Glen More II: Chronicles
Glen More II: Chronicles
Videó beküldése

Glen More II: Chronicles társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Glen More II: Chronicles egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Glen More II: Chronicles egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, az áru spekuláció, az idő követés és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Bővítsd skót klánodat állattenyésztéssel, whisky készítésével és területek megszerzésével.
Glen More II: Chronicles a Glen More folytatása, mely lényegesen kibővíti a játékmenetet az eredeti játékhoz képest.

A Glen More II: Chronicles játékban minden játékos egy skót klán vezetőjét reprezentálja a korai középkortól a 19. századig, egy olyan vezetőt, aki kiterjeszti területeit és gazdagságát. Klánod sikere attól függ majd, hogy képes leszel-e a megfelelő időben a megfelelő döntést meghozni, legyen az új legelő létrehozása az állatok számára, árpa termesztése whisky készítéséhez, áruk eladása a különféle piacokon, vagy a különféle területek megszerzése, mint például egy tó vagy egy kastély.

A játék négy fordulóig tart, amit négy lapkahalom reprezentál. Minden forduló után egy pontozási szakasz történik, amelyben a játékosok összehasonlítják a whisky hordók számát, a kastélyban élő skót férfiakat, a terület kártyákat, és mindenki, aki nem az utolsó helyen van a különböző kategóriák pontozásánál, győzelmi pontot kap. Négy forduló után további győzelmi pontok járnak a megmaradt pénzért és egyes területekért.

Az eredeti Glen More játékhoz képest a fejlesztések: nagyobb lapkák, jobb minőségű anyagok, új grafika és a játék kiegyensúlyozása. A játékot úgy tervezték, hogy egyharmad a már megismert rendszerből, egyharmad új mechanizmusból és egyharmad a Glen More fejlesztéséből álljon.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 20 000 Ft-tól
 • 8 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság, Városépítő, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Áru spekuláció, Idő követés, Rács mozgás, Market

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Glen More II: Chronicles társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Glen More II: Chroniclesspielerrr2000, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan. Polckopás mentes. Átvehető személyesen Debrecenben vagy packeta/foxpost. További eladó játékaim az alábbi linken. Ha legalább kettőt veszel, állom a szállítást. 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kkoBYopTXnyFHgF0N80nSPzGm2htDhWzOfnHu5KZGSs/edit?usp=sharing

0 érdeklődő


Glen More II: Chronicleskavics004, Budapest, Lehel tér és környéke, 4-6 villamos vagy 3 metró vonala

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Lehel tér és környéke, 4-6 villamos vagy 3 metró vonala! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, egyszer játszott Glen More Chronicles II keresi új gazdáját.

2 érdeklődő


Glen More II: Chroniclesbekkertamas, Monor-Budapest útvonalon, vagy annak környékén kocsival is megtudom oldani.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Monor-Budapest útvonalon, vagy annak környékén kocsival is megtudom oldani.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sziasztok! Kihasználatlanság miatt eladó GLEN MORE II: CHRONICLES + HIGHLAND GAMES kieg. + Rengeteg promó egyben. Kérés esetén természetesen több információt, képet is szívesen küldök. A csomag mérete miatt inkább a személyes átadást preferálnám.

5 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Glen More II: Chronicles társasjáték videók (2)

Díjak és jelölések

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • kardostibor44

  2023-10-25 09:37:27

  Nagyon nagy lelkesedéssel vetettem magam erre a játékra, de a kezdeti fellángolás sajnos hamar elmúlt.

  Előnyei:
  Gyönyörű megvalósítás: a komponensekkel jó molyolni, a kártyák és a lapkák illusztrációi szépek, nagyon hozza a skót területek hangulatát. A lapkák kiválasztása a teljes szabadsággal érdekes döntéseket ígér, mivel mindig a körben leghátul elhelyezkedő jön, de nem vehet fel minden "neki megmaradt" lapkát, mert a játék végén mínusz pontok járnak, ha nagyobb a területed, mint a legkisebb játékban lévő. Általánosan is jellemzi a trükkös pontozás a játékot, minden pontozandó területen a többi játékos teljesítményéhez viszonyítva kapunk pontokat.A krónikák minimális szabálymódosításokkal fűszerezik meg az alapjátékot. Más-más csavart hoznak be, a legtrükkösebb talán a játék végi pontozókat megszavazó, vagy a bűnözőket felfogadó. Mindenki megtalálhatja a csoportjának kedvező módosítást.

  Hátrányai:
  Itt ezt érdemes nagyon szubjektívektíven kezelni, mert nem mindenki érzett így a játékostársaim közül, mint én a játékkal kapcsolatban. Lehet csak túl nagyok voltak az elvárásaim, mert a szabályok alapján egy nagyon érdekes döntéseket kínáló játéknak tűnt, de sajnos maga a játék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A játékalkalmak nagyon-nagyon egyformának tűntek (a használt minikiegészítők ellenére), a döntések sem voltak annyira izgalmasak.

  Összegezve:
  Okos, kedves, nagyon szép játék, az alapjátékot még bőven a családi kategória tetejére sorolnám. Ha nem akarod lezsibbasztani az agyad, hanem egy hangulatos játékkal elpötyögnél, akkor nagyon jó választás lehet. Sajnálom, hogy nálunk kapufa lett, mert minden amellett szól, hogy ezt kevelnem kellene.

  Ha kicsit egyszerűbb lapkalehelyezős játékot keresel: Carcassonne

  Ha a Skóciában gazdálkodnál kicsit összetettebb játékban: Clans of Caledonia

  Ha a rondella tetszik ebben a játékban, de kicsit összetettebb élményre vágysz: Great Western Trail (bármelyik), Maracaibo

  BGG értékelés: 10/7

 • attila.benyei

  2021-04-19 08:20:53

  A Glen more II Chronicles a legjobb példája annak, hogyan kell egy jól működő játékot modernizálni. Ez a játék sokkal több figyelmet érdemelne. A mechanikák szerintem nagyon szépen ágyazódnak egymásba, átlátható, könnyen tanulható:

  1.) A leghátrébb álló játékos addig lép, amíg a többi játékos mögött marad, s közben felveszi a klánjához a szükséges területeket. De ha túl sokat épít a többiekhez képest, a játék végén a kevesebb beépített játékost jutalmazza, így gyakorlatilag figyelni kell a másikra, tatikai csata zajlik, kinek lesz a legnagyobb (inkább legkisebb) területű klánja.

  2.) A beépített területek beépítéskor nemcsak magukat aktiválják, de a körülette lévő összes épületet (akár 9 akció), ezáltal nyersanyagokat lehet szerezni, amelyek vagy a többi épület meglépítéséhez kellenek, vagy a kereskedelemhez, vagy a nagyon jól kitalált piacon az értékesítéshez.

  3.) Figyelni kell miből mennyit szerzünk meg a többiekhez képest. A játékban 4szer van pontozás, így jól számolható hogy hogyan állkunk, ki miben lépett meg.

  4.) Az első részhez képest megjelentek a skót történelem alakjai, amelyek tovább színesítik a játékot. Az ő megszerzésük is játék végi cél (a whiskey-s hordók, a nevezetességek, és a kastélyunkban lévő klántagjaunk mellett), és mindegyik megszerzett történelmi alakunk valami plusz bónuszt vagy pontot ad.

  5.) A krónikáknak köszönhetően 8 plusz új játékot építhetünk be az eredetibe, s emiatt még nagyobb az újrajátszhatósága.

  Talán a setup, amit nem szeretek, az valahogy mindig sokáig tart. Na meg megvétel után jó két-három óra volt mindent felmatricázni, a krónikák elemeit szortírozni. A komponensek minősége első osztályú.
  Szubjektív vélemény, de egy euró-hoz képest ez egy nagyon szép játék szerintem, jól rá lett ültetve a téma is, s bár drága, de egyszerűen nem tudok mit mondani, így is megéri az árát. Örök darab lesz a polcomon.

  A játék egyébként nyelvfüggetlen, van magyar nyelvű szabály hozzá ezen az oldalon pár sorral feljebb.

  Nálam ez a játék 10/10.

A Glen More II: Chronicles társasjáték és kiegészítői (4)

 • Glen More II: Chronicles – What Lurks Beneath társasjáték Kiegészítő

  A promotional chronicle included in the Kickstarter edition of the game which adds Nessie, the fabled Loch Ness Monster, to Glen More II: Chronicles. Nessie is placed on the main rondel and when players pass over her they must draw from a deck of cards and resolve the effect. This can range from trading items for points, gaining resources, reorganising...

  • Játékidő: 130 perc
  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékidő: 130 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Glen More II: Chronicles – Promo 2 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 130 perc
  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékidő: 130 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Glen More II: Highland Games társasjáték Kiegészítő

  Glen More II: Highland Games expands Glen More II: Chronicles thanks to the inclusion of three new chronicles and a solo mode. In Feasts & Follies, players try to outwit the opposing clan chiefs in order to win the upcoming end-of-round scoring by hosting great festivities first. Sticks & Stones, in which the champions of the players compete against each...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Glen More II: Highland Games társasjáték Kiegészítő 15990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Glen More II: Chronicles – Feed the Kraken Mini Chronicle társasjáték Kiegészítő

  This promo adds 5 cards that feature the famous ship **INSTABIL**. There is also a rules card which explains how you can use these cards together with some Glen More II components to add a little bluffing and deduction — key features of **Feed the Kraken** — to your Glen More II rounds. -description from Kickstarter page Included in both the Basic and...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Matthias Cramer
 • Illusztrátor:  Jason Coates, Hendrik Noack
 • Kiadók:  REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Broadway Toys LTD, Super Meeple, GateOnGames, Lavka Games, Engames, Delirium Games, Funtails
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 37 cm x 27 cm x 11 cm
  • Súly: 3.2 kg
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 30 cm x 40 cm x 10 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 26.8 cm x 36.8 cm x 10 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 11 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 25 cm x 35 cm x 10 cm
  • Súly: 3.2 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 11 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Glen More II: Chronicles társasjátékhoz