Atlantica
Atlantica
Atlantica
Atlantica
Videó beküldése

Atlantica

Társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Atlantica egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 35 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés mechanizmusra. Leírás ...Óriási tumultus. Mintha nem is az óceán mélyén lennénk, százkilométerekre a parttól...

Az Atlantica egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 35 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés mechanizmusra.

A Reflexshop leírása:

Leírás

...Óriási tumultus. Mintha nem is az óceán mélyén lennénk, százkilométerekre a parttól, hanem valami belvárosi plázában Karácsony előtt... Kutatócsoportok hada lepte el az egykori központ területét – majd le tapossák egymást és visznek magukkal mindent, ami mozdítható (...) A közelgő hurrikán egyszerűen mindenkit pörgésre késztet. Egységünk ma egy egykori közigazgatási épületként funkcionáló épületet kutatott át és örömmel jelentehetem találtunk egy-két igencsak jelentős leletet. Az egyik egy szobor, amely feltételezhetően az uralkodóházhoz köthető...

(részletek Phil J. Watson, kutatócsoport vezető naplóbejegyzéséből)

Rohammunka az óceán mélyén.

Minden kutató felbecsülhetetlen értékű leletekre és – persze – kincsekre vadászik! Mint az egyik kutatócsoport vezetője, Te magad is versenyben vagy értük! Csakhogy időközben értesítést kaptok arról, hogy egy közelgő hurrián fenyegeti a térséget... Minden perc számít! Vajon kinek sikerül a legértékesebb kincseket megszerezni, a hajókra rakodni és a legtöbb tudást megszerezni?

A játék körről-körre halad, melyekben a következő akciók közül hajthatsz végre maximum hármat, vagy a 'lélegzetvétel' akciót választva passzolhatsz:

1. a búvárhajó – kincskártyát(kat) vesz el

2. a kikötő – hajókártyát vesz el

3. a kocsma – búvárkártyákat vagy két tetszése szerinti kártyát vesz el

4. a kutatóállomás – kutatókártyát(kat) vesz el

5. lélegzetvétel – passzol és búvárkártyákat húz

Taktikázz ügyesen, gyűjtsd be a kincsket, közben pedig figyelj a közelgő hurrikánra! A játékot az nyeri meg, aki végén a legtöbb győzelmi pontot szerzi meg.

Játékosok száma: 2-5 fő

Becsült játékidő: 35 perc

Életkor: 8+

Forrás: Reflexshop
Egy felhasználó és 20 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 5 980 Ft-tól
 • 21 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Atlantica társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Dorothi

  2020-10-16 13:05:43

  Egyszerű, könnyű szabályokkal bíró társas, de közben taktikus is. 30 perc egy átlag játékidő, jópofa könnyed játék. Alapvetően egy kártyajáték, egy nagy játéktáblával kiegészülve. Szép a grafikája, átjön a vízi világ hangulata. Kincseket gyűjtünk, búvárokat bérelünk fel, hogy tudjunk gyűjteni minden mást is, megfelelő számú hajókat bérelünk fel, elegendő láda db számmal, amiben elvisszük a gyűjtött kincseket. Tetszik, hogy az eldobott kártyáknak is kreáltak helyet a tábla közepén. 2 fővel szoktunk vele játszani, remek kikapcsolódás. 1 hibája van, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül: az insert. Aki ezt megveszi, készüljön, hogy magának kell hozzá gyártania egyet. Kártyavédőt javaslok hozzá venni, mert könnyen kopnak a kártyák. A játékszabály több nyelven is elérhető a dobozban, a magyar mellett, így külföldi barátokkal is lehet vele játszani. Aki teheti, próbálja ki, mert tényleg klassz játék. :)

 • Floranna

  2020-09-04 10:57:31

  Nekem ez a játék egy nagy, pozitív meglepetés! :) Ha vizes témában keres az ember társast, akkor ez a játék nagyszerű választás!

  Egy könnyed játékot kerestünk, amit lehet ketten is játszani és szép a grafikája. Kívülről egy kicsit gyerekes játékot ígér, de abszolút van mélysége a játéknak.

  Nagyon szépen vannak balanszolva a különböző helyszínek, ha veszítek, tudom azt, hol nem fektettem bele megfelelő mennyiségű energiát. Azt hiszem nem ez a legstratégikusabb játék, de mindenképp kell benne gondolkozni.

  A játéktábla gyönyürű, a kártyák jó minőségűek. Az inzert nem szép, sima fehér, a játék kaphatott volna belülre egy szép grafikát. Azt hiszem saját kezembe fogom venni ezt a feladatot. :)

  Ajánlom nagyon, kipróbálásra mindenképp!

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 16:23:10

  Egy nagyon szép grafikájú szuper kis társasjáték. Ketten is jól játszható, bár véleményem szerint 3-4 fővel a legjobb. Rendkívül jól átadja a játék a búvárkodós, tengeri hangulatát, amikor a játék vége előtt már a vihar pakliból húzunk, mindenki azon izgul mikor is jön már az a vihar. Nagyon egyszerűek a játékszabályok, mégis van benne taktikai mélység.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  35 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Knut Happel, Christian Fiore
 • Illusztrátor:  Fiore GmbH
 • Kiadók:  Piatnik
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, szlovák

Kiadások

 • German-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Atlantica társasjátékhoz