Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége
Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége
Videó beküldése

Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2018
Értékelem!

Ez a játék a Catan: A Game of Thrones kiegészítője.

A Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége egy közepesen összetett kiegészítő a Catan: A Game of Thrones társasjátékhoz, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a pakli tervezés, a kockadobás és az útépítés...

A Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége egy közepesen összetett kiegészítő a Catan: A Game of Thrones társasjátékhoz, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a pakli tervezés, a kockadobás és az útépítés mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Trónok harca rajongók figyelek, új stratégiai játék! Trónok harca Catan: Az Őrség Testvérisége a Catan Settlers klasszikus alapjátékán alapszik. Ebben a játékban az Ajándék minden területe az öt erőforrás egyikét biztosítja: fűrészáru, tégla, gyapjú, gabona és érc. A vadak egyre nagyobb számban tűnnek fel. Gyülekeznek, és csak arra várnak, hogy áttörjenek a Falon. Lásd el jól a munkádat, óvd a tulajdonod majd legyél te az új parancsnok! Az Éjjeli Őrség testvérei új vezetőt keresnek soraik közül. Jeor Mormont azt akarja előléptetni, aki javíthatja az Ajándék infrastruktúráját, a Faltól délre eső, bőséges és fejletlen területet, amelyet a Starks évezredekkel ezelőtt a Watchnak adott. A megélhetés elnyerése az északi könyörtelen tájról elegendő kihívást jelent, de bárki is vállalja ezt a feladatot, annak embernek is kell állnia és megvédenie a Falat a Westerosba verekedő vadak támadásával szemben. Sok testvér versenyez Westeros megépítéséért, megvédéséért és azért, hogy megtegyen mindent, de testvérein felül csak egy emelkedhet, hogy új parancsnok legyen. De légy óvatos - az észak sok veszélyt rejt magában, és jön a tél. A cél az eredeti Catan játékosai számára ismerős lesz; az első játékos, aki tíz győzelmi pontot szerzett, megnyeri a játékot, és az Éjjeli Őrség új parancsnokává válik. A győzelem akkor következik be, amikor egy játékos javította az ajándék infrastruktúráját, és sikeresen megóvta a betolakodóktól. Ez akkor mutatkozik meg, amikor egy játékos tíz győzelmi pontot ért el az építkezések, az utak és a települések bármilyen kombinációjával; három vagy több őr felvétele a Fal biztonságának megőrzése érdekében; fejlesztési kártyák vásárlása presztízsük növelése érdekében, mindeközben védve az ajándékot. Játékosok száma: 3-4 játékos Játékidő: kb. 30-60 perc Ajánlott életkor: 14 éves kortól

Forrás: Játéksziget
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 21 271 Ft-tól
 • -11%-2 628 Ft

Kategória: Civilizáció, Alkudozás, Kiegészítő, Könyv alapú
Mechanizmus: Kereskedés, Moduláris tábla, Pakli tervezés, Kockadobás, Útépítés

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége társasjáték videók (1)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • hierroo

  2021-03-04 09:12:16

  Teljesen erre gondolok én is, amiket te is írtál. És még hozzátenném, hogy sajnos az emberek valamilyen szinten manipulálható is. Ezt egyesek ki is használják. Persze csak közvetetten, mert pédául egy társasjátékot is csak az veszi meg aki akarja. (De azért úgy "csomagolják" a dolgokat, hogy az érdeklődő "akarja" megvenni!)

 • Podapanni

  2021-03-04 08:38:22

  Azt hiszem valami ilyesmiről is szó volt a múltkor a kiegészítőkről írt cikk alatt. A bőrlehúzás tipikus példája (amikor a játékélményhez nem adnak hozzá, csak "olyan jól néz ki"-az árától meg kb. elájulsz).
  Ráadásul a Trónok harca egyike azoknak a brandeknek, ahol már előre tudják a készítők, hogy lesz rá kereslet. A történet durva része szerintem az, hogy nem állnak meg a párna/póló/hűtőmágnes vonalon, már társasjáték is kell. És abból sem elég a saját, egy már ismert márkát csomagolnak be.
  Igazad van, ebben az esetben a játék inkább reklámárzetet kelt, bár én kicsit másképp látom mint te: a Catan maga a reklámfelület a Trónok harcának (bár lehet hogy ugyanarra gondolunk, csak félreértettelek).
  Viszont azt sem felejthetjük el, hogy van az a rajongói réteg, akiket ez a reklámfogás von be a játékok világába. :)

 • hierroo

  2021-03-03 22:00:54

  Én nekem nem a játékkal van bajom, hanem inkább csak azzal, hogy miért kell mindent s CATAN nevében eladni? Miért nem lehet egy játék olyan amilyen. Ha egy játék jó, akkor azt úgyis mindenki megtudja. Meg ezek a marketing fogások nem tetszenek. Olyan ez, mintha a társasjáték doboza egy reklámfelület lenne és CATAN-t reklámozná. Ez csak az első benyomásom, és a játékról nem akarok véleményt mondani. Lehet hogy jó! Ha CATAN-t akarok venni, akkor azt veszek, és ha Trónok Harcát akarom játszani, akkor azt keresem. De ha egyszerre össze van gyúrva, akkor az nekem olyan mint egy massza. Vagy ez egyet fizet, kettőt kap? :) Azért ahhoz képest elég drága.

 • veerzoltan80

  2021-03-03 21:22:52

  Nehéz a szívem amikor erre a játékra gondolok. Elvesztegetett lehetőségek tárháza, és elvesztegetett pénz.

  Imádjuk a Trónok Harcát, már jóval a sorozat előtt is ismertük a világot, könyveken, és TCG-n keresztül. Catanozni is szeretünk, kiegészítőkkel, bonyolítva, nehezítve, minden hogyan. Szóval nagyon örültünk amikor kijött magyarul a játék, gondoltuk ez csak jó lehet. Pláne mivel a Csillaghajósok nagyon nagyon bejött.

  Hát el kell mondjam ez a játék talán az ami a leginkább alulmúlta várakozásainkat az elmúlt években. Tök jó az Adományt felépíteni és a Falat, a vad harcosok is jól festenek de kb ennyi a pozitívum ezt is csak Trónok Harca rajongók értékelik kb. Olyan sima mezei Catant kapunk hogy csak na. Kb mintha a dobozában újra nyomták volna az alapjátékot. Persze lovagot, illetve Éjjeli őrt kell a Falra küldeni mert jöhetnek a vadak, de aztán ennyi az összes kihívás. Se fejlesztések, se igazi upgradelés, se területfelfedezés mint a Csillaghajósokban pl. A Sárkányokról, vagy bármi random eseményről nem is beszélek. Pedig az Éjjeli őrség sztorija adott volna alapot nagyon sok mindenre. Elég csak Vakondvárosra, a Felderítőkre, Crasterre, az Elsők öklére, a Másokra gondolni. Ehelyett kapunk pár kártyát sablon képességekkel, semmi Trónok Harca fíling vagy mélység.

  Sajnos a szabálykönyv sem lett valami jó, komoly gondot okozott a Vadak gyülekezésének és haladásának megfejtése, csak youtube segítséggel sikerült.

  A játékelemek minősége rendben van, a minik szépek, a tábla jól néz ki, a Falról is szinte le lehet pisálni ahogy Tyrion tette. Doboz, insert rendben van ahogy Catan játékoknál illik. De sajnos annyira Catan, hogy Trónok Harca hangulatba nem kerül az ember, pedig pl a táblás Trónok Harca, vagy a Risk és a Cluedo simán hozza a hangulatot nekünk... Ez nem.

  Ennyi pénzért nem éri meg. Csak azért nem adom el mert Trónok Harca, meg mert megszakadna a szívem annyit buknék rajta.

  Ritkán mondok ilyet a meglévő játékaimról, de nem ajánlom....

A Catan: A Game of Thrones társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  3 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Klaus Teuber, Benjamin Teuber
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14.7 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 15 cm x 29.5 cm x 10.5 cm
  • Súly: 1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Trónok Harca Catan - Az Őrség Testvérisége társasjátékhoz