Hippokratész
Hippokratész
Hippokratész
Hippokratész
Videó beküldése

Hippokratész társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Hippokratész egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a solitaire, a trn-02 stat turn order, a turn order: claim action és a market mechanizmusokra....

A Hippokratész egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a solitaire, a trn-02 stat turn order, a turn order: claim action és a market mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hippokratész tanítványaiként gyógyítsatok betegeket az ókori Görögországban, és teljesítsék be örökségét.
Noha olyan korban született, melyben a megbetegedéseket az istenek büntetésének tartották, és ebből kifolyólag vallásos praktikákkal kezelték, Hippokratész természetes okokat látott a betegségek hátterében. Ezek kialakulását a helytelen táplálkozás és a környezeti tényezők számlájára írta, és kezelésükre is természetes gyógymódokat, pihenést és gyógyszerek alkalmazását javasolta. Most, hogy megöregedett, életének vége felé reménykedik benne, hogy a tudományon alapuló orvoslás továbbvitelében számíthat az orvosok következő generációjára.

Ebben a játékban egy-egy orvoscsoport vezető doktorának szerepét öltitek magatokra, és igyekeztek meggyógyítani a kórságban szenvedőket, ellátni a sérülteket, miközben magas szakmai színvonalra törekedtek. Az a játékos, aki a leghatékonyabban képes egyensúlyban tartani minden elemet, lesz Hippokratész méltó utódja, és a játék győztese!

Hippokratész ötvözi az aukciós licitálást, a lapka lehelyezést, az erőforrás-kezelést és még sok minden mást, így hozva létre olyan izgalmas keveréket, amely kellő kihívást jelent minden játékos számára.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 17 000 Ft-tól
 • 30 ajánlat

Kategória: Ősi, Orvosi
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Solitaire, TRN-02 Stat Turn Order, Turn Order: Claim Action, Market, ECO-05 Income, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Hippokratész társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Hippokratész ksveverika, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Delux Ks verzió, hibátlan.

0 érdeklődő


Hippokratészflender.roland.hun, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó "Hippokratész" társasjáték sértetlen és hiánytalan állapotban. Személyes átvétel Szegeden vagy csomagküldés a vevő terhére.

1 érdeklődő


Hippokratész - Deluxep.judy, Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI. kerület vagy belváros, posta megoldható a vevő terhére!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI. kerület vagy belváros, posta megoldható a vevő terhére!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcsöprés, nem került elő a kipróbálás óta.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Hippokratész társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • lajzol

  2023-04-16 22:08:47

  Húsvét előtt 2 héttel lettem figyelmes a játékra, 1-2 bemutató videó után már tudtam: be kell szerezni. :) Április elején sikerűlt is, szabály tanuláshoz végig játszottam egy solo módot, bár rengeteg a lapka és több mindenre kell figyelni, de tényleg egy könnyű élvezetes családi játék. Majd legközelebb húsvétkor kerűlt az asztalra, 4en játszottuk és már szabálykönyv nélkül, 5-10 perc alatt elmagyaráztam a játékot, a második doki választós szakasznál már mindenki értette és próbált jól helyezkedni, taktikázni, figyelni a másik melyik beteget akarja, ha megszerzi hogy változik a sorrend a hírnév sávon. Úgy 2-2,5 órás volt a játék, mindenkinek tetszett, és többször is elő fogjuk venni. Igaz a 6 személyes étkező asztalról mindent el kellet pakolni (pedig a kisebb standard verzió) és úgy éppen elfértünk a Dokik és betegek össze dominózásával. Azótá már az Agore kiegészítőt is elő rendeltem annyira bejött nekünk. Szépen kidolgozott grafikák, jól mutat a játék, még a neon színű műanyag kis üvegcsék is tetszenek benne. Viszont elég nagy helyigényűre sikeredett a tábla is és gyógyítós dominózós szakasznál is kell hely mindenkinél az A4-es méretű kórház táblánink mellett. Viszont ha van elég helyed,bátran ajánlom ha hosszabb összetett de mégis könnyű solo/családi játékot keresel.

 • maszlagadam27

  2023-01-13 12:18:08

  Akkor végképp jó befektetés lesz, én még amikor kijött akkor vettem meg, a magasabb ár ellenére (elég sok komponens van benne, főleg lapkák), de nem bántam meg egy kicsit sem, ékes darabja a gyűjteménynek. 😀

 • karitarina

  2023-01-13 09:58:36

  Köszi a tippeket, csak az alap angol verzióra gondoltam beruházni,most egész jó diszkont áron van a francia Philibertnél 🙂

 • maszlagadam27

  2023-01-13 09:27:58

  Játszottunk vele többször is ketten, szerintem jól kezel minden játékosszámot alapvetően a játék. Annyi változik, hogy akkor kicsit több az adminisztráció a botok miatt (minden játék effektíve négy fővel zajlik le, csak az a kérdés ebből mennyi a valós személy az asztalnál), de nincs megbonyolítva, csak a legnagyobb számú beteg és orvos lapkákat kell kivenni, ezeket viszik ki csupán. Így számolható maximálisan és a kínálat is elég bő, kiváltképp a betegeknél. Szerintem érdemes kipróbálni ketten is, szuper középnehéz euro! 😉

  Esetleg még jótanácsként annyit, hogy ha a beszerzésen gondolkodsz, akkor semmiképp ne dőlj be a deluxe verzió ígéreteinek, majdnam dupla anyagi ráfordítás és alig ad többet (nem feltétlenül szükséges rendező és alig vastagabb lapkák és játékostábla), mint az alap doboz, abszolút nem éri meg!

 • karitarina

  2023-01-13 08:19:47

  Szia Ádám!

  Két fővel milyen a játék, úgyis próbáltátok, vagy inkább,ha többségében ketten játszunk,akkor engedjem el?

 • maszlagadam27

  2022-08-05 12:01:25

  Amint megláttam, hogy meg fog jelenni magyarul is a Hippokratész azonnal tervbe vettem a beszerzését. Nagyon megtetszett a tematikája, és a komponensek bámulatos minősége/szépsége. Fontos megjegyezni, hogy minden játék úgy zajlik le, mintha 4 fő ülne le az asztalhoz, tehát a játékostársak számának függvényében kell botokat menedzselni. Ez azonban nem teszi nehézkessé és adminisztratívvá a játékélményt, mert a fiktív játékosok csupán a legnagyobb számmal rendelkező beteget és orvost szerzik meg előlünk, de mivel ezt tudjuk, maximálisan tervezhetünk ezekkel a lehetőségekkel. Solo módban győzelmi pontokat is szereznek fiktív ellenfeleink, ha többen vagyunk "csak" hírnevet, betegeket és orvosokat gyűjtenek. A játék fázisai jól átgondoltak nem nagyon lehet megakadni a fordulók szépen gördülékenyen követik egymást. Jól meg kell fontolnunk milyen betegeket kezelünk majd, mert a kezelési igényeiknek megfelelő orvost is biztosítanunk kell számukra, ha ez nem sikerül a betegek bizony meghalhatnak ami pontveszteséggel jár. Tetszett, hogy ha egy adott sávból orvost is fogadunk fel és gyógyszerellátmányt vásárolunk, akkor egy bónusz lapka is üti a markunkat. Az orvosok megszerzése után a kezelési lánc kiépítése a lehető legtöbb opciót kihasználva nagyon izgalmas és kellemes része a játéknak, hihetetlen sikerélményt ad amikor 3-4 beteget kezelve, az orvosok visszavonulásával jelentős pontmennyiséget sikerül szereznünk a játék ezen szakaszában. Az erőforrás menedzsment alapvető eleme a játéknak, nagyon jól kell majd sáfárkodnunk a gyógyszerekkel, de a pénzzel méginkább (nem lesz túl sok belőle). Egyetlen negatívuma talán, hogy nem igazán nyílik ki a játék, 4 forduló alatt végig ugyanazok a teendőink, bár ez nem annyira zavaró, le fog kötni minket kellőképpen, hogy szerezzünk kellő mennyiségű orvosságot és pénzt, közben pedig lehetőleg minél jobb hatásfokkal istápoljuk szegény betegeket. Nagy kedvenc lett, eddig minden játékalkalom igazi élmény volt számomra!

 • hierroo

  2022-06-17 07:57:25

  Szia! Egyelőre nem sikerült megszereznem. Pedig ki akartam próbálni a Tabletópián, mégis milyen lehet, de aztán ez kimaradt. Mert amúgy tetszik ez a téma. Persze lehet, hogy a játék közben a téma háttérbe szorul, legalábbis így szokott ez lenni az eurós játékoknál. Az angol szabály persze elérhető, de arra nem volt erőm hogy lefordítsam.

 • tajti133

  2022-06-16 14:45:21

  Szia,

  Sikerült azóta megszerezned?

 • hierroo

  2022-01-31 10:36:43

  Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy elérhető valahor ennek a játéknak a magyar szabálykönyve?

A Hippokratész társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Alain Orban
 • Illusztrátor:  Laura Bevon
 • Kiadók:  Abi Games, Delta Vision Publishing, Giochix.it, Maldito Games, Game Brewer, Lotus Frog Games, TLAMA games, Grok Games, Board Game Rookie, Jing Studio, Geronimo Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech/English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2 kg
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Dutch deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 11 cm
 • English deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 11 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • French deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 11 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • German deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 11 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hippokratész társasjátékhoz