Chachapoya: SNAKE Adventurer Promo Cards
Videó beküldése

Chachapoya: SNAKE Adventurer Promo Cards

Kiegészítő, 2020
Értékelem!

Ez a játék a Chachapoya kiegészítője.

A Chachapoya: SNAKE Adventurer Promo Cards egy könnyen tanulható kiegészítő a Chachapoya társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés és a játékos kiiktatás...

A Chachapoya: SNAKE Adventurer Promo Cards egy könnyen tanulható kiegészítő a Chachapoya társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Kiegészítő
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Játékos kiiktatás

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kapcsolódó cikkek

 • Chachapoya, A Yapalocté expedíció kiegészítő

  Ismertető2020.11.18. 08:00:00 / Ismertető, Bemutató

  A kincsvadászatok során általában az értékes darabok felkutatása szokta a legnagyobb nehézséget okozni. A világ legrátermettebb kalandor-régészei számára azonban ez a dolog egyszerűbb része. A zsákmány szétosztása már jóval több fejtörést okoz.

Kommentek

Kommentek

 • szocsadam

  2021-01-18 18:38:54

  Bár nekem az alapjáték nagyon tetszett, sajnos ezekkel a promó kártyákkal már az az érzésem, csak a sikert akarta a szerző meglovagolni. Tök jogosan, teszem hozzá. Messze a legjobb játéka, nagy volt a siker, és az érdeklődés. A kiegészítő kellett, de én nem szeretem ezekkel a promó lapokkal játszani a játékot. Egy tök könnyed, egyszerű játékból sikerült egy agyonbonyolított, gondolkozós játékot csinálni. Na most ez vagy bejön valakinek, vagy nem. Nekem személy szerint nem.

 • gevanda.93

  2020-10-25 14:06:22

  Nekem sajnos nem tetszett a Chachapoya alapjáték, valószínűleg nekem az egész licitálós mechanizmus nem jön be (még nem próbáltam másik licitálós játékot).

  A promo csomag három kártyát tartalmaz: fáklya, kígyó és iránytű. A kalandorkáryták közé lesznek bekeverve.
  Mind a három kártyának különböző képessége van, amiket másik kezdőjátékos esetén, de a saját körödben a licited előtt tudsz kijátszani:

  • A fáklyával megnézhed a lefordított kincslapot (óvatosan, hogy csak te lásd).
  • A térképpel felfordíthatod a lefordított kincslapot, így mindenki számára látható lesz mind a két kincskáryta, amikért a licit folyik. Akik előtted jöttek, nem változtathatják meg a licitüket, de akik utánad jönnek, elég jól jártak ezzel a lépéseddel. Ezt figyelembe véve, érdemes olyankor kijátszanod ezt a kártyát, ha te vagy az utolsó a fordulóban, hogy más játékost ne segíts ezzel a plussz információval.
  • Az iránytűvel pedig kicserélheted a lefordított kincskárytát a pakli aljára visszarakottal, azonban megnézés nélkül. A kezdőjátékost ezzel szépen meg tudod szivatni. :)

  Ha a játék végi pontozásnál a kezedben tartasz ilyen promo lapot, egy promo lap plussz 3 pontot ad a pontszámodhoz. Emiatt érdemes lehet kijátszás helyett megtartani is. Sokat számít a játék végén 3 pont.

  Sajnos kijátszás után kikerülnek ezek a lapok a játékból, így minden lap csak egyszer kerülhet játékba egy parti alatt. Pedig nagyon jó lapok, tetszik, hogy segítenek információt szerezni, és nem csak vakon licitálgatok (amivel egyébként valószínűleg senki másnak nincs baja :D ) . Miután kijátszottad ezt a kártyát, azonnal húzol egy kalandorkárytát, még a licitálásod előtt, így akár ezzel az újonan húzottal is licitálhatsz.

  A többi kalandorkártyával ellentétben ennek a három kártyának a grafikájával nincs bajom. Nem varázsolnak el, mint a kincskártyák, de nem is tartom olyan csúnyának, mint a hagyományos kalandorkárytákat. De ez persze ízlés kérdése, valószínűleg velem ellentétben csomóan imádjátok a kalandkártyák grafikáját is. :)

A Chachapoya társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Tervező:  Szöllősi Péter
 • Illusztrátor:  Tari József
 • Kiadók:  Vagabund
 • Elérhető nyelvek:  angol, magyar

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Chachapoya: SNAKE Adventurer Promo Cards társasjátékhoz