DUNE (2019 Edition)
DUNE (2019 Edition)
DUNE (2019 Edition)
DUNE (2019 Edition)
Videó beküldése

DUNE (2019 Edition) társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A DUNE (2019 Edition) egy összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 3 óra is lehet. A játék 2019-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a váltakozó képességek...

A DUNE (2019 Edition) egy összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 3 óra is lehet. A játék 2019-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a váltakozó képességek, a terület mozgatás, a terület befolyásolás/irányítás és a vedd el mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hódítás, szövetség és árulás! Különböző frakciók harcolnak a sivatag bolygó, a Dűne irányításáért!
Képzeld el, hogy egy nemesi családot, egy szervezetet vagy egy rendet kontrollálsz egy sivár planétán, amely az egyetlen forrása a legértékesebb anyagnak az egész univerzumban: a fűszernek.

Most újraírhatod az egyik leghíresebb sci-fi könyv, Frank Herbert - Dűne történéseit.

A játékban a 6 nagy frakció egyikének vezetőjeként kell helytállnod. Mindegyik frakciónak az a feladata, hogy a saját irányítása alá vonja a galaxis legértékesebb erőforrást! Ahogy Leto Atreides herceg mondta: "Mindez azonban semmi a melanzshoz képest! Egy maroknyi fűszerért otthonhoz juthatsz a Tupolon! Nincsen párja, valódi öregedésgátló, és nem lehet mesterségesen előállítani. Az Arrakison kell kibányászni." Melanzs nélkül az űrutazás is lehetetlen lenne.

A játékosok kiválasztják a nekik tetsző frakciót, amelyet irányítani szeretnének. A választható frakciók mindegyike saját különleges képességekkel rendelkezik.

Az Atreides-ház, az egyetlen osztály, amely jegyzetelhet, és láthatja a játék néhány paklijának jövőjét, haditervek egy részét.

Harkonnen, akik akkor mutatják ki a foguk fehérjét, ha megszegik a szavukat. A játékban extra áruló kártyákat kapnak, vezetőket foghatnak el.

A Fremenek, az Arrakis őslakosai, akik könnyebben mozognak a zord vidéken, képesek meglovagolni a homokférgeket, és valamelyest védettséget élveznek a viharral szemben.

Bene Gesserit, amely képes használni a Hangot, hogy a játékosok azt tegyék, amit ő szeretne. Képes megjövendölni, hogy egy játékos nyer-e egy bizonyos fordulóban. Ha a jóslat beteljesül, ő is nyer.

Császár, amely a kártyák licitálásából származó fűszert gyűjti be, és hatalmas vagyonnal rendelkezik.

Űrliga, amely fűszert gyűjt, miközben a játékosok csapatokat szállítanak le az Arrakas felszínére, ahonnan maga a fűszer is származik.

Mindegyik frakció érdekes és egyedi játékélményt biztosít a játék során. Azonban jó tudni, hogy ez nem egy 1-2 órás játék. Valószínűleg 3-4, de akár 7-8 órát is igénybe vehet.

Ennek a játéknak van egy igazán remek szövetségkötési rendszere, annak ellenére, hogy nincsenek kimondott szövetségek a játékban, de ha egy homokféreg egyszer feltűnik, szövetségek jöhetnek létre a Nexus során, és ezek addig életben is maradnak, amíg egy másik féreg megjelenik. Ezek a szövetségek teszik lehetővé a játékosok számára, hogy jobban megoszthassák képességeiket, netán a játék győzelmi feltételeit, ami sokkal interaktívabbá teszi a játékot. De egy szövetség sem tarthat örökké, könnyen felbomolhat, ami igazán klassz kontraszövetségi játékhoz vezet, miközben maga a játék meglepően kiegyensúlyozott marad.

A Dune: Board Game bátran ajánlható mindazoknak, akik egy remek, összetett játékot keresnek. Ez a játék abszolút meghálálja a rá szánt időt, mert olyan gazdag élményben lesz részed, mintha te magad is a sivatagos dűnéket járnád.

Már csak egyetelen kérdés maradt: vajon ki fogja végül uralni a Dűnét?

Olvasd el róla cikkünket is!

Letöltés
Magyar nyelvű játékszabály (forrás: boardgamegeek.com - Heiter Balázs és Hipszki László munkája)

Magyar nyelvű Treachery és custom kártyák, frakció lapok (Jakab Zoltán munkája)

Angol nyelvű játékszabály

Angol nyelvű Q/A (2020 novemberi frissítés)

Hangulatzene
Lejátszás

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 6% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 14 990 Ft-tól
 • 12 ajánlat

Kategória: Politika, Sci-Fi, Háború, Blöff, Alkudozás, Harc, Könyv alapú
Mechanizmus: Aukció/Licit, Váltakozó képességek, Terület mozgatás, Terület befolyásolás/irányítás, Vedd el, Force Commitment, Bribery, Alliances, MOV-18 Map Deformation, Predictive Bid

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

DUNE (2019 Edition) társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

DUNE (2019 Edition)igx401, Budapest, elsősorban XIV., XVII. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, elsősorban XIV., XVII. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletracionalizálás

3 érdeklődő


DUNE (2019 Edition)Csatko

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár tartalmazza a csomagküldés árát is!

Nem került elő és másra gyűjtök. 🙂

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

DUNE (2019 Edition) társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • Gawain

  2023-08-16 23:41:58

  Egyik kedvenc sztorim: A Harkonnen játékos egy győztest csatát követően foglyul ejtette a Spacing Guild játékos egyik vezetőjét. Egy későbbi körben a Harkonnen játékos újból megtámadta a Spacing Guildet. Ugyanazt a vezetőt nem tudta most ellene használni, mint legutóbb (asszem már elhasználta vagy addigra már meghalt). A Guild játékos beblöffölte, hogy a Harkonnen megmaradt vezetői közül az egyik a nála lévő Traitor. A Harkonnen játékos inkább biztosra akart menni és a Guild saját, korábban foglyul ejtette vezetőjét játszotta ki a Guild ellen. Erre a Guild játékos előkapta a Traitor lapját és mindenki döbbenetére a saját, a Harkonnen által elfogott és most ellene kijátszott vezetőjét ábrázolta.

 • kardostibor44

  2023-08-16 21:22:04

  Egy igazi klasszikus (az eredeti kiadás 79-es) kapott ráncfelvarrást a 40. szülinapjára. Ez a játék fényévekkel megelőzte a korát, nem véletlenül alakult ki hatalmas kultusza még úgy is, hogy hosszú éveken keresztül nem gyártottak belőle újabb példányokat. Mindezek ellenére folyamatosan játékban maradt rengeteg klubban és versenyeket rendeztek belőle.

  Előnyei:
  A játéknak nagyon sok szabálya van, de annyira tematikusak, hogy a sok kivételt és speciális képességet nagyon könnyű tanítani, ha a könyvet jól ismerőkkel játszunk. (Ha nem, akkor hosszabb a tanulási folyamat). Zseniálisak a szabályok, ujjongtam, amikor a szabálykönyvet olvastam. A frakciók asszimetrikusak, mindegyik képességeire rávágható, hogy ez túl erős. A játékosok feladata egymást balanszolni.

  Lehet előny, de hátrány is:
  Nagyon érződik, hogy régi abból a szempontból, hogy nincs felzárkóztató mechanizmus. Itt csúnyán a partvonalra lehet kerülni, minden lépés lehet végzetes is. Ez egyrészt nagyon izgalmas, de okozhat rossz játékélményt is. De hát a Dűne világa és története sem megbocsátó. Gyilkos konfrontáció van benne.
  A megvalósítás nekem tetszik, bár az illusztrációk nem extrák. Nekem plusz pont, hogy nem tömték tele minikkel, nem igénylem ehhez a játékhoz.

  Hátrány:
  Lehet, hogy lepörög másfél-két óra alatt, de lehet, hogy több mint 4 órán keresztü nyüstöljük egymást. Sajnos 6 fővel az ideális, alatta egyre csökken az élmény, ahogy csökkentjük a játékosok számát. Az advanced harc szabályai is pepecselősek.

  Összegezve:
  Csodálatos játék, ami viszont nagyon nem való mindenkinek. Amikor jó, akkor nagyon jó, de elképzelhető, hogy csak meghalni és szenvedni mész az Arrakisra. Ha össze tudtok gyűlni 6-an és szeretitek a Dűne világát, akkor ne habozzatok!

  Dűne rajongóknak:
  Inkább az eurókat szereted: Dűne Impérium
  A minik rajongója vagy és epikus wargame-re vágysz: Dune: War for Arrakis (várni kell rá)

  Ha asszimetrikus, különleges harcos játékot keresel: Root, Vast, Oath, Twilight Imperium IV, Eclipse

  BGG értékelés: 10/10

 • harnas1207

  2021-11-08 00:23:12

  Ugyan magyar kiadás nincs. De teljes magyarosítás igen, a BGG-n. (Kártyák fordítása is)

 • kemiaiteso

  2021-11-07 19:21:34

  Köszönöm az infót, sajnálom, hogy pont ezt a 79-es felújított változatot nem magyarosítják le, pedig ez eddigiek közül ez a legütősebb szerintem (már ahogy az ismertetőket nézegettem).

 • armin.d.ivan

  2021-11-07 16:57:16

  Köszi szépen! :) Talán egy Karácsonyban benne is tud majd lenni ;)

 • harnas1207

  2021-11-07 15:35:45

  A Reflexshop fogja kiadni mindkettőt. Az Imperium megjelenési dátuma a film premierhez volt kötve, de csúszik a kiadás. Szerintem azért az idei felhozatalba bele fog férni.

 • armin.d.ivan

  2021-11-07 14:13:16

  Hát már ez is csodálatos hír, nem tudod melyik kiadó hozza? :O

 • harnas1207

  2021-11-07 13:29:04

  Idén (vagy valamikor jövő év elején) a Dűne Imperium jön magyarul, így ez biztosan nem jelenik már meg magyar nyelven. Sőt azt hiszem a következő magyar projekt a 2022-ben megjelenő Dune: House Secrets lesz.

 • kemiaiteso

  2021-11-07 11:12:39

  Sziasztok, nincs valakinek információja arról, hogy lesz-e magyar változata a játéknak valamikor?

  Ha már itt az új Dűne film, gondoltam ezzel is előjön valamelyik játékforgalmazó itthon. De ha valakinek régi, kártyagyáras Dűne változata, s megválna tőle, rámírhat nyugodtan. Köszönöm.

 • Csiracsirke

  2021-05-25 00:31:50

  Köszi a leírást most már biztos hogy az Imperiumot fogom megvenni a tematikussága miatt hozza a düne érzést ez lejött már azokból a videókból is amiket láttam eddig, nem hiába lett díjazott a Golden Geek Awardson sokan szeretik

 • Kisde

  2021-05-24 18:24:07

  Nem kell elnézést kérni, mivel nincs miért :) Szerintem kettő között dönteni viszonylag egyszerű, tudván azt, hogy kikkel fogod legtöbbet játszani.

  A klasszikus Dune igazi "gamer" játék és igényli az elkötelezettséget, mind időben mind játékosszámban. Ha van egy 5-6 fős komolyabb társasos csoport, főleg a 14+ korhatárban, akik nem veszik rossz néven az egymással elég komoly kiszúrásokat, akkor ott remek választás.

  Ha mondjuk egy családban társasozik az ember (mint pl. én is) és leginkább 2-4 játékosszám a jellemző vagy esetleg a szóló is opció, valamint kicsit eurósabb, könnyedebb de mégis izgalmas és interakcióban sem szűkölködő társast keres az ember, amit max 1,5 óra alatt be lehet fejezni, annak egyértelműen a Dune: Imperium a jó választás.

 • godzsakattila

  2021-05-24 18:13:54

  Nagyon köszönöm a hosszas válaszod, immáron "pro" is van a Dune Imperium mellé és köszönöm az erősségi összevetést is. Igazad van egyébként és elnézést is kérek a magam nevében, Ubazsival (szerintem egyformán) úgy értettük, hogy annyi társas van, különböző mechanikák és történetek, hogy két azonos történetből készült játékot nem biztos, hogy veszünk, még ha más is a mechanikájuk. Én nem vagyok a a deck building ellen sem (sőt) és a tárgyalós-harcolós-diplomáciás játékok ellen sem és mindkettő kell legyen valaki polcán szerintem, de nálam elég mondjuk egy Dűnés diplomáciás egy xy diplomáciás, mondjuk egy Clank deck buildinges és egy zw deck buildinges 😊

  De összevetni tényleg nem jó egy tenisz játékost egy kosarassal, mert nem egy pályán játszanak.

 • Kisde

  2021-05-24 17:55:02

  A "régi" Dune-nek és a Dune: Imperiumnak nem sok köze van egymáshoz, max pár apró mechanikában meg témában.

  A Dune: Imperium gyakorlatilag minden játékosszámmal jó (1-4) és a szóló része is kiválóra sikerült. Ez elsősorban egy deck building (lásd Clank, mivel a designere is ugyanaz) és munkáslehelyzés kombinációja, egy viszonylag egyszerűsített harc résszel minden kör végén. A harcnak és az Inrigue kártyáknak köszönhetően van interakció is a játékban szép számmal, de még így sem annyira vészes. Komplexitásban pedig teljesen vállalható, közepes nehézség alsó határát súrolja, 11 éves lányom simán abszolválta a szabályokat. Max másfél óra alatt le lehet tudni egy játékot.

  A régi Dune játék viszont egy elég komplex, nehéznek mondható blöffölös, egymással tárgyalós/kitolós játék, sok konfliktussal, területfoglalással és harccal. 5 játékos a minimum a BGG szerint és legalább 2 óra a játékidő, de inkább több.

  Mindkettő játék remek a maga nemében, összehasonlítani, hogy melyik a "jobb" szerintem semmi értelme nincs, mivel annyira különböznek egymástól. A kérdés inkább az, hogy ki a célközönség és aszerint érdemes dönteni.

 • godzsakattila

  2021-05-24 14:05:43

  Köszönöm. Bár egyenlőre nemtervezek vételt a közeljövőben, de én is hasonlóan állok hozzá, mind kettőt nem akarom, de az egyik jó volna, így akkor én is méginkább a "régi" felé hajlok majd. 😊

 • ubazsi

  2021-05-24 13:58:49

  Az kimarad valószínűleg. Sokat filóztunk, melyik legyen, de végül a "régi" mellett tettük le a voksunkat. Nem bántuk meg. :)

 • godzsakattila

  2021-05-24 13:46:43

  A 2020-as Düne: Imperiummal játszolttál már esetleg? Érdekelne az összehasonlításod, egyesek szerint ez a "leporolt régi" jobb tőle.

 • ubazsi

  2021-05-24 09:44:45

  Hétvégén nekiültünk a játéknak, mint nagy Dűne rajongók, kicsit féltünk tőle, mert nagyin hosszú játékidőt prognosztizáltak a leírások, ennek ellenére nekünk sikerült 2 óra alatt letudni az első menetet 4-en. Nagyon izgalmas ez az asszimetrikus technika, rengeteg potenciált érzünk benne. Minél több játék kell majd, hogy jól ki lehessen ismerni a különböző frakciók jellemzőit és taktikáit, elsőre talán zavaró ez a nagyon különböző működés. Ahhoz képest, hogy az eredeti játék idősebb nálam, nagyon jól működik, nem éreztük a kort rajta. Szó mi szó, nagyon tetszett, biztos, ha többen leszünk megint neki fogunk futni ismét.

A DUNE (2019 Edition) társasjáték és kiegészítői (4)

 • Dune: Ixians & Tleilaxu társasjáték Kiegészítő

  This expansion adds two new factions, the Ixians and the Tleilaxu, to the Dune boardgame. Tleilaxu: Led by a small council of Tleilaxu Masters - the fanatic, xenophobic Tleilaxu were tolerated because of their useful genetic engineering superiority. Although underestimated and loathed by others, they hoped to someday dominate all. Ixian: The cyborg, Prince...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 4/5

  Dune: Ixians & Tleilaxu társasjáték Kiegészítő 8590 Ft-tól! - 10 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Dűne: A hódítás és diplomácia játéka társasjáték

  Vegyetek részt minden idők egyik leghíresebb tudományos-fantasztikus történetében. A DŰNE játékban a négy nagy frakció – az Atreides-ház, a Harkonnen-ház, a Fremen és a Birodalom – egyikét fogjátok irányítani, amelyek mind az univerzum legértékesebb nyersanyagának, a melange-nak, vagyis a titokzatos fűszernek az ellenőrzéséért versengenek, amelyet csak a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Dűne: A hódítás és diplomácia játéka társasjáték 9500 Ft-tól! - 3 felhasználó és 25 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Dune: CHOAM & Richese társasjáték Kiegészítő

  Korábbi két hatalmas szereplő lép elő az árnyékból... Jól tudjuk mit történt a Dűnén, amikor a Richese-ház és a KHAFT (Kereskedő Házak Általános Fejlesztő Társaságának, angolul CHOAM: Combine Honnete Ober Advancer Mercantiles) nem vett közvetlenül részt Muad'Dib hatalomra jutásában, mint az eredeti hat frakció egyike, bár nagyon is beavatkozhattak volna –...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Dune: CHOAM & Richese társasjáték Kiegészítő 8620 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Dune: Ecaz & Moritani társasjáték Kiegészítő

  Tovább bővül a 40 éves jubileumi „nagy” Dune világa! Az Ixians & Tleilaxu és a CHOAM & Richese frakciópárosok után az Ecaz -és Moritani-ház érkezik a játékba! Ecaz-ház: Az Ecaz-házat Armand Ecaz főherceg irányítja, aki nagy tiszteletnek örvend a Landsraad köreiben, és tartós szövetségek megkötésével igyekszik tovább erősíteni tekintélyét. Moritani-ház: A...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Dune: Ecaz & Moritani társasjáték Kiegészítő 8943 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 - 3 óra
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Bill Eberle, Jack Kittredge, Peter Olotka
 • Illusztrátor:  Ilya Baranovsky
 • Kiadók:  Gale Force Nine, LLC
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, olasz, lengyel, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English edition (with miniatures)
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 8.9 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 8.9 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition with miniatures
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 8.9 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 8.9 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2022 with miniatures
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 6.7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) DUNE (2019 Edition) társasjátékhoz