Santa Maria
Santa Maria
Santa Maria
Santa Maria
Videó beküldése

Santa Maria társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Santa Maria egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a kártya húzás és a kockadobás mechanizmusokra. Build and maximize your polyomino...

A Santa Maria egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a kártya húzás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Build and maximize your polyomino colony in the New World.
Santa Maria is a streamlined, medium complexity Eurogame in which each player establishes and develops a colony. The game features elements of dice drafting and strategic engine building. The game is low on luck and has no direct destructive player conflict; all components are language independent.

In the game, you expand your colony by placing polyominoes with buildings on your colony board. Dice (representing migrant workers) are used to activate buildings; each die activates a complete row or column of buildings in your colony. The buildings are activated in order (left to right / top to bottom), then the die is placed on the last activated building to block this space. It is therefore crucial where you put new buildings in your colony, and in which order you use the dice.

As the game progresses, you produce resources, form shipping routes, send out conquistadors, and improve your religious power to recruit monks. When you recruit a monk, you must decide if it becomes a scholar (providing a permanent special ability), a missionary (for an immediate bonus) or a bishop (for possible end game points). The player who has accumulated the most happiness after three rounds wins. The available specialists, end game bonuses and buildings vary from game to game, which makes for near endless replayability.

Forrás: Szellemlovas
6 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 5 590 Ft-tól
  • 9 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Civilizáció
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Kártya húzás, Kockadobás, Útépítés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Santa Maria társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Santa Mariaspielerrr2000, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan, hibátlan. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kkoBYopTXnyFHgF0N80nSPzGm2htDhWzOfnHu5KZGSs/edit?usp=sharing

1 érdeklődő


Santa Mariaisti.gluck, Budapest, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan, keveset használt. Komplexebb játékokkal játszunk, így keveset kerül elő.

0 érdeklődő


Santa Mariaropin, Budapest, Vác környéke

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Vác környéke! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak bontva volt.

0 érdeklődő


Santa Mariasarolta.gs, Kecskemét

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Kecskemét! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kerül elő. Magyar szabály letölthető hozzá.

0 érdeklődő


Santa Mariagbubu13, Budapest, XIV.

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2 játékalkalom. gyakorlatilag még nyomdaszagú. Szerettük, de nagyon sok van

3 érdeklődő


Santa Mariavlevi007, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZlcVjqPXpyDvxW14NrHM_grk1RGc-K4BhH3223HrDDE/edit?gid=0#gid=0

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Santa Maria társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • hadhaz.sandor

    2023-03-09 20:58:00

    A kockadraft mechanika az egyik kedvencem, a 2 dimenziós engine építést pedig szerintem még sehol máshol nem láttam. Sok száz játék után ritkán találkozok már új és friss mechanikával, de a Santa Mariának sikerült meglepnie. A szabályok egyszerűek: csak 3 féle akció közül kell választani a körödben. De mégis eszméletlen mély döntések vannak benne, hogyan is építsem fel a területet, milyen sorrendben aktiváljam őket, hogy minél többet hozzak ki belőle és a jó kockákat se vigyék el előlem. A közös kocka pool miatt kellemesen interaktív, de mégsem egymást gyilkolászós, egymás alá vágós fajta.

    2 fővel kifejezetten jól működik, 3 fővel még kipróbálnám, talán jót tesz neki ha több kockából lehet választani az elején és egy kicsit szűkösebb lapka piac/szerzetes helyek, viszont a kiszámíthatatlanság és a holtidő növekedése miatt 4 fővel már nem biztos hogy nekiülnék. A gyerekded kinézet és az egyszerű szabályok ellenére ez egy gondolkozós játék, APre erősen hajlamosít.

    És az a fránya kinézet... Ez az a játék aminek nagyon jól állna egy új kiadás szebb táblákkal, tokenekkel és akár egy új téma is. Na jó, a témából úgysem jön át semmi, ez nem egy tematikus euró.

  • mesanyi

    2022-11-29 16:42:03

    Rengeteg helyen akciós volt és azt olvastam, hogy ez amúgy egy remek alkotás, de a designra elfogyott a pénz :D

    Szóval igen, talán a játék legnagyobb hibája a kinézete és Boldogság tokenek (Mi itthon NyallerPontoknak hívjuk). Egy kicsit ?csufi? vagy csak ódivatú a design, de lehet simán elszoktunk ettől.

    Viszont minden más teljesen rendben van!
    Nagyon jó ez a kockadobós, lapkalehelyezős, különleges képességes és szerződés teljesítős játékmenet. Nagyon tetszik, hogy sorokat és oszlopokat lehet aktiválni és mlyen fontos jól lerakni a lapkákat, mert a sorrend is számít az aktiválásnál.

    Nem is olyan egyszerű sok pontot elérni, hiába érzed azt, hogy ez a menet tök jól ment 1-2 pontnál többel még egyikünk sem tudott itthon nyerni.

    Ketten nagyon jól működik, ha többen lennénk, akkor azt hiszem kicsit szűkös lenne minden erőforrás, főleg a területlapkák, de ki kell próbálni és alig várom, hogy úgy is kipróbáljuk.

    Most nagyon jó áron van (6ezer alatt) és ennyi pénzért tényleg nagyon megéri!

  • braunz

    2022-09-19 11:00:48

    Jó kis játék ez. Amit nagyon fontos megjegyezni, hogy a tetrisz-elemeket nagyon fontos úgy lehelyezni, hogy ne maradjanak üres kockák két adott elem között.

  • c.gergo

    2022-07-12 18:47:02

    Hát ezen meglepődtem. Akciós volt, dícsérgették is meg minden, ezeket eléggé félvállról veszem. Aztán csak állt a polcon. Egyik nap nézegetem, mondtam az asszonynak, hogy próbáljuk már ki, ha már megvan. Aztán csak néztem jaték után. Ez zseniális. Euro, de nem száraz. Kockadraft, tertrisz elemek, építgetés, fejlesztgetés.... Igaz szerintem ronda mint a fene. Az asszonynak tetszik, bár neki a burgundy is, szóval nem számít a véleménye :D tényleg egy igazi hidden gem. Már csak a kieg kellene :)

  • ronaiheni

    2022-06-09 19:23:51

    Ez egy igazi rejtett kincs. Akinek a Burgundy kockamechanizmusa tetszik itt szintén szeretni fogja. Igazi egyveleg. KOckák mint bábuk , tetriszes formák amikkel építjük a terünket, és van benne kis quadropolis is , mivel a függőleges és vízszintes sorok , oszlopok ritmusa adja mihez jutunk milyan ritmusban. Mert bizony amit szerrzünk el is kell költeni hogy legyen hely a következő körben a begyűjtött nyersanyagainknak. Igazán gyorsan lehet tanulni és tanítani és aki akr el is mélyedhet benne . Szerintem igazi klasszikus darab.

  • Haag Csilla

    2021-06-24 20:58:05

    A fiam játtszott a szóló módjával, szerinte nem olyan rossz, mert sokkal gyorsabb és nem igazán külömbözik a többfős játéktól, de az interakció hiánya érződik, nincs kitől elvenni a kockákat és a lapkákat, szerinte a többszemélyes variáció jobb, de ha egyedül van szívesen eljátszik vele.

  • hierroo

    2021-06-23 16:44:47

    Bár még nem tudtam kipróbálni ezt a játékot, de egész okosnak tűnik. A témája jó, a mechanikája biztos hogy jól ki van találva. A kinézete is rendben van, igaz tényleg nem egy műremek, de szerintem ha valóban jó a játék, akkor ezen túl lehet lépni. A szólója nem tűniko olyan izgalmasnak, nem tudom, hogy próbálta e már valaki?

  • Haag Csilla

    2021-05-15 13:13:36

    Ez a játék egy hidden gem (rejtett gyöngyszem).

    Egészen addig amíg nem ajánlották nem is tudtunk róla, de már a legelső játékalkalommal megtetszett. Az újrajátszhatósága magas, rengeteg lehetőség közül lehet választani. Ami nekünk nem tetszett benne, hogy a nehézséghez képest az illusztrációk nagyon gyermekiek. Mindenkinek tudom ajánlani aki szereti a kockadraftolást, a tetrisz elemek pakolását és a szabályokhoz képest mély és komplex játékelményt. Ezúton is köszönjük a Társasnavigátor vezetőjének (Rolandnak), hogy megismertette velünk ezt a játékot.

A Santa Maria társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 - 90 perc
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson
  • Illusztrátor:  Gjermund Bohne
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Granna, Jumping Turtle Games, Aporta Games, PaperGames (III), Lavka Games, Arrakis Games, Sharp Point Publishing, Summon Games, Dal Tenda
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Santa Maria társasjátékhoz