Egy szép új királyság
Egy szép új királyság
Egy szép új királyság
Egy szép új királyság
Videó beküldése

Egy szép új királyság társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Egy szép új királyság egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás, a kártya...

Az Egy szép új királyság egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás, a kártya húzás, a solitaire és az i cut, you choose mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Képes leszel elfoglalni az egykori uralkodó üres trónját? Egyedül csak rajtad áll, hogy melyik utat választod a győzelemhez.
Háború és viszály dúl szerte a királyságban. Két hercegség maradt már csak versenyben a trónért. Gyorsabban és ügyesebben kell fejlesztened magad, mint az ellenfeled! Ki kell választanod a stratégiád a hatalom megszerzése érdekében. De vajon képes leszel-e elkerülni a felállított csapdákat?

Egy szép új királyság stratégiai játék két játékos számára, de szóló módban is élvezhető. A szép új világ mintegy előzményjátékaként is nevezik ezt a társasjátékot, azonban az Egy szép új királyság jóval több interakciót tartalmaz. Egy hercegséget fogsz megtestesíteni a hatalom megszerzése érdekében.

Egykori uralkodó trónja megüresedett, ami törvényes örököst követel. Rajtad múlik, hogyan küzdesz meg azért, hogy visszaszerezd a téged megillető helyet a Királyság élén. Ki kell választanod a jövő útjait, és követni a választott stratégiát. A játék modulok segítségével játszható, amelyek mindegyike más mechanikus fordulatokat kínál. A játékosok minden játékban kiválasztanak egyet a különböző modulok közül, hogy versenyezzenek egymással. A játék 4 körre oszlik. Minden körnek 3 fázisa van. Minden körben te és az ellenfeled kártyákat húztok fel, 2 különböző kiválasztási területen. Néhány ilyen kártya kijátszható képpel lefelé.

Egymás után felveszed a kívánt terület lapjait, de óvakodj a negatív lapoktól, amelyek pontokat vesznek el tőled, és lelassítják a fejlődésedet.

Ha a kiválasztási szakasz véget ért, választhatod, hogy eldobod a visszaszerzett kártyákat, hogy azonnali erőforrásokhoz juss, vagy megtarthatod ezeket a kártyákat és megvalósítod a rajta szereplő fejlesztéseket és így hercegséged győzedelmi pontokat szerez. A 4. kör végén a legtöbb győzelmi pontot szerző játékos nyeri a játékot. A játékot 14 éves kortól ajánlott játszani.

A doboz tartalma:

 • 1 játéktábla küldetéstábla
 • 90 erőforráskocka
 • 130 kártya (65x100 mm)
 • 42 jelölő
 • 1 pontozótábla
 • 1 filctoll

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 27 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 500 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Középkori
Mechanizmus: Kockáztatás, Kártya húzás, Solitaire, I Cut, You Choose

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Fantasy

Mágia, kard, harc, lovagok, papok és minden, ami egy jó fantasy-hez tartozik!

Egy szép új királyság társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Egy szép új királyságkelemen.ati, Eger

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Eger! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Tökéletes állapot, 2-3 alkalommal játszottunk vele, az alapjátékot nagyon szeretjük, de ez csak kimondottan 1-2 személyes, ezért kerül eladásra.

0 érdeklődő


Egy szép új királyságmolnar.laszlo.sirius, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Zavar, hogy nem lehet egyszerre játszani a 3 modult, pedig úgy klassz lenne.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Egy szép új királyság társasjáték videók (11)

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • ryuk669

  2022-05-05 16:11:03

  Aha! Értem, akkor félreértettelek. Viszont szerintem pont ez a cél, hogy ösztönözzön a látatlanra. Legalább is az a logikus ha mersz kockáztatni akkor meg is szívhatod egy csapáskártyával vagy mással. Mivel a 2 személyes módban van csapdajelölő, így bekkelték ki annak hiányát az egyszemélyesben.

 • hierroo

  2022-05-05 15:33:48

  Nem az összes alkalomra gondolok, csak a fordulók első húzásánál mond 1-1 kártyát, és abból kell választani egyet. Ebben a videóban így is láttam: https://www.youtube.com/watch?v=XlTF4gPgQFc&t=165s

  Működi így is, csak így egy kicsit nehezít a dolgon.

  (Például ebben a videóban 2-2 közül kell választani indításkor is és fordulónként szintén 2-2 közül kell választani: https://boardgamegeek.com/video/378759/its-wonderful-kingdom/reglespartie-solo)

  Csak azért gondolom logikusnak a 2-2 kártyából való választást az 1-1 helyett, mert a 2. húzásnál így már az egyik területen 2 látható lesz, a másikon viszon 2 látható és 1 láthatatlan kártya lesz, ami jobban ösztönözhet a kockáztatásra hogy azt válasszuk.

 • ryuk669

  2022-05-05 13:57:58

  Az egyszemélyes küldetés modullal játszottam eddig, de ott meg úgy rémlik 2-2 kártyát kellett választani. Nincs kéznél a szabálykönyv de wzerintem nem egyesével választottam kártyát.

 • hierroo

  2022-05-04 23:42:56

  Ennek a játéknak a szabálykönyve elég furcsa. Nem tudom, hogy direkt, vagy csak a fordítás okozza, de én megnéztem pár külföldi videót is és ott a játék elején nem 1-1 kártyát választhat a játékos a 2 helyre (én szólóban próbálkoztam), hanem 2-2 kártyát. Ez azért tulajdonképpen plusz 4 kártya felhasználása sokat jelenthet a játék végén.
  Én a jégóriásos küldetéssel kezdtem "gyakorolni" és egyáltalán nem könnyű a győzelem. Eddig azért nyertem, de egyszer sem jutottam tovább 60-ig sem. Nem könnyű 12 katonajelölőt összegyűjteni. Van egy kérdésem azoktól, akik már játszották ezt a küldetést. Ha kihúzunk egy jégóriás kártyát, az elég kellemetlen. Nehéz, de kis szerencsével eltávolítható ez a kártya. Viszont ha kapunk 2 jégóriás kártyát, akkor van még értelme folytatni a játékot?
  A másik kérdésem az, hogy ez a "kiképzési terület" ugye csak a kétfős játékban használandó? Egyszemélyes módban csak egyszerűen ha egy alapanyagból legyártunk (elkészített kártyák alapján) 5-öt egy színből, akkor kapunk 1 katonát. És gondolom kidobott kártyák miatt kapott kockák nem számítanak gyártott kockáknak?

 • ryuk669

  2022-04-18 09:18:28

  Bocsánat, amit az első körben kihagytam, de közben olvasgattam a szép új világ kommenteket is ( nem tudom van e értelme megvenni azt is, hogy nagyobb létszámmal is lehessen játszani a játékot, vagy adnak e hozzá ann,it a kiegek hogy valtozatosabb lenne a játék mint ez. Na de mindegy is.)

  Ami még különbség, a pontozótáblához jar filc és ez a filc végén található szivaccsal le is mosható. Nem tudom más filcekkel beválik e ez a taktika ha esetleg kifogyna a játékhoz lévő, de ez majd legyen akkor probléma, ha kifogy. :D

  Amit meg érdemesnek tartanék megemliteni; panaszkodtak a túlméretezett dobozra a kevés alapanyaghoz a szép új világnál. Ez a "hiba" itt is fent áll és nagyon de NAGYON zavaró, hogy mindössze egyetlen nyamvadt műanyag zacskó volt mindenhez. A kártyáknak nincs külön inzert, így össze vissza lötyög benne az egész mint műzlisdobozban a szajré.Mindössze ennyit hoznek fel negatívumként.

 • ryuk669

  2022-04-07 15:50:13

  Én vaciláltam, hogy megvegyem e a szép új világot, aztán kijött a szép új királyság a max 2 fős verziójával és valamiért ebbe rögtön beleszerettem és meg is vettem. Több választható modul szerint lehet játszani az egy és a 2 fős verziót is. Igazából az alap ugyan az, mint a szép új világnál, csak a fantasy stílus és a választható játékmodulok adnak hozzá pluszt. Különbség még, hogy itt a befektető és tábornok helyett csak katonajelölő található. Eddig még csak az egyszemélyes, küldetés modult próbaltam. Igazából már az lesokkolt, mennyire alacsony pontszámmal sikerült teljesiteni, mivel leginkább a fő küldetés teljesítésére koncentráltam, mivel ha az a 4. Kör végére nem teljesül, akkor alapból bukta. x'D

  Nekem összességében nagyon tetszik. Szép a grafika és minden alkalommal többet fektet az ember a tervezésbe, jó agytorna.

 • hierroo

  2022-04-02 08:32:58

  Ez tulajdonképpen ugyanaz, mint az Egy szép új világ máshogy becsomagolva, vagy van jelentős különbség köztük a mechanika tekintetében? Egyébként én már gondolkodtam az Egy szép új világ megvásárlásán, de aztán egy másik játék mellett döntöttem akkor. Viszont ez a téma, a királysággal lehet hogy jobban bejön nálam. Először is bele a listámba, aztán meglátjuk! :)

 • nyomivirag

  2022-04-01 18:29:22

  Várom a beszámolókat, véleményeket, hogy milyen a játék, kiváltképp a Szép új világgal összehasonlítva.

Az Egy szép új királyság társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 2
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Frédéric Guérard
 • Illusztrátor:  Anthony Wolff
 • Kiadók:  Origames, La Boite de Jeu, Tranjis Games, Lucky Duck Games, Reflexshop Kft, TLAMA games, Kobold Spieleverlag, Studio Supernova, MTS Games, Geronimo Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • French kickstarter edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • English kickstarter edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • German kickstarter edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 7 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Egy szép új királyság társasjátékhoz