Korinthosz
Korinthosz
Korinthosz
Korinthosz
Videó beküldése

Korinthosz társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Korinthosz egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a ceruza-papír és a kockadobás mechanizmusokra. A IV. SZÁZADBAN a korinthoszi piacon állandó volt a sürgés-forgás. Az ismert...

A Korinthosz egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a ceruza-papír és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A IV. SZÁZADBAN a korinthoszi piacon állandó volt a sürgés-forgás. Az ismert világ minden szegletéből özönlöttek ide a kereskedők, hogy bemutassák portékáikat: mesteri szövésű perzsaszőnyegek, ízletes olívaolaj Krétáról, mézédes római szőlőfürtök és tüzes egyiptomi fűszerek… bármi a tiéd lehet, csak győzd megszerezni!

A játékban egy helyi kalmár vagy, és látod, hogy itt a lehetőség, hogy olyan üzleteket bonyolíts le, amelyekkel lehengereled a kikötői kofákat. Ehhez jó döntésekre, ravasz befektetésekre és persze egy csipetnyi szerencsére is szükséged lesz. Küldd hát ki az intéződet, hogy derítse fel neked a vásári forgatagot, keresd a jobbnál jobb lehetőségeket, bővítsd ki a kereskedőházadat és csavard az ujjad köré Korinthoszt!

Ebben a kockajátékban a dobott értékek különböző kereskedelmi akciók lebonyolítására biztosítanak lehetőséget. Körről körre az lesz a feladatod, hogy a meglévő kockacsoportok közül válassz egyet, és a darabszámuknak vagy értéküknek megfelelően szerezz be új, különleges árucikkeket, gyarapítsd a kecskéid számát, vezesd keresztül-kasul a piacon az intéződet vagy egyszerűen csak számold a csengő-bongó aranytallérokat.
Az akciód kiválasztása előtt mindig figyelj oda a többi játékosra is, hiszen van, amikor többet ér, ha saját gyarapodásod helyett a riválisaid lehetőségét veszed el…

Irány a korinthoszi piac!

Forrás: Szellemlovas
4 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 3 000 Ft-tól
  • 11 ajánlat

Kategória: Kockajáték
Mechanizmus: Ceruza-Papír, Kockadobás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Korinthosz társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Korinthosznikolett0506, Tápiószentmárton, Albertirsa, Nagykáta, Cegléd

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Tápiószentmárton, Albertirsa, Nagykáta, Cegléd! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, 4 lap hiányzik belőle.

0 érdeklődő


Korinthoszorsi.barta, Budapest, XIV.

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest, XIV.!

Csak kibontva volt, soha nem játszottunk vele, a kockák még az eredeti csomagolásban vannak. Valahogy sosem került elő.

1 érdeklődő


Korinthoszeszterlanckft, Budapest XVI., Pólus Center, Sugár Üzletközpont, Duna Pláza környékén.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XVI., Pólus Center, Sugár Üzletközpont, Duna Pláza környékén.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Írogatós játék, nálunk 2x került elő. Aki szereti a kockajátékokat, és írogatni annak ajánlom. Gyerekeknek is nagyon jó játék. Budapesten személyesen lehet átvenni. Esetenként Győrben is. Csomagküldés a vevőt terheli.

0 érdeklődő


Korinthosztothdl, Őrbottyán, Veresegyház

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Őrbottyán, Veresegyház! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2 éve kerülgetjük; a család soha nem akarja kipróbálni.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Korinthosz társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

  • Korinthosz – Kockát vetni muszáj

    Ismertető2019.07.08. 10:00:00 / Ismertető, 2019

    A Korinthosz egy habkönnyű játék, hamisítatlan nyári limonádé. Méretéből fakadóan könnyűszerrel elfér egy kisebb táskában is, elmagyarázni valóban nem tart tovább három percnél.

Kommentek

Kommentek

  • hadhaz.sandor

    2022-06-27 20:57:14

    Tényleg egy belépő szintű roll&write, de igenis vannak benne izgalmas döntések. Ezt pedig az intéző hozza be, mivel egyrészt teljesen máshogy működik hozzá a kockaválasztás, de mégis elég sok pontot össze lehet szedni belőle és még kombókat is ez a rész adja. 2 fővel talán nem a legizgalmasabb játék, de 3-4 fővel kifejezetten ajánlom kezdőknek vagy egy hosszú nap utáni levezetésnek.

  • soetigabor

    2022-01-08 19:41:00

    Mondanám, hogy ez egy belépő szintű roll & write, de igazából nem tudom belőni, hogy ki a célközönség. A műfajjal ismerkedőknek szerintem 1 játék után világossá válik, pontosan mit jelent a dobj és írj, utána feljebb válthatunk, a gyerekeknek meg szerintem ingerszegény lesz mind a ráhúzott téma, mind maga a műfaj. Nekem sajnos száraz ikszelgetés, karikázgatás az egész, a pontszerzésen kívül nincs más célunk. Nem hajtunk kombócunamira, nincs alkotás/építkezés, nincs semmi plusz benne. Az árazást szerintem nem találták el, ennél olcsóbban is lehet, nagyobb játékélményt nyújtó játékokat is kapni. Ha nem a bolti ár 1/3-áért vettem volna, megbántam volna a vételt, így viszont csak meh... Hogy írjak valami jót is: küllemre nagyon kedves, jó hangulatú, és az alkatrész minőségre sem lehet panasz. A játékszabályban van egy nagyon jópofa megjegyzés: "Abban a valószínűtlen esetben, ha mind a 9 kockával azonos értéket dobtál, azonnal és mindörökre megnyerted a játékot. Fotózd le, oszd meg a neten, keretezd be, tedd ki a falra és a játékot ajándékozd el egy barátodnak." :D

  • dseres001

    2021-12-01 22:38:13

    Fél áron szereztem be akciósan, úgy nagyon megérte. Könnyed kockadobós-ikszelgetős játék. Hamar lemegy, nem fáraszt, és kielégíti a kockadobás utáni vágyainkat.

    Days of Wonder adta ki, ami azt jelenti, hogy a komponensek jó minőségűek, van becsületes insert, és mindennek megvan a helye a dobozban, amiben nem marad felesleges üres hely. A kockák szépek, jó fogásúak. A kikötő tábla kellően vastag. A tábla és a pontozólapok grafikája - hogy is mondjam? - cuki, de funkcionális.

    Még csak 2 fővel próbáltuk. Így maga a játék eléggé determinisztikus, általában mindkét játékos ugyanazt választaná. Pl.: az egyik számból dobsz 4 vagy 5 kockát, akkor általában azt választod. Ad valamennyi mélységet az intéző mozgatása ill. adnak egy keveset az épületek, de azért még ezekkel sem egy ,,heavy euro". Pont ez a jó benne.

  • kucsatax

    2021-11-15 19:57:50

    Egysezrű de nagyszerű kockadobós játék, ahol a játékosok ókori kereskedők bőrébe bújva fűszert, kelmét, bort, olíva olajat és kecskét adnak el. A kockákkal való dobás után az azonos értékű kockákat meghatározott sorrend szerint a kikötőtábla sávjaira helyezik, majd felváltva kiválasztanak egy egy sort a kikötőtáblán, ahonnan a kockákat elveszik és a pontozólap megfelelő mezőin beikszelik, vagy karikákázzák a dolgokat, azaz feltöltik egy-egy "bolt" árúkészletét (árút adank el), gyűjtenek kecskét és aranyat, amivel aztán épületeket (bónusz lehetőségeket) vásárolhatnak maguknak. Szerintem egy jó hangulatú, jó témájú kockajáték, könnyű szabályokkal. 2-4 fővel játszahtó. BGG-n 1 fős játékleírás is van már hozzá, igaz csak angolul. A kockadobós, kompakt játékok kedvelőinek kifejezetten ajánlom.

    Magyar nyelvű játékszabály 1 fős játékhoz itt található: Korinthosz játékszabály SOLO

  • hierroo

    2021-05-07 09:52:25

    Amikor tanulmányoztam ezt a játékot, akkor a neten találtam egy print and play oldalt ahol ez a játék is megtalálható volt többi más mellett. Mindenképpen ki fogon próbálni. Bár nem vagyok egy rajzolgatós fajta, de a témáját szeretem, úgyhogy érdemes kipróbálni! (Olyan kevés hozzávaló kell a játszásához - talán csak a dobókockák száma több az átlagosnál - , hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy megismerjem.)

  • WinterTomi

    2021-05-05 17:36:14

    Fillernek meg bemelegítőnek pont azokat szeretem, amik nem igényelnek nagy tudományt. Eléggé le tud fárasztani egy nagyobb játék egyébként is. :)

    Igen pont ez egy nagyon nagy szépsége szerintem a társasjátékoknak, hogy minden műfajban tudsz találni olyat ami tetszik. :)

  • Kellernita

    2021-05-05 14:41:30

    Arra készülj, hogy a Calavera wgy kockadobálós, színgyűjtő bingo 😄 Finoman szólva nem igényel nagy tudományt, de fillernek, vagy bemelegítőnek jópofa. Egyébként értem az álláspontod, mert én pl. általában a kockamentes játékokat preferálom. De minden műfajban akad egy-két csemege, hihetetlen világ ez a társasjáték 😊

  • WinterTomi

    2021-05-05 14:04:53

    Szerkesztve: És köszi szépen az ajánlást a Calavera-ra, mert kipróbáljuk azt is :)


    Egyetértek veled, hogy nem érdemes ítéletet mondani egy játék után. Nem is szeretnék, még tervezek neki adni pár próbát, mert jó játék. Eddig maga a mechanika az ami nekem nem igazán jön be, viszont az tény, hogy a mechanikában amiket próbáltam az egyik legjobb.

  • Kellernita

    2021-05-05 13:33:44

    Mi is a napokban próbáltuk ki a játékot, jó kis lehetőségeket rejt. Én azt hittem a roll&write távol áll tőlem, de már a Calavera is bejött meglepő módon, ez pedig egy kicsit emeltebb szint. Szerintem nem érdemes egy játék után ítéletet mondani felette, sokat lehet benne fejlődni alkalomról alkalomra. Ez persze minden játékra igaz lehet, de itt valahogy jobban érzékelem ezt.

  • WinterTomi

    2021-05-05 10:39:48

    Nagyon vegyes érzelmeket vált ki a játék.

    A komplexitása sem egyértelmű. Mindenki azt írja, hogy nagyon egyszerű, azonban ezt a képet szeretném árnyalni egy kicsit. Igen, a komolyabb munkáslehelyezős vagy pakliépítősjátékokhoz képest pofon egyszerű. Azonban a maga nemében, szerintem nem a legegyszerűbb játékokhoz sorolnám. Ez viszont nem jelenti azt, hogy 1-2 gyakorló kör után ne lehetne könnyen megtanulni a szabályokat.

    A roll & write mechanikák közül amikhez eddig szerencsém volt nekem kiemelkedik a Korinthosz. Az egy sajátossága a játéknak, hogy nem az nyer aki nagyobbat tud dobni a kockával, hanem van benne taktika, hogy ki melyik kockát veszi, hogy költ aranyat a plusz kockákra, ezzel is növelve a saját esélyét, hogy taktikáját végre tudja hajtani.

    Akik szeretik a roll & write típusú játékokat nekik határozottan ajánlom kipróbálásra, tekintve, hogy nekem eddigi tapasztalataim alapján az egyik legjobb roll & wirte játék.

  • halmaik72

    2020-09-03 17:42:57

    A Játszóház projekt jóvoltából tudtam kipróbálni ezt a játékot.

    Nekem teljesen új volt az egész, hogy mindent a kockák döntenek el, hogy nincs igazán játéktábla, hanem egy lapra firkáljuk a dolgokat. Először nem is értettem pontosan, mit is kellene csinálni, de aztán játék közben kikristályosodott a dolog.

    Vegyesek az érzéseim: nem volt tulajdonképpen rossz, egy kis laza kikapcsolódásnak jó volt, de azért nem nyűgözött le. Azt hiszem az is negatívum a számomra, hogy nem nagyon vonzódom az olyan játékokhoz, amik ennyire a kockadobásra hegyeződnek ki.

    Azonban semmiféleképpen nem beszélek róla le senkit, csak engem nem igazán tudott megfogni.

  • nikoletta.89

    2020-06-16 22:36:28

    Egyszerű, könnyen megtanulható játék. Nagyon ajánlom egy hosszú, nyúzott nap után ideglevezetőnek. Gondolkodtató, mégis laza. Nálunk ez az egyik, ami ilyenkor előkerül. :)

  • vuca1711

    2020-01-02 18:08:46

    Elég összetett játék, de nagyon izgalmas és élevezetes. Sok dobókockával kell játszani, ami miatt a szabályokat kicsit nehéz megérteni az elején. A dobásokat többféle képpen is elpakolhatjuk a táblán, ami miatt viszonylagos szabadsággal élhetünk a játék alatt. Az intéző egy külön csavar a játékban, ami még több lehetőséget kínál fel nekünk. Aki szereti a történelmi játékokat annak nagyon jó, mert épületeket is lehet építeni a pontjainkkal. A táblára firkálni is lehet ami szerintem különösen jó dolog. Szerintem ezt a játékot családdal nagyon jól lehet játszani, gyerekek mellé különösen jó. Taktikázni is sokat lehet benne, így könnyen meg tudjuk vezetni a másikat.

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  20 - 30 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Sébastien Pauchon
  • Illusztrátor:  Cyrille Daujean, Julio Cesar
  • Kiadók:  Days of Wonder, Happy Baobab
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • Dutch/French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • English/French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • English-only edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 3.6 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • French-only edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19.9 cm x 19.9 cm x 3.5 cm
  • English PDF edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
  • Multilingual Print & Play edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Korinthosz társasjátékhoz