Citadella (új, bővített változat)
Citadella (új, bővített változat)
Citadella (új, bővített változat)
Videó beküldése

Citadella (új, bővített változat) társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Citadella (új, bővített változat) egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a vedd el, a turn order: role order és a lose a turn...

A Citadella (új, bővített változat) egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a vedd el, a turn order: role order és a lose a turn mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

Emelj királyhoz illő
középkori várost!

A királyságnak szüksége van egy új Építőmesterre, és te is az irigyelt állásért harcba szállók között vagy. Hogy téged válasszanak, le kell nyűgöznöd az uralkodót, méghozzá a legfenségesebb középkori metropolisz megépítésével. Ehhez különféle osztályba tartozó karakterek segítségére lesz szükséged. Felbéreled a tünékeny Tolvajt, hogy kifossza valamelyik vetélytársadat vagy megbízod az Építészt, hogy gyorsan hozzon létre több kerületet? Csak a legjobb város szerzi meg felügyelőjének az Építőmester titulust.

A Citadellában a játékosok a helyi lakosok révén szereznek aranyat és építik fel a kerületeket, amikből majd középkori városuk fog állni. A játék végén az a játékos nyer, akinek a városa a leglenyűgözőbb!

A 25 különböző nyelven kiadott és számos díjra jelölt Citadellát széles körben a jelenkor egyik nagyszerű kártyajátékának tekintik. A játéknak ez a legújabb kiadása tartalmazza az eredeti játék és kiegészítőinek karaktereit és kerületeit, valamint 9 vadonatúj karakterosztályt és 12 teljesen új kerületet, ami minden korábbinál nagyobb változatosságot kínál!

(A 2021-es kiadás tartalmazza az előző bővített változat elemeit egy új, kisebb, praktikusabb dobozban.)

Unboxing videó: https://www.youtube.com/watch?v=vJ3doewDyn8&t=2s

Játékbemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=yOwew4deVZo&t=1s

Játékbemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=HMYCk3Ps7X4&feature=youtu.be

Forrás: Delta Vision
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 9 390 Ft-tól
 • -18%-2 051 Ft

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Városépítő, Középkori
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Vedd el, Turn Order: Role Order, Lose a Turn, Akció draftolás, Változó setup, ECO-05 Income, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Citadella (új, bővített változat) társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Citadella (új, bővített változat) társasjáték videók (7)

Kommentek

Kommentek

 • laptopzsol

  2023-10-02 12:25:54

  Üdv mindenkinek.

  Többen is dicsérik ezt a játékot. Ebbe a sorba szeretnék én is be állni.
  A játékosok arra törekednek, hogy ők építsék meg mi előbb a hét kerületet. Ehhez kártyákat kell húznod és pénzt kell gyűjtened. A pikantéria, hogy minden körben más karakterrel vagy, hacsak nem ugyan azt választod mint előtte, ha tudod. Minden karakternek más képessége van, ezekkel is kell tervezned. Vannak bizonyos épületek amik szintén adnak pluszt. Azt gondolnád, hogy egy kis laza egyszerű játék, amúgy az. De meg van a mélysége, tervezés és a másik akadályozása miatt. Igen, van benne interakció, akinek ez hiányzik itt talál.
  Az én problémám, hogy ketten nem az igazi. Öten-hatan viszont nagyon király, nyolcan talán kicsit jobban nyúlik, de több játék után lehet pörögni.
  Meg van már egy ideje, szeretem. Az újabb kiadás grafikailag gyönyörű.
  Ajánlom 8/10

 • Kulpasz

  2023-06-26 21:28:29

  Ha annyira nem szereted a konfrontációt, érdemes lehet kipróbálnotok olyan karakterbeállítással, ami kevésbé agresszív (Illusztris küldöttek vagy Becsvágyó arisztokraták a szabálykönyvben), amit ti is kedvetekre tudtok finomítani olyan karakterekkel, amik nektek többet adnak a játékhoz 🙂 Én nagyon szeretem ezt a fajta variálhatóságot és testreszabást ebben a játékban.

 • szrigoevi

  2023-06-26 18:28:07

  Köszönöm az ajanlast! Utána nézek. :) A szerelmes levelek pl nagy kedvencünk, mint gyors kartya játék és a megkopott emlékek alapján rémlett, hogy a Citadella is hasonló, de jóval nehezebben viseltuk a nagylanyommal a HKK-n szocializálódott férjem szívatását. 😅

 • Kisde

  2023-06-26 15:57:42

  Azt olvastam, hogy a Vaalbara eléggé hasonlít a Citadels-re, de nem annyira konfrontatív és jobb élményt nyújt akár 2 fővel is. Elvileg a Citadels és Libertalia keverékeként lehetne leginkább jellemezni a játékot, ami nekem felkeltette az érdeklődésemet.

  A Gémklub hozni is fogja majd magyarul, lehet érdemes lesz kipróbálni, hátha jobban bejön majd.

 • szrigoevi

  2023-06-26 15:45:41

  Nem rég szereztem be használtan, mert régen játszottunk vele és a nosztalgia bevonzotta. Még mindig nehezen viselem a konfrontatív játékokat. :D A férjem jó az ilyesmiben, így amikor rájöttem mennyire támad váltottam védekezéses támadásba, és végül sikerült nyerni. A játék maga amúgy remek. Tényleg több fővel jön igazán ki az értéke, de sajnos mi csak hárman vagyunk rá. Mindenképpen olyanoknak ajánlom (én nem ilyen vagyok, de igyekszem fejlődni), akik jól bírják a konfrontatív játékokat. Mi a nagylányommal nehezen viseljük, bár én alkalmazkodom a kezdeti kedvelmenés után, ő viszont még annyira nem taktikus. Mindezek ellenére egyébként szép a grafika, jó kis játék, de ha valaki jobban szeret úgymond magában építkezni, akkor nem neki való, hiszen itt azért bőven lehet a másiktól lopkodni, rombolni a kerületeit stb. Viszont tényleg sokféle karakter van benne, jó az újra játszhatóság is, főleg így ezzel az eleve bővített változattal. Tetszik, hogy gondoltak 2-3 főre is, de lehet a játékot még az alaphoz képest is bonyolítani.

 • viski.lator.elemer

  2022-02-18 11:34:04

  Először a régi verzióval játszottam, már akkor nagyon megfogott a játék. Egyszerű szabályok mellé társul rengeteg taktikai lehetőség. A körönkénti titkos karakterekből való draftolás miatt lesz igazán élvezetes a játék. Az új verzió rendkívül szépre sikerült és az extra karakterek + egyedi kerület lapok sokat dobnak az újrajátszhatóságon. Ráadásul a szabálykönyv ajánl több féle lehetőséget a karakter kártyák és a pakli kialakítására, hogy minél jobban összehangolhatóak legyenek a stratégiák. Választható békésebb leosztás vagy egymásnak keresztbe tevős játékmód.

  5 fő felett az igazán élvezetes, kevesebb játékossal már bizonyos karakterek veszítenek az erősségükből a többihez képest.

  Egyedüli negatívum, hogy a kerület kártyák megkülönböztető színei haloványak (ezt mind a 7-en egyből megállapítottuk a régi verzióhoz képest). Asztal távolságból nehezen kivehető, hogy a játékosok épp milyen típusú lapot raktak le maguk elé. Jelölhetnék élénkebb színekkel vagy nagyobb felületen.

 • lauratyukasz

  2021-09-27 13:03:48

  Sziasztok! Eddig 4 party alkalmával volt szerencsém jatszani a Citadellával, 6 fővel és 5 fővel játszottam eddig. Én imádom. Gyors, pörgős játék. Külön tetszik hogy rengeteg lehetőség van a játékban, a sok szereplővel folyamatosan változó a játék, vannak leírások játék összeállítására, ahhoz hogy épp milyen kedvünk van, konfrontáló vagy inkább nyugisabb jatekmódra vágyunk :) szépen illusztrált, izgalmakkal teli, egyszerű játék.

 • Valezius

  2019-09-16 11:55:14

  Klasszikus játék. A társaságban sokan szeretik, nekem sose volt a kedvencem. Mindig rosszul választok szerepet...

 • Absztrakt

  2019-06-10 19:15:20

  Van benne szerencse faktor de nekem nagyon tetszik a játék mechanikája. Ezen kivűl a bővitett változatnak nagyon szép a grafikája.

 • t.magyari1205

  2019-05-02 13:27:46

  Nagyon jó és izgalmas ez a bővített kiadás. Szép grafika, minőségi elemek, kiegyensúlyozott játékmenet.
  Szerintem az optimális játékidő és élmény az 3-4 max 5 fő, afelett már szerintem túl hosszú és bizonytalan a játék, nemigazán tudsz komolyabban tervezni.

 • benczikakos

  2019-04-11 11:04:26

  Gyönyörű magyar kiadás, fantasztikis játék, Bruno bácsi újabb csodás társasjátéka

 • bapszy

  2019-04-05 14:45:56

  Nagyon rég még játszottam haverokkal az első kiadással, és amikor ez megjelent azonnal tudtam, hogy a gyűjteményemben a helye. Én sok fővel (6-8) szeretem játszani, mert úgy nagyon jól kijönnek a szerepek, jó kis partijáték :)

 • kchpank1.kv

  2019-03-11 10:30:24

  Engem meggyőztél, bár ott a van a beszerezni való listán, de lehet, hogy nemsokára a gyűjteményben lesz. Nagyon izgalmasnak tűnik és tényleg érdekel, hogy milyen élményt tud nyújtani. :)

 • wiew1987

  2019-03-11 09:32:46

  "Bruno bácsi" nálunk amúgy is nagy kedvenc (Red November, Isla Dorada), de ez a játék a maga egyszerű de nagyszerű módján mindig lenyűgöz. Hogyan lehet kb. két pakli kártyából egy izgalmas, pörgős, de mégis gondolkodtató taktikai és kicsit party játékot létrehozni. A karakterek és egymásra hatásuk zseniális, a draftolásnál rengeteget kell kombinálni, mert mindenki legszívesebben mindet választaná. :D Az új karakterek se rosszak, de valahogy mi mindig a "régiekhez" térünk vissza, azok a "legáramvonalasabbak" idézve a szerzőt. Top kártyajátékunk.

A Citadella (új, bővített változat) társasjáték és kiegészítői (1)

 • Citadels: Scenic Route Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

  Set of 14 new district cards New rules excerpts: Facedown districts have no building cost or effects, but they do count towards your completed city. Some cards affect components in the box. Keep unused components nearby when playing with these cards. Each card has different card text affecting the game in different ways. Promo available with purchase of...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 8
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bruno Faidutti
 • Illusztrátor:  Tomasz Jedruszek, Gracjana Zielińska, Andrew Bosley, Mark Molnar, Veli Nyström, Simon Eckert, Marko Fiedler, Mateusz Lenart, Tyler Edlin, Jeff Brown (II), Yong Yi Lee, Amit Dutta, Felipe Escobar, Fernando Olmedo, James Combridge, Eddie Mendoza, Pavel Kolomeyets, Meg Owenson, Alex Kim, Yogesh C. Joshi, William Koh, Ward Lindhout
 • Kiadók:  Hans im Glück Verlags-GmbH, Asmodee, 999 Games, Z-Man Games, Edge Entertainment, Arclight, Galakta, Delta Vision Publishing, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Swan Panasia Co., Ltd., Galápagos Jogos, Hobby World, Fantasmagoria, WindRider Games, Ігромаг, EDGE Studio
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Asmodee French edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.5 cm x 12.5 cm x 4 cm
 • Edge French edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 5.5 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26.8 cm x 26.8 cm x 6 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 26.2 cm x 26.7 cm x 5.3 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 5 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Chinese edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 16.6 cm x 22.8 cm x 5 cm
 • English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.8 cm x 14.8 cm x 5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • French edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.8 cm x 14.8 cm x 5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Italian edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 14.7 cm x 22.5 cm x 4.8 cm
 • Spanish edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 14.7 cm x 22.7 cm x 5 cm
 • Czech edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 16.6 cm x 22.6 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • German edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16.5 cm x 22.5 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: görög
 • Korean edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 14.7 cm x 22.7 cm x 5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
 • Chinese edition
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 25.3 cm x 25.3 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Citadella (új, bővített változat) társasjátékhoz