Barakka
Barakka
Barakka
Barakka
Videó beküldése

Barakka

Társasjáték, 2021
Értékelem!

A Barakka egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a memória mechanizmusokra. A Barakka egy messzi földön híres és bölcs uralkodó, Sadid Al Rasid kedvenc...

A Barakka egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a memória mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Barakka egy messzi földön híres és bölcs uralkodó, Sadid Al Rasid kedvenc kártyajátékaként vonult be a történelembe. A nagyvezír nemcsak legendás harcos, hanem kitűnő játékos hírében is állott. Azonban az uralkodót gondok nyomasztották, mert legféltettebb kincse, egyetlen leánya, a szépséges Layla, naphosszat csak szomorkodott.
Dúsgazdag hercegek és előkelő nemesek próbálták jobb kedvre deríteni, mosolyt csalni bájos arcára, de mindhiába.
A lány halálos szerelembe esett egy furfangos észjárású, ámde alacsony sorból származó Omár nevű fival. Amikor azonban kettejük titkos románca kitudódott, a leány apja halálra ítélte a fiút.
Lánya könyörgésére a szultán mégis egyetlen esélyt ajánlott Omárnak, hogy elkerülje a halált: ha a fiú legyőzi őt Barakkában, akkor meghagyja az életét és neki adja leánya kezét is.
Vajon a szerelmesek egymásra találnak? Vajon a szegény sorból származó fiú legyőzi a félelmetes harcost a kártyajátékban? Rajtad múlik!

A Barakka egy könnyen és gyorsan tanulható, egyszerű szabályokkal rendelkező, de változatos játék, amit párban vagy egyedül lehet játszani. A játék alapja a szett gyűjtögetés, amit megfűszerez egy kellemes memória faktorral. A játékosok célja 5 különböző marokkói mintázat minél értékesebb szettbe gyűjtése, miközben igyekeznek fejben tartani a már megszerzett kártyáik értékeit, azokat ugyanis a játékvégi pontozásig már nem lehet megtekinteni.

Kétfős játék esetén a játékosok egyetlen, közös húzópakliból vagy a mellette lévő két dobópakli valamelyikéről szerezhetnek meg kártyákat és adhatják hozzá azokat a gyűjteményeikhez. Ám a begyűjtést követően a sorozataikban lévő lapok értékeit nem nézegethetik, mindig csupán a legfelső kártyjukat látják. Így rendkívül fontos lesz memorizálni a már megszerzett kártyákat, ha ugyanis valaki hibázik, és a sorozatában nem szerepel 1-es érték, vagy bármelyik lap duplán szerepelne, azt a színsorozatot elveszítette.

Az egyszemélyes játékmód ehhez képest annyit módosul, hogy két húzó- és egyetlen dobópakli van, a játékos pedig mindkettő húzópakliból húz egyszerre, 1 kártyát megtart, 1-et eldob, és a dobópakliból nem húzhat lapot. A kártyák értékeinek megnézése természetesen továbbra is tiltott.

Ezt a két játékmódot tovább tudja még fűszerezni a szabályban található 2 játékvariáció, valamint a 2 minikiegészítő pakli is.

Ha kíváncsi vagy rájuk, megtetszett a Barakka, akkor ne habozz, rendeld meg mielőbb, hogy téged is elcsábíthasson a mesés keletet idéző társasjáték!

1-2 játékos részére, 15 perc játékidő és 9 éves kortól ajánlott

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 14% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 500 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Memória

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Barakkatrisztin, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Állapot: Kiváló - kiegészítő módok még használva sem voltak. Polckopás mentes

0 érdeklődő


Barakkahinodranzer, BP: Keleti, Blaha, Nyugati, Duna Plaza

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: BP: Keleti, Blaha, Nyugati, Duna Plaza! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kipróbáltuk, élveztük, de mégsem a mi játékunk. :/

0 érdeklődő


Barakkaannahernadi1, Budakeszi út környékén és Stadionoknál

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budakeszi út környékén és Stadionoknál!

Egyszer játszott. Cserléném is.

0 érdeklődő


Barakkakreka28, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Budapesten személyesen is átvehető. Kitűnő állapotú.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Barakka társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • rocky015

  2021-03-17 17:58:20

  Engem vonzanak a szép és egyszerű játékok, amilyen a Barakka is. A keleties hangulat (és itt nem a pályaudvarra gondolok😀) abszolút behúzott.
  Először nem mutattam nagy érdeklődést iránta, azt gondoltam 'csak szép'; kicsit szkeptikus voltam, nem tudtam mennyire fogom élvezni. Aztán megrendeltem, megjött, aztán azon kaptam magam, hogy a 4. 5. party-t játszuk a párommal😃

  Nagyon jól sikerült magyar játék.

 • Merse

  2021-01-07 08:01:16

  A Barakka a Gyümi két játékosra továbbfejlesztett és megvariált, picit pörgősebb változata gyönyörű grafikával. Ezeknek a játékoknak a lényege (Gyümi, Gyümi Géniusz, Barakka), hogy egy saját mnemotechnikai rendszert kell magadban fejlesztened, ha jó akarsz bennük lenni, mert a megjegyzendő dolgok túllépik a munkamemória kapacitását. Nem csak simán a vizuális memóriára épít, mint a legtöbb memóriajáték, én hasonlót sem nagyon ismerek. Adja alád a lovat, hogy aktívan fejlessz mnemotechnikai rendszert kicsiben, teljesen absztrakt számokra építve, és a mintázatok (gyümölcsök helyett) még jobban nehezítenek rajta.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 20 perc
 • Játékosok:  1 - 2
 • Ajánlott életkor:  9+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Szöllősi Péter
 • Illusztrátor:  Feyér Ákos
 • Kiadók:  Vagabund
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar

Kiadások

 • English/German/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.9 cm x 17.8 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Barakka társasjátékhoz