Csavargódal
Csavargódal
Csavargódal
Csavargódal
Videó beküldése

Csavargódal társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Csavargódal egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 45 - 120 perc is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció...

A Csavargódal egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 45 - 120 perc is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a történetmesélés, a szerepjátszás, a kockadobás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Szabadítsátok fel a kísérteteket!

A Csavargódal különleges hangulatú, kooperatív, történetközpontú kalandjáték. A játékosok egy száguldó vonaton próbálnak rájönni, történetről történetre, hogyan „szelídítsék” meg a kísérteteket...

A kalandok során változnak a játék szabályai, így minden játék során új megközelítésre lesz szükség a kihívások teljesítéséhez. Egyes akciók, képességek, karakterek máshogy fognak működni, így a játék kalandról kalandra folyton megújul, ami biztosítja, hogy ne legyen két egyforma játékalkalom.

Ha szereted a zenét és a borzongást, akkor keresve sem találhatnál jobb helyet egy száguldó kísértetvonatnál, amit „valami különös dallam hangjai halkan kísértenek éjszakákon át”. A Csavargódal szerencsétlen főszereplői csak az eső elől kerestek menedéket a vonaton, és nem sejtették, hogy félig elkárhozott lelkek törnek majd az életükre, egyik a másik után – néha többen egyszerre.

A túlvilágnak nincs romantikája

Végig érni a vonaton egy nagyszabású, halálosan veszélyes – és természetesen újrajátszható – kaland, amely kísértethistóriák láncolatából áll. Minden játékalkalom egy-egy történet, egy-egy szegény ördög élet és halál között rekedt lelkének megmentésére irányuló (néha egészen konkrétan) fejvesztett erőfeszítés. Hogy a lélek szenvedéseitől való megszabadítását a történetük megértésével és különféle rituálék végrehajtásával vagy pusztakezes meggyőzéssel (csihi-puhi) intézitek-e, az rajtatok áll. És hogy ne unatkozzatok: a karaktereitek játékról játékra erősödnek majd, és persze a szabályok is változnak, méghozzá történetenként!

A zene a minden

A Csavargódallam igazi különlegessége az atmoszférája, és azt a félelmen és reszketésen kívül átitatja még egy fontos dolog: a zene. A játékban több mint 200 könnyűzenei utalás lett elhelyezve, több mint 100 előadótól, így nemigen múlik majd el úgy játék, hogy néhány dalra ne ismerjetek rá. Így amikor majd a lábatok alattrossz vérszivárog a padlóból, ésjön a huzat valahonnan, és a kavargó hóban közelít egyhúsrágó-jégverőWendigo, meg a fejetlen Pilács, akinek afény a fegyvere és megvilágít bármit, akkor tudni fogjátok, hogy aszellemvonatból nincs kiszállás!

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 16 900 Ft-tól
 • 33 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Kaland, Horror, Vonatok
Mechanizmus: Akció pontok, Kooperatív, Történetmesélés, Szerepjátszás, Kockadobás, Rács mozgás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Események, Narrative Choice / Paragraph, Változó setup

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Csavargódal társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csavargódalfausto.tm

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan magyar kiadás. Személyesen Kistarcsán és környékén tudom átadni, időnként Budapesten (kedd vagy szerda Kelenföld, szombat Újpest) Előre utalás után foxpost vagy posta lehet a vevő terhére.

1 érdeklődő


Csavargódalernest, Nyíregyháza/Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Nyíregyháza/Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott.

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Csavargódal társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • Csavargódal - Túlvilági viszontagságok

  Ismertető2023.09.30. 13:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Nem kellett volna felszállni a vonatra, de most már késő! Vegyétek fel a kesztyűt és náspángoljátok el a kísértetvonat összes kóválygó rémségét, hogy ép bőrrel megúszhassátok a kalandot!

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • qgtanton

  2023-11-15 22:25:50

  Egyetértek, nagyon kooperatív játék, ahol a szerencsének óriási szerepe van. Három játékossal játszottunk, ahol egyvalaki folyamatosan csak sikertelenséget dobott (ami matematikailag szinte lehetetlen, mégis megtörtént), ez jelentősen kinyújtotta a játékidőt, mert ő lett volna a Terminátorunk (Császárnő). Két támogató karaktert indítottunk mellette, akinek a küzdelem kevésbé volt az erőssége, de azért belekényszerültek és nagyobb nehézség árán teljesítettek.

  A tábortűz fejlesztési szakaszánál ezért a két supportnak is támadókártyákat vettünk, hogy fokozódjon a lehetőség a Vándor és a Visszatérítő esetében, ami az életerejüket is növeli és a Vándor esetén végre támadási képességet is jelentett, mert addig nem rendelkezett csak a többieket gyógyító képességgel.

  Nekem nagyon tetszik a kevés setup idő és a kisebb dobozméret, ami könnyebben szállítható. A rendező nagyon igényes, ezt nagyon jónak érzem. Néha egy-egy új szabály értelmezése nehézkes, itt a játékszabály leírásának pontatlansága is érezhető, de azért ki lehet találni, hogy milyen mechanika érvényesül. Egy igazán eredeti, régbi rajzfilmeket idéző grafikával (Cuphead-like) rendelkező, jó játékról van szó, ami a története miatt a horror zsánert erősíti, de a rémisztő történet nem akadályozza meg a beleélést. Nagyon tetszik, hogy a pillanatok másik füzetben találhatóak, illetve a rémhez tartozó események önállóan találhatóak, így sokkal kisebb a véletlen spoiler-veszély. Nem célszerű előre lejátszani a csatát, mert jó memóriával könnyen felidézhető a játék. Ami egyébként csak az eseményekre vonatkozik és az újrajátszást nem igazán érinti, hiszen a legtöbb eseményt megéri kinyomozni/ teljesíteni. Ajánlom a koopratív élményre vevő játékosok számára, mert adja a változatosságot a rémek különbözősége, eltérő viselkedést generáló akciói miatt. Érdemes több rémmel is felvenni a küzdelmet, én tervezem a végigjátszást is, ami komplexebb élményt is nyújt majd. Várom a következő játékalkalmat, amikor ismét asztalra tesszük.

 • szalab

  2023-06-16 13:44:59

  Remek kooperatív játék, ami különösképpen a kinézete és a tematikája emel az átlagos fölé.
  Első hat küldetés után nagyon tetszik benne a kivitelezése (remek, régi rajzfilmeket idéző grafika), az újszerű tematika (alapvetően meg kell gyógyítani a szellemeket). A játék által sugallt hangulat is remek.
  Játékmenetében kevésbé újító. Ha a hasonló árkategóriájú Homályrév: Az oroszlánfalkához hasonlítjuk, kevésbé taktikus és kifinomult, ugyanakkor egyszerűbb és rövidebb a setupja. Szerencse szerepét is ennél kicsit nagyobnak érzem. A csaták közti táborfázis jópofa, ahogy az átvezető szövegek is jól megírtak, hangulatosak.
  Ami nálam egyértelmű negatívum, hogy az ellenfél mozgatása elég bonyolult, néha kifejezetten macerás kitalálni, hogyan is fog mozogni (ráadásul a "mindig úgy végezd el a cselekedetet, hogy a játékosoknak a legrosszabb legyen" még tovább bonyolítja ezt).
  Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, akinek a kooperatív játékok tetszenek, valószínűleg nem fognak csalódni benne.

A Csavargódal társasjáték és kiegészítői (7)

 • Vagrantsong: Bonus Scenario – Fool's Gold társasjáték Kiegészítő

  You have to fill out a form on the publisher's website to get the promo, it's not included with every copy of the base game. Offered for free as part of a Wyrd Games Promotion in January and February 2022. The Scenario includes a small Scenario booklet for the Scenario itself, 2 Skill cards, 3 Ritual cards for that Scenario, and a Junk card. It utilizes...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Vagrantsong: Séance Scenario – Fox Sisters társasjáték Kiegészítő

  This is a scenario with multiple puzzles and mysteries, many of which the players will not know or understand at the beginning of the game. And that's okay! The goal is to figure out what to do, how to do it, and where to do it. You'll be solving challenges that will provide more context as you push through the Scenario. Focus on what you already know and...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Vagrantsong: Dice Tower 2022 Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  Originally available in pack C of the Dice Tower 2022 Kickstarter campaign. Three new Junk Cards to add to the Junk Deck. Tie-Dye Die Tie - After any vagrant in the same train car suffers a wound or breaks a junk card (other than this one), any character gains 1 humanity Toy Tower - When this junk breaks, all vagrants may either gain 2 humanity or rummage...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Vagrantsong: DC Plushie Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  • Vagrantsong: Encore társasjáték Kiegészítő

   Encore is the expansion to the spooky boss-battling campaign game, Vagrantsong, that will take players to new heights, new lows, and everywhere In Between. Going ‘round the second time with Vagrantsong: Encore, you’ll find: A fourth door to open that leads to a new Chapter with 5 new Scenarios called Bridge of Leaves. 6 Save Your Soul Scenarios to bring...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 45 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Vagrantsong: Off the Rails társasjáték Kiegészítő

   Vagrantsong: Off the Rails offers players the opportunity to revisit Scenarios from the core game and its expansion, Encore, with new and exciting challenges along the way. Included in Off the Rails: A new game mode that increases the difficulty and replayability of over 40 Scenarios. New Objectives tailored for each Vagrant called Devious Deeds that...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 45 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Vagrantsong: Iconic Maco Joe Promo Cards társasjáték Kiegészítő

   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 2

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  45 - 120 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Matt Carter, Justin Gibbs, Kyle Rowan
  • Illusztrátor:  Nguyen Mai Diem
  • Kiadók:  Gém Klub Kft., Wyrd Miniatures, Lucky Duck Games, Grimspire
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, lengyel

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: kínai
  • English edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: angol
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: magyar
  • French edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: francia
  • German edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: német
   • Méretek: 33 cm x 33 cm x 6.5 cm
   • Súly: 2.5 kg
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: lengyel

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Csavargódal társasjátékhoz