnyeddé a játékmenet, jöttek az ikonok, nem kellett keresgélni. Most már ott tartunk, ha gyorsan játszani akarunk egyet, akkor a Kanagawa a maga max 20 percével kiváló választás.

  Aki kicsit is vonzódik a némileg absztracht, konfrontáció mentes játékokhoz és szeretne "zenbe" kerülni miközben japán stílusú festményt állít össze, annak bátran ajánlom. Akit csak a szép játékok vonzanak az is feltétlenül próbálja ki. Aki csüccsögni, lőni, kockát pörgetni szeret annak viszont nem ez a világa.

  Egy videó, hátha jobban átadja miről is van szó :)

 • cv.a.peter

  2021-02-08 16:21:42

  Nyugis, kikapcsoló játék, gyönyörű grafikával. Remek bevezetés/levezetés egy nagyobb játék mellett, vagy csak úgy hétköznap este, hogy kicsit kikapcsold az agyad mondjuk egész napos tanulás után. Mi akartunk egy gyorsan játszható szép, nyugis játékot a nehezebb coop, kalandozósok mellé, és nagyon bevált (főleg mikor utóbbiakhoz fáradtak vagyunk agyilag, vagy egyszerűen mondjuk nincs idő rá).

  Gémereknek, akcióra vágyóknak nem ajánlanám,szintén nem egy party játék, kuckózós forró csokizós/ teázós nyugis estére viszont tökéletes.

 • laczkodavid

  2020-10-10 13:34:52

  Az előttem szólókhoz kapcsoltan: valóban nem egy megerőltető játék, viszont ahogy mások is írták nagyon gyönyörű. Lehet csak én vagyok így vele, de szerintem ha van egy ilyen szép játék, akkor néha el is feledkezek arról, hogy most mennyire hiányzik a nagy stratégiai vonatkozás, illetve mennyire hiányzik a gondolkofás. Annyira el tud lazítani és magával tud ragadni csak az, ahogy kinéz a játék az asztalon, hogy én emiatt tökéletes időtöltésnek tartom, és nagyon ajánlom. Mi a párommal egyáltalán nem bántuk meg hogy beruháztunk rá, és bár nem játszunk vele túl gyakran, nem gondoltunk még arra, hogy esetleg el kellene adnunk.

 • Alleira

  2020-10-10 10:27:53

  Engem a japán tematikával megvett kilóra a játék. Nagyon szép ahogy a kis tányéralátéton/tatamin rakosgatjuk a festménykártyákat. Az illusztrátor nagyon kitett magáért, de egy festményes dizájnnal ez talán várható is volt. Ez egy chill játék, itt nem fogsz bepörögni, rágódni. Ettől még vaan benne bőven taktika. Nagyon érdekes volt számomra az oklevelek megszerzése, hogyha egyszer már lemondtál egy teljesített oklevélről, akkor azt nem kaphatod meg, csak az értékesebbet. Hogyha pedig úgy alakul, hogy nem jött be a számításod és nem tudtad az erősebb oklevelet teljesíteni, akkor így jártál. A másik mechanizmus ami tetszik a Kanagawaban, hogy a kezdőjátékos váltakozhat aszerint, hogy sikerül e utolsóként megkaparintanod a segédbábut a körben. Ez egy kicsit emlékeztet az Agricolára, ahol szinten váltakozhat játék közben a kezdőjátékos.

  Gyors, egyszerű, de nagyszerű játék ez, azonban nem a rongyosra játszható kategória (szerintem). Havonta 1-2x előkerül, igazi felüdülés, de rá tudnék unni. Na majd ha beszerzem a Yokai kiegészítőt meglátjuk változik e a véleményem.

  Tipp: Mi rosszul játszottuk, de Bruno Cathala tisztázta, hogy helyesen akkor van vége a játéknak, hogyha 11 kártya van a festményben + a kezdőlapka. Mi sajnos beleszámoltuk a kezdőlapkát itt is, nem csak a pontozásnál.

 • renii96renii96

  2020-04-16 08:10:47

  Nem véletlenül Mensa díjas játék, a játékmenet egyszerű, könnyen tanulható, viszont nagyon sok kis apróságra kell odafigyelni, észben tartani, mert például ha egy adott körben nem figyelünk a festményünkre, súlyos pontokat érő diplomákról csúszhatunk le, amit később már nem tudunk akkreditálni, és a diplomák csak egyike a soknak.

  Minden kártyaválasztás nehéz taktikai döntés. A kivitelezés letisztult, gyönyörű és tovább fokozza a szépérzetet, hogy magunk alakítjuk ki a festményt.

  A hangulatot fokozza a bambusz tábla, illetve a befelé fordulós, magunkra koncentráló játékmenet, mintha meditálnánk.

  Megnyugtató, lassú játék, a hosszúsága pont el lett találva a festmény hossz limittel, nem válik unalmassá, viszont elég lehetőségünk akad kiteljesíteni művészi kreativitásunkat, azaz pontokat gyűjteni. A körmét senki nem fogja tövig rágni, de tökéletes kikapcsolódás egy kemény nap után.

 • mokiszin

  2020-02-12 15:51:29

  Gyönyörű játék, de ahogy sok előttem szóló is leírta: sajnos nem ragad magával. Agykikapcsolós fillernek tök jó. Mi egy Betrayal at house... és 7 csoda közé szoktuk beszúrni.

 • Villany

  2020-01-10 22:32:27

  Mikor először hallottam a játékról el sem tudtam képzelni, hogy hogyan lehet egy társasban festeni. :D

  A játék első alkalommal bonyolultnak tűnhet, de igazából végtelenül egyszerű, két helyre rakhatsz kártyákat, néha keresztülhúzza a számításaidat a lapjárás vagy a játékostársad, mikor elviszi előled a kinézett lapot, de játék közben is lehet rögtönözni és új taktikához folyamodni. Ahogy előttem is írták, sok izgalomra ne számíts, gyönyörű kártyákra és könnyed szórakozásra annál inkább. Ketten is élvezetes, de három vagy négy játékossal igazi élmény. Ha szereted a japán tematikájú dolgokat, akkor szinte kötelező.

 • olahp

  2019-11-11 20:45:18

  Nekünk új szerzemény, és úgy érezzük, hogy megérte. Nem egy gémer játék, nincsenek benne hatalmas harcok, a konfrontálódás max. annyi, hogy elhappolod a másik elől az egyik festmény lapkát vagy az egyik diplomát. Gyönyörűen van kivitelezve, jó, hogy az ecset alkatrészeket is megformázták, és nem csak kis lapkákat kapunk.

  Előre tervezel, kigondolod, milyen irányba szeretnél haladni, gyűjtögeted a festményrészleteket, és közben fejleszted a műhelyed. Nekünk pont a nyugodtsága miatt jött be, néha jól esik egy ilyen kellemeset játszani.

  Ketten sem rossz, de szerintem 3-an, 4-en az igazi, mert akkor több lap közül lehet körönként választani, nagyobb a lehetőség a növekedésre, a fejlődésre.

 • nagysandor.mc

  2019-07-26 15:44:51

  Én se rajongok az ilyen játékokért. Szerintem csak a grafikája adja el ezt a játékot is. Mondjuk azt el kell ismerni, hogy nagyon jó hangulata van a képeknek.

 • c.gergo

  2019-07-23 21:55:12

  megvolt, de pár játék után eladam. Nekem egy kicsit olyan "semmilyen" volt. Izgalom nem sok van benne. Zen játék. Szép, de kevés a kihívás. Közepesre értékelném.

 • barcza.laczor

  2019-03-09 19:47:25

  Nagyon tetszik a játék grafikai kivitelezése!

A Kanagawa társasjáték és kiegészítői (1)

 • Kanagawa: Yokai társasjáték Kiegészítő

  Festményed talán még harmonikusabb lenne néhány papírsárkánnyal, lámpással vagy ernyővel...ne habozz megfesteni őket, és megszerezni a hozzájuk tartozó okleveleket! De vigyázz a yokai szellemekkel, mert könnyen elronthatják a nehezen létrehozott harmóniát a Kanagawa Yokai társasjátékban! A Kanagawa - Yokai kiegészítő 3 új kártyatípust kínál és a hozzájuk...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Kanagawa: Yokai társasjáték Kiegészítő 4600 Ft-tól! - 1 felhasználó és 8 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Charles Chevallier
 • Illusztrátor:  Jade Mosch
 • Kiadók:  Devir, Portal Games, Albi, Korea Boardgames co., Ltd., IELLO, Redbox, Bureau De Juegos, GoKids 玩樂小子, Lavka Games, Reflexshop Kft, Mancalamaro, 2 Pionki
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
 • Devir Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 6 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 6 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 6.4 cm
 • Bureau De Juegos Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kanagawa társasjátékhoz