Clinic: Deluxe Edition
Clinic: Deluxe Edition
Clinic: Deluxe Edition
Videó beküldése

Clinic: Deluxe Edition társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Clinic: Deluxe Edition egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a fogd és vidd, a szimuláció, az útépítés és a solitaire mechanizmusokra.

A Clinic: Deluxe Edition egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a fogd és vidd, a szimuláció, az útépítés és a solitaire mechanizmusokra.
Egy felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 23 990 Ft-tól
  • 4 ajánlat

Kategória: Szállítás, Közgazdaság, Városépítő, Építés / Terjeszkedés, Orvosi
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Fogd és vidd, Szimuláció, Útépítés, Solitaire, Catch the Leader, Three Dimensional Movement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Clinic: Deluxe Edition társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Clinic: Deluxe Edition + 8 db kiegészítőBBProg, Piliscsaba vagy Budapest (ritkábban)

Csak személyesen itt: Piliscsaba vagy Budapest (ritkábban)!

Clinic: Deluxe Edition (bontott nem játszott) Clinic: Deluxe Edition – Biohazard (2022) (bontatlan) Clinic: Deluxe Edition – 5th Extension (2022) (bontatlan) Clinic: Deluxe Edition – Campaign Book (2022) Clinic: Deluxe Edition – 3rd Extension (2021) (bontatlan) Clinic: Deluxe Edition – 2nd Extension (2021) (bontatlan) Clinic: Deluxe Edition – 4th Extension (2020) (bontatlan) Clinic: Deluxe Edition – COVID-19 Pandemic (2020) (bontott nem játszott) Clinic: Deluxe Edition – The Extension (2019) (bontott nem játszott) A bontottakat KS hiány miatt ellenőriztem és bekértem a hiányzó elemeket (ANGOL KS az alap és az extension, de úgy emlékszem a többi is) csere nem

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Clinic: Deluxe Edition társasjáték videók (7)

Kommentek

Kommentek

  • mr.zehy

    2023-03-16 18:11:20

    Végre sikerült ezt is kipróbálni, és bár a közepén-végén azért volt a szuper ötlet és megvalósítás mellé egy erős meh érzésem (mocskosul fiddly elsőre), összességében és rápihenve ez egy szuper eurogame. Nagyon tetszik eleve az egész téma, ráadásul elég jól tematizálták pár ügyes mechanikával, de ettől függetlenül tökéletes egyetértek az egyik lenti kommenttel is, és a serpenyő másik oldalán ott van a jött a szemészetre, majd átküldjük a kardiológiára vagy épp fordítva, az azért wtf. :D
    Ezek azonban talán olyan apróságok, amik felett bőven szemet lehet hunyni, ráadásul ebből van kevesebb, így egyébként meg tényleg totál egyedi játék - és megint le kell írnom - szuper ötletekkel.

  • syndi-cate

    2023-03-02 10:43:32

    Nagyon gondolkodtam rajta, hogy belevágjunk-e egy BGG 4-es komplexitásos heavy euroba, de a francia kiadás 12ezer ft-os ára nagyon, nagyon csábító volt, főleg úgy, hogy a Theme Hospital nagy kedvenc volt DOS alatt, de amúgy a Bullforg játékaiból több más is, pl. a Populous vagy a Syndicate sorozat is (igen-igen, a névválasztás mérvadó 😅 )

    Egyszó mint száz, efféle kórház üzemelési tudás(talan)sággal felvértezve megvettük, kipakoltuk, ámuldoztunk a milliónyi is alkatrészen, majd több órán át !!! átveséztük a szabályt, elpakoltuk és egy hét múlva jutott újra idő arra hogy elővegyük.

    Első játékot csúnyán benéztük, belefulladtunk az építkezés örömei okán kialakult csődszerű pénztelenségbe (erről nem csináltam képeket), és inkább abban minutumban már okosabban érezvén magunkat újra is kezdtük.

    Másodjára már elkapott a flow. Eszméletlen jó ez a játék. Annyira sok apró mindenre kell koncentrálni, hogy mit és hogyan csinálj jól, akár épületrészek optimális lehelyezése, a dolgozók és betegek mozgatása a megfelelő helyekre, a pénzel való állandó zsonglőrködés, az azutók, a fránya parkoló autókkal való mismásolás, hogy hip-hop elszaladt egy játékkal majd három óra.

    Az tényleg lehangoló hogy a betegekre csak pénzforrásként tekintünk, és nem az a lényeg hogy meggyógyuljon, hanem gyógyulása közben minél több pénzt termeljen. Pénz, pénz, pénz. Sárga betegem van a pszichiátrián, hagyom had aszalódjon még 1-2 körig, majd meggyógyítom akkor mert úgy többet fizet. Az sem tetszett hogy átpakolhatjuk a betegeket az előjegyzésben, pl. jön egy narancs beteg kardiológiára, de én azt átmozgathatom szemészetre, mert ott épp van egy narancs szemészorvosom aki majd meggyógyítja. Jó napot bácsika, kardiológiára jött mert nagyon beteg, rossz a szíve? Nem baj, tessék jönni, megnézzük helyette a szemét. Pff!

    Summa: a korház téma, a térben építkezés, az embermozgatás tetszik, a flow megvan, agyalós, tervezgetős játék, viszont ha lerántjuk ezt a kórházas leplet, egy száraz pontszerzéses euro van mögötte.

  • syndi-cate

    2023-02-23 08:59:24

    Apró észrevétel, a magyar szabályfordításból a setup résznél hiányzik a 16. pont teljes leírása, azaz hogy kapunk 15$ kezdő pénzt. Ami egyébként elég jelentős kihagyás, mert mi gyakorlatilag játék legeslegelején a fejünket vakartuk hogy hogyan vásároljunk új szobákat vagy béreljünk fel dokikat, ha nincs semmi pénzünk. 😅
    Angol szabály szerencsére írja "$15, placed at the bottom of the left side of your player board (16) "

  • gelupapa

    2022-10-26 11:15:38

    Régóta szerettem volna ezt a játékot beszerezni, de a témája miatt voltak fenntartásaim, viszont mindenképpen szerettem volna Alban Viard játékot beszerezni, mert a small cityről és Clinicről is sok jót hallottam ígyhát megtörtént. Elnézve az előttem szólókat van bennem egy olyan érzés , hogy vajon jól játsszátok ezt a játékot?

    Abban nem tudok vitatkozni, hogy valóban te döntöd el, hogy milyen betegeket kezelsz és igen valóban megteheted azt is, hogy nem kezeled rögtön és így romlik az állapota és ha súlyosbodik akkor több pénzt ér a kezelése. De..

    Olyan nincs hogy ne kezelj beteget, mert ez az egyetlen bevétel a játékban és ezzel lehet tulajdonképpen győzelmi potot is szerezni tehát a cél az is hogy minél többet és minél súlyosabbat tudj egy körben meggyógyítani. Az orvosok romlanak minden körben tehát ha a beteg is romlik egyre nehezebb lesz meggyógyítani őket. A halál meg minusz pont és a játékban bőven van min előre gondolkodni tehát nem annyira egyszerű azért ha azt a stratégiát alkalmazzuk, hogy megvárjuk a betegek haldoklását. És ott van a körönként a nem kevés fenntartási költség is amit kizárólag a bevételből fedezhetsz ami ugye a gyógyításból jön kizárólag.

    Zseniális, hogy sandbox jellegűen mindenki maga építheti fel a klinikáját , de felfelé is. Ez sem olyan egyszerű egyébként mert...

    Ha nem optimális az épület akkor sok lépéspontot igényel majd a betegek és a személyzet elhelyezése ami szintén minusz pont a játék végén! Ez a mozgás és mozgáspont optimalizálás szintén egy egyedi megoldás szerintem a játékban.

    És akkor még ott vannak a parkoló autók problémája..

    Összességében tehát a clinic egy különlegesen jó játék egyedi mechanikákkal. Egy idő után lehet az embernek olyan érzése, hogy nincs elég sokféle épület a játékban, de rengeteg kiegészítője van a játéknak ami tetszőlegesen kombinálható így már hatalmas az újrajátszhatósága.

    A játék véleményem szerint sokkal jobb mint sok más játék ami a helyet foglalja a bgg top 100 ban...

  • harnas1207

    2021-08-08 19:58:49

    Házi szabállyal játszottunk úgy, hogy az érkező betegekhez kellett igazodni és nehéz volt megmenteni őket. Akkor nem csak egyféle osztályt építettél, hanem próbáltad kimaxolni a kórházat. De ilyen játék talán nincs is alapból.

  • maricusi

    2021-08-08 18:25:15

    Nagyon tetszett a játék bemutatása. Az azért elszomorít, hogy kórház tematikájú játéknál a betegek megmentése másodlagos cél. Kiváncsi vagyok van e olyan játék, ahol pl. egy tömegkatasztrófa nyomán a túlélők "menedzselése" során a cél minél több áldozat sikeres megmentése-meggyógyítása. Esetleg egy orvosprofesszor vagyok, akinek az a célja, hogy a rábízott x fő medikát minél sikeresebb orvossá képezze.

  • harnas1207

    2021-08-08 12:55:12

    .

  • harnas1207

    2021-08-08 12:51:20

    A Clinic Deluxe azért került terítékre, mert párom imádott egy retró kórházépítős pc játékot. A játék elsőre nagyon bonyolultnak tűnhet, és a játékszabály se a legjobban magyaráz. Kinézetre és élményre nagyon Lacerda. Első 1-2 alkalommal még megvan a varázs, hogy milyen nehéz értelmesen és szabályosan üzemeltetni a kórházat, de mikor beletanul az ember, akkor nagyon kötött és egyszerű lesz a Clinic különleges mechanikája. Az építekzés szabályait nehéz megtanulni, és amíg hibázunk, addig megmarad a játék izgalma, de utána nagyon egysíkú lesz, illetve felértékelődik az egymás elől elhappolás értéke is. Nagyon jópofa, hogy figyelni kell a parkolásra és a beteg hálózatra. Kevésbé jó, hogy a nem túl változatos építhető egységek nem adnak stratégiai lehetőséget. A kék spéci szobák között már-már OP is van. Ami külön zavaró volt, hogy a betegek érkezése nagyon nem illet bele a játékmentebe. Mi válogatunk kit és mikor látunk el. Nem a betegek megmentése a lényeg, hanem a pénzszerzés. Az akciók kiválasztásánál előfordulhat olyan helyzet, hogy a másikat egy kör hátrányba taszítjuk, ami akár a játék elvesztését is jelentheti. A kiegészítőket böngészve azt vettem észre, hogy nem javítanak ezeken, sőt kivételesen elrettentettek a megvásárlástól. A Clinic egy nagyon jópofa, de véleményem szerint nem teljes játék. Megérte a beleölt időt és energiát, hogy kipróbálhassuk, de nem tud hosszú távon olyan élményt adni, ami kárpótolna a setupért.

A Clinic: Deluxe Edition társasjáték és kiegészítői (9)

  • CliniC: Deluxe Edition – The Extension társasjáték Kiegészítő

    The brand newest CliniC: Deluxe Edition the Extension contains all expansions (at least 12 expansions) already released in the medical dossier #1, medical dossier #2 and medical dossier #3, with new rules, new components, new lay outs and new tiles with new graphics and illustrations from Ian O'Toole. —description from the publisher CliniC: The Extension...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    CliniC: Deluxe Edition – The Extension társasjáték Kiegészítő 18990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Clinic Deluxe Edition: Covid-19 társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 180 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 180 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5
  • Clinic: Deluxe Edition – The Extension 4 társasjáték Kiegészítő

    Ez a Te klinikád! Építsd fel úgy, ahogyan azt Te szeretnéd! A városközpontod virágzik, de ahogy a város növekszik, úgy nő a sürgősségi orvosi ellátás iránti igény is. Szerencsére neked és üzlettársaidnak megvan a kellő anyagi hátteretek, hogy felépítsetek egy klinikát, és segítsetek azoknak, akiknek nem csak elsősegélyre van szükségük. Gyorsan...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Clinic: Deluxe Edition – The Extension 4 társasjáték Kiegészítő 9490 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Clinic: Deluxe Edition – 2nd Extension társasjáték Kiegészítő

    Clinic: Deluxe Edition – 2nd Extension adds 13 expansions and 1 variant to Clinic: Deluxe Edition, including the following: Stretcher Bearers New Appointments Round VII New Special Modules Pediatrics Coffeemaker CEO Events Medical Scanner Morgue Beds Surgeon Secretaries Variant 1: Greater Demand From the game introduction Just as you are finishing a tricky...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

    Clinic: Deluxe Edition – 2nd Extension társasjáték Kiegészítő 18990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Clinic: Deluxe Edition – 3rd Extension társasjáték Kiegészítő

    Clinic: Deluxe Edition – 3rd Extension adds 12 expansions and 3 related variants to Clinic: Deluxe Edition, including the following: Cigarettes Helicopters Fire Trucks Wheelchairs Public Toilets Temp Agency Triage Ghosts Therapy Dogs Gift Shop Air Conditioners Urban Design 2.0 Variant 2: Easing the Stress Variant 2a: Tough Doctors Variant 2b: Clever...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

    Clinic: Deluxe Edition – 3rd Extension társasjáték Kiegészítő 18990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Clinic: Deluxe Edition – Campaign Book társasjáték Kiegészítő

    With nearly 50 expansions for Clinic: Deluxe Edition, the need for a way to ease players into that ponderous pool of possibilities has grown great. This Clinic: Deluxe Edition – Campaign Book provides 3 campaign modes to address all experience levels, and all of which are designed for 1 – 4 players: The Thematic Campaigns: Each of these campaigns...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 4/5

    Clinic: Deluxe Edition – Campaign Book társasjáték Kiegészítő 5000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

  • Clinic: Deluxe Edition – 5th Extension társasjáték Kiegészítő

    Occasionally, I’ve heard it said that some players build their clinic nearly the same way every time, and that the construction part of the game lacks variety. So, in The Extension, I added Urban Design 1.0 to require different floor plans, and Underground Utility Work to reduce the available space and to resize and reconfigure your player boards however...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

    Clinic: Deluxe Edition – 5th Extension társasjáték Kiegészítő 9490 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Clinic: Deluxe Edition – Biohazard társasjáték Kiegészítő

    To conclude the Clinic: Deluxe Edition series, I wanted to focus on the disposal and recycling of all the refuse produced when patients are treated. This final, lone expansion is compatible with all expansions, because it merely depends on having nurses and orderlies, which are part of the base game! If you can include Janitors from The Extension, you can...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Clinic: Deluxe Edition – 6th Extension társasjáték Kiegészítő

    After the announcement of the final expansion, we decided to release just one more, called the addict expansion, because we geeks can never really stop playing - particular you, my wonderful fans! I present to you a new set of randomizer cards, a magical deluxe capsule to treat your addiction, a physiotherapist to provide massages after work, a funny...

    • Játékidő: 150 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 150 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2.5 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Alban Viard
  • Illusztrátor:  Ian O'Toole
  • Kiadók:  Giochix.it, Mercury Games, LudiCreations, AVStudioGames, Capstone Games, Summon Games, Giant Roc, Board Game Pimp
  • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, olasz, Korean, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 31.5 cm x 7.3 cm
    • Súly: 2 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
  • German edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 31.5 cm x 7.3 cm
    • Súly: 2 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: orosz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Clinic: Deluxe Edition társasjátékhoz