Fog of Love
Videó beküldése

Fog of Love társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Fog of Love egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 17 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a történetmesélés, a szerepjátszás, a pakli...

A Fog of Love egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 17 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a történetmesélés, a szerepjátszás, a pakli tervezés és a szimuláció mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Fog of Love egy játék, szigorúan két főre. Két önálló karaktert alkottok, akik találkoznak, szerelembe esnek és kezdetét veszi életük nagy kalandja egy nem mindennapi kapcsolatban.

A Fog of Love-ot játszani olyan, mint egy romkomban részt venni: érzelmi hullámvasút, kínos szituációk, sok nevetés és sok kompromisszum kötése.

Mint a valós kapcsolatokban, itt is megpróbálhatsz változni, lehetsz javíthatatlan vagy titokban lehetsz az, aki összetöri mindenki szívét. Te döntesz!

A "boldogan éltek, míg meg nem haltak" nem garantált, de ahogy a románcotok kibontakozik, mindig egy érdekes történet alakul belőle, ami mosolyt csal az arcotokra.

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Következtető
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Történetmesélés, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Szimuláció, STR-05 Semi-Cooperative Game, Limitált kommunikáció

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Fog of Love társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Fog of Loveberc0000, Budapest 13. kerület, Honvédkórház villamosmegálló vagy Árpád híd metrómegálló

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest 13. kerület, Honvédkórház villamosmegálló vagy Árpád híd metrómegálló!

Eladó egy angol nyelvű Fog of Love társasjáték. Szép állapotban, kb. 5-ször játszottunk vele (a plusz sztori kártyák kibontva), minimális polckopás látszik a dobozon.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Fog of Love társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • k.jonathan6

  2020-06-17 12:46:09

  Eléggé különös élmény volt ezzel a játékkal játszani. Szerintem tényleg sikeresen "leszimulálja" a játék, hogy milyen irányba haladhat egy kapcsolat. Egy egyedi játék aminek egyedinek is kell maradnia. Ez alatt azt értem, hogy nem azok közé a társasok közé tartozik ami gyakran megfordul az asztalon. Jó vele egyszer játszani, aztán pedig inkább ilyen kölcsönadós játékká válik. Szerintem a címéből is lejön mindenkinek és abból hogy 2 személyes játék, hogy pároknak ajánlott a játék.

 • mvotir

  2020-02-03 19:34:20

  Eddigi legrosszabb játékélményem, óriási csalódás volt számomra. Leginkább az bosszantott fel, hogy bedőltem a marketingjének, a gyönyörű borítónak (imádom a letisztult, fehér dobozokat), szép játéktérnek, és az ígéretnek, hogy egy történetmesélős, kooperatív, párkapcsolatépítő játékot vettem.

  A játékszabály szerint egy romantikus komédiát fogunk végigjátszani, döntéseket hozunk, megismerjük egymást. Egy szerepjátékhoz hasonló kooperatív élményt vártam. Ezután nekiálltunk a férjemmel a bevezető, tutorial játéknak és már ott éreztük, hogy valami nem stimmel, de ráfogtuk, hogy a bevezető játék biztos lebutított változat. Aztán játszottunk az első igazi sztorival is, amikor is beigazolódott a félelmünk.

  A játék elején húzunk 5 tulajdonságlapot, amiből 3-at kiválasztunk a másik játékos számára (például magas, szeplős, külső tulajdonságok, hogy öltözködik, ilyesmik). Magunknak pedig kiválasztjuk, hogy a saját karakterünknek mi legyen a foglalkozása. Utána 3 célt is húzunk magunknak, amiben megtudjuk, milyen tulajdonságjegyekkel kell bírnunk, milyen mértékben, ahhoz, hogy megnyerjük a játékot). A "karakterkészítés" itt ki is fújt, ezzel letudva a "szerepjáték" része. Kevesled? Nem csodálom.

  Utána elkezdődik a "sztori", amikor is random eseményeket húzogatva mindig válaszolni kell egy feleletválasztós kérdésre (A-B-C-D közül, gyönyörű korongokkal adunk választ). Van, hogy egyikőtökre vonatkozva kell megválaszolni (mit tenne erre a másik, ha eltalálod, akkor általában nő a szerelem mértéke köztetek. De olyan is előfordul, hogy közös döntést kell hozni (egymástól függetlenül, aminél szintén plusz jár, ha ugyanazt rakjátok. Ami az egész játékot tönkreteszi, hogy minden válaszlehetőség mellett ott van, hogy milyen személyiségvonás pontokat kap érte az, aki ezt válaszolja. Azaz a szituáció: ahhoz, hogy nyerj, 5 sárga színű személyiségjegyet kell gyűjtened. Ha az A lehetőséget választod, 1 rózsaszín személyiségjegyet kapsz. Ha a B lehetőséget választod, 2 zöldet kapsz. A C lehetőséget választva 1 sárgát kapsz. Melyiket fogod választani? Érdekel téged, hogy a másik mit rak, ha ezt úgyis megkapod? Van bármilyen kommunikáció köztetek, hogy mit csinálnátok ebben a szituációban? Belehelyezkedtetek bármennyire is a szerepetekbe, és aszerint válaszoltok? Dehogyis. Megnézed melyik válaszra milyen színt kapsz, megnézed, mit gyűjtesz és aszerint válaszolsz.

  Esetleg fel lehetne javítani azzal, ha nem tudnád előre, hogy milyen szín jár érte, legalább gondolkozz, ötletelj kicsit..de a játék ezt a döntést is kiveszi a kezedből.

  Konkrétan semmi nem késztet arra, hogy egyáltalán szóba állj azzal, akivel játszol, pedig a játék vállalása, hogy egy párkapcsolatépítő, kommunikációs (szerep)játék. Megpróbáltuk egyébként úgy is, hogy teljesen hagytuk a színek gyűjtését és belehelyezkedtünk a karaktereinkbe, akiknek pont csak negatív külső tulajdonságai voltak, a kérdésekről is beszélgettünk és karakterünknek megfelelően szavaztunk. Nagyon nagyokat nevettünk rajta, de ez egyáltalán nem a játék érdeme, amúgy is részben kínunkban nevettünk, hogy mennyi pénzt dobtunk ki erre a játékra. Legalább érdekes kérdések/szituációk lennének benne, amiről jó beszélgetni. De leginkább

  "Virágot veszel a kedvesednek. Melyiket választod?

  A, vörös rózsa

  B, nefelejts

  C, tulipán

  D, liliom"

  Ilyen szintű kérdésekkel van tele, ha valami mégis mélyebb téma lenne, azt egy általánosítással elintézi ("Egy vitában a párod és az anyukád összeveszett. Melyikük pártját fogod?").

  A "történetvezetés" ehhez illően teljesen random, semmilyen romantikus komédiát nem írunk közösen, kérdésekre válaszolgatunk.

  Nagyon tetszett az ötlet, a játék maga gyönyörű minden tartozékával, de egek, ennyire rossz játékkal még nem játszottam. Főleg amellett domborodik ki ez igazán, hogy miket ígér nekünk a játék, mivel adja el magát. Ha magára a játékmenetre annyi energiát fektettek volna, mint a design megtervezésével és a marketinggel, akkor akár egy közepesen jó játék is lehetne. Vagy ha kevesebbet vállaltak volna. És akkor még nem beszéltünk a játék horribilis áráról (legalábbis ha ilyen szintet hoz a játék, akkor legalább olcsóbban tenné..de ezért kisebb vagyont elkérnek, pláne ha új "sztorikat" is veszel mellé - mert rengeteg kiegészítője van).

  Senkinek nem ajánlom, annyi jó játék van, kár erre pazarolni az időt (és pénzt). Hosszú is, értelmetlen is. Ha mégis érdekelne valakit a játék, előbb inkább próbálja ki, ne vegye meg rögtön, nézze meg, neki mennyire tetszik a játékmenet.

A Fog of Love társasjáték és kiegészítői (10)

 • Fog of Love: What should we go to? társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
 • Fog of Love: Country Fair társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
 • Fog of Love: Work társasjáték Kiegészítő

  Fog of Love: Promo Card Set is a set of 3 promo cards for Fog of Love: Work Party is a Serious Scene for Fog of Love. Created as a promotional item and given away at conventions. Included in Kickstarter copies of the game. Dealing with a tough situation at work. Country Fair is a Sweet Scene for Fog of Love. Created as a promotional item and given away at...

  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
 • Fog of Love: It Will Never Last társasjáték Kiegészítő

  Milyen lehet olyan kapcsolatban benne lenni, mely majdnem biztos, hogy kudarcra van ítélve? Ebben a kiegészítőben megtaláljuk a nehéz válaszokat!Angol:This is the worst date you've ever been on. How could your friend think you would be right for each other? You have nothing in common. Relationships are hard. This expansion is...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Fog of Love: It Will Never Last társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Fog of Love: Paranormal Romance társasjáték Kiegészítő

  Egy igazi, eredeti 'love story' található ebben a kiegészítőben, mely elvileg annyira jóra sikerült, hogy a készítők módfelett odafigyeltek, hogy semmit ne lőjjenek le előre.Angol:Paranormal Romance is an expansion for Fog of Love that tells a powerful, cinematic love story that will leave a lasting impression — and the best way to experience any great...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Fog of Love: Paranormal Romance társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Fog of Love: Trouble with the In-Laws társasjáték Kiegészítő

  Mi sem kellemesebb, mint amikor kedvesed családját kell szórakoztatnod a hétvégén.. A Fog of Love ezen kiegészítője minden olyan döntéssel megharcol, mely egy ilyen kellemes vagy esetekben kínos helyzetben előfordul.Angol:"Honey, your parents have arrived! And they've brought their opinions." There's no longer only two people in this relationship because now your in-laws are sticking their nose...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Fog of Love: Trouble with the In-Laws társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Fog of Love: New Occupation Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Fog of Love: Kickstarter Edition társasjáték

  The Kickstarter edition has a slightly different UPC code than the retail edition and above the bar code on the back of the box it says "Kickstarter Edition". The Kickstarter edition comes with the base game and the following expansions and promo cards packaged inside the game's box. The expansions were not otherwise available until late 2018. Mismatched...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
 • Fog of Love: Love on Lockdown társasjáték Kiegészítő

  Is your relationship too comfortable or are you just unable to anywhere else? Love on Lockdown is an expansion to the critically acclaimed, Fog of Love board game. Love on Lockdown tells the story of a couple who find themselves locked inside together for months on end with nothing to do. (How did we ever come up with this idea!?) While on lockdown, you'll...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 17+ éves
 • Fog of Love: Valentine's Day 2020 promo társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  17+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jacob Jaskov
 • Illusztrátor:  Lotte M. Klixbüll Jaskov, Mike Højgaard, Jens Wiese, Cecilie Fossheim
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Blackrock Games, Floodgate Games, Ediciones MasQueOca, Lucrum Games, Hush Hush Projects
 • Elérhető nyelvek:  dán, angol, francia, német, lengyel, spanyol

Kiadások

 • English standard edition, first printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 30.2 cm x 29.7 cm x 8.5 cm
 • English female cover edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.2 cm x 29.7 cm x 8.5 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • English male cover edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.2 cm x 29.7 cm x 8.5 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Fog of Love
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.2 cm x 29.7 cm x 8.5 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Fog of Love
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 30 cm x 8.3 cm
 • English diversity cover edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Danish edition
  • Nyelv: dán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Fog of Love társasjátékhoz