Pagodák kertje
Pagodák kertje
Pagodák kertje
Pagodák kertje
Videó beküldése

Pagodák kertje társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Pagodák kertje egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés és a contracts mechanizmusokra. Egy távoli, keleti királyságban a...

A Pagodák kertje egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés és a contracts mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy távoli, keleti királyságban a királynő egy fenséges pagodát emeltetett az istenek kedvére. Mikor eljött az idő, hogy leköszönjön a trónról, alattvalói között keresi utódát: az nyeri el a koronát, aki a leggyönyörűbb kertet építi meg a pagoda oldalában. Lenyűgöző illusztrációk, egyedi és innovatív játékmechanika és egy lélegzetelállító, háromdimenziós pagoda segítik a játékosokat, hogy átéljék ezt a fantasztikus élményt a Pagodák kertje családi társasjátékban.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 22% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 6 490 Ft-tól
  • 23 ajánlat

Kategória: Mitológia, Környezet
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Pagodák kertje társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pagodák kertjeRatmayer

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Megkímélt állapotban, párszor játszott.

1 érdeklődő


Pagodák kertjebarna.baranyi, Budapest IX. kerület

Csak személyesen itt: Budapest IX. kerület!

Nem jött be.

0 érdeklődő


Pagodák kertjekawailucy, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

1x kipróbált, hibátlan állapotú, Budapesten személyes átvétellel.

2 érdeklődő


Pagodák kertjekbagoly, Budapest III. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan magyar nyelvű.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Pagodák kertje társasjáték videók (14)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • hadhaz.sandor

    2023-05-28 00:20:37

    Az asztalkép lenyűgöző, a pagoda és a játék végére összeálló tájképek is. A mechanikák és a játékmenet viszont semmi újat nem ígérnek: erőforrásgyűjtés és contract fulfillment.

    Egy optimalizációs feladat, végigszámolod a lehetőségeidet a pagoda forgatásnál és kiválasztod a legjobbat. Számomra ez nem izgalmas mélység. Nem kötött le a Vörös katedrálisban sem, a Centuryben és a másik 12 tucat klónban sem. Ami még tovább súlyosbítja, az a holtidő. Értem miért van három lépésünk egy körben, de eszméletlen nyögvenyelős tőle a játékmenet. Unottan és csendben várunk míg sorra kerülünk.

    Mondhatnánk, hogy a családi játékokat nőttem ki, de aztán szembe jön egy faék egyszerűségű Felhőváros vagy Akropolis és rájövök hogy a 2es komplexitás alatt is létezik mélység, csak nem minden játékban.

  • steeeven88

    2023-05-07 12:19:18

    Aki játszotta 2 és 4 fővel is, megírná a tapasztalatait? Mennyiben más a játék élmény ha többen ülünk az asztalnál, mennyivel hosszabb a játék, stb... 2 fővel nem győzött meg, egyelőre 4 fővel nincs esélyünk összejönni. Köszönöm!

  • steeeven88

    2023-05-06 00:33:33

    Ketten játszottuk a játékot eddig, a 4 fős mód még várat magára, eddigi tapasztalataimat ennek fényében írom.

    Ami tetszett:

    • Az asztalkép a pagodával nagyon szép és látványos, bele értve a kártyákat és azok illusztrációját, a fa erőforrásokat.
    • Jó a háttér sztori, megfelelően tematikus a játék.
    • Nem nehéz a szabályok értelmezése, hamar megjegyezhetők a kijátszható akciók.
    • Nem túlzottan nehéz játék, de azért logikusan kell gondolkodni és ügyesen építkezni
    • A játék adja a pontokat, anélkül, hogy alá vágnánk a másiknak, néha ilyen is kell

    Ami nem tetszett:

    • Komoly holtidő van a játékban, a pagoda forgatása és a nyílt, közös kártyák miatt kizárólag akkor kezdhetek el gondolkodni, ha a másik befejezte a körét. Egyszerűen nem lehet közben nagyjából semmivel haladni. És ez a holtidő vélhetően 4 játékosnál még sokkal több...
    • Bár a passzív jatekosnak lenne ideje figyelni, mit cselekszik az aktív játékos, az lejátsza magának a 3 akcióját, bármi féle interakció nélkül. Nem kommunikálunk, mert az egyik közben gondolkodik (a másik pedig nézelődik)
    • Az utolsó fordulóban előjött az analízisparalízis. A feleségem látványos lemaradást próbált behozni és nagyjából 10 perces sakkozás után végül majdnem sikerült is neki. Én közben már mindent csináltam, csak nem a játékkal foglalkoztam.
    • Az insert nem győzött meg. Több alkatrésznek szépen megvan a helye, néhánynak, pl a pafoda talpának viszont nincs. Előttem már említették, a pagoda műanyag elemei valóban 4 ponton nyomják a doboz tetőt, nagyon passzentos.

    Egyelőre nem tudom, meddig marad a családban, nem győzött meg. Könnyed, aranyos, de a műfajban vannak jobbak. 12e forintot szerintem nem ér meg, még ha anyagában megfelelő minőségének is tűnik.

  • Robby

    2022-11-20 20:41:55

    Ezt a játkot is sikerült begyűjtenem a TJÜ-n. Nagy doboz a pagodák miatt, de legalább nem kell szétszedni és mindennek megvan a maga helye az insertben. A játék elég egyszerű, de nagyon bele lehet keveredni, hogy most akkor melyik lapot tegyük le, melyik szintet forgassuk és merre. Szóval nagyon nem egyszerű a választás annak elenére amilyen egyszerűnek tűnik a játék, be is lehet erdőzni vele rendesen. Viszont most azakcióban nagyon megérős is akinek van még hely a polcon. Viszonylag kis helyen elfér (az asztalon), az asztal képe jól néz ki, szerencse szerepe szinte nulla, nagyon könnyen tanulható, nagy mélységekkel, viszonylag rövid játék, könnyen elő és elpakolható, szóval az ajánlott kategória főleg a jelenlegi 6990 Ft-os áron. Akár még ingyen szállításos kitöltőnek is megéri egy másik játék mellé. Ajándéknak is kiváló lehet. Annyi negatívum volt a dologban, hogy nekem a torony inkább a pisai ferde toronyra hasonlított a apgodatorony :)

  • umfuhrerrichard

    2022-02-22 07:28:35

    Lehet a válasz megvan már azóta, de azért leírom :)
    Teljesen alulról/felülrő kell kezdeni az erőforrás begyűjtését, a kártya utasítása szerint.
    Minden kártya külön értékelődik, így mindegyik után vissza kell léptetni az ellenfelet, szóval a válasz: 3.

  • armin.d.ivan

    2022-01-15 16:15:40

    Tegnap sikerült beszerezni a Reflexshop csomagsérültes akciójában. Első blikkre nagyon tetszik, de 2 kérdés felmerült játék közben: A Pagoda forgatása után honnan kell begyűjteni a nyersanyagot? Teljesen alulról/felülről indulva, vagy onnan kell kezdeni, amelyik szintet elforgattuk? Nem igazán tér ki erre a játékszabály. A másik kérdés pedig, hogy ha egy tájkép mondjuk 3 lila istent is tartalmaz, és aktiválódik, akkor amennyiben már a 10-esen állok 3-at kell visszalépnie az ellenfélnek, vagy csak egyet?

  • ronaiheni

    2021-12-15 18:54:11

    Játszóház projekt keretében kaptuk a pakkban. Már régebben is szemeztem vele , igy nagyon örültem neki. Csodaszép a doboz. Az inzert logikus , megkönnyítit a ki és bepakolást , de mintha picit passzentos lenne a pagodáknál úgy érződik , mintha terhelésnél a kis pöckök kibőknék a doboz tetejét. Az alkatrészek vastag minőségi kartonból vannak a kártyák is elég strapabírónak tűnnek. Nagyon szép a grafika tájképként is harmónikus . Sokban hasonlít a Kanagawára , de itt legalább kezelhető méretűek a kártyák . A fa alkatrészek elég jól megkülönböztethetőek színtévesztőknek is mert logikus a formájuk. A játék menete elég egyértelmű . Gondolkodni azért nem árt , mert beszorúlhatunk ha nem jól jön ki a pagodáról begyűjthető nyersanyagok. Ez kis negatívum , mert volt olyan hogy sehogy sem jött ki jól és kénytelen volt megépíteni az ember olyan kártyát is , hogy kiüresedjen a nyersanyagraktár ami mellesleg elég szűkös ( 4 db). Nagy kitolás lehet a sávon haladáskor amikor a másik kiszorítja a jelölőnket. Az egyetlen hátrány a kártyákon a kis pötty sorrend jelölés . volt hogy férenéztük. Kevésbbé lett volna zavaró ha számokkal jelölik . Összeségében nagyon tetszett bár még kell vele pár parti hogy teljesen meggyőzzön a vásárlásról a játék.

  • attila.benyei

    2021-08-30 21:12:48

    Ez a játék nekünk nagyon bejött. Már amikor először láttam videót róla, tudtam, hogy kipróbálós darab lesz a jó öteltek miatt. Pagoda, a két oldalas kártyák, hogy nem lesz két ugyanolyanpanoráma, mert minden lapkán van valami más. Nagyon szépen sikerültek az illusztrációk.

    A pagoda egyébként jól mutat az asztalon, és tök ötletes a torony meg a forgatás. Féltem, hogy emiatt nem fognak látszódni fontos dolgok a játékban, de szerencsére ez a félelmem nem jött be.

    Igazából 4 akcióból lehet választani, emiatt elég gyorsan tanuéható, azaz kezdő játékosok simán megtanulják. A kezedben lévő 5 kártyából egyet kijátszol magad elé (max 3 alapzatkártya lehet előtted egyszerre), hogy a kerted panorámái megépülhessenek. 4 fajta panorámát építhetsz a kertedben (hogy tiéd legyen a legszebb az istenek szerint) 4 különböző színben és a panorámák 2,3,4 illetve 5 részből állhatnak. Ha egy kertrészlet erőforrásigényei összegyűltek, az a lapka megfordul, és tájlapka lesz belőle. (azaz egy lapka kétoldalú) Attól függően, hogy a lapka megfordításánál melyik isten kedvében jártunk, lépünk előre az istensávon. S itt aztán ki lehet túrni a másikkal, mert ha maxon vagyunk és újra az adott istennek kedvezünk, a többieket lökjük visszafelé a sávon. Ha úgy van kész egy kertlapka, hogy elkészül vele a panoráma, lehet bónuszt választani.(győzelmi pont, vagy plusz egy hely a nyersanyagoknak vagy valamlennyi elem felvétele, attól függően hanyadikként teljestettünk egy panorámát). Persze van benne szerencsefaktor a kártyáknak köszönhetően, de nem áll rosszul a játéknak.

    A 10. megépített kertrészlettel triggereljük a játék végét. Ezt mi elsőre félreértettük, mert befejezett tájlapkát ír a játékszabály, s úgy értelmeztük, hogy ezzel záródnia is kell egy panorámának. De elfogytak a lapok, így gyanús lett, hogy félreértelmeztük, és igen, jobban átolvasva igen. :)

    Szóval, ha egy szórakoztató, jól kinéző, mopdern, ötletes és szép családi játékot keres valaki, akkor ajánlom a Pagodák kertjét.

  • batnorimre

    2021-08-22 15:52:36

    Eternal Palace esetében sajnos még a pénzt sem gyűjtötték be, tehát ott még az is hátra van, talán szeptember-októberben letudják, de én is várom már.

  • Csiracsirke

    2021-08-22 12:56:27

    Bocsi az offért:

    Az Eternal Palace és ennek a játéknak a dobozát mindig összekeverem nagyon hasonló a kettő az elöbbi még nem jelent meg Ks kampány volt támogattam is de semmi hírt nem hallok felőle e-mailen sem kaptam róla semmit bár van egy relytéjes csomagom amit holnap szállítanak ki kiváncsi vagyok mi lesz benne.

  • Alleira

    2021-08-22 11:53:27

    A Reflexshop mivel bejelentette a magyar megjelenést ebből a játékból, felmerült bennem a kérdés, hogy ezekből a japánkert tematikájú jàtékokból melyik a legjobb, vagy mi az erőssége vagy hátránya egyiknek a másikhoz képest?

    Én ezek létezéséről hallottam eddig ebben a témában:

    Pagodák kertje

    Zen Garden

    Miyabi

    Tang garden

    Köszönöm ha valaki megosztja a tapasztalatait akár összehasonlításban akár külön-külön 🙂

A Pagodák kertje társasjáték és kiegészítői (1)

  • 신들의 정원 프로모 : 신들의 변덕 (Four Gardens: The Gods' Caprice) társasjáték Kiegészítő

    The gods' caprice is in the realm of incomprehensibility. But if you seize the chance at the right moment, you can turn it into a blessing. Win the gods' favor before your opponents in the evermore unpredictable situations. 신들의 변덕 (The Gods' Caprice) is a promotional expansion for Four Gardens, and contains a dual-layer scoring board and 10 promo tiles....

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Martin Doležal
  • Illusztrátor:  Rachance
  • Kiadók:  Gigamic, Albi, Korea Boardgames co., Ltd., uplay.it edizioni, Arcane Wonders, Arrakis Games, Reflexshop Kft, Meeple Circus, DICE TOWER ESSENTIALS
  • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • English edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: olasz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pagodák kertje társasjátékhoz