Kifürkészhetetlen
Kifürkészhetetlen
Videó beküldése

Kifürkészhetetlen társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Kifürkészhetetlen egy közepesen összetett társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a...

A Kifürkészhetetlen egy közepesen összetett társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a pakli tervezés, a terület mozgatás és az áruló mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

1913-at írunk. Az SS Atlantica gőzhajó két napi hajóútra van a kikötőtől, az Atlanti-óceánon. Gyanútlan utasai egy nyugodt utazás reményében szálltak fel a fedélzetre Bostonban, Massachusettsben, semmi különös eseményre nem számítva. Azonban a hajón utazókat minden este furcsa rémálmok gyötrik; pletykák keringenek sötét árnyakról, amelyek a hullámok alatt szorosan a hajó nyomában vannak; és a feszültség csak emelkedik, amikor a hajó kápolnájában egy holttestet fedeznek fel, furcsa rituálé jeleivel körülötte.

Az Atlanti-óceán mélyén bujkál az ördögi, kimondhatatlan borzalom: a Mélyek, Hydra anya és Dagon atya vezetésével. Ismeretlen okokból az Atlantica felé vették irányukat, és csatlósaik ember-mély hibridek alakját öltve beszivárogtak a gőzhajóra, hogy belülről segítsenek elsüllyeszteni azt. A Kifürkészhetetlen minden játékában egy vagy több játékos ilyen hibrid szerepébe bújik, és feladatuk, hogy mennyire tudják titokban szabotálni a többi játékos erőfeszítéseit, kihatással lesz a végeredményre: sikeres lesz-e az utazás, vagy épp elsüllyed-e a hajó.

Ha nem hibrid, hanem ember vagy, el kell hárítanod a Mélyek fenyegetését, meg kell akadályoznod, hogy az Atlantica-t túl sok sérülés érje, kezelned kell a hajó négy kulcsfontosságú erőforrását, ha sikeresen el akarsz érni Bostonba, miközben megpróbálod kitalálni, melyik játékostársaid jelentenek veszélyt. Mindenkinek ugyanaz az erőforráskészlete, de míg az emberek megpróbálják megóvni azokat, addig az árulók arra törekszenek, hogy kimerítsék. És bizony, nem is olyan egyszerű döntést hoznod, hogy valaki szándékosan meríti-e a csoport erőforrásait vagy sem, különösen, ha válsághelyzet adódik.

Minden játékos a köre végén ki kell húznia egy mítoszkártyát. Mindegyik kártya egy válságot jelent, amelyet az egész csoportnak együtt kell megoldania. E válságok némelyike, például az „Élelmiszer adagolás”, olyan választást követel meg tőletek, amely potenciálisan veszélybe sodorhatja a hajó utasait vagy erőforrásait, míg mások, mint például a „Hajótest szivárgás”, készségpróbát követelnek, amelyben a kudarc katasztrofális következményekkel járhat...

Az ügyességi teszt során minden játékos a kezéből lerak egy ügyességi kártyát, képpel lefelé. Miután mindenki hozzájárult (de dönthet úgy is, hogy nem), a kártyákat megkeverés után felfedésre kerülnek. Ha a megfelelő készségekből elegendő lett, akkor a csapat sikerrel vette a tesztet! De ha egyesek rossz készségekkel járultak hozzá, akkor ezek lényegében akadályozhatják az eredményt, és kudarchoz vezethetnek. Így az ügyességi tesztek remek alkalmak az árulók számára, hogy szabotálják az emberek erőfeszítéseit, ezért mindig résen kell lennetek.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 20 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Fantasy, Blöff, Horror, Következtető, Könyv alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szövetségek, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Áruló, Rejtett szerepek

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Kifürkészhetetlen társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Kifürkészhetetlenryoulaughing

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol nyelvű, egyszer kirpóbált, hibátlan állapotó játék, a belső papír kartontól megszabadultunk mivel macerás volt visszarakosgatni a miniket. Személyesen Jászberényben átvehető. vagy fox a vevő terhére!

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kifürkészhetetlen társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2022-10-07 08:06:06

  Augusztus végén sikerült kipróbálni, négy fővel estünk neki a cseppet sem könnyű küldetésnek. A setup picit hosszadalmas de a játék során könnyen átlátható, minek hol van a helye. A kártyák és a tábla grafikai megvalósítása szerintem remekül sikerült, jól adja vissza azt a korszakot, melyben a történet játszódik. A fázisok és a játékosok körei gördülékenyen követik egymást, egy viszonylag hosszabb játékidejű társasnál ez szerintem kiemelten fontos. A mítoszpakli lapjai által biztosított nehézségek legyőzése érdekében alaposan össze kell fognia a csapatnak, szerintem jól balanszolták ezt a szegmensét a játéknak, vannak sokkal könnyebben megoldható krízisek, de iszonyat nehezeket is fel tud dobni elénk a játék. Ami nagyon tetszetős volt számomra, az egyrészt a tematika kikristályosodása, másrészt az, hogy mennyire cselesen tudja magát leplezni a hibrid és a kultista egyaránt. Szinte majd minden Lovecraft novella olvasása után bátran ki merem jelenteni, hogy eddig ez a játék adta vissza legjobban az a hangulatot, amit H.P. mester a műveiben megteremtett. A váltakozó képességek, az, hogy mennyire összehangoltan kell dolgoznia az embereknek, hogy legyőzzék a gonoszt igazán jól reprodukálja a szellemi termék történetvezetését (a mágikus tárgyakról nem is beszélve). Én vègül a játék felénél hibriddé alakultam, de csak a játék vége előtti utolsó körben kerültem a zárkába így sokáig tudtam kis lépésekben végezni az aknamunkát. A kultista szerepkörben játszó cimborám még jobban keverte a lapokat, megszerezve a győzelmet számunkra. Szerintem igazán jól sikerült egy számomra érdekesebb témába átvinni a Battlestar Galactica mechanizmusait, végig nagy hangsúlyt fektetve a minőségre és az okos megoldásokra (a hajó haladását is végtelen egyszerű, de nagyszerű szimulációval oldották meg). Semi-koop műfajban szerintem megkerülhetetlen, de azért a Holtak telét nem taszítja le nálam az első helyről. A lovecrafti vilàg kedvelőinek, és összeszokottabb 4-6 fős társas brigádoknak ajánlom!

 • Laxativus

  2022-04-20 11:01:20

  A BSG népszerűségéből kiindulva kicsit csalódást okozott.
  Közepesen bonyolult, de igen időigényes, és eleddig mindig elbuktak a hőseink. Annyira kiélezett lett a vége, (ha elértük,) hogy az utolsó körben, ha az áruló kedve úgy hozta, ötféleképpen el tudta süllyeszteni a hajót azok után, hogy előtte a játékban végig a csapatnak dolgozott.
  Ennek ellenére még lehet jobb időtöltés, elvégre az Eldritch Horrornál is jónéhány játékba telt, mire elkezdtük kicsikarni belőle a győzelmeinket.

 • davee.s570b

  2022-01-05 00:19:12

  Mi kibéreltük egy hétre egy társasboltból, 5en voltunk rá, de iszonyatosan a hibridek felé dőlt a pálya, a játék felétől fogva kb semmi esélyünk nem volt emberekként.

  Ki akarjuk próbálni még 4 vagy 6 fővel, ugyanis 4 főnél még csak 1 áruló van, 5 főnél 2, 6 főnél is 2 lesz. Hátha úgy jobb a balansz.

  A játék árulástól függetlenül is nehéz, sok kihívást dob elénk és jól meg kell válogatni mibe próbál beleállni a játékos, és mit érdemes inkább elengedni.

  Nagyon szép a játék amúgy, a hangulat is meg van, de jó kérdés mennyire sikerült eltalálni az egyensúlyt.

  UPDATE:

  2 4fős party-t még beletettünk, egyszer 1 áruló nyert, máskor pedig az emberek. Így is nehéz volt nyerni, de az én érzésem az hogy hiába 3-6 főig jó a játék, csak 4 fővel venném elő máskor is.

 • godzsakattila

  2021-06-15 18:07:15

  Na igen ez utóbbira nem is gondoltam még 😅

 • porcine

  2021-06-15 17:41:10

  A gyerekek előtt még a sóskifli is sósabb volt. :)))) Viccet félretéve (imádom a gyermekeim), nekem sem volt társaságom még ilyen típusú játékokhoz, de reménykedem. Maximum megvárom, hogy érettebbek legyenek és esetleg megszeressék ezt a fantasztikus hobbit.

  A Lovecraft művek közismertek, elképesztő világot tárnak elénk a megfoghatatlan és leírhatatlan félelemről. Jogdíj kötelezettségük lejárt, ezért nyúlnak örömmel a tervezők munkásságához.

 • godzsakattila

  2021-06-15 11:24:08

  Nem kell elnézést kérned 😊 Sajnos nekem a gyerekek előtt nem volt olyan baráti társaság akikkel lehetett volna játszani. Én is szeretem a Lovecrafti világot, de igen most nagyon rárepültek a témára.

 • Wullo

  2021-06-15 09:38:56

  Igen, elnézést a rövidítésért, a Battlestar Galacticára gondoltam valóban.
  Nekünk nagy kedvencünk volt gyermekek előtti időkben mikor barátokkal egész estéket játszottunk végig :D
  Én szeretem a Cthulhu-s témát (bár kicsit túlreprezentált a társasjátékokban) úgyhogy kíváncsi leszek erre a játékra majd :)

 • godzsakattila

  2021-06-15 09:09:35

  BSG alatt Battlestar Galacticát értesz? Mert annak a játékmenetéről nagyon jókat hallottam.

 • Wullo

  2021-06-14 21:43:37

  Az ígért BSG reskin, immár ez is Cthulhu-s.
  Kíváncsi leszek :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 - 4 óra
 • Játékosok:  3 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Corey Konieczka, Tony Fanchi
 • Illusztrátor:  Henning Ludvigsen
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Delta Vision Publishing, REBEL.pl, Galápagos Jogos, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, GoKids 玩樂小子, Geekach Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Asmodee Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 26.6 cm x 29.6 cm x 10.2 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10.5 cm
 • GoKids Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm
  • Súly: 2.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kifürkészhetetlen társasjátékhoz