Barakka
Barakka
Barakka
Barakka
Videó beküldése

Barakka társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Barakka egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a memória mechanizmusokra. A Barakka egy messzi földön híres és bölcs uralkodó, Sadid Al-Rasid kedvenc...

A Barakka egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a memória mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Barakka egy messzi földön híres és bölcs uralkodó, Sadid Al-Rasid kedvenc kártyajátékaként vonult be a történelembe. A nagyvezír nemcsak legendás harcos, hanem kitűnő játékos hírében is állott, azonban az uralkodót gondok nyomasztották, mert legféltettebb kincse, egyetlen leánya, a szépséges Layla, naphosszat csak szomorkodott. Dúsgazdag hercegek és előkelő nemesek próbálták jobb kedvre deríteni, mosolyt csalni bájos arcára, de mindhiába.

A lány halálos szerelembe esett egy furfangos észjárású, ámde alacsony sorból származó Omár nevű fiúval. Amikor azonban kettejük titkos románca kitudódott, a leány apja halálra ítélte a fiút. Lánya könyörgésére a szultán azonban mégis egyetlen esélyt ajánlott Omárnak, hogy elkerülje a halált: ha a fiú legyőzi őt Barakkában, akkor meghagyja az életét és neki adja leánya kezét is. Omár elfogadta az uralkodó ajánlatát, mindössze annyit kért ravaszul, hogy ő választhassa meg a játékhoz az ülőhelyét, cserébe pedig átadja a kezdés jogát az uralkodónak. Al-Rasid beleegyezett, így hát a fiú leült a napnak háttal, a szultán pedig a sivatag felkelő napjával szemben, melynek vakító sugarai megzavarták a koncentrálásban, így hiába volt a Barakka mestere, vereséget szenvedett…

Al-Rasid ígéretéhez híven állta a szavát, így a szerelmesek végül egymáséi lehettek. A fiú később nagyhírű uralkodóvá vált, az udvarába látogató tudósok, utazók és hadvezérek pedig további Barakka játékvariánsokra ihlették.

Vajon a szerelmesek egymásra találnak? Vajon a szegény sorból származó fi legyőzi a félelmetes harcost a kártyajátékban? Rajtad múlik!

A Barakka egy könnyen és gyorsan tanulható, egyszerű szabályokkal rendelkező, de változatos játék, amit párban vagy egyedül lehet játszani. A játék alapja a szett gyűjtögetés, amit megfűszerez egy kellemes memória faktorral. A játékosok célja 5 különböző marokkói mintázat minél értékesebb szettbe gyűjtése, miközben igyekeznek fejben tartani a már megszerzett kártyáik értékeit, azokat ugyanis a játékvégi pontozásig már nem lehet megtekinteni.

Kétfős játék esetén a játékosok egyetlen, közös húzópakliból vagy a mellette lévő két dobópakli valamelyikéről szerezhetnek meg kártyákat és adhatják hozzá azokat a gyűjteményeikhez. Ám a begyűjtést követően a sorozataikban lévő lapok értékeit nem nézegethetik, mindig csupán a legfelső kártyjukat látják. Így rendkívül fontos lesz memorizálni a már megszerzett kártyákat, ha ugyanis valaki hibázik, és a sorozatában nem szerepel 1-es érték, vagy bármelyik lap duplán szerepelne, azt a színsorozatot elveszítette. Az egyszemélyes játékmód ehhez képest annyit módosul, hogy két húzó- és egyetlen dobópakli van, a játékos pedig mindkettő húzópakliból húz egyszerre, 1 kártyát megtart, 1-et eldob, és a dobópakliból nem húzhat lapot. A kártyák értékeinek megnézése természetesen továbbra is tiltott. Ezt a két játékmódot tovább tudja még fűszerezni a szabályban található 2 játékvariáció, valamint a 2 minikiegészítő pakli is.

Ha kíváncsi vagy rájuk, megtetszett a Barakka, akkor ne habozz, rendeld meg mielőbb, hogy téged is elcsábíthasson a mesés keletet idéző társasjáték!

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 15 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Memória

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Barakka társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Barakkaannahernadi1, Budakeszi út környékén és Stadionoknál

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budakeszi út környékén és Stadionoknál!

Egyszer játszott. Cserléném is.

4 érdeklődő


Barakkapecellosi, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Fólia visszaragasztva.

1 érdeklődő


Barakkakreka28, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Budapesten személyesen is átvehető. Kitűnő állapotú.

3 érdeklődő


Barakkageso, Budapest pl Széll Kálmán tér, Nyugati, Aquincum

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest pl Széll Kálmán tér, Nyugati, Aquincum! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

alig használt, kifogástalan állapotban.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Barakka társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

 • A kicsempézett kártyák - Barakka

  Ismertető2021.06.19. 09:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Szöllősi Péter legújabb játéka a kétfős Barakka, mely egy gyönyörű memórialapú szettgyűjtő kártyajáték. A játékosok célja, hogy minden színből sorozatot, ezekkel pedig pontokat gyűjtsenek. A játékban az győz, aki a legtbb pontot gyűjtötte.

Kommentek

Kommentek

 • banczadavid

  2022-02-25 20:25:29

  Gyönyörű játék. Feleségemmel nagy kedvencünk lett. Elég szépen fejleszti a meóriát. Több játékmódot is tartalmaz, amelyek megbolondíthatják az alapjátékot. Gyorsan le megy egy játszma, de egy partynál nem állunk meg. Annyira örültünk, mikor minden színsor hibátlanul meg lett. Egy tucat játszma után, éreztem az erőt, innentől kezdve már nem tudok hibázni, a memóriám kiéleződött. Mindezek után át jött a haver és a híresen jó memóriájával három játékból hármat meg is nyert. Itt jöttem rá, hogy ez a játék a kinézete és a memória javulásának jóleső érzése (nekem már ez is elég volt az örömhöz😀) ellenére, egy kőkemény párbaj, tele tervezéssel és taktikával. Olyan emberekkel ne játszatok, akik fejből tudják a telefonjukban lévő összes telefonszámot és az összes ismerősük autójának rendszámát. 😢

 • maricusi

  2021-12-19 14:43:36

  Majd a másik nyereményről is számolj be kérlek.

 • godzsakattila

  2021-12-19 11:08:36

  Az adventi nyereményjátékban nyertem meg. Mivel dolgoztam munkahelyre kértem a kiszállítást, így nemtudtam bontatlanul hazavinni, ugyanis az egyik kolléganőmmel kikellett próbálni már frissiben, ugyanis rábeszélt. Nem az én világom, de igazából tetszett a játék és szép a kivitele. Melegébe letoltunk három kört, de még csak az alapszabályok szerint vele, ugyanis több mód van benne, ami tetszik, hogy lehet a későbbiekben variálni, nehezíteni módosítani, sőt ezen módok tetszés szerint keverten is használhatóak a szabálykönyv szerint, szóval akinek bejön az alap az tudja variálgatni cifrázgatni, így nem fog ráunni egyhamar.

 • rocky015

  2021-03-17 17:58:20

  Engem vonzanak a szép és egyszerű játékok, amilyen a Barakka is. A keleties hangulat (és itt nem a pályaudvarra gondolok😀) abszolút behúzott.
  Először nem mutattam nagy érdeklődést iránta, azt gondoltam 'csak szép'; kicsit szkeptikus voltam, nem tudtam mennyire fogom élvezni. Aztán megrendeltem, megjött, aztán azon kaptam magam, hogy a 4. 5. party-t játszuk a párommal😃

  Nagyon jól sikerült magyar játék.

 • Merse

  2021-01-07 08:01:16

  A Barakka a Gyümi két játékosra továbbfejlesztett és megvariált, picit pörgősebb változata gyönyörű grafikával. Ezeknek a játékoknak a lényege (Gyümi, Gyümi Géniusz, Barakka), hogy egy saját mnemotechnikai rendszert kell magadban fejlesztened, ha jó akarsz bennük lenni, mert a megjegyzendő dolgok túllépik a munkamemória kapacitását. Nem csak simán a vizuális memóriára épít, mint a legtöbb memóriajáték, én hasonlót sem nagyon ismerek. Adja alád a lovat, hogy aktívan fejlessz mnemotechnikai rendszert kicsiben, teljesen absztrakt számokra építve, és a mintázatok (gyümölcsök helyett) még jobban nehezítenek rajta.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 20 perc
 • Játékosok:  1 - 2
 • Ajánlott életkor:  9+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Szöllősi Péter
 • Illusztrátor:  Feyér Ákos
 • Kiadók:  Vagabund
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar

Kiadások

 • English/German/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.9 cm x 17.8 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Barakka társasjátékhoz