Castle of Mind
Castle of Mind
Castle of Mind
Castle of Mind
Videó beküldése

Castle of Mind

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Castle of Mind egy közepesen összetett társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő 15 - 80 perc. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás és a rács mozgás mechanizmusokra. A Castle of Mind egy izgalmas táblás fejlesztőjáték, mely rengeteg területet...

A Castle of Mind egy közepesen összetett társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő 15 - 80 perc. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A Castle of Mind egy izgalmas táblás fejlesztőjáték, mely rengeteg területet képes fejleszteni a szórakoztató játszmák közben. A játékosoknak az egész menet alatt résen kell lenniük, egyszerre kell figyelniük az összes bábujukra, hiszen bárhonnan érkezhet egy meglepetés támadás. A szabály mindig ugyanaz, mégis minden kör különböző, ugyanis sosem lesz két egyforma állás, folyton újítani kell a stratégiát. A játék lényege hogy a két játékos igyekezzen a saját piros bábuját eljuttatni a kastély közepére, mindezt egymás akadályozása mellett természetesen. Az nyeri a játszmát, akinek a piros bábuja hamarabb középre kerül. A játékosok segíthetik saját piros bábujukat, méghozzá a többi színes kis koronggal. A bábuk veszélybe is kerülhetnek, ugyanis van olyan helyzet, amikor leüthetőek a pályáról. Ez a játék kitartásra és türelemre tanít, erősíti a koncentrációs készséget, valamint fejleszti a logikát és a stratégiai gondolkodást is.

Játékosok száma: 2 játékos
A játékidő: kb. 15-80 perc
Életkor: 8 éves kortól

Forrás: Játéksziget
18 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 217 Ft-tól
 • 18 ajánlat

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Terület befolyásolás/irányítás, Rács mozgás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Castle of Mind társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Merse

  2021-01-07 02:08:56

  A Fontanus Alapítvány ezt a játékot kimondottan fejlesztő célzattal találta ki egy filozófiai alapokon nyugvó rendszer alapján. Pofonegyszerű, kétszemélyes absztrakt logikai táblás játékról van szó, amely azonban újszerűségével azonnal berobbant a köztudatba. A megjelenés évében a Társasjátékos Olympiára menet közben nevezték, és igen rövid idő alatt felugrott a legnépszerűbbb játékok közé.

  Különlegessége abban áll, hogy az ütés általában nem ott történik, ahol a lépést megtesszük, hanem akár a tábla másik felén. Ez az egyszerű, ám zseniális csavar a játékmenetben megköveteli, hogy a játékosok figyelme az egész pályára kiterjedjen, egyúttal rengeteg stratégiai lehetőséget rejt magában. Sosem tudhatod, honnan és milyen módon ér támadás, a szép színes táblán a sok színes bábu szerepe a táblán elfoglalt helye szerint alakul át folyamatosan. Nem lokális gondolkodást, hanem sok mindenre kiterjedő, folyamatos összpontosítást követel meg, amely felnőtteknek is hatalmas kihívás, és minden valószínűség szerint agyunk olyan alig használt tekervényeit mozgatja meg (bár ezt EEG-vel még nem mérték), amikre ráfér a fejlesztés. Mindenképpen érdemes kipróbálni, általában agyzsibbasztó élmény.

 • blaskoviko

  2019-05-24 17:33:42

  Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gondolkodtató játékokat!
  Mi Szegeden szoktunk játszani rendszeresen, de ahogy tudom más városokban is vannak eventek.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 80 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Kiadók:  Fontanus Center
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar, spanyol

Kiadások

 • English/German/Hungarian/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 32 cm x 32 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Castle of Mind társasjátékhoz