Joking Hazard
Videó beküldése

Joking Hazard társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Joking Hazard egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast felnőtteknek ajánljuk! A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a player judge mechanizmusokra. Most mindenki...

A Joking Hazard egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast felnőtteknek ajánljuk! A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a player judge mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Most mindenki megmutathatja, hogy mennyire fekete a humora!

Hozzávalók:

 • 1 db borzasztó baráti társaság (legalább 3 fő, és nem borzasztó barátokra kell gondolni, akik kérdés nélkül eszik meg az utolsó sütit, és még mindig nem adták meg azt az ezrest, amit az első félresikerült randijuk előtt adtál nekik kölcsön, pedig már előre tudtad, hogy nem lesz semmi az egészből – szóval, elég ha a barátaid humora beteg egy kicsit)
 • 1 db Joking Hazard társasjáték

Mit várhatsz a játéktól?

Sok-sok három kártyából álló képregényt, amik hol iszonyatosan viccesek lesznek, hol borzasztóak, de az biztos, hogy mind a TI elmétek szüleménye lesz – szóval akárhogy is, legyetek rá büszkék.

Osszatok mindenkinek 7 kártyát, és válasszatok egy bírót! A legegyszerűbb, ha a játék gazdája lesz az első bíró, és utána körönként a soron következő játékos lesz az, így nem kell végtelen kő-papír-ollózással döntenetek.

1. Az első kártyát mindig a bíró húzza. Ha ez a kártya fekete keretes, szokványos körre számíthattok. A bíró kijátssza a második kártyát (akár az első kártya előzményeként, akár a jobb oldalára annak folytatásaként). Ezek után mindenki megnézi a kártyáit, és választ egy kártyát, ami szerinte méltó és csattanós befejezése lenne a már lent lévő két kártyának.

Ha viszont a bíró piros keretes kártyát húz, bónusz kör következik. A bíró kivételével mindenki két kártyáját választja ki, mely a felhúzott kártya előzménye lesz.

2. A bíró eldönti, melyik befejezés egészíti ki szerinte legviccesebben a képregényt. A győztes visszakapja a felhasznált kártyáit, melyeket pontként maga elé rak.

A 250 kártyából álló pakli 15,4 millió kombinációban állítható össze – egészen pontosan 15.438.000 féleképpen, de nem akarunk dicsekedni vele, milyen ügyesen számolunk. A lényeg, hogy unatkozni egészen biztosan nem fogtok jóóó sokáááig!

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Partijáték, Humor, Képregény / Grafikus novella, Felnőtt
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Player Judge

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Joking Hazard társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Joking Hazardszekelyzoard, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó, a lapok kártyavédőzve.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Joking Hazard társasjáték videók (4)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • edaadri2

  2022-06-06 14:31:49

  A Joking Hazard egy nagyon vicces és szórakoztató partyjáték.

  A Cyanide and Happiness játéka pont olyan, mint a videói és mini képregényei: korra, nemre és nemi identitásra való tekintetTEL mindenkit IS megsért, morbid és tele van fingós-böfögős-hányós viccekkel. Elég alpári, de pont ezt szeretjük benne.

  A játék lényege, hogy egy 3 kártyából álló mini képregényt alkossunk. Kicsit hasonlít a Cards Against Humanity játékra. Itt is körönként más bíró van, a többiek pedig azért versengenek, hogy általuk befejezett történet legyen a legvicesebb, a bíró nekik ítélje oda a győzelmi pontot.

  A kör elején felcsapunk egy kártyát, ez lesz az egyik eleme a képregénynek. Ezután a bíró a kezében tartott lapok közül választ egyet, és kiegészíti vele a történetet. Ezután a többi játékos választ a saját kezéből egy kártyát, ez lesz (általában) a történet csattanója. Ezeket a kártyákat fejjel lefelé a bírónak adják, majd egy alapos keverés után a bíró elkezdi felfedni a lapokat. Így tehát körönként sok vicces kimenetel születik, nagyon jót lehet rajta szórakozni. Nincsenek hosszú holtidők, pörgős a játék. Egy iszogatós baráti programhoz tökéletes kiegészítés. Garantáltan születik egy-két meme minden játék során, amit aztán hosszú hónapokig küldözgettek egymásnak a csoportbeszélgetésekben.

  Ami az előnye, az a hátránya is. Mint említettem, elég alpári. Ha vevő a társaság az efféle poénokra, akkor kitűnő fekete humor alapot szolgáltatnak a kártyák. Néha pár pillanatra csak megdöbben az ember, hogy aztán elemi erővel robbanjon ki belőle a nevetés. Abban az esetben viszont elég kínos tud lenni, ha a társaság nagy része nem ezt a humort képviseli: laposak a választott csattanók, és furán néznek a fekete humoros csattanókra, egyszóval megöli a játékot.

  A játékidő tulajdonképpen formalitás, hisz addig játszhatunk, ameddig jól érezzük magunkat. A hangsúly a közös nevetéseken van.

  Baráti bulikra tehát kitűnő választás lehet, de ha egy mód van rá, a vasárnapi családi délutánra ne ezt vidd magaddal :D

A Joking Hazard társasjáték és kiegészítői (14)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 90 perc
 • Játékosok:  3 - 10
 • Ajánlott életkor:  18+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  (Uncredited)
 • Kiadók:  Explosm Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.2 cm x 20.3 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English Shiny Red Box edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Joking Hazard társasjátékhoz