Buttons
Videó beküldése

Buttons

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A Buttons egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

A Buttons egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

Kategória: Kockajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Merj és nyerj

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Dobókockák

A társasjáték mechanizmusának központi eleme, de legalábbis fontos része, a kockákkal való dobás/gurítás

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • gyd

  2020-05-31 21:35:55

  A Buttons egy nagyon érdekes, olyan "egyszerű, de nagyszerű" típusú játék. Néhány gombból és pár dobókockából egy nagyon jó kis fillert, egy kis kockáztatós, szerencsefaktorral átitatott, de bőven nem agyzsibbasztó játékot sikerült összehozni.

  A játékot kicsit a Can't stophoz tudnám hasonlítani, ugyanis ott is ez az alapelv van, hogy "mersz egy újabb kört kockáztatni azért, hogy előrébb juss, és ha buksz, akkor minden elbukj, vagy pedig megelégedsz azzal, amit elértél eddig, és kockáztasson inkább más?". A dobókockák is közös elemeik ezeknek a játékoknak, szóval tényleg nagyon hasonlóak.

  Más oldalról pedig kicsit talán a Patchwork-höz hasonlítanám, ugyanis tele van kis gombokkal, kis csillagokkal és minden kis finomságokkal, amik gyönyörködtetik a szemet, ha valaki netán efelé hajlik játékválasztáskor. No meg a felépítése sem bonyolultabb, sőt, még jóval egyszerűbb is.

  A játék tök nyelvfüggetlen, hiszen gombok, dobókockák és csillagok alkotják. A játékszabályok nagyon egyszerűek. Akkor érdemes elővenni, ha valaki arra vágyik, hogy játszhasson valamit, dobálózhasson kicsit, és ne kelljen egy percig sem gondolkodni. Mondjuk egy fárasztó nap után, vagy esetleg egy Korokon át parti után.

  Sajnos Magyarországon az elérhetősége nem az igazi, jelenleg egyáltalán nem látok lehetőséget arra, hogy valaki itt beszerezze, de ha valakibe szorult egy kis kreativitás, és mindenképpen ki akarja próbálni, vagy esetleg nem csak ki akarja próbálni, akkor egy házilag legyártott PnP változat sem lehet nagy durranás. Meg kell rajzolni a játékostáblákat, venni kell pár átlátszó gombot, pár dobókockát, és még pár csillagot be kell szerezni vagy le kell gyártani (vagy kölcsönvesszük a Csillagvadászokból :) ). Szabálykönyvet nem nagy durranás beszerezni hozzá, BGG-n pl. fent van német, angol, francia és olasz nyelven.

  Újrajátszhatóságról kár beszélni, mert ezt úgyis akkor fogjuk elővenni, ha nincs szükségünk bonyolultabb játékra.

  Szóval aki találkozik vele, és valami leírás vagy videó alapján megtetszik neki, az nyugodtan kipróbálhatja a PnP verzió legyártását, és ha játék közben is bejön, akkor elgondolkodhat azon, hogy hogy tudná támogatni a játék készítőit, ha nagyon akarja. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Benjamin Schwer
 • Illusztrátor:  Andrea Hofbeck
 • Kiadók:  Noris Spiele
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, olasz

Kiadások

 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.2 cm x 25.2 cm x 6.3 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Buttons társasjátékhoz