Kép forrása: gsplus.hu

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.

Ha kizárólag praktikussági szempontból válogatunk, két okból is érdemes szétnézni a kis dobozos társasjátékok között: az egyik, hogy jellemzően - viszonylag - olcsók, a másik, hogy könnyen elférnek a táskánkban. Akár egy parkba ülünk ki piknikezni, akár nyaralni megyünk, anélkül vihetjük őket magunkkal, hogy különösebb kényelmetlenséget okoznának. Van továbbá egy olyan gyakori előnyük is, hogy egyszerű őket tanulni és játszani, a játékszabályok hosszas böngészése nélkül pörgethetjük bármelyiket.

Most, hogy nyáron többször támad az embernek kedve kimozdulni, úgy döntöttünk, szétnézünk az idei évben megjelent, kis dobozos társasjátékok között, és elmondjuk, melyiket miért érdemes választani.

A Marabunta egy kétfős roll-and-write ("dobj és írj") játék, amiben a két játékos egy-egy hangyakolónia vezetőjeként igyekszik területet foglalni. Minden körben az egyik játékos dob hat kockával, illetve felcsap egy extra akciót adó lapkát, és ezeket elosztja két csoportba (tehát az egyikbe például 2 kockát rak, a másikba meg 4-et és a lapkát, de bármilyen felosztás játszhat, amíg a lapka nem marad egyedül). Érdekes csavar, hogy a másik játékos választja ki először a neki szimpatikus csoportot, így minden elosztásnál kockáztatnunk, mérlegelnünk kell, vagy olyan ajánlattal előállni, ami miatt ellenfelünk nem azokat a kockákat nyúlja le, amik nekünk kellenének. A kockákon számok és ikonok vannak, a számokat kell beírnunk, hogy a hat régióban területet és befolyást szerezzünk, hiszen minden régió után csak az kap pontot, aki úgy írt be számokat, hogy azok összege több legyen az ellenfele számainak összegénél. A játéktábla letörölhető, így nem kell papírokat tépkedni, a Marabunta a végtelenségig újrajátszható.

Külön cikket is szenteltünk a Joking Hazardnak, a Cyanide & Happiness képregény ihlette partijátéknak, ami idén magyarul is megjelent. Röviden az a lényege, hogy a játékosok megpróbálják a lehető legviccesebb háromkockás képregényt megalkotni, minden körben lehelyezve azt a kártyát a kezükből, ami szerintük a legjobban kiegészíti a történetet. Erősen 18+-os, nagyon meredek poénokkal, de a C&H-t ismerőknek ez nem lehet újdonság.

[Cikk folytatása]

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.

Hol vásárolhatom meg őket?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Máj

Olyan társasjáték készült a Cyanide and Happiness alapján... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.16. 19:34:00

A most már magyarul is elérhető Joking Hazardban háromkockás képregényeket alkothatunk, és minél durvábbra sikerülnek, annál jobb lesz a móka.

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Knarr
  • Joking Hazard: Egy vállalhatatlan kártyajáték
  • Marabunta - Oszd szét és uralkodj
  • Unlock! Rövid kalandok: A régmúlt titkos receptjei
  • Papírhajó a tengeren
  • Unlock! Rövid kalandok: A múmia ébredése
  • Unlock! Rövid kalandok: A Polip titka