Marvel Splendor
Marvel Splendor
Marvel Splendor
Marvel Splendor
Videó beküldése

Marvel Splendor társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Marvel Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a verseny és a contracts mechanizmusokra. Szuperhősök és szupergonoszok versenyfutása a...

A Marvel Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a verseny és a contracts mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Szuperhősök és szupergonoszok versenyfutása a Végtelen Kesztyűért.
Az eredeti Splendor egy gyors gyűjtögetős és fejlesztős kártyajáték, melyben egy kereskedőt alakítva kell megpróbálnunk drágakő bányákat vásárolnunk, megoldanunk a szállítást és boltokat nyitnunk, hogy minél nagyobb hírnévre tegyünk szert. És persze, mi készítsük a legszebb ékszereket! Na hát most ehelyett Marvel karaktereket gyűjtögethetünk, még jobb! A játékmenet várhatóan nem különbözik sokban az eredeti Splendortól, amiről alább olvashatsz:

Splendor játékmenet
A játékban 5 féle drágakő és egy joker, az arany közül tudunk választani, amiből az ékszereinket elkészítjük. Ezeket meglepően igényes korongok reprezentálják. A játéktáblát pedig maguk a kártyák alkotják. Mindig 12 fejlesztéskártya lesz a játék során felfordítva, minda 3 különböző szintű fejlesztéskártyából 4-4 darab. Ezen kívül pedig a fő győzelmi pont forrást jelentő nemeskártyák lesznek még kint az asztalon, minden játékban a játékosok számánál eggyel több nemes kegyeire lehet pályázni.

Éljen végre ránk került a sor! A körünkben 4 dolog közül választhatunk:

  • Elveszünk a készletből 3 különböző színű korongot.
  • Elveszünk a készletből 2 egyforma színű korongot. Ezt csak akkor választhatjuk, ha legalább 4 van még a készletben ebből a színből.
  • Elveszünk egy fejlesztéskártyát a felfordított 12 közül (vagy húzunk egyet random), ezt innentől csak mi tudjuk teljesíteni, sőt kapunk egy aranyat is, ami bármelyik másik drágakövet helyettesíti.
  • Teljesítünk egy fejlesztéskártyát a kezünkből vagy a felfordítottak közül, a rajta szereplő drágakövek befizetésével.

És akkor itt jön a csavar....Minden megszerzett fejlesztéskártyának is van színe, ami megegyezik az 5 féle drágakő színével. Ha teljesítünk egy fejlesztéskártyát az onnantól mindig beszámítható a színének megfelelő drágakő korongra. Ezzel pedig olcsóbban tudjuk megszerezni az újabb fejlesztéskártyákat, sőt így az is elképzelhető, hogy egyes fejlesztéskártyákat ingyen, korong nélkül tudunk megszerezni.

És hogy miért is gyűjtögetjük a fejlesztéskártyákat?

  • Hát egyrészt mert bizonyos fejlesztéskártyák győzelmi pontot hoznak nekünk önmagukban.
  • Másrészt pedig mert a fő győzelmi pont forrást jelentő nemes kártyákat akkor tudjuk megszerezni, ha a összegyűjtjük a nekik megfelelő számú és színű fejlesztéskártyát.
  • A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjti a 15 győzelmi pontot, ilyenkor még rajta kívül mindenki jöhet egyszer, az igazságosság kedvéért és utána akinek a legtöbb győzelmi pontja van az lett a legjobb ékszerkereskedő.

Negatívumok
Aki egyáltalán nem tolerálja a szerencse faktort egy játékban, annak ez nem ideális. Bár a szerencse szerepe nem túl nagy a játékban minimálisan befolyásolja.

Pozitívumok
A játék gyors, pörgős és az alkatrészek kifejezetten igényesek. A különböző drágaköveket műanyag korongok testesítik meg, amik tapintásra is kellemesek, de játék közben is jól lehet őket babrálni, amíg újra ránk nem kerül a sor. Egy játék gyorsan lejátszható, de azért lehet rajta gondolkodni is ha ahhoz van kedvünk, mivel eléggé optimalizálható a jó lépés.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Hangulatzene
Lejátszás

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 8 500 Ft-tól
  • 41 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Képregény / Grafikus novella
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Verseny, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Marvel Splendor társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Marvel Splendoreperjesigergely, Miskolc

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sziasztok! Eladó egy kártyavédőzött (Premium Gamegenic), néhányszor játszott, hibátlan, hiánytalan példány. Miskolcon személyesen átvehető, egyébként Foxpost a vevő terhére előre utalást követően.

0 érdeklődő


Marvel Splendorelado, Budapest IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan...

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Marvel Splendor társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

  • Splendor: Marvel - Bosszúállók, gyülekező!

    Ismertető2021.05.23. 09:00:00 / Ismertető, Bemutató

    Thanos egyensúlyt akar teremteni az univerzumban azáltal, hogy a hat végtelen kő segítségével felére csökkenti az ott található élőlények számát. Ennek megakadályozására létre kell hoznunk a legütősebb hőshadsereget, amely szembeszállna vele.

Kommentek

Kommentek

  • Szandra85

    2023-03-26 11:50:19

    A legutobbi ota volt szerencsem 3 fovel is kiprobalni es sokkal izgalmasabb a jatek,nyilvan tobbszor viszik el a kiszemelt lapkat eloled es ujra kell tervezni, nehezebben gyulik ossze a 16 pont, illetve a 3 plusz pontot ado Avengers lapka ide oda koltozott a jatek soran. Szamunkra igy sokkal elvezetesebb volt. Remelem egyszer ki tudjuk negyen is probalni, az meg tobbet adhat hozza.

  • Szandra85

    2023-03-22 00:14:26

    Simaval nem jatszottunk meg, egybol ezt a Marveles kiadast vettem a ferjemnek itteni ajanlas alapjan es nagyon telitalalat volt. A kivitelezese nagyon jo, minosegi. A jatek menetet valoban egyszeru megtanulni, az egy hatranya a ferjem szerint, hogy tul rovida jatek, o meg boven el vasarolgatna, en meg cel orientaltan gyujtom a pontokat :):) viszont igy gyors egymasutanba 4 jatek is belefert egy este alatt, tenyleg kiismerjuk igy a jatekot.

    Az 5,5 eves kisfiunk mindennel szeretne jatszani amivel mi, raadasul ez a Marvel tema miatt kulonosen vonzo szamara, ugyhogy haziszaballyal de vele is jatszottunk. A plusz lapkakat kivesszuk es csak vasarolgatu nk amig valaki eleri a 16 pontot. Arra szuper hogy a jatek mechanikat megtanulja, gyujtogetes-vasarlas, illetve tok jol gyakorolja vele a szamolast.

  • batik.balazs

    2022-04-11 11:06:06

    Köszi szépen az ötletet!

    Talán 1,5 hete az egyik marveles barátomnak ajánlottam a társast és ő kérdezte, hogy mivel tudná a játékot úgy "háziszabályozni", hogy a 9 éves gyerekének is legyen esélye és sikerélménye felnőttek ellen is. Erre nem is gondoltam, mert nem járok még ebben a cipőben, de neki megírom mindjárt az ötleted.

    (Mennyire igaz. hogy ha nem érint még (mint most engem), akkor eszembe se jutnak az ilyen kézenfekvő megoldások.)

  • sziafu

    2022-04-11 10:44:56

    Nagyon szeretjük: könnyed, egyszerű, izgalmas társas. A nyolcéves fiammal simán tudunk együtt játszani és 2-3-4 fővel egyaránt jól működik a játék. Mi házi szabályként kivesszük a megfelelő számú és színű összegyűjtött karakterek után kapott 3 pontos lapkákat (csak a Bosszúállók lapkát hagyjuk meg), mert kicsit félretereli a játékot, illetve így több hőst lehet összegyűjteni, mire elérjük a 16 pontot.

  • tomi.fehervari

    2022-03-09 13:33:10

    Mi is kártyavédőzzük, fektetve elfér. Próbáld ki úgy, hogy nem ezeket a beosztásokat használod az élére állítva. ;)

  • syndi-cate

    2022-03-09 12:35:07

    Valamikor a '90-es évek hajnalán serdülőként csöppentem bele a Kandi Lapok által nyújtott képregényes világba, így nem is volt kérdés, hogy felnőttfejjel a "sima" vagy a Marvel-es Splendor-t vesszük-e meg. Tapasztalatom csak a Marvel-es verziósól van. Két játékosan játsszuk, kifejezetten élvezhető, pörgő, bár a vége így is túl hamar elérhető. Volt, hogy a III. szintű lapokból csak egyet kellett venni mert megvoltak a pontjaink, így behoztuk azt a házi szabályt, hogy ketten a 16 pont helyett 30 pontig játszunk. Nagyon tetszik, hogy kérpegényesek a grafikák és nem az aktuális Marvel filmekből vannak "kilopkodva" a képek.
    Kártyavédőzve a gyári insertbe körülményesen férnek vissza a lapok (főleg a befelé szűkülő laptárolók miatt), így mi a legtöbbet számláló I. lapok egy részét a sokkal kevesebb III. lapok mellé tesszük be, így kb harmadolva a kártyákat már elférnek védőzve is.

  • godzsakattila

    2022-01-16 16:32:31

    Én a sógornőméknek vettem meg karácsonyra ezt a játékot. A vétel célja: ketten is jól működő nem túl bonyolult játék. Ez annak tűnt és mivel a Marvel világát szeretik így nem is teketóriáztam a döntésemen. Igazából nem tudom ketten hogy működik, de a három és négyfős teszt körök jók voltak. Hamar felfogtuk és élveztük is. Az eredetit egyikünk se játszotta még. Ha meglenne az alap Splendor magamnak nem vettem volna meg még ezt is mellé, bár Marvel fanoknál lehet hogy még úgy is megérné, vagy esetleg az eredetit eladva. De így ha nem lenne egy rakás jobban kellő játék valamelyiket biztos megvenném magunknak is, mert tényleg érthető, de taktikás játékról van szó. Azoknak is tetszett akik kapták, szóval ajánlani tudom azoknak akiknek nincs még Splendorjuk, vagy van de Marvel fanatikusok. 😊

  • Csiracsirke

    2021-05-14 15:08:57

    Ahogy írtad az utolsó mondatodban nekem jóvétel volt mert a sima nincs meg és a Marvel világát meg szeretem.Először játszottam vele az alkatrészek jók, a korongok a pokerből ismert zsetonokra hasonlít súlyra is, a szabály egyszerű karaktereket kell megszerezned a korongok segítségével amelyek végtelenpontokat vagy bónuszokat adnak. A bonuszokkal olcsóbban juthatsz hozzá 1-1 kártyához ezen kívül ha elég bonuszt sikerült összegyüjteni helyszín lapkákat szerezhetünk amik végtelenpontokat érnek. A játék akkor ér véget ha a végtelen lapkán található győzelmi feltételek teljesűlnek.

    Negatívumként csak a fordítást tudnám felhozni egyes karakterek neve magyarra le lett fordítva ami furcsa mert van olyan ami nem lett pl. : Kingpin aki Vezérnek lett fordítva vagy Marvelkapitány aki meg Csodakapitány lett teljesen érthetetlen 😁

  • Robby

    2021-03-12 21:12:28

    Mostanában többször találkoztam vele, hogy egy játékot kiadnak újra és alig változtatnak rajta valamit. Ekkor nagyon bizonytalan vagyok, ha megvan az elődje, akkor tényleg szükségem van rá? Ha megveszem hoz-e annyit, hogy tényleg kifizetődő legyen és elő fogom-e venni az "alap" változatát, esetleg az alap változat miatt az újdonság varázsa lecseng és az új jövevény marad a szekrényen? Szeretjük a Splendort, de annyi hasonló mechanikán alapuló jobbnál jobb játék jelent meg, hogy inkább azokat részesíteném előnybe. De akinek nincs meg a Splendor (tényleg, van olyan játékos?) esetleg annak a témája nem jött át neki vagy csak MARVEL univerzum rajongó annak biztosan jó vétel lesz.

  • Farkas

    2021-03-12 19:45:15

    Vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban...
    Az illusztrációk szépek, igényesek. Inkább a képregényes verziókat vették alapul a filmes változatok helyett.
    Viszont a fordítás az teljesen érthetetlen a számomra. Fordították a kártyákon, lapkákon amit nem szokás és angolul hagyták amit még a filmekben is lefordítottak. Nem értem...
    Az alkatrészek minősége szerintem valamivel gyengébb mint az alapjátéké. Mind a zsetonok, mind a kártyák vékonyabbak, könnyebbek (vagy legalábbis annak érződnek).
    Itt kiemelném a számomra legérthetetlenebb spórolást, ami a legkevésbé tetszik. A nemes lapkákból itt helyszínek lettek, de két oldalasak. Nem értem ezt a döntést, de számomra elég zavaró randomizálni őket.
    2-3-4 fővel is kitudtuk próbálni, és mindenkinek az volt a benyomása, hogy nehezebben indulnak be a mechanizmusok, mint az eredetiben.
    Nálunk sokkal később és játék közben kevesebbszer hangzott fel a "na akkor ez ingyen volt" mondat.
    Nehezebb kifizetni egy-egy kártya költségét. Nekünk nem gyakran volt olyan, hogy ne kellett volna zsetonokat elvennünk ami az alapjátékban viszont gyakori jelenség, főleg a vége felé.
    Ez lehet jó, ha valakinek túl gyors vagy könnyű volt az alap, vagy rossz, ha valaki pont a lendületét szerette. Engem ez annyira nem zavart.
    A kilépési feltételeket megvariálták, szerintem nehezítettek rajtuk viszont ez több taktikai lehetőséget is ad a Végjátékra ami nekem kifejezetten tetszett.
    Az Avengers lapka viszont átgondolatlannak érződik. Jó az ötlet, hogy egy "vándor díjjal" lehessen felkavarni az állóvizet, viszont nálunk több party alatt is csak párszor cserélt gazdát. Vagyis aki elsőként megkapta, nálunk zömmel annál is maradt a végéig.
    Illetve azt még megemlíteném, hogy nagyon meglennék lepve, ha idén vagy legkésőbb jövőre nem érkezne egy, de inkább két kiegészítő. Se az X-Men, se a Fantasztikus négyes nem kerültek elő a három pakliból. Én számítok rájuk

A Marvel Splendor társasjáték és kiegészítői (1)

  • Splendor: Marvel – Helicarrier/Hydra Base Promo Location Tile társasjáték Kiegészítő

    This was given out to participants of the Splendor: Marvel tournaments at Gen Con 2022. A double-sided location tile for Splendor: Marvel with Helicarrier on one side and Hydra Base on the opposite. Both sides are worth 3 Infinity Points. Helicarrier requires 4 Space (Blue) and 4 Power (Purple) to claim. Hydra Base requires 3 Mind (Yellow), 3 Soul...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Marc André
  • Illusztrátor:  Marc André
  • Kiadók:  REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, ADC Blackfire Entertainment, Space Cowboys, Siam Board Games, Бельвіль
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: kínai
  • English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
  • Traditional Chinese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: kínai
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
  • German edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: olasz
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 7 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Marvel Splendor társasjátékhoz